אה, לגבי העיתונים...
אז ככה: אני קונה (משתדל...) רק בחגים, ורק עיתון מסוים. ובעיקר בשביל (מקל ה)'עזר' ופחות בשביל הגזר...
מבחינתי, כל עיתון טוב, במובן של 'להעביר את הזמן'.
אבל אני נהנה יותר מעיתון מסוים (נחשו לבד) בגלל שני דברים עיקריים וחשובים:
א. עיצוב. גרפיקה מושקעת ושווה, טעם טוב,
עימוד טוב. תמונות טובות וכו'. בלי זה - חושך בעיניים, וכמעט כולם לקויים בזה, אם פחות ואם יותר. בעיתון המדובר, יותר קרובים לשלמות, בעיניי כמובן.
ב. סגנון כתיבה. קרי: כתבים ועיתונאים מוצלחים (יחסית). בלי זה - לא ממשיך לשורה הבאה. לא מסוגל.
וכעת לביקורת על התוכן (לא קראתי הכל; הרוב רק מלמעלה):
א. כתבה ראשונה: למה לא הוזכר בכלל מרן הגר"ג אדלשטיין? אפילו לא מילה?! לא מתאים להם בכלל. (אולי יש קשר למה שלאחרונה יצאה הוראה - לא בפעם הראשונה - נגד העיתון, ראו
כאן. סוג של חנופה? או הכנסת הראש בענייני 'גדוילים'?)
ב. כתבה שניה: מלאה ב'סופרלטיבים', כרגיל אצל סופר זה. (אבל מגיעה לו מחמאה: כתיבה זורמת ולא תקועה!)
ג. כתבה שלישית: נחמדה, עם כמה פרטים לא מדוייקים או מועלמים בכוונה תחילה.
כל השאר - לא כ"כ מעניין.
כתבה שאהבתי אישית, בתור חובב מוסיקה מושבע, ובפרט החסידית האותנטית - על ר' משה גולדמן ע"ה.
ועוד מילה על עיתון, שנראה לי שאני מהיחידים בארץ שקורא אותו... [לא קונה, אלא רק קורא, מחבר משוגע לדבר שקונה אותו בכל שבוע!] ה"ה 'שעה טובה', אך בכלל לא 'מוצלחת'.
רק בשביל ההגינות נאמר, שהעיתון הזה הוא אחד הוותיקים בתחום המגזינים. אבל אין צורך להרחיב בשלל חסרונותיו. שהעולה על כולם הוא הכתיבה הבלתי מקצועית בעליל ואפילו מבישה! וכמובן גם התקמצנות במעצבים וכו'. (ונוסף, כמו שכתבו באתר הנ"ל, ה'שתי נקודות' (האלו
..) המאד מעצבנות! וגם הכותרות התקועות באמצע משפטים...)
הסיבה שאני כן קורא אותו מדי פעם הוא כי אני די מחבב את הנאיביות של הכותבים שם ואת הדעות הסופר-ימניות שלהם... ובפרט שהם משתדלים להישאר בתחום ה'חרדיות' ולא פוזלים למגזרים אחרים.
אם הייתי רוצה להגדיר את העיתון הזה במילים משעשעות אך אמתיות הייתי קורא לו: 'העיתון של ביבי'. כן, תשכחו מ'ישראל היום'; העיתון הזה - שעה טובה - הוא חסיד מושבע שלו! (איך זה מסתדר עם 'חרדיות'? לכותבים פתרונים). אין שבוע שלא כותבים עליו בהערצה עיוורת, ותמיד, אבל תמיד הוא צודק ויוצא צדיק, וכל מצמוץ שלו הוא 'לשם מצת מצווה'... נו, שיערב להם.
עוד מדור מעניין שם, הוא של הרב"צ גרוסמן, 'בעל-מספר' נפלא, שמביא סיפורים עתיקים ונדירים ברובם, ובעיקר מדוייקים. שוב, חבל שהכתיבה לא מקצועית.
גם הסיפור השבועי של הרב קסל נחמד, בעיקר בשל אנטי-ממסדיותו...
זהו. עד כאן בקצירת האומר, למה שהספקתי החג הזה.