עזרה אתה חרדי? נדפקת! מכה בי -

מצב
הנושא נעול.

Panda

משתמש מקצוען
אז למה טבעונים וצמחונים נחשבים שיא הסטייל ושיא הקידמה הנאורה?
נחשבים שיא הסטייל ושיא הקידמה בעיני עצמם התכוונת...
כל מה שכתבת נשמע טוב על הנייר אבל אין לה שום משמעות בעולם טכנולוגי. אפילו סמס כבר נחשב מיושן וכבר יש מעבר לביומטרי או mfa בשירותים מתקדמים.

נועושש

משתמש פעיל
כל מה שכתבת נשמע טוב על הנייר אבל אין לה שום משמעות בעולם טכנולוגי. אפילו סמס כבר נחשב מיושן וכבר יש מעבר לביומטרי או mfa בשירותים מתקדמים.
זה נראה שלא הבנתם את העיקרון!
הרעיון הוא שבעולם כ"כ ליברלי וחופשי ומכיל ובלה בלה בלה צריכים להכיל גם את השוני שלנו החרדים.
ואם זה מיושן טכנולוגית או לא זה לא הנושא! כולנו מסכימים אם זה....הרעיון הוא למצוא פתרונות גם לנו, ועם קצת רצון טוב זה אפשרי!

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
מוזמן לראות איך התקשורת מחבקת ומכילה אותם. ואיך כל שיגעון שלהם זוכה לאהדה ונצנצים של הערכה לאנשים עם "ערכים"
מחזירה אותך אחורה לקרוא שוב את התגובה.
כל הנ"ל שכתבת הוא לא קידמה. אלא מקובעות. מחשבה צרה.
קידמה אין זה אומר להתביית על הערך שלי ומה שאני רואה כנכון ואיתו להתקדם הלאה.
אלא לפתוח את הראש לרעיונות חדשים , פתרונות יצירתיים.
לחשוב מחוץ לקופסא.
ל-ה-ת-ק-ד-ם.
אם אני כל הזמן חושבת רק על עצמי ואיך לשכלל את עצמי אז במחילה, אבל התפספס כאן משהו גדול.

מזכיר לי את מיטת סדום.

Panda

משתמש מקצוען
קידמה אין זה אומר להתביית על הערך שלי ומה שאני רואה כנכון ואיתו להתקדם הלאה.
אלא לפתוח את הראש לרעיונות חדשים , פתרונות יצירתיים.
לחשוב מחוץ לקופסא.
ל-ה-ת-ק-ד-ם.
מי כאן המקובעת שלא מוכנה לשינוי ורעיונות חדשים וחשיבה מחוץ לקופסה? ורוצה להישאר עם מה שיש לה ושכל העולם ישתנה בשבילה?

"תודה לה'"

משתמש מקצוען
הבעיה מוכרת גם בכביש 6 כשרוצים לקבל פירוט על הנסיעות רק בSMS
וכך גם במנהרות הכרמל
לדעתי ח"כ מקלב הוא הכתובת שבאמת משם תבוא הישועה
הוא כבר העביר כמה חוקים בסגנון הזה

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
מי כאן המקובעת שלא מוכנה לשינוי ורעיונות חדשים וחשיבה מחוץ לקופסה? ורוצה להישאר עם מה שיש לה ושכל העולם ישתנה בשבילה?
אותה אחת שרוצה שידאגו לכולם.
וכולם זה כולל כולם.

שתהיה חניה נגישה לנכים.
שתהיה מעלית שבת.
שתהיינה עמדות עזר לכבדי שמיעה.
שתהיה אפשרות לכל אזרח מעל גיל 18 לבחור בקלפי.
שתהיה זכות הדיבור וההבעה.
שתהיה דמוקרטיה.

ובסוף , ממש בסוף הרשימה ,גם להכיל מישהו ששונה ממך....
ובהערת אגב, לא ביקשתי שכל העולם ישתנה בשבילי.
אין לי בעיה שבעלי סמארטפון ימשיכו לקבל הודעות SMS.
אבל אם בעד קידמה אנוכי (ואני בעד) אז צריך למצוא פתרונות שיתאימו לכולם, ולא להחליט שדופקים את הראש בקיר רק כי זה הדבר הכי קרוב אלינו.

S.

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
אני במכבי,
לא זוכרת שהייתי צריכה להגיע לשום מקום כדי לקבל סיסמא, הצלחתי לפתוח מצוין גם בלי זה, אני זוכרת שהסתבכתי והייתי עם נציג על הצאט שסידר לי את זה תוך דקה- אז אני לא יודעת על מה אתם מדברים....
(וסיסמאות והכל זה תמיד שולח לי למייל ולא לפלאפון, אולי בפעם הראשונה זה כן היה לפלאפון- בכל אופן הסתדרתי בלי זה)

נופל וקם

משתמש מקצוען
העולם התקדם, אה?
אז למה טבעונים וצמחונים נחשבים שיא הסטייל ושיא הקידמה הנאורה? למה להם לא אומרים : "היי, אתם מתנהגים כמו ילד סרבן אכילה בן 3?"
למה מכילים את כל (!) ההזויים וההזויות מכל גווני הקשת. מקבלים , מכילים. ו- "היי זה אפילו מגניב, השונות הזו " (אחי יש לו ערכים הוא לא כזה כמו כולם...)
אבל כשזה מגיע לחרדים?
בום טראח.
אין הכלה, אין הבנה, אין התאמה לצרכים, אין כבוד.
ואין אין אין
את כל הנ"ל.
אז צר לי, אבל לא.
זו לא קידמה.

קידמה זה התקדמות .
זו ראיה רחבה מעבר לנקודה בה אתה עומד ובה אתה נמצא.
קידמה זה הבנת האחר והכלת כל הסגנונות.
הבנה שלא כולם דומים לך וצריכים לנהוג כמוך.
קידמה זה לצאת מהריבוע בו אתה תקוע ולגלות אנשים שונים. להכיל, למצוא פתרונות חכמים ומתקדמים שיתאימו לכולם.
כן , גם לכאלו שרוצים לשמור על הערכים שלהם ולא מתביישים בהם.
זו קידמה.
ההבדל בין החרדים לצמחוניים הוא גדול.
אנחנו לא חזרנו למכשיר טיפש אלא נשארנו.
בשונה מהם, שלאחר שהם התקדמו לתרבות המערבית, הם החליטו לחזור ולשמר את הטבע.

אדם שהחליט להישאר עם משקפיים עגולים משנות ה...
לא נהיה מתקדם כי האופנה חזרה.

Panda

משתמש מקצוען
אותה אחת שרוצה שידאגו לכולם.
וכולם זה כולל כולם.
זה לא עונה על השאלה והנושא שדיברנו עליו.

וגם למה הדרישה היא שאחרים ידאגו לך? למה שאת לא תדאגי לעצמך? ותיישמי את מה שאת דורשת מאחרים?

כמו שדאגת שיהיה לך מחשב ומייל במקום להמשיך להשתמש בפקס.

לנכה או כבד שמיעה אין בררה אחרת. להבדיל

פאנטה

משתמש סופר מקצוען

זה לא עונה על השאלה והנושא שדיברנו עליו.

וגם למה הדרישה היא שאחרים ידאגו לך? למה שאת לא תדאגי לעצמך?
אסביר שוב,
העניין כלל לא היה מי ידאג למי ולא אם חזרנו אחורה או קפצנו קדימה.
אלא , שקידמה הינה התפתחות וחשיבה מחוץ לקופסא למציאת פתרונות שיתאימו לכולם.
ותהיה בטוח שגם אלו שהמציאו פתרונות כאלו ואחרים (לאנשים כבדי שמיעה לדוגמא) לא בהכרח חשבו על תועלת ועזרה טהורה לזולת ב100%. אלא מתוך רצון לפתור בעיות ולהנגיש את השירותים לכלל האוכלוסיה.(אנחנו הרי מתקדמים לא? צריך שיהיה מענה לכל אחד/ת)

ואני חושבת שאני כבר חוזרת על עצמי. אז אם זה לא היה מובן תחזרו שוב על השרשור(אבל הפעם תעשו את זה לאט. ובלי עצבים...)

תותית י.

משתמש מקצוען

ברוך השם ישתבך שמו לעד!!
יש לנו את הרבנים שמורים לנו את הדרך ואנחנו לא צריכים לטעות ולחזור..
ויש כאלה שכן טעו וחזרו...
וזה ממש שטותי לדעתי להגיד שמי שהתקדם וחזר ראוי להתחשבות, ומי שלא-לא,
התרבות המערבית היום היא לקבל את השונה\מוגבל\חריג ולתת לכל אחד אפשרות להתקדם בחייו גם עם דרך החיים המסויימת שהוא בחר לעצמו,
ואגב, אני דווקא דיי מרגישה שהעולם כן מתחשב בכזה מצב משרד הפנים והמיסים אני הצלחתי להזמין תור בלי...
בקשר למכבי, הכל עובר לי למייל, סיסמה ראשונית באמת הלכתי לקופ"ח לא ידעתי שיש אפשרות אחרת

נופל וקם

משתמש מקצוען
אסביר שוב,
העניין כלל לא היה מי ידאג למי ולא אם חזרנו אחורה או קפצנו קדימה.
אלא , שקידמה הינה התפתחות וחשיבה מחוץ לקופסא למציאת פתרונות שיתאימו לכולם.
ותהיה בטוח שגם אלו שהמציאו פתרונות כאלו ואחרים (לאנשים כבדי שמיעה לדוגמא) לא בהכרח חשבו על תועלת ועזרה טהורה לזולת ב100%. אלא מתוך רצון לפתור בעיות ולהנגיש את השירותים לכלל האוכלוסיה.(אנחנו הרי מתקדמים לא? צריך שיהיה מענה לכל אחד/ת)

ואני חושבת שאני כבר חוזרת על עצמי. אז אם זה לא היה מובן תחזרו שוב על השרשור(אבל הפעם תעשו את זה לאט. ובלי עצבים...)
קידמה איננה דבר מסויים, קידמה היא התקדמות.
לגבי תגובתך הקודמת שבראשיתה תמהת מדוע הצמחוניים נחשבים מתקדמים ואילו החרדים לא? זאת התשובה, שהחרדים לא נחשבים מתקדמים גם אם העולם הגיע לאותו מקום אחרי כמה סיבובים.

ולגבי סוף תגובתך, קידמה להגדרתם איננה הכלת כל אחד, שאם לא כך נצטרך להכיל גם את 'השמרנות' וודאי שאין זו כוונתם.
אלא קידמה היא להכיל כל שיטה שמבוססת על חשיבה לא מיושנת, גם אם היא מביאה אותך לתוצאות מיושנות.
ועל כך התשובה, החרדים נשארו, לא התקדמו.

תותית י.

משתמש מקצוען
לגבי תגובתך הקודמת שבראשיתה תמהת מדוע הצמחוניים נחשבים מתקדמים ואילו החרדים לא? זאת התשובה, שהחרדים לא נחשבים מתקדמים גם אם העולם הגיע לאותו מקום אחרי כמה סיבובים.

ולגבי סוף תגובתך, קידמה להגדרתם איננה הכלת כל אחד, שאם לא כך נצטרך להכיל גם את 'השמרנות' וודאי שאין זו כוונתם.
אלא קידמה היא להכיל כל שיטה שמבוססת על חשיבה לא מיושנת, גם אם היא מביאה אותך לתוצאות מיושנות.
חלק מקדמה זה גם להתגבר על הרצונות של עצמך.. ולהכיל את השונה גם אם לדעתך הוא לא מתקדם

נופל וקם

משתמש מקצוען
ברוך השם ישתבך שמו לעד!!
יש לנו את הרבנים שמורים לנו את הדרך ואנחנו לא צריכים לטעות ולחזור..
ויש כאלה שכן טעו וחזרו...
וזה ממש שטותי לדעתי להגיד שמי שהתקדם וחזר ראוי להתחשבות, ומי שלא-לא,
התרבות המערבית היום היא לקבל את השונה\מוגבל\חריג ולתת לכל אחד אפשרות להתקדם בחייו גם עם דרך החיים המסויימת שהוא בחר לעצמו,
ואגב, אני דווקא דיי מרגישה שהעולם כן מתחשב בכזה מצב משרד הפנים והמיסים אני הצלחתי להזמין תור בלי...
בקשר למכבי, הכל עובר לי למייל, סיסמה ראשונית באמת הלכתי לקופ"ח לא ידעתי שיש אפשרות אחרת
ישתבח שמו לעד!
לא דברתי על התחשבות אלא על קידמה.
ולא שאני רואה בקידמה אידיאל. להיפך, כחרדי אני נגד קידמה.
אנחנו פוחדים מכל דבר חדש, שמא ימצא בו פסול.
אנחנו שמרנים.

שוקלד בלונדי

משתמש מקצוען
ניסיתם פעם לקבל סיסמא ראשונית לאתר של מכבי?
ובכן, כאן הדבר מתחלק לשנים.
אם אתה חילוני, או חרדי עם היתר מיוחד... אין בעיה... אתה מקבל סיסמא לנייד, ונכנס תוך רגעים ספורים.
אבל אם אתה חרדי... הם לא שמעו על שליחת קוד בשיחה טלפונית, הקידמה עוד לא הגיעה אליהם... רק בהגעה פיזית למשרד הקופה תקבלו סיסמא.
לא. אפילו אם תגיעו עם ת.ז. של מבקש הסיסמא, ואפילו אם תגיעו עם יפוי כח, ואפילו אם אתם בני הזוג של מבקש הסיסמא...
לא הגיע הזמן לעשות לזה סוף?!
בלת"ק
תגיד להם שאתה עובר קופה בגלל זה והם יסדו לך אפשרות לקבלת קוד בשיחת טלפון

פאנטה

משתמש סופר מקצוען

בפעם ה 200 אלף לאשכול זה:
נכון שכתבתי שחלק מההתקדמות היא להבין ולהכיל גם את השונה. אבל העיקר היה שקידמה זה גם למצוא פתרונות יציריתיים לבעיות שלא חשבנו שיצוצו או עלולות לצוץ.
במהלך השנים צצות כל מיני בעיות כאלו ואחרות שצריך לפתור אותם.
בוא ניקח דוגמא פשוטה ממש: הקורנה.
יכולנו לומר : זו מחלה שאנחנו לא מכירים. לא יודעים איך להתמודד איתה, לא נמצא לה פתרונות!!! אבל לא!! בחרנו לא לדפוק את הראש בקיר , להיות המובילים בהבאת מטושים ובדיקות , ואחר כך חיסונים (לא התכוונתי לפתוח כאן נושא נפיץ נוסף..:sne:) וזה בדיוק קידמה!!
פעם לכולם היה הודעות SMS , לא היה מושג של טלפון כשר.
ואז נהיית מהפכה בתחום , ובהוראת הרבנים התחילו עוד ועוד חרדים לרכוש טלפונים כשרים.
כיום, נתח נכבד מהאוכלוסיה מחזיר טלפון כשר.
עכשיו יש לנו 2 אופציות :
אופציה אחת , כמו שאתה אומר: יאללה , בעיה שלהם!, הם הביאו את זה על עצמם, שיתמודדו , שיקנו טלפון עם הודיעות SMS או שלא יוכלו לקבל שירותים (אפילו בקופת חולים , כן...)

זו לא קידמה!!! ולמה??? כי לא התקדמת במחשבה שלך!!! זה כמו לדפוק את הראש בקיר ולשבת על הרצפה בוכה... כאילו : היי תתקדם...

לאן להתקדם?
אופס, יש גם אופציה 2 :
אופציה 2 היא בוגרת יותר... היא מבינה שגם אם יש חרדים עם SMS תמיד ישארו אלה שלא רוצים לשנות , עם הטלפונים הכשרים.
אופציה 2 היא הגישה היותר פתוחה, יותר מודרנית . היא סוברת כך: החרדים לא ישנו את העקרונות שלהם כי יש להם רבנים , ומה שהרבנים אומרים זה מה שהם יעשו אז או שנשכנע את הרבנים להתיר טלפונים עם SMS ;)או שנמצא פתרונות שיוכלו להתאים להם...(אגב, זה גם מה שהם הבינו בחוק הגיוס... בתחילה הם רצו ל"דפוק" אותנו, לומר : מי שלא יתגייס יכנס לכלא , אבל אז הם הבינו שהחרדים ילכו לכלא ולא ייכנסו לצבא, מפה לשם להתחיל לממן ישיבות בכלא קצת יקר להם... אז הופל'ה מוצאים פתרון...אופס... יודעים לחשוב כשצריך...מפתיע.)
ככה מתקדמים הלאה ככה לא נתקעים.
ומי שאכפת לו שמוצאים פתרונות לחרדים זה אולי נובע קצת ממצפון... אני נקניתי טלפון חכם כדי שיהיה לי יותר קל .. אבל הנה בסוף החרדים "הגלותיים" מסתדר
אויי ווי איזמיר , איך קרה הדבר הזה?

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
תעלה פה את הקישור של צור קשר איתם ויכול להיות שככל שיותר יבקשו הם יטפלו בזה
בבקשה...
כל מי שרוצה להתלונן, בכעס או ברוגע, באריכות או בקצרה... הנה הקישור:

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה