עזרה בית בלאגן. מה עושים?

עמליה 098

משתמש מקצוען
אולי תספרו על טיפים בענין מקום לכל דבר וכל דבר במקום?
איפה אתם שמים כל מיני דברים נטולי זהות
(בבית קטן בלי ארונות מיותרים ארון בכל חדר ללא ארון מעילים בכניסה)
  • מטריות
  • תלבושת ביה"ס שהורידו בצהרים
  • דואר נכנס
  • עיתוני ילדים מהשבוע שעוד לא הגיע זמנם להזרק
  • כביסה שמחכה לגיהוץ
ותיכף אזכר בעוד הרבה דברים כאלו

shifrbor

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מסדרים לכל חפץ מקום בבית.
משתדלים לשים תמיד את הדברים במקום ולא להניח סתם באקראי או על השולחן או על הספה.
וכשרואים שיש בלגן עושים פרוייקט סדר וכל המשפחה מתגייסת תוך שעה הכל מסודר.

ביום החופשי שלי (יום שישי) אני משקיעה שעה על פינות קטנות בבית. או על חדר מסוים ומסדרת אותו פיקס.

מי שגר בדירה קטנה יש לו פחות חדרים לסדר.;)

ממש לא מי שגר בדירה קטנה הרבה יותר בלגן אין מקום לדברים חפצים עוברים ממקום למקום יותר נכון מחוסר מקום לחוסר מקום שקיות משוטטות מצפות שימצאו להם איזה סדק לאיחסון....וכו

אסתר כהן

משתמש מקצוען
אצלי זה מצבי רוח.
יש שבועות שאני מחליטה שהבית חייב לתקתק.
באותם זמנים אני נגמרת לאיטי.

שבועות אחרים אני מחליטה לא לפזר בכלל, ויוצאת כל יום עם הילדים.
מגיעים לבית רק למקלחות ולישון..

זמנים נוספים שאני מחליטה שעוד יבוא יום והבית יהיה מסודר לבד כי לא יהיו כבר קטנים,
ומתעלמת לי מהבלגן, ומסדרת חזק בימי שישי.

וזמנים שאני לא מחליטה כלום.
זורמת עם מה שיש, ומדי פעם מתעצבנת לי בקול או בשקט על הבלגן.

אבל-
אמרה לי מישהי ספצית ומסודרת שאם יש מלא ארונות, ולכל חפץ יש קופסא משלו ומקום,
יש פחו בלגן.
כי הבעיה היא עם הציקוליקוצים הללו שאין להם מקום קבוע.
ואז הם מתגלגלים מהכא להתם ואף אחד לא יודע לאן להחזיר.

לכן יש לה קופסא לקוקיות, קוספא לגומיות, לדפים, למברשות, לחשבוניות של אושר עד, למגבונים, טיטולים, שקיות, מעילים, תיקיות מהגן, ילקוטים, בלונים, (כתבתי כאן את כל מה שראיתי מפוזר סביבי):)
:D:D:D אהבתי [לא הספיק לי הלייק]

מילקשייקית

משתמש מקצוען
זוהי הבעיה המיתולוגית של כל אם (ברוך ה'!) בישראל.
דבר ראשון אנחמך שזה צרת רבים.
ארחיב את הניחום ואצהיר ש:"פרופסור מפוזר" הוא ביטוי מצדיק לכל אותן גאוניות/אמניות וכו' בע"מ - להיות מפוזרות באמלתאה הזו. כלומר אם את מפוזרת - הצד השני של המשוואה זה מתחום עולם הגאונים.
וזה היה רק תקציר לעצה האמתית.
אני חושבת - שבית לא מתבלגן מעצמו. תשאלנה מה החידוש - ההסתכלות היא לא איך לסדר את הבית, אלא איך לתחזק את הבית!
ומה ההבדל?
אם נניח, הכנו ארוחת צהריים.
יש שני דרכים לעשות את הסדר והנקיון שדורש הבישול.
1.-לבשל הכול. ואז לנקות, לארגן, בסיום הבישול. הארוחה או אממ...בערב.(אל תספרו לשוויגער!!!)
2.-תוך כדי הבישול - כבר לנקות ולסדר את האפשרי - ואז את יוצאת עם רווח נקי (תרתי משמע) - הרי בזמן הבישול בכל מקרה אתצ ריכה להמתין להתאדות/הזהבה וכו'. אם בזמן זה את מארגנת - קל יותר להתמודד עם הבלאגן בהיותו קטן, וכן במקביל לבישול את גומרת עם הסידור. וכן הלאה...
זוהי בעצם המתמטיקה הסבוכה של הסדר הנקיון. ופתירת המשוואה הזו - היא המפתח לבית מוצלח מהבחינה הזו...

שישיה

משתמש סופר מקצוען
  • מטריות
  • דואר נכנס
  • כביסה שמחכה לגיהוץ

מטריות-לא קונים
תלבושת שהורידו בצהריים- על קולב שתלוי על הארון בחוץ.
דואר נכנס- ממינים מיד כל דבר למקום. חשבונות-לקופסה יעודית כשיש זמן מתייקים. הזמנות רושמים בלוח שנה וזורקים.
עיתוני ילדים- סל עיתונים. יש לי במרפסת שרות סלסילות נערמות לירקות והעליונה היא סל העיתונים שלנו.
כביסה שמחכה לגיהוץ- יש לי ארון חמש דלתות, בדלת האמצעית הפכתי את המדף התחתון שעומד כעת כמו גדר ונוצר לי כמו ארגז בארון. מכניסה לשם את פרטי הגיהוץ ופעם בשבוע מחסלת את הערמה.

קול תודה

משתמש מקצוען
  • מטריות
  • דואר נכנס
  • כביסה שמחכה לגיהוץ

- מטריות - בארון מעילים אם יש, או בתוך דלי שמיועד לכך באמבטיה
- תלבושות - באמבטיה עד הערב, ובלילה לחדר ילדים מונחות יפה על השולחן מחכות לבוקר
- דואר נכנס וכל שאר דפין בישין - מייעדים מגירה אחת במטבח לכל אלו, וגם לעטים המסתובבים חופשי, ולדפי ממו קטנים לשליפה בעת הצורך
- עיתוני ילדים - על השידה בחדר, עד יום שישי שאז זורקים הכ---ל
- כביסה שמחכה לגיהוץ - על מכונת הכביסה הסגורה, ועדיף שתבוא על תיקונה כמה שיותר מהר (הכביסה, כן??...)

כמובן שלכל בית יש סדר משלו ומה שמתאים לאחת לא מתאים לאחרת. העיקר שלא יהיה בלגן בעיניים, זה ממש מעצבן

והטיפ הכי נכון: לזרוק, כמה שיותר וכמה שיותר מהר.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
בימים שממש מפוזר, ואני רוצה לתקתק עבודה. אני מטאטא את ה-כ-ל לאמצע, לוקחת קופסא גדולה מכניסה לשם, את כל הדברים שצריך לסדר במקום.
מטאטא לזבל את השאר.
זהו, רואים רצפה.

עכשיו, עוברת עם הקופסא חדר חדר, בכל חדר שמה במקום את מה ששיך אליו. זה הולך צ'יק צ'ק
כי לא צריך להתכופף, ולרוץ מחדר לחדר. זה זמין, זה נגיש. 5 דקות לפנות את כל הקופסא.
והבית קיבל צורה.

אחר כך עוברים למשטחים, באותה צורה, לוקחת ארגז גדול, שמה את כל הדברים, ומפנה לחדרים.

חצי שעה והבית שלך נוצץ.

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כשהילדים ערים - לא אכפת לי שיהיה בלאגן,
אין עניין לסדר תוך כדי שהם משחקים
אז הבית שוחה בתוך מגנטים/דפים וצבעים/בובות/בימבות וכו..
(למרות שאני לא מביאה להם ביחד 2 משחקים שהם הרבה חלקים קטנים.. אחרת זה באמת בלאגן נוראי..)
אם רוצים לרדת לגינה אז קודם אוספים את כל מה שיש בסלון!
ואפילו שאצלי הם יחסית קטנים הם יודעים שלא יורדים אם הסלון לא מסודר!
ובערב לפני השינה אני גם אומרת להם לסדר את הסלון ואת החדר אם עדיין יש שאריות..
ברור שגם אני (וגם בעלי) מסדרים איתם או בלעדיהם אבל אני מנסה להרגיל אותם לסדר..
וכמו שאמרו פה אם יש לכל דבר מקום מסוים קופסא/סלסלה הרבה יותר קל לסדר!

ONE1

משתמש מקצוען
אם כבר סדר, קופצת על האשכול
איך אתם מסדרים את כל הצעצועים????

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מנסיון של ביקורי פתע :mad:לשמור על מטבח וסלון נקיים, חדר השינה של ההורים מבחינתי אפשר לנעול כל היום וככה הוא נשאר מסודר ושפוי
אני חושבת שהבעיה העיקרית זה הכביסות שאם לא עומדים בקצב הן עושות הרבה בלגן בעיניים
וכן, מקום לכל דבר זה דבר חשוב מאד

chayasl

משתמש סופר מקצוען
אני משתדלת לזרום עם הבלאגן אבל לקבוע לי תחנות של סדר במהלך השבוע..
מוצ"ש הבית נוצץ
יום ראשון קצת שאריות של סדר... ואז חוזרים מהבית ספר ו.. ילקוטים בכל פינה, מחברות, משחקים, תלבושת שהחליפו, גזירות, צבעים וכו'..
יום שני - הבית כבר נראה מהפכה של ממש.. ערימות כביסה לקיפול מתחילות להערם.
יום שלישי - תחנה של סדר. משקיעה שעה + לפיקסוס של כל החדרים - הילדים עוזרים כמובן..
רביעי כמו יום ראשון חמישי כשני.. ושישי שוב הבית עובר ניקיון יסודי לשבת וחזור חלילה...
זה כרגע... כשיגדלו הילדים ....
(עצה טובה אם יש לך בנות גדולות, שיזמינו חברות.. אז הבית נהיה מסודר בזמן קצר ואפילו בלי שתבקשי)
אהבתי!!
פתרון מעולה בעיני

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מרגילים את הקטנים שלא הולכים לישון עד שהצעצועים שלהם במקום.. (זה חלק מהמשחק גם לאסוף) לכל משחק יש קופסא ובארון יש מקום לכל הקופסאות. לקטנים המבלגנים אין גישה לפתוח את הארון לבד. כשמורידים בגדים הילדים שמים ישר בכביסה או איפה שלא יהיה ... להרגיל את הילדים לסדר!!

תקוה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
קהילת הספרנים
אם כבר סדר, קופצת על האשכול
איך אתם מסדרים את כל הצעצועים????
קניתי קופסאות שקופות עם מכסה ולכל סוג של משחק יש קופסה. יש לי עמודון כתר וכל הקופסאות הללו מסודרות יפה אחד ע"ג השני. והילדים יודעים שלא מוציאים משחק עד שאוספים את הקודם.
בתחילה הייתי יושבת על הריצפה ואוספת איתם א=היום אני אומרת חמודי תרים את הכחול שליד הרגל שלך. תחפש מתחת לספה. מתחת לעגלה והם קטנים ונדחפים לכל פינה ומוציאים לי. מקבלים צ'ופר ממתק (ועכשיו בערב פסח יש לי ממתקים כשרים לפסח, לאוכלי קטניות וכאלו. אבל הם לא חמץ)

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
  • מטריות
  • דואר נכנס
  • כביסה שמחכה לגיהוץ

מטריות - שמנו מתלה קצת גבוה על הקיר בחדר ילדים ששם תולים את התיקים של הגן ואת המטריות. (אין לי עדיין ילדים בבית ספר)

דואר נכנס - מה שלא צריך זורקים מיד ומה שחשוב בעלי שם אצלו במגירה (כי הוא מתעסק עם הדברים האלו..)

עיתונים - יש לי כמו אגרטל שהוא לא בשימוש ששם אני מעמידה את כל העיתונים.

גיהוץ - האמת שאין לי מקום לזה כ"כ, יש לי מתלה ייבוש בפינה בבית והגיהוץ נשאר עליו עד שיגאלו אותו...

מעילים - לא מצאתי להם מקום!! עד שעלה לי רעיון וקניתי סל מבד שהוא מתקפל כזה (גמיש) ואני דוחפת בו את כל המעילים (גם ככה לא מתקמטים) והוא עומד בפינת החדר. (מתאים למעילים של ילדים קטנים בעיקר)

נעליים - יש מגירות לנעליים, נעליים שמשתמשים ממש ביומיום קניתי סלסלה והיא נמצאת על מדף בחדר ילדים ככה הילדים מניחים לפחות בתוך הסלסלה והנעליים לא מסתובבות כל היום בחדר..

התעייפתי :eek:
אם אזכר בעוד משהו - אדווח...

עמליה 098

משתמש מקצוען
פדואלה,
לא מוצאת את האשכול.
בא לך לבוא לסדר אצלי? בתשלום כמובן!

יהיה מעניין, מבטיחה לך!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה