מאפים בוכריות?? לכאן!:)

חני S

משתמש מקצוען
אפשר פרגיות טחונות הם יותר עם שומן זה יכול לצאת טעים עם תיבול טוב
אבל ג'וזגוזה זה לא יהיה
אגב אני לא בוכרית אבל יצא לי להכין גוזגיזה ...לפי המתכון של בני סיידא
הטעם טוב ודומה!
חייב עסיסיות ולכן אכן חשוב להוסיף בנדיבות שמן רגיל לעיסה.
 

חני S

משתמש מקצוען
בגוז'גידז'ה האמיתי אין כמון. רק מלח ופלפל. (טעמתי אצל כמה סבתות רציניות. וגם באולמות.)
מעניין לדעת שיש עוד גרסה
בכול אופן מקס הוא בוכרי ואמר שכן שמים זרעי כמון. גם סבתא של @משולש ברמודה.

אני תונסאית ונכון גם כפיתות -קציצות תונסאיות לא עושים עם אבקת מרק אבל המתכון הכי דומה שמצאתי לסבתא שלי היה דווקא עם אבקת מרק ככה שבשורה תחתונה כדאי לשנות מהמקור כדי לקבל משהו שמתקרב הכי בטעם.
 

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אציין באופן כללי שלמטב ידיעתי מתכונים בוכריים בשריים אותנטיים כוללים בשר כבש או לפחות שומן כבש המוסף לבשר וכן זרעי כמון או כמון טחון
מתכונים הכוללים רק בשר בקר/עוף הם גרסאות קלילות יותר המותאמות למטבח הישראלי ולפעמים להיצע מבחינת כשרויות.
כמו כן אמרו לי שההגיה המקורית היא גושטגידז'ה.
נכון.
את הגוז'גיזה עצמו לא עושים כולו מבשר כבש אבל בהחלט שמעתי שמוסיפים לו שומן כבש.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה