אחרי שרשם הישג אדיר בניהול מוצלח של הילולת הרשב"י תחת תפקיד הפרוייקטור, שמו של יוסי דיישט עלה בתקופה האחרונה כמי שיתכן וישוב לזירה המונציפלית, והופצה שמועה שהכוחשה, כי יתמודד שוב לראשות העיר ירושלים. אלא שהיום (שלישי) אנחנו חושפים בפרסום ראשון כי דייטש החליט שלא לשוב לזירה המקומית, גם לא בתפקיד של חבר עיריית ירושלים מטעם אגודת ישראל.
הידיעה על ההתלבטות של דייטש אם לשוב לעיריית ירושלים, פורסמה לראשונה במדור '
קיפקעס'
בבחירות האחרונות הצטרף דייטש לקואליציה של ראש העיר ירושלים משה ליאון ומונה לסגן ראש העירייה וכאחראי על אגף שיפור פני העיר תחת ראש העיר. לפני שנתיים הגיש דייטש את התפטרותו מהעירייה במסגרת הסכם רוטציה שנחתם בסיעה ובמקומו מונה נציג חב"ד יעקב הלפרין.
ההסכם בזמנו קבע כי במידה ואגודת ישראל תכניס למועצת העיר רק שלושה נציגים, יוסי דייטש יפרוש כעבור שנתיים וחצי, ויעביר את כל תפקידיו בעירייה לנציג חב”ד ברשימה, יעקב הלפרין, שמוקם במקום הרביעי. לאחר קיום ההסכם, דייטש עשה לביתו ובתקופה האחרונה לקח על עצמו את ניהול הילולת הרשב"י יחד עם שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש.
אחרי ההישג בניהול ההילולא, שמו דייטש עלה כמי שייתכן וירוץ לראשות העיר העיר ירושלים בבחירות שייתקמו בעוד פחות מחמישה חודשים. דיישט מיד הכחיש וטען כי מדובר בספין, ואכן מדובר היה בספין. יחד עם זאת, האפשרות כי ישוב לכהן כחבר עירייה וסגן ראש העיר מטעם אגודה בעיריית ירושלים, עלתה על השולחן.
עם זאת, בשיחה עם 'חדשות JDN' חושף דייטש כי לא ישוב יותר לתפקיד בעיריית ירושלים. "באופן סופי – אני לא הולך להתמודד בבחירות הקרובות לעיריית ירושלים. שירתתי מספיק, גמרנו. אני מוכן לעשות מילואים, לעזור לאלה שיבואו אחרי. מפעם לפעם לעשות מילואים, אירועים כדוגמת מירון. טוב לי היום כאיש פרטי", חושף דייטש.
יצויין כי מהלך זה של דייטש מסיים את הקרירייה הענפה שלו בעיריית ירושלים לאחר 18 שנים בהם כיהן במגוון תפקידים בכירים בעירייה. השאלה שנותרה פתוחה היא מי יתמודד במקומו מטעם אגודת ישראל בבחירות בבירה.