אחרי ויכוח קטן בבית, אלו ביקשו בלינצ'ס תפו"א, ואני רציתי גבינה כדי לחסוך את התפו"א, וחלק בתוכי רצה מתוק החצי השני מלוח...
הכנתי גם וגם וגם.....
בלינצ'ס תפו"א, מיותר להעלות לכאן.
אז את אלו עם הגבינה.
בלינצ'ס גבינה מתוק
עלים- כ-15 יחידות
מדידה בכוסות חד פעמי
2 כוסות קמח
1 כוס חלב
1 כוס מים
3 ביצים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
מערבבים בקערה את כל הרכיבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה
מטגנים במחבת טפלון. בפעם הראשונה משמנים מעט בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. מחממים כשתי דקות על אש בינונית. מעבירים מהבלילה למרכז המחבת ומנערים אותה כדי שהבלילה תתפשט לכל המחבת. מטגנים בערך דקה עד שהחלק העליון מתייבש.
הופכים על צלחת. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
עורמים את העלים ה על גבי זה.
מחכים שיתקררו ומכסים בניילון
מכינים מלית:
1 גבינה 5% 750 גרם
1 פודינג וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס סוכר [או תחליף סוכר שזה מה שאני שמתי]
מערבבים בעזרת מטרפה. טועמים. אם רוצים עוד סוכר- מוסיפים.
לוקחים עלה בלינצ'ס. מניחים על משטח עבודה. שמים תלולית מלית באחד מצידי העלה, כ 1.5 ס"מ מהקצה. משאירים גם אזור ללא מלית בצידי התלולית.
סוגרים את הצדדים על המלית ומגלגלים מהקצה האחד שבו המלית אל הקצה השני.
מגישים עם רטבים: גנאש שוקולד חלב חם, מייפל, רוטב תותים או רוטב שמכינים מטחינה גולמית וסילאן]
בלינצ'ס גבינה מלוחים
[מתנצלת, את אלו שכחתי לצלם, הוציאו אותי מצילום ושכחתי לחזור לזה...בינתיים זה נגמר]
עלים- כ-15 יחידות
מדידה בכוסות חד פעמי
2 כוסות קמח
1 כוס חלב
1 כוס מים
3 ביצים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
מערבבים בקערה את כל הרכיבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה
מטגנים במחבת טפלון. בפעם הראשונה משמנים מעט בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. מחממים כשתי דקות על אש בינונית. מעבירים מהבלילה למרכז המחבת ומנערים אותה כדי שהבלילה תתפשט לכל המחבת. מטגנים בערך דקה עד שהחלק העליון מתייבש.
הופכים על צלחת. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
עורמים את העלים ה על גבי זה.
מחכים שיתקררו ומכסים בניילון
מכינים מלית
1 גבינה לבנה 5% 500 גרם
1 גבינה מלוחה בולגרית
צרור בצל ירוק, שטוף כנדרש, קצוץ לטבעות קטנות או בצל סגול בינוני קצוץ
1 ביצה
מעט פלפל שחור
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק [לא חובה]
5 פרוסות גבנה צהובה חתוכות לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ
מועכים את הגבינה הבולגרית בקערה. מוסיפים גבינה לבנה, בצל ירוק קצוף לטבעות קטנות, ביצה, פלפל שחור וצ'ילי מתוק.
מערבבים לבלילה אחידה.
מניחים עלה על משטח עבודה
מניחים רצועת גבינה צהובה באחד הצדדים כ- 1.5 ס"מ מהקצה. משאירים אזור ללא גבינ"צ גם בצדדים. מניחים תלולית ממלית הגבינה מעל הגבינה הצהובה. מגלגלים כמו הרואות שלמעלה. חשוב שהבלינצ'ס האלו יהיו סגורים היטב בכל הצדדים מכיון שהם עוברים טיגון ואם המלחת תברח יהיה לכם בלאגן במחבת.
מכינים כך את כל הבלניצ'ס
מחממים מעט שמן במחבת טפלון.
מטגנים את הבלינצ'ס כדקה וחצי מכל צד עד שהעלה מזהיב
מגישים לצד שמנת חמוצה בקערה.
הגבינה הצהובה נמסה בטיגון והחגיגה מושלמת
בתיאבון
הכנתי גם וגם וגם.....
בלינצ'ס תפו"א, מיותר להעלות לכאן.
אז את אלו עם הגבינה.
בלינצ'ס גבינה מתוק
עלים- כ-15 יחידות
מדידה בכוסות חד פעמי
2 כוסות קמח
1 כוס חלב
1 כוס מים
3 ביצים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
2 סוכר וניל
מערבבים בקערה את כל הרכיבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה
מטגנים במחבת טפלון. בפעם הראשונה משמנים מעט בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. מחממים כשתי דקות על אש בינונית. מעבירים מהבלילה למרכז המחבת ומנערים אותה כדי שהבלילה תתפשט לכל המחבת. מטגנים בערך דקה עד שהחלק העליון מתייבש.
הופכים על צלחת. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
עורמים את העלים ה על גבי זה.
מחכים שיתקררו ומכסים בניילון
מכינים מלית:
1 גבינה 5% 750 גרם
1 פודינג וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס סוכר [או תחליף סוכר שזה מה שאני שמתי]
מערבבים בעזרת מטרפה. טועמים. אם רוצים עוד סוכר- מוסיפים.
לוקחים עלה בלינצ'ס. מניחים על משטח עבודה. שמים תלולית מלית באחד מצידי העלה, כ 1.5 ס"מ מהקצה. משאירים גם אזור ללא מלית בצידי התלולית.
סוגרים את הצדדים על המלית ומגלגלים מהקצה האחד שבו המלית אל הקצה השני.
מגישים עם רטבים: גנאש שוקולד חלב חם, מייפל, רוטב תותים או רוטב שמכינים מטחינה גולמית וסילאן]
בלינצ'ס גבינה מלוחים
[מתנצלת, את אלו שכחתי לצלם, הוציאו אותי מצילום ושכחתי לחזור לזה...בינתיים זה נגמר]
עלים- כ-15 יחידות
מדידה בכוסות חד פעמי
2 כוסות קמח
1 כוס חלב
1 כוס מים
3 ביצים
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
מערבבים בקערה את כל הרכיבים בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה
מטגנים במחבת טפלון. בפעם הראשונה משמנים מעט בעזרת נייר סופג עם מעט שמן. מחממים כשתי דקות על אש בינונית. מעבירים מהבלילה למרכז המחבת ומנערים אותה כדי שהבלילה תתפשט לכל המחבת. מטגנים בערך דקה עד שהחלק העליון מתייבש.
הופכים על צלחת. ממשיכים כך עם כל הבלילה.
עורמים את העלים ה על גבי זה.
מחכים שיתקררו ומכסים בניילון
מכינים מלית
1 גבינה לבנה 5% 500 גרם
1 גבינה מלוחה בולגרית
צרור בצל ירוק, שטוף כנדרש, קצוץ לטבעות קטנות או בצל סגול בינוני קצוץ
1 ביצה
מעט פלפל שחור
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק [לא חובה]
5 פרוסות גבנה צהובה חתוכות לאצבעות ברוחב של 2 ס"מ
מועכים את הגבינה הבולגרית בקערה. מוסיפים גבינה לבנה, בצל ירוק קצוף לטבעות קטנות, ביצה, פלפל שחור וצ'ילי מתוק.
מערבבים לבלילה אחידה.
מניחים עלה על משטח עבודה
מניחים רצועת גבינה צהובה באחד הצדדים כ- 1.5 ס"מ מהקצה. משאירים אזור ללא גבינ"צ גם בצדדים. מניחים תלולית ממלית הגבינה מעל הגבינה הצהובה. מגלגלים כמו הרואות שלמעלה. חשוב שהבלינצ'ס האלו יהיו סגורים היטב בכל הצדדים מכיון שהם עוברים טיגון ואם המלחת תברח יהיה לכם בלאגן במחבת.
מכינים כך את כל הבלניצ'ס
מחממים מעט שמן במחבת טפלון.
מטגנים את הבלינצ'ס כדקה וחצי מכל צד עד שהעלה מזהיב
מגישים לצד שמנת חמוצה בקערה.
הגבינה הצהובה נמסה בטיגון והחגיגה מושלמת
בתיאבון