לפני האפיה:
ואחריה:
איך מכינים?
טוב, כבר לשנה הבאה.
או לשושן פורים- לחוגגים בט"ו
בצק לחמניות כלשהו.
מחלקים לכדורים שווים, הגודל יקבע את גודל הדג.
אצלי בערך 110 גרם ללחמניה.
יוצרים כדור ומאריכים לאליפסה.
צובטים ב 2/3 של האליפסה צביטה חזקה באופן שיוצר כמו "צינור" בצק בין ה 1/2 ל 2/3.
מסובבים את הצינור.
עכשיו יש לנו את הגוף ואת הזנב.
מאריכים לשפיץ את קצה האליפסה בחלק של ה 2/3.
חותכים בסכין חתך קטן במרכז השפי. יש לנו פה.
בעזרת מזלג יוצרים פסים בזנב. לוחצים את המזלג ממש ללמטה כדי שיתקבלו חריצים עמוקים. אם לא תעמיקו אותם ממש ה ייעלמו לחלוטין באפיה.
נועצים כדור פלפל אנגלי כעין.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מתפיחים כ- 20 דקות
אופים ב 200 מעלות כ - 15 דקות להשחמה נאה
ואחריה:
איך מכינים?
טוב, כבר לשנה הבאה.
או לשושן פורים- לחוגגים בט"ו
בצק לחמניות כלשהו.
מחלקים לכדורים שווים, הגודל יקבע את גודל הדג.
אצלי בערך 110 גרם ללחמניה.
יוצרים כדור ומאריכים לאליפסה.
צובטים ב 2/3 של האליפסה צביטה חזקה באופן שיוצר כמו "צינור" בצק בין ה 1/2 ל 2/3.
מסובבים את הצינור.
עכשיו יש לנו את הגוף ואת הזנב.
מאריכים לשפיץ את קצה האליפסה בחלק של ה 2/3.
חותכים בסכין חתך קטן במרכז השפי. יש לנו פה.
בעזרת מזלג יוצרים פסים בזנב. לוחצים את המזלג ממש ללמטה כדי שיתקבלו חריצים עמוקים. אם לא תעמיקו אותם ממש ה ייעלמו לחלוטין באפיה.
נועצים כדור פלפל אנגלי כעין.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מתפיחים כ- 20 דקות
אופים ב 200 מעלות כ - 15 דקות להשחמה נאה