בקשה "אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם - בכל מקרה יש לכם רכב"

מצב
הנושא נעול.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשריכם, אבל עדין זה לא דומה
במקומות כמו אצלכם זה מרחקים גדולים וקשה ללכת ברגל וזה יותר מובן הצורך בטרמפ, גם הדלק בנסיעה בין ערונית זול יותר מנסיעה בעיר קטנה וצפופה כמו בני ברק עם עצירות מרובות,
בבני ברק המרחקים קטנים ואדם צעיר יכול ללכת ברגל רחוב וחצי, ואני לא רואה צורך לשלם עליו תוספת אפילו של שקל אחד בדלק ע"י עצירה נוספת להעלאה והורדה וכו' ובזבוז זמן שלי, ואפילו אם יסכים לשלם לי כמה שקלים לא אסכים לנסיעות קצרות כאלו, שיקח מונית, אני רוצה לעזור אבל אך ורק למי שבאמת צריך עזרה.
סתם כך חשבתם פעם כמה דלק לוקח עצירה ותאוצה נוספת ברכב ששוקל טון וחצי? וכמה פיח מצטבר במערכת היניקה במנועים החדשים עם הזרקה ישירה ע"י העצירות המרובות האלו? אח"כ צריך לנקות את הפיח הזה בעלות של מעל 3000 ש"ח כל כמה שנים (כמעט ולא קורה בנסיעות בין ערוניות) האם ביקשתי פעם השתתפות כל שהיא מהטרמפיסטים בעלות הזו? אבל לפחות שיבינו שנסיעה למרחק קצר לא מצדיקה את הבלאי הזה, מצטער.
לא סתם המונה במוניות מחשב כל עצירה ותחילת נסיעה, כי אם לא המוניות היו פושטים את הרגל...
אני מדברת על נסיעות כמו - מהכניסה לרכס לצומת רמות, או מרחוב שרי ישראל לבנייני האומה, או מהרכבת של פסג"ז לחיזמה או ממלכי ישראל לשערי רווחה(הכל אפשר גם ללכת ברגל)
בכלל לא מדברת על נסיעות בין ישובים.
(הרבה מהנסיעות שלנו זה בתוך ירושלים/קרית ספר/בית שמש)

ולא חישבתי את העלות של העצירה וההתנעה, אני לא רואה בזה שיקול.
אבל אני מאמינה שכל מי שהרכב שלו בשימוש כמו אצלינו זה לא שיקול אצלו, כי זה כנראה שונה ממי שמחזיק את הרכב ל2-3 נסיעות ביום.

D

Deleted 66182

אורח
אנחנו לא על הרחוב ממש, ככה שאצלנו לא דופקים זרים.
אבל כבר מזמן חשבתי שמיזם של חסד הכי גדול שיכול להיות, זה אם מישהו יפתח 'בית הכנסת אורחים' בגאולה.

איך התחיל כל עניין הח"י רוטל? בלספק ליהודים מה שהם צריכים. עולים למירון, צמאים וחם, אז יש עניין לסייע לאנשים ולתת להם לשתות (במקום בו בעבר באמת לא הייתה שתיה זמינה).

אם למישהו יש כסף פנוי למטרה הזאת, הוא יכול לשכור דירה קטנה או חנות פנימית, לקבוע שעות פתיחה (בגאולה בימים רגילים, מספיק לכאורה בין השעות 13:00-21:00), ולהניח שם מקרר גדול, בר מים קרים וחמים, כוסות חד"פ, שירותים, אפשרות לנשים להאכיל תינוקות וכו'. וכמובן צריך עובד/ת במקום (אם מיועד לנשים, זו אמורה להיות עובדת) שתפקח על הבאים ועל קיום התנאים.
לדעתי ב-20,000 ש"ח לחודש אפשר לכסות את כל העלויות.
וגם ברחוב ר' עקיבא בבני ברק זה נדרש מאוד. המצב כיום הוא שאשה שנמצאת בעיר עם ילדיה, ויש חלון זמן של שעה עד לאוטובוס/אירוע, אין לה איפה להיות, כפשוטו. אפילו לא ספסל לשבת עליו.
היה פעם בתשלום לנשים דוקא ממש נח ונסגר, ולא מחוסר ביקוש
בררתי למה ונעניתי שלא מצאו טכניקה איך להוציא משם תנשים..

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני ממתין לסיום האשכול כי צריך בסוף בסוף לעשות סיכום נקודות (אולי אפשר להתחיל עכשיו ולהוסיף אם יתווספו).

הסיכום יכלול ארבע רשימות:

1. הסברים לטרמפיסטים הפוטנציאליים שיבינו מדוע קשה לנהגים לקחת אותם (וזה לא "ממילא על הדרך").
2. הסברים לנהגים מדוע כן לקחת טרמפיסטים ואיך להתגבר על הבעיות.
3. הוראות טאקטיות לטרמפיסט שאם יבצע אותם כראוי, הנהג יוכל לעצור פעם הבאה יותר בקלות.
4. עזרה לנהג שרוצה לעשות חסד מושלם והוא לא יודע איך.

וכאן שאלה לכל הנהגים (אם לא תענו אולי אתייג אתכם גם כן)

האם יש משהו שהטרמפיסט בצומת יכול לעשות שיגרום לכם לרצות יותר להעלות אותו?
רשימה של דברים כאלו תשלים לגמרי את האשכול הזה.

בתודה מראש

avi media

משתמש מקצוען
לשאלתך
כשאני רואה אדם צנוע שעומד בצד שמנצל את הזמן ומעיין בספר או שומע שיעור וכו' או שהוא עם ילדים קטנים או עם שקיות וכו' או עם בעיות בריאות צליעה וכדו' אני נוטה לעצור לו.
ומאידך אדם שנצמד לחלון או לדלת של כל רכב שעוצר זה לא מוסיף לי חשק...

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
לשאלתך
כשאני רואה אדם צנוע שעומד בצד שמנצל את הזמן ומעיין בספר או שומע שיעור וכו' או שהוא עם ילדים קטנים או עם שקיות וכו' או עם בעיות בריאות צליעה וכדו' אני נוטה לעצור לו.
ובתכל'ת זה שעושה לחץ לא יעלה יותר מהר?...
וההוא שאתה כ"כ מרחם עליו לא ישאר בצומת עם מנה גדושה של רחמים?..

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
שאלו כאן קודם [מי ימצא בתוך מאות הודעות]
האם גם כשמישהו יפנה אליך בשאלה, יש לך חדר מיותר אפשר לבוא לישון, האם ניתן לו לישון......

אז אצלנו בבית יש כמה חדרים ריקים, וכאשר התחיל מבצע שומרי החומות [וכך גם במבצעים קודמים] מתקשרים חברים/משפחה/ידידים וכאלה שפחות, ואומרים - אנחנו מאשדוד אפשר לבוא, הגדילו לעשות הפעם ששלחו אלינו רק את הילדים כי ההורים היו חייבים להשאר באשדוד.
וכן - קיבלנו אותם בשמחה, ושמחנו שיש לנו את האפשרות לעזור, לסייע בשעה שהשני קשה לו.

אז נכון, זה לא לטרמפ רגיל, אבל לא פעם מגיעים לתחנה בשעה מאוחרת ואין כבר תחבורה ציבורית, או שמגיעים ומגלים שהאוטובוס הבא עוד שעה, ולא לכולם יש את האפשרות לקחת מונית מירושלים לבני ברק, אז יש אנשים שעוצרים.

חינוך לנתינה הוא מלידה, ולא אני יהיה זה שמטיף מוסר בענין, כי לצערי גם אישית יש לי עוד מה ללמוד בתחום, והאשכול הזה גרם לי הרבה מחשבות בנושא [לטובה]
אם כל מי שעוצר טרמפ היה אחד שחייב את זה, ובדיוק פספס את האוטובוס, או שהוא בזמן שכבר אין תחבורה ציבורית - בודאי שהיה זה 'מידת סדום' אם בכל מקרה אתה נוסע רק לאותו הכיוון.
הבעיה מתחילה עם אלו שזה סגנון חיים אצלם. הם בונים את סדר היום שלהם על טרמפים.
מבחינתם אתה אמצעי התחבורה שלהם. אם לא עצרת להם - אתה 'חוצפן' ו'חלאה'.
את הדבר הזה צריך לעקור מהשורש, כל זמן שמדובר באזור שבו יש תחבורה סדירה בזמנים שפויים.

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אמש באמצע הלילה איחרתי את האוטובוס האחרון מרמות למרכז העיר עמדתי בצומת הכניסה לרמות פולין סמוך לשעה 1 וניסיתי לעצור טרמפ עצר לידי יהודי מבוגר נכנסתי לרכבו שאל אותי הנהג להיכן אתה צריך עניתי לו לאיזור שמואל הנביא אבל כבודו יסע במסלול שלו ואני ארד בדרך ענה לי הנהג שהוא נוסע לקטמון וישנם 2 דרכים אחד דרך שמואל הנביא לכיוון ממילא והשני דרך כביש בגין אמרתי לו מצויין שיסע דרך בגין ואני ארד באיזור בניני האומה הנהג התעקש לקחת אותי ליעדי זה הזכות שלי לקיים את המצווה אמרתי לו שדי בכך שארד בדרך אבל הוא אמר לי כשאתה אוכל ארוחה אתה רוצה להרגיש את האוכל כשאני עושה מצווה אני רוצה להרגיש אותה. מי כעמך ישראל
אגב אומרים בשם הסטייפלר זי"א שיעץ לנהג שיקח טרמפים וינצל מתאונות ח"ו ומדוחו"ת, אני זוכר שהיה יהודי יקר שהיה גר בסנהדריה המורחבת שתמיד היה ניגש לתחנת האוטובוס ומחפש לקחת טרמפיסט כמעט היה מתחנן

נערך לאחרונה ב:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אם כל מי שעוצר טרמפ היה אחד שחייב את זה, ובדיוק פספס את האוטובוס, או שהוא בזמן שכבר אין תחבורה ציבורית - בודאי שהיה זה 'מידת סדום' אם בכל מקרה אתה נוסע רק לאותו הכיוון.
הבעיה מתחילה עם אלו שזה סגנון חיים אצלם. הם בונים את סדר היום שלהם על טרמפים.
מבחינתם אתה אמצעי התחבורה שלהם. אם לא עצרת להם - אתה 'חוצפן' ו'חלאה'.
את הדבר הזה צריך לעקור מהשורש, כל זמן שמדובר באזור שבו יש תחבורה סדירה בזמנים שפויים.
וכל עוד שיש כאלו נצלנים אז כולם ימשיכו להפסיד בגלל המיעוט הקולני הזה

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לשאלתך
إلى أنظار الإرهابيين الذين يقرؤون العنقود
ובתרגום לעברית:
לתשומת לב המחבלים שקוראים את האשכול... :)

למעשה אתה ממליץ לי להביא ספר לצומת, הראש בספר והיד מושטת?

אבא ל6

משתמש סופר מקצוען
אגב אומרים בשם הסטייפלר זי"א שיעץ לנהג שיקח טרמפים וינצל מתאונות ח"ו ומדוחו"ת, אני זוכר שהיה יהודי יקר שהיה גר בסנהדריה המורחבת שתמיד היה ניגש לתחנת האוטובוס ומחפש לקחת טרמפיסט כמעט היה מתחנן
שמעתי סיפור על אחד האדמורי"ם [אין לי מושג האם זה אמיתי ומה המקור לכך, ואדרבה אם יש מישהו שיודע את זה בוודאות שיכתוב] שקנו לו רכב חדש, והיה צריך לצאת לנסיעה, וכשראה שזה רכב חדש אמר למשב"ק שהוא לא עולה לרכב לפני שיקיימו בגוף הרכב מצווה, ושאל אותו המשב"ק איך לבצע את זה? השיב שקודם יסע ויחפש מישהו שצריך טרמפ ויקח אותו למחוז חפצו, ואז יחזור כדי לקחת אותו.

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מילה נוספת אחת על האלה ש"זכו" ויש להם רכב:

לחלק נכבד מהציבור שיש רכב זה לא בגלל ש"יש להם אפשרות", ברוב המקרים מדובר במשפחה שמשתכרת כמו המשפחה שלכם, ולעיתים פחות.

אלא מה? יש מושג שחשוב ללמוד, חשוב מאין כמוהו, ישנה לכם את החיים, קוראים לזה "סדרי עדיפויות".

כל אחד מחליט מה לעשות עם הכסף שיש לו ושאין לו, ולכל אחד ברור שמה שהוא קונה ועושה זה המינימלי ביותר ומי שנוהג אחרת הוא סגפן.
אבל זה ממש לא כך.

אתה החלטת שבגדים ביד שניה הס מלהזכיר, וכמובן יש לך רף מינימלי משלך לגבי צריכת בשר עופות, נופשים, אוכל קנוי, רמת שיפוץ הבית ואיבזורו (אנשים שעוד משלמים החזרים וריבית על החדר ילדים שקנו).

יש לך השקפות עולם שעולות הרבה כסף - (רק מטפלת פרטית כמה שיעלה, למעון בחיים לא אשלח)

וגם דברים רוחניים - החל מגרנטור ומצברים, שחיטת חבורה, ומצות ער"פ אחרי חצות, ארבעת המינים במאות ש"ח לכל ילד.

וגם מי שהולך לכוילל שמשלמים פחות כי נוח לו או כי זה קרוב, זה גם סדרי עדיפויות.

ואם מישהו בחר את הרכב בראש סדרי העדיפויות על חשבון רשימה של דברים שנדחים לעשור הבא או נדחים בכלל, יש להניח שהיו שם הרבה שיקולים שלא שיתפו אתכם בהם, ואם אתם באים להוריד חלק מהשיקולים הללו אז אולי היה צריך לשקול שנית את קניית הרכב, ומי שמבקש טרמפ מתואם בצורה לא זהירה הוא נכשל באבק גזל של סעודה שאינה מספקת ועוד.

ואל תחשבו שבעלי הרכבים לא יודעים מה זה להיות בלי רכב, כולם מכל ציבור היו אי פעם ללא רכב, מי בישיבה ולהבדיל בתיכון או בצבא, כולם יודעים שטרמפ זה הצלה אבל כל אחד בוחר לעשות חסד בזמן ובמקום שיבחר, כמו שלא לכל משפחה מתאים לארח כל שבת ילדים ממוסדות "חינוך מיוחד".
וגם לאותו אחד שזועק "זה הרבה חסד במינימום מאמץ" אני יכול למצוא לו לפחות כמה תחומים שבאותה הגדרה הוא יכול לעשות חסד גדול והוא לא עושה, ואני מבטיח לכם שיהיה לו תירוצים כים למה זה לא נכון ולמה זה הרבה מאמץ ועל חשבון ביטול תורה/צניעות/שלום בית וכו'.

ואידך זיל גמור
כמה נכון
אפשר לראות למשל במירון אנשים שמגיעים עם רכבי יוקרה וישנים באהלים לעומת אנשים שמטלטלים עם המשפחה בדרכים ומשלמים על צימר פלוס הוצאות נלוות אלפי שקלים לשבת

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
וואי וואי וואי, כ"כ קשה לך שהם הצליחו לחסוך כמה שקלים על נסיעה באוטובוס (שלא בטוח בכלל שיש להם את הכסף לשלם את זה) וזה מה שיעזור לך-שהרווח הכ"כ קטן הזה יהיה בשבילך ולא בשבילם???
ולפעמים אין, ממש אין להם את הכמה שקלים הבודדים האלו והם גם שמחים שכך ישאר להם נסיעה ברב קו למחר מבלי לשבור את הראש מהיכן להטעין אותו

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
אם הספקת ללמוד כ"כ הרבה כנראה אתה לא מומחה גדול בעצירת טרמפים.....;)
יש בזה משהו...
אבל זה בעיקר בגלל שתפסתי טרמפים במקומות עם פחות תחבורה.
אה, וגם אני לומד בטרמפ עצמו. בשקט כמובן

שאפומדיה

משתמש מקצוען
אגב, אפרופו טרמפים

יש כבר תקופה ארוכה אצל 'טוקר'
'חסד על גלגלים'
נהג מעלה טרמיפסט ומתקשר לקול חי במהלך התוכנית תוך כדי הנסיעה עם הטרמפיסט
טוקר שואל את הנהג והטרמיפסט 2 שאלות על כל שאלה נכונה מקבלים 100 ש"ח

so!!

משתמש פעיל
"אתה בכל מקרה נוסע" - "אתם בכל מקרה יש לכם רכב"

2 משפטים שאני כבעל רכב לא מצליח להכיל.

שעת צהריים הטלפון מצלצל, על הקו ידידי ר' מהרחוב הסמוך,

"תגיד אתה נוסע לחתונה היום של..... ?"

"אויש ממש שכחתי מזה" "האמת שעוד לא יודע", אני עונה לו

"אם תסע אני אשמח להצטרף אליך" הוא אומר לי

19:00: מתקשר שוב: "נו, אתה נוסע"

"אני נוסע, בעז"ה" עונה לו

"אה יופי מצויין אפשר להצטרף?"

"כן. אני יוצא ב21:30"

19:30: "תגיד, אכפת לך אם שכן שלי יצטרף גם?"

21:25: "איפה לחכות לך"? "יש מצב שאתה נכנס ימינה בקטנה, ומשם תחתוך מיד החוצה"

22:00: אנחנו יורדים באולם לא לפני סיבובים של למצוא חניה. וידידי ר' שואל:

"תגיד מתי אתה יוצא? אתה נשאר הרבה זמן? תוכל לשים לי צינתוק שאתה יוצא?"

22:35: צינתוק לר' – והמתנה ליד האוטו, אך ר' בושש לבוא

22:40: הלו. הלו. רגע יש כאן רעש מהתזמורת אתה יוצא?

מה יוצא, אני כבר 5 דקות ליד האוטו מחכה לך

אהה סליחה לא שמתי לב שצינתקת. אני מחפש את שכן שלי ומיד באים

23:05 ר' יורד מהאוטו לא לפני שהוא מחלק ברכות מכאן ועד אנטארקטיקה,

וצועד לביתו שבע, מדושן עונג ושמח על הטרמפ המוצלח שהוא קיבל מהבית עד הבית

וב"ה במקום לנסוע באוטובוס בתוספת של עוד שעה, מזיע ועייף, הוא מגיע לביתו שליו ורגוע.

טוב, נכון

הסצנה הזאת לא בדיוק מתרחשת כל יום, אבל בגדול זאת ההרגשה

ולפני שצועקים עלי מה עם חסד? מה עם לעשות טרמפ?

אז זהו שלא

אני מאוד אוהב לקחת טרמפים שאני יכול, אבל אני אוסף אותם מהרחוב על הדרך ובד"כ שותקים לעצמם רוב הנסיעה [יש כאלה שלא]

אין טלפונים לפני ואין טלפונים אחרי, ואין להם שום דרישות
[אפשר להגביר את המזגן? / אפשר להנמיך את המוזיקה / תדליק חדשות נשמע מה הנייעס?]

ועוד משהו חשוב -

למה אם אני "נוסע בכל מקרה" זה אומר שאני צריך לשלם לך את הנסיעה?
מה אם איזה תשלום קטן השתתפות, הרי את ה 10 שקלים שהיה עולה לו באוטובוס "בכל מקרה", הוא השאיר אצלו בכיס.

אני לא דורש את התשלום הזה, אבל לפחות אתה תציע לי ואני אבחר אם לקחת או לא,

מספיק שאני עושה את הנסיעות הללו 5 פעמים בחודש כפול 30 שקלים לנסיעה,
למה אני צריך כל פעם להיות המארח בחינם של כל המצטרפים?
בשביל כל אחד זה 10 שקלים, אבל בשבילי הם 30-40 שקלים לנסיעה.

אני לא מחזיק אוטו "בכל מקרה", הבכל מקרה הזה נלקח בחשבון בקניית הרכב,
ונועד גם לאותם נסיעות שאני נוסע "בכל מקרה",
כי לא נח לי לנסוע שעה וחצי באוטובוס.

אז בפעם הבאה שאתם מבקשים טרמפ,
אל תשכחו להציע בנימוס השתתפות קטנה, לא בטוח שאקח ממך, אבל זה ישפר את ההרגשה, ויחייב גם אותך קצת.

ועוד אחד –

מכירים את הניסיון קביעת מפגש חול המועד של המשפחה?

טלפונים ומיילים הלוך ושוב על היום והשעה, ולבסוף אחרי שיוצא עשן לבן

מגיעים לדון על מיקום המפגש עצמו.

בעלי הרכבים יותר גמישים ומעונינים להכניס שיקולים אחרים לבחירת מקום המפגש, ולא שיקול של מרחק הנסיעה אם הוא 15 דק' או 20 דק' ואם יש אוטובוס נח לשם.

ואז מגיע המשפט מחץ של אלו שלא מחזיקים רכב:

"אתם בכל מקרה יש לכם אוטו, אז תתחשבו בנו שנוכל להגיע לשם בקלות"

כ"כ משפט מעצבן ולא מתחשב!

אני מחזיק אוטו כל השנה ומשלם עליו הרבה כסף כל השנה גם בשביל הדברים הללו

לא רוצים להחזיק אוטו כל השנה? זכותכם
אבל למקרים החד פעמיים הללו, אולי תזכרו שאני משלם את זה כל הזמן, אז אתם לא תוציאו פעם בשנה 100 ₪ על מונית ותגיעו בנוחות ובקלות?

זהו סיימתי
קיצור תעשה רישיון על אופנוע ככה לא ישגעו אותך

יהודי קטן

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני אומרת לו סע מהר
אני מאוד מבין את אלו שלא עוצרים לי זכותם כל אחד וסיבתו הוא אבל יש כאלו שקצת מעיטים ועושים לפחות תנועה של מה לעשות אין לי אפשרות ויש כאלו שמעמידים פני פוקר כשוחים או בורחים לנתיב המרוחק משל הייתי מחבל שעומד לעשות בהם לינץ'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה