אמש התקיימה ישיבת סיעת ש''ס בראשות היו''ר אריה דרעי, רובה ככולה של הישיבה הוקדשה להיערכות המפלגה לבחירות המוניציפליות הקרובות. לדברי אחד הנוכחים, דרעי הציג בפני הח''כים מצגות ופילוחים, סיכויים מול סיכונים, והטיל על כל אחד מהם משימות לביצוע. דרעי אמר לנוכחים, ''הצבנו לעצמינו כמה מטרות אסטרטגיות שאסור לנו לוותר עליהם, כל אחד ואחד חייב לשים את כל כובד משקלו להביא את התוצאה הטובה ביותר על העיר בה הוא מופקד".
בראש רשימת הערים כצפוי, העמיד דרעי את העיר אלעד. ''בעיר כמו אלעד, שם יש לש''ס כ50% מהקולות לפחות, אין שום סיבה שראשות העיר תהיה בידי המיעוט. יש לנו באלעד את יהודה בוטבול, שאני יכול להעיד שחכם שלום זצ''ל אהב אותו אהבת נפש, מועמד חזק שמקובל על כולם לא רק על מצביעי ש''ס, והוא יהיה ראש העיר בעזרת השם", אמר. "קחו את ביתר עילית למשל, לאגודת ישראל אין יותר מ40% מהקולות ובכל אופן ראש העיר רובינשטיין כבר מכהן יותר מ3 קדנציות. היינו תמיד הוגנים איתם למרות שחטפנו על כך לא מעט. הפעם באם לא יהיו הסכמות באלעד לא יהיו הסכמות לא בביתר ולא בשום מקום''.
דרעי הוסיף ואמר, כי לפי הסכם שנחתם בין דגל התורה לש''ס בבחירות 2018 דגל צריכה לתמוך במועמד שלנו. ''אנחנו קיימנו את חלקינו בהסכם בפעם הקודמת ואין לי ספק שכך יעשו גם חברינו מדגל התורה''.
דרעי סיפר לנוכחים כי כשהיה לאחרונה אצל מרן ראש הישיבה הגרב''מ אזרחי, בין היתר עלה הנושא של הבחירות המוניציפליות. ''ראש הישיבה ביקש ממני שאשים את כל כובד משקלי למנוע פילוגים וסיכסוכים בין החרדים לדבר ה'. "עליך אני סומך שתצליח" אמר לי ראש הישיבה. אני רואה את הדברים הללו כצו השעה ואני יעשה הכל לפעול ברוח הדברים'' אמר דרעי. עוד הוסיף, כי כשעלה עניין העיר אלעד בשיחה אמר לי ראש ישיבה שדגל התורה מאז ומעולם כיבדה הסכמים, דגל התורה היא מפלגה של בני התורה, וככזאת עליה לכבד הסכמים, ועל זאת גאוותינו.
לגבי העיר בני ברק אמר דרעי כי הוא יושב לילות כימים עם הנציגים מכלל הקהילות בעיר. ''אנחנו יותר משליש מהקולות בעיר ונעשה הכל להגיע להסכמות. אבל אם מישהו חושב לנצל את הכוונות הטובות שלנו בכדי להדחיק את ההשפעה של בני התורה הספרדים לשולי השוליים, אני מודיע לו שהוא טועה ובגדול. אני לא מציע לאף אחד לבנות על זה'', כך דרעי.
בבית שמש המצב גם לא פשוט אמר דרעי לנוכחים. ''אי אפשר לבוא אלינו בטענות מדוע אנחנו נאמנים כיום לראש העיר עליזה בלוך. קודם כל אנחנו בקואליציה שלה כמו יתר המפלגות החרדיות, וש''ס ידועה שכשהיא בקואליציה היא לא מתנהגת כאופוזיציה. כל ראש עיר ששותף שלנו יודע שעלינו אפשר לסמוך עד הסוף''. עוד הוסיף ''אני רוצה להזכיר לכם שהיה לנו שם מועמד חרדי מצויין בבחירות האחרונות שנתמך ע''י כל גדולי ישראל, ודווקא אלו שעשו הכל להכשיל אותו ולהכתיר את ראש העיר בלוך הם אלו שמטיפים לנו היום על הצורך במועמד חרדי כשהם מתכוונים למועמדות האישית שלהם. תרגיעו, תשתו כוס מים, לאן אתם רצים, ראשות עיר זה תכנית שירים כבקשתך" אמר דרעי.
לגבי אשדוד אמר, ''אין לי הרבה מה לחדש לכם כעת, אני רק יכול לומר לכם שאנחנו יושבים עם כל הקהילות ללא יוצא מן הכלל, שומעים את כולם ונביא את הכל בפני מועצת חכמי התורה ומה שיורו לנו נעשה ונשמע. דבר אחד אני כן יכול לומר לכם, כל הספינים שאתם שומעים כל שעה או כל חצי שעה מכל המועמדים או שולחיהם, אין בהם אפילו לא מעט מן האמת. דעתינו תושמע בקול צלול ברגע הנכון.