מלון באיזה מלון יש אוירה חרדית יותר בשבת?

מנסור הבוס

משתמש צעיר
אדרבה אולי מישהו באמת יביא איזה מומחה כשרות שיאמר שאפשר לאכול שם גם אנחנו רצינו ולא מצאנו
זריצקי אמר לנו שזה לא הכשר טוב בכלל וזה מתאים לאוכלי רבנות.

גימפעל

משתמש מקצוען
מה אתה רוצה לומר בזה?
שצריך כשרות מוכרת ומוסמכת עם תעודה בפועל,
ולא כל מיני שמועות ואמירות שזה כשר ורב פלוני אמר שזה כשר ורב אלמוני פסק שלא צריך בכלל כשר.

ללא תעודה בפועל (מכשרות שאתם מכניסים לבית) לא מסתמכים.

lotr

משתמש מקצוען
שצריך כשרות מוכרת ומוסמכת עם תעודה בפועל,
ולא כל מיני שמועות ואמירות שזה כשר ורב פלוני אמר שזה כשר ורב אלמוני פסק שלא צריך בכלל כשר.

ללא תעודה בפועל (מכשרות שאתם מכניסים לבית) לא מסתמכים.
זה זכותך

פרוגר הלוי

משתמש צעיר
למרבה הצער, מלון לביא אינו בהכשר של כשרות מהדרין רצינית, הדבר היחיד שיש זו כשרות של רבנות נצרת, ולפיה יש מוצרים של רובין. לא כל המוצרים, רק חלק. וצריך לסמוך על המלון שהמנה שאתה מקבל היא רק של רובין, ושאכן לא "טעו" עם חלקי עוף ובשר אחרים.
קשה לסמוך רק על זה.
זה ספציפית ללביא שהוא באמת מלון ברמה, וחבל מאוד שאין שם כשרות מוסמכת מהדרין רצינית, מהכשרויות שהציבור סומך עליהם.

haiosi

משתמש מקצוען
דווקא באתר "כושרות" הוא בתוך המלונות המומלצים:

וזה, למרות שיש בסך הכל כ-30 מלונות מומלצים בכל הארץ (מתוך מעל 400 מלונות שיש בארץ).

zkzbhe

משתמש פעיל
ניק אנונימי בפורום מוציא שם רע על קבוצה גדולה מעם ישראל שהולך למלון מסוים שאין להם יראת שמים ולא מבינים כלום בכשרות ואנחנו אמורים להיות אכפת לנו על מה הוא סומך?
חוק גודווין 2.0: בכל ויכוח, כשנגמרים הטיעונים הענייניים הולכים לכיוון של 'הוצאת שם רע על קבוצה גדולה'.

אז כן, יש 'קבוצות גדולות' של אנשים חובשי כיפה שיש הרבה שם רע שיוצא עליהם בהרבה תחומים, ובצדק.
ובאמת אין שום קבוצות, סתם הרבה אנשים פרטיים שעושים דברים חסרי אחריות ובניגוד להלכה.

מ.א.ק.

משתמש מקצוען
אז כן, יש 'קבוצות גדולות' של אנשים חובשי כיפה שיש הרבה שם רע שיוצא עליהם בהרבה תחומים, ובצדק.
מאד צער לי שמיד אחרי יום כיפור בוחרים אנשים לדבר כך על אחרים.
אפילו מי שאוכל רבנות סתם אינו עובר על איסור ויש לו על מי לסמוך. משא"כ המדבר לשון הרע (ובנידון דידן מוציא שם רע) שעובר על איסור דאורייתא.
ובאמת אין שום קבוצות, סתם הרבה אנשים פרטיים שעושים דברים חסרי אחריות ובניגוד להלכה.
כל הפוסט שלך הוא בניגוד להלכה, משא"כ האוכל רבנות שאינו בניגוד להלכה אלא שסומך על קולות.
גילוי נאות - אני לא אוכל רבנות, אפילו לא רבנות מהדרין.

zkzbhe

משתמש פעיל
מאד צער לי שמיד אחרי יום כיפור בוחרים אנשים לדבר כך על אחרים.
אפילו מי שאוכל רבנות סתם אינו עובר על איסור ויש לו על מי לסמוך. משא"כ המדבר לשון הרע (ובנידון דידן מוציא שם רע) שעובר על איסור דאורייתא.

כל הפוסט שלך הוא בניגוד להלכה, משא"כ האוכל רבנות שאינו בניגוד להלכה אלא שסומך על קולות.
גילוי נאות - אני לא אוכל רבנות, אפילו לא רבנות מהדרין.
לא כתבתי כאן כלום על מי שאוכל רבנות, או משהו על המלון הספציפי הזה, כך שאני מאשים *אותך* בהוצאת שם רע, וטול קורה מסוכתך אחרי כיפור וכו' וכו'

כן כתבתי שיש הרבה אנשים שעושים דברים שלא כהלכה
זה כמו לכתוב שהיה מעונן אתמול (הוצאת שם רע על היקום?).
וכבר אמרו האומרים: יש מקום בגהנם לכולם.

כעת אני אוסיף-
ויש גם אנשים אחרים שלא נעים להם לשמוע זאת או השד יודע מה גורם להם צער,
אז הם משתיקים את המציאות בטענות כביכול 'הלכתיות'
ולא מרשים לאחרים אפילו להתבטא.

נערך לאחרונה ב:

(חיה)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
תכלס, בלי קשר לויכוח שהתחולל בו ועוד לפניו החלטתי לכתוב
אם את/ה רוצה אווירה שבתית
לכו למלון בכשרות מהודרת
זה הבדל שמים וארץ בעיקר מבחינת אווירה

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
מניסיון בלביא, תלוי מתי אתה נופל = מי הם הקבוצות הנוספות.

פרוגר הלוי

משתמש צעיר
מי שרוצה אווירה חרדית על בטוח - מלון גלי צאנז בנתניה.
כנורות / ציפורי בטבריה.
לביא - כפי שצויין שהכשרות היא רבנות נצרת שלדבריהם ניתן להזמין מנות שהמוצרים הם רובים, ומכל מקום כפי שכבר כתבו יש קבוצות גם של גויים גמורים שמגיעים ויוצאים באוטובוסים בשבת ובאותו חדר אוכל, ולעיתים יש קבוצות חרדים ודתיים והשבת נפלאה, כך שזה באמת תלוי באיזה שבת נופלים.

סורנטו

משתמש צעיר
מלון ירמיהו 33 בירושלים אחלה אווירה אחלה מקום וירושלים עיר הקודש היינו שם וממממממשששש נהינינו

s.y

משתמש מקצוען
אז כולם סומכים על הרב עזרא לוינגר הזה שהמציאו פה?
תביא רב שכולם מכירים ושכל הקבוצה הגדולה הזאת מעם ישראל שהולכים לשם מכירים אותו.
מי שהלך לשם עם אישור רב מוכר שאפשר לסמוך עליו שיגיד!
רוב מי שהלך לשם שמע על הרב לוינגר הזה היום פעם ראשונה.
לכתוב כאלה דברים זה גם לא בסדר
גם אם הוא רב וגם אם לא, לא חושבת שזה בסדר להוציא שם רע על בנ"א סתם

zkzbhe

משתמש פעיל
לכתוב כאלה דברים זה גם לא בסדר
גם אם הוא רב וגם אם לא, לא חושבת שזה בסדר להוציא שם רע על בנ"א סתם
בסה"כ כתבו עליו שהוא לא מוכר לרוב האנשים ולא ידוע אם אפשר לסמוך עליו, את מתווכחת עם המציאות?
'גם אם הוא רב וגם אם לא' - ואם הוא היה מתחזה לרופא, זה גם לא בסדר לכתוב שהוא לא?

*יודגש*. אני לא מכיר את האיש ומומחיותו ויראתו כלל

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה