דרוש מידע בדיקת ירקות מתולעים

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
איפה אפשר להשיג מידע עדכני על אופן בדיקת ירקות מתולעים ושטיפתם?
למשל, ידוע לי שעל פי הנחיות חדשות של הרב ויא והרב אפרתי יש להשרות גמבה במי סבון, לשטוף היטב וכו', שזה דבר שנראה לי שהוא פחות ידוע לציבור.
השאלה איך אפשר להשיג מידע נוסף כזה, אבל שיהיה עדכני.
תודה!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
איפה אפשר להשיג מידע עדכני על אופן בדיקת ירקות מתולעים ושטיפתם?
למשל, ידוע לי שעל פי הנחיות חדשות של הרב ויא והרב אפרתי יש להשרות גמבה במי סבון, לשטוף היטב וכו', שזה דבר שנראה לי שהוא פחות ידוע לציבור.
השאלה איך אפשר להשיג מידע נוסף כזה, אבל שיהיה עדכני.
תודה!
כבר 4 שנים לפחות שע"פ הנחיות העדה החרדית אני משרה פלפלים/גמבות במי סבון
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני מקבלת מיילים עם עדכונים מהרב ויא
(סכך, טו בשבט, ועוד)
מצורף דף מידע לדוגמא.
המייל שלו
vayemoshe בגימייל
לפי הנחיות העדה החרדית הכתובות במדריך הכשרות, מהודר יותר להשרות את השום הקלוף במי סבון, אם לא לפחות שטיפה הגונה בזרם הברז...
וזה לא דבר מאוד חדש.
תמהני תמיד איך אני רואה לעיתים בעיתונים לציבור שלנו מתכונים לאפיית ראשי שום וכדו' ... כנראה באמת חוסר מודעות.
וכן פעמים אין ספור נתקלתי בעקרות בית צדיקות באמת, שאינן יודעות כלל שבצל צריך להפריד פלחים ולשטוף במידה והוא פתוח, כלומר מסירים את ה'כיפות' ורואים אם הגלדים סתומים ללא חללים ואז אפשר לחתוך בשלמות. מנסיוני הרב (קייטרינג) ישנם תקופות שהבצלים רובם ככולם סגורים כנ"ל, ועכשיו למשל, כבר הרבה זמן שנדיר שיש בצל סגור לגמרי
מקווה שעוררתי משהו למישהו...
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
שבצל צריך להפריד פלחים ולשטוף במידה והוא פתוח, כלומר מסירים את ה'כיפות' ורואים אם הגלדים סתומים ללא חללים ואז אפשר לחתוך בשלמות.
הרבה פעמים רק החלק הפנימי ממש פתוח קצת, את יודעת אם גם אז צריך להפריד ולשטוף?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
איפה אפשר להשיג מידע עדכני על אופן בדיקת ירקות מתולעים ושטיפתם?
למשל, ידוע לי שעל פי הנחיות חדשות של הרב ויא והרב אפרתי יש להשרות גמבה במי סבון, לשטוף היטב וכו', שזה דבר שנראה לי שהוא פחות ידוע לציבור.
השאלה איך אפשר להשיג מידע נוסף כזה, אבל שיהיה עדכני.
תודה!
@גלוריה יקרה, כאחת שכואבת את החוסר ידע בנושא, ולצערי לא פעם נוכחת שלא מתייחסים גם אם אני מעוררת, לא מרוע חלילה... שמחתי לראות את המודעות שלך...
בדרך כלל, פירות שהוחזקו כל השנים כנקיים ופתאום הופכים נוגעים, יש פרסומות בעיתוני היום יום וכן במדריך הכשרות. מצאתי את המדריך גם בגוגל, אפשר ממש לדפדף בו
 

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מצאתי במדריך בד"צ של תשע"ט:

upload_2019-11-24_2-29-56.png


תודה לכולם :)
 

אביחי בס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
איפה אפשר להשיג מידע עדכני על אופן בדיקת ירקות מתולעים ושטיפתם?
למשל, ידוע לי שעל פי הנחיות חדשות של הרב ויא והרב אפרתי יש להשרות גמבה במי סבון, לשטוף היטב וכו', שזה דבר שנראה לי שהוא פחות ידוע לציבור.
השאלה איך אפשר להשיג מידע נוסף כזה, אבל שיהיה עדכני.
תודה!
https://hamachon.co.il/he/
אפשר למצוא פה הכל ומעבר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  97  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה