מידע שימושי "בין הזמנים" כל המידע על מסלולים דרכי הגעה וכדומה.

בערימט

משתמש רשום
צריך להצטייד בחבל ממש ארוך (50 מ'?)
מספיק 30 מטר
מומלץ להירשם מראש לאתר כי יש שם הגבלת תפוסה של 500 איש.
לפי מה שאני יודע זה רק עד 200 איש

מה שחשוב מאוד לדעת בפרט לתקופה הזאת, יש שם גבים מלאים במים וחלק מהם צריך לעבור בשחיה ולכן מומלץ ללכת עם בגד ים.
אגב לכן מומלץ בתקופה הזאת ולא אחרי פסח או באב כי המים מסריחים מיום ליום.
מי שלא יודע לשחות יכול להיעזר באלו שכן יכולים. לא צריך להביא גלגל אלא מספיק להיזער בתיקים שגם הם צפים. אבל חייב שיהיה מישהו בקבוצה שיודע לשחות.
באתר שלהם כתוב שצריך חבל של 30 מטר בעובי בין 8 מ"מ ל 12 מ"מ, הייתי ממליץ על 8 מ"מ ולא יותר עבה וגם לא יותר ארוך.
בקשר לפלאפונים: ברוב המסלול אין בכלל קליטה. בכל מקרה חייבים בקבוצה מישהו עם פלאפון והם דורשים ליידע אותם שיצאו מנקודה 7 (שזה נקודה אחרונה שיש בריכה וירידה עם חבל) אפשר כן לשמור אותם בקופסאות רפה אבל חייבים שיהיה בעוד שקית. או לחילופין לקנות בחנויות סלולר מגן מיוחד למים. מניסיון, לא נכנס טיפת מים.

אין דברים כאלה

משתמש מקצוען
מעוניין בהמלצה למסלול לקבוצת בחורים צעירים (בעיקר ישי"ק) באיזור רמת הגולן.
עדיפות למקום בו יש פינה מוצלת בהתחלה לארוחת בוקר.
המליצו לי על נחל אל על, מישהו מכיר? יודע ? דרכי הגעה ברכב פרטי (אפשרות להגיע מסוף המסלול לתחילתו להביא את הרכב)?
בתודה מראש

חביבונת

משתמש מקצוען
איך לוקחים מונית?
מזמינים לשם?
עוברות שם בכביש מוניות?
אין שם מוניות, אני לקחתי מונית מירושלים (נראה לי 250 ש"ח)
לוקחים מונית ממקום מגוריכם, או מישוב קרוב יותר...
מצד שני בתקופת אב רוב בריכות המים כבר התייבשו, ומה שכן נשאר בכלל לא גבוה.
בתקופת אב, חם שם נורא!! וכל טיפת מים שנשארה מסריחה ברמה הזויה!
גם עכשיו כדאי לקחת בחשבון שהמים מסריחים, לנשום עמוק בתחילת המסלול- ולזרום...

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
בתקופת אב, חם שם נורא!! וכל טיפת מים שנשארה מסריחה ברמה הזויה!
גם עכשיו כדאי לקחת בחשבון שהמים מסריחים, לנשום עמוק בתחילת המסלול- ולזרום...
חחחחחחחחח
זה באמת נורא
אני נזכר שאח שלי ירד לפני באחד הצוקים, והצוק הסתיים בבריכה קטנה שהעומד מלמעלה לא היה יכול לראות אותה.
ובזמן שאני יורד בזהירות את הצוק אני רואה שאח שלי למטה ממש צוחק, שאלתי אותו למה הוא צוחק והוא ענה לי "חכה תראה".
למעשה, גמרתי את הצוק ואני רואה שהבריכה שאני הולך לרדת אליה (חייב לרדת אליה, אין שום ברירה אחרת...!!!!!o_O)
מכילה מים אדומים כעורים, וצפים בה שאריות של גופת יעל/איל + שברי כנף של שתיים שלושה יונים מסכנות...!!!!
רציתי לבכות, אבל אין ברירה! עוצמים עיניים וקופצים...:sne:
לשאלת רבים: אני חי נושם ובועט!!!

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
@סטודיו לגרפיקה
אפשר לחלוק איתנו את השיטה?
לא שיטה מסוימת
הבאנו כמה שפחות מכשירים אלקטרונים, ומה שכן ריכזנו בתוך שקיות ניילון אחת בתוך השניה בתוך השלישית ובתוך הרביעית ואת זה שמנו בתיק מסוים שעטפנו בחומרא יתירה בתוך אשפתונים
וכשעברנו בתוך בריכות מים הלכנו עם התיק הנ"ל בידיים מורמות מעל המים.

אגב, קחו בחשבון שהחבל הוא משקל מאד מאד רציני,
הוא באורך של 30 מטר ובמשך המסלול הוא סופג כמויות גדולות של מים.

חביבונת

משתמש מקצוען
למעשה, גמרתי את הצוק ואני רואה שהבריכה שאני הולך לרדת אליה (חייב לרדת אליה, אין שום ברירה אחרת...!!!!!o_O)
מכילה מים אדומים כעורים, וצפים בה שאריות של גופת יעל/איל + שברי כנף של שתיים שלושה יונים מסכנות...!!!!
רציתי לבכות, אבל אין ברירה! עוצמים עיניים וקופצים...:sne:
איימו עלי כל הזמן שיש פגרים מתים של איילים מתים, לא האמנתי שזה פשוט כך...
וכשעברנו בתוך בריכות מים הלכנו עם התיק הנ"ל בידיים מורמות מעל המים.
קשה מאוד להרים את התיק מעל המים.
האמת היא שאם הייתם באב זה הגיוני כי המים לא היו כ"כ עמוקים, כרגע המים מגיעים מעל גובה אדם, כך שלא כ"כ אפשרי...
מה שכן אפשר לשים את התיק על גלגל ים ואז יש לו יותר סיכויים לשרוד, עדיין לא מומלץ למי שהמכשירים שלו חשובים לו...

חביבונת

משתמש מקצוען
המליצו לי על נחל אל על, מישהו מכיר? יודע ? דרכי הגעה ברכב פרטי (אפשרות להגיע מסוף המסלול לתחילתו להביא את הרכב)?
בתודה מראש
נחל אל על- המסלול כולו ארוך מאוד מאוד, וחם שם... בהתחלה יש כמה נקודות עם מים, בהמשך הליכה של יותר משעה בלי מים, ובלי צל, לדעתי לא שווה את זה...
מה שכן אפשר לעשות את ההתחלה ליהנות במים ולחזור (גם יקח כשעה). מתחילים את המסלול מישוב אבני איתן. א"א לחזור ברגל לקחת את האוטו...

יש את הגי'לבון, מסלול אתגרי, יבש. (רואים מפל גבוה של מים באמצע המסלול) הרבה טיפוס על אבנים.

יש את הזוויתן- מסלול מושלם. מתחיל מחניון היהודיה. אפשר לעשות אותו מעגלי, או לרדת עד בריכה המשושים, או עד צפון הכנרת (שעה וחצי/ שלוש שעות/ שבע שעות) לשים לב להגיע מספיק מוקדם כי אח"כ לא מכניסים... הכניסה בתשלום. הרבה בריכות מים גבוהות במהלך המסלול. אפשר להגיע בתח"צ.

אם נוסעים עם רכב יש הרבה מעינות- עין פיק. מעיין ידידיה (בקטנה). בריכה הקצינים-עין עלמין- עמוק. עיינות סלוקיה- יותר מתאים לעצירה לארוחה. מקום ממש יפה. עין תות- 2 בריכות גדולות מדהימות, בד"כ עמוס.
אם רוצים להימנע מפריצות במעיינות צריך להגיע ממש מוקדם בבוקר...

כיף כף

משתמש רשום
עימוד ספרים
בתודה מראש
אני הייתי שם לפני שבוע, במפל השחור, פשוט מדהים... יורדים כ-10 דק'\רבע שעה בשביל יבש (באמצע ממש רק נוגעים במים) עד שמגיעים למפל השחור, יש בריכה גדולה, המים קרירים, לא חובה לדעת לשחות (לפחות עד מטר מהמפל), כאן תראי איך מגיעים ופשוט מחנים את הרכב למעלה, יורדים למפל כאמור, ועולים למעלה בחזרה.

חלה

משתמש רשום
דרג'ה מסלול מומלץ ומדהים. עכשיו זה הזמן הכי מתאים (לא בביה"ז אב!)
צריך להצטייד בחבל ממש ארוך (50 מ'?)
בכל ירידה תלולה יש לולאה להשחיל את החבל, משחילים אותו כפול וכשיורדים נעזרים בו...
א"א לעשות הכול בלי חבל, אלא אם כן מסמכים על "טרמפים" על חבלים של אחרים...
הלוך- כדאי לקחת מונית לתחילת המסלול.
חזור- הליכה רגלית לתחנה במקביל לכביש...
לשים לב- כל הדברים נרטבים במסלול- לא לקחת פלאפונים, מצלמות, הכול הכול נהרס!!
גם אוכל- אוכלים בהתחלה ארוחה טובה, אח"כ מגלים בהמשך הדרך שצריך לזרוק את כל האוכל כי הכול נהרס...
(גם אם ארוז טוב, זה לא עוזר, ניסינו לארוז בקופסאות קפה סגורות טוב, רוב הפלאפונים הלכו...)
שווה שווה שווה!
בלי אחרית אבל
עם נסיון קופסת קפה נמס ריקה ונקיה הפלפון נשמר יופייופי

חלה

משתמש רשום
איימו עלי כל הזמן שיש פגרים מתים של איילים מתים, לא האמנתי שזה פשוט כך...

קשה מאוד להרים את התיק מעל המים.
האמת היא שאם הייתם באב זה הגיוני כי המים לא היו כ"כ עמוקים, כרגע המים מגיעים מעל גובה אדם, כך שלא כ"כ אפשרי...
מה שכן אפשר לשים את התיק על גלגל ים ואז יש לו יותר סיכויים לשרוד, עדיין לא מומלץ למי שהמכשירים שלו חשובים לו...
עיין למעלה

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען

סכנה: נחלים בצפון הארץ התגלו כמזוהמים - הרשימה המלאה​

משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מדווחים על תוצאות חריגות בדיגום מים שבוצע לבחינת מצב הזיהום בנחלים מסוימים בצפון הארץ, ולפיכך מודיעים למטיילים ולרשויות המקומיות, כי הכניסה לנחלים אלה עלולה להיות מסוכנת​

יוסי ריינר | חדשות בארץ12.4.2022 | 17:40

80674f503ce384223ca0.jpg
נחלים ומפלים | צילום: צילומסך רט''ג
סכנה בנחלים בצפון הארץ: משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מודיעים לציבור המטיילים ולמועצות האזוריות והמקומיות על תוצאות חריגות בדיגום מים שבוצע לבחינת מצב הזיהום בנחלים מסוימים בצפון. בבדיקות לחיידקים בדיגומים מהתאריך 11 באפריל 2022 נמצאו במספר נחלים בצפון תוצאות החורגות מהמלצות משרד הבריאות המעידה על הימצאות זיהום במים.
לאור תוצאות אלה, הכניסה לנחלים הבאים עלולה להיות מסוכנת עד שתוצאות הדיגום שיתקבלו יהיו תקינות ויציבות:
• שניר (חצבאני) – מהגשר הרומי ועד למפגש עם הירדן
• ירדן - מגשר יוסף ועד גשר הדודות
• נחל אל על
פרט לנחל עיון והשניר (חצבאני) שבהם נמדדו ערכים גבוהים כבר בנקודת כניסתו לישראל, המשרד להגנת הסביבה לא מצא מקור זיהום ידוע בנחלים.
יש לציין כי הדיגום לאיכות המים במספר נחלים בצפון מתבצע מדגמית אחת לשבועיים בנקודות דיגום קבועות המייצגות מפל, בריכה או מקטע בנחל, באמצעות פקחי רשות הטבע והגנים.
משרדי הבריאות והגנת הסביבה נמסר כי המשרדים ממשיכים בדיגום ובמעקב, ויעדכנו בהמשך ככל שיידרש.
בחדרי חרדים

אחת מיוחדת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מחפשת מסלול
רטוב
כיף
לא ארוך מדי- עד שעתיים
בטיחותי לילדים מגיל 10 ושיתאים גם לגיל 17...
עם חניה באיזור-
ובצפון- לא יותר משעה נסיעה מצפת...

ושהבחורים לא יגידו פריצעססס....
לא איכפת שיהיה- אבל בתזוזה כאילו- איפה שאנחנו- שיהיה רגוע..

קיים???

או שאני מדומינת?

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
אני מחפשת מסלול
רטוב
כיף
לא ארוך מדי- עד שעתיים
בטיחותי לילדים מגיל 10 ושיתאים גם לגיל 17...
עם חניה באיזור-
ובצפון- לא יותר משעה נסיעה מצפת...

ושהבחורים לא יגידו פריצעססס....
לא איכפת שיהיה- אבל בתזוזה כאילו- איפה שאנחנו- שיהיה רגוע..

קיים???

או שאני מדומינת?
אולי נחל שופט?
ליד יקנעם
אפשר להיכנס לבריכות מים
ואפשר ללכת כל הדרך על מסלול מרוצף ומוצלל ומטופח ממש.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה