דרוש מתכון אתגר #8 תוצרת בית

מצב
הנושא נעול.

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
ברוח התקופה, המונח "ביתי הוא מבצרי" מקבל משמעות אקטואלית ומחודשת.

אין דבר טוב יותר מאוכל ביתי: זה טעים יותר, בריא יותר, זול יותר ומספק הרבה יותר.
כשכולנו ממילא בבית, יש לנו אולי את הזמן לנסות להשקיע, להכין ולאכול מזון איכותי ללא כמויות של חומרים משמרים ותוספי לוואי.

באתגר הזה בחרו חומר גלם שבדרך כלל נרכש מוכן בסופר או במעדניה והעלו מתכון מתאים להכנה שלו בבית.

המתכון יכול להיות, למשל, מהקטגוריות הבאות: כבושים, חמוצים, מעושנים, ממרחים, רטבים, בצקים שונים, גבינות, ממתקים, משקאות ועוד.

כללים
  • מתכון יצירתי ומעניין; מקורי שלכם או כזה שעשיתם בו התאמות משלכם.
  • מתכון ברור הכולל כמויות מדויקות ושלבי הכנה מפורטים.
  • כדאי לכתוב טיפים ודגשים מניסיונכם בהכנת המתכון (לפעמים זה חשוב יותר מהמתכון עצמו).
  • יש להציע באיזה אופן ניתן לשלב את החומר גלם. מעין הצעת הגשה.
  • כמו תמיד, רצוי לצרף תמונה
  • האתגר יינעל בס"ד בעוד שבועיים, מוצ"ש פרשת ראה, כ"ה באב.

הבהרות:
1. האתגר מתמקד במאכלים וחומרים שרובנו לא מכינים בבית אלא קונים.
כדאי לבדוק אם הרעיון שלכם נכנס לתחולת התנאי הנ"ל.
דוגמאות?
גבינות בייצור ביתי, ריבת חלב, ריבה מפרי, מלפפונים כבושים, שניצל תירס, בצק עלים ביתי וכיו"ב.

2. רוצים להעלות יותר ממתכון אחד? בשמחה! YOU ARE MORE THEN WELLCOME :)
אך רק מתכון אחד יעלה לשלב השיפוט- אנא ציינו זאת ליד המתכון הנבחר.


בהצלחה!

פטפוטים בנספח
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
פיצה זה מאכל בריא, אתן יודעות?
לא, זה לא ג'אנק.
אם מכינים אותה מחומרים ולא מעבמי"ם, ומשתמשים בתכונות הנסתרות של החומרים שבה, אפשר לקבל בצק מעולה וטעים, ובריא.
חומרים ל-4 מנות קטנות:
1 שמנת חמוצה 15% (200 גר')
כ-2 כוסות קמח
2 כפות שמן זית
(1 כפית א.אפיה)

מוצרי חלב מתפיחים בצק. זה סוג גלוי, אבל כשלוקחים את התכונה הזאת ומשתמשים בה בצורה כל כך מוחצנת - זה דורש אומץ. בצק בלי שמרים, בלי מלח (אין צורך!!!) ובלי שום קשקושים.
הגעתי למסקנה, שאם כבר פיצה - עדיף להכין משטחי בצק כאלו ולהקפיא. כשמתחשק - פשוט להוציא מהמקפיא, לקשט, ולאפות. התעשייתי לא טעים בכלל. תכף יגיעו הוראות.

ממרח הפיצה שלי נע בין רסק עגבניות (סורי שזה תעשייתי... אין לי סבלנות לאדות עגבניות עד הסמכה), עבור דרך מטבוחה (חצי ביתית. מעדניה), או ממרח חריף שמשמש גם כרוטב פיצה לאוהבי החריף:
חומרים לממרח חריף:
1 רסק עגבניות קטן
1/4 כוס שמן (זית)
1.5 כפיות סחוג
1 כף סוכר
4+ שיני שום - לכתוש
1/4 כפית מלח
פפריקה, פלפל, תבלין פיצה
לערבב היטב. למרוח על הפיצה.
בשבוע שעבר הכנתי כמות פי ארבע, חצי כבר נגמר :)

ועכשיו מתחילה החגיגה...
פרסי עגבניות. בררי זיתים. פתחי קופסת פטריות וסנני היטב מהמים, או לחילופין - טגני פטריות טריות עם קצת בצל, פרסי בצל דק, פתחי שימורי תירס, ואם יש לך קצת חציל קלוי - עוד יותר טוב... תתחילו לקשט את הפיצה. כמעט שכחתי את הגבינה... במקום הצהובה השומנית - אפשר קוטג'. אותו אפקט, הרבה פחות שומן.

אני אוהבת לאפות במחבת מכוסה בנייר כסף. סוג ההכנה הזאת טעימה יותר מתנור. האש הכמעט ישירה אופה את הבצק הדק למדי היטב, והכיסוי כולא את החום ולא נותן לו לברוח מלמעלה.
5-7 דקות על להבה גבוהה, 10-12 דקות נוספות - להבה נמוכה. ולעקוב, זה חשוב.


ויש גם רוטב פיצה, למי שאוהב לטבול ולא אוהב חריף :)
חומרים:
1 כף מיונז
1/4 כוס שמן
2+ שיני שום
1/4 כוס קטשופ/רסק עגבניות
1/4 כפית מלח
1 כפית חרדל
1/4 כוס חומץ/מיץ לימון
1 כף סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
לרסק בבלנדר, לשמור בקירור.
 

chaia

משתמש מקצוען
שניצל 'מאמעס'.
הילדים שלי מאד אוהבים את השניצל הקפוא דג או עוף. אני פחות אוהבת שהם אוכלים אוכל תעשייתי לכן אני משתדלת להכין להם מוצר דומה:
חצי קילו דג או הודו או עוף טחון.
2 גזרים מגורדים דק (לא חובה- תלוי בילדים אם הם מוכנים לראות קצת כתום בשניצל)
כף אבקת פלאפל (לאלו שרוצים טעם טיפה יותר מתובל)
מלח פלפל
כפית רוטב צילי
מערבבים הכל לעיסה אחידה
יוצרים קציצות שטוחות
טובלים טוב בפירורי לחם
מטגנים על הפלנצה ללא שמן כלל.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
ממרח חלבה. מתאים למריחה על לחם ולמילוי לעוגות/עוגיות
1/4 כוס דבש, 3/4 כוס טחינה גולמית.
לערבב ביד ולהבין תוך כדי למה אסור להכין טחינה בשבת.
יוצא מוצלח וטעים.
 

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
בערב נסעתי לאיזה אירוע משפחתי מחוץ לעיר. בדרך ישבתי ליד קרובת משפחה, והיא הנחתה את הילדים דרך הטלפון מה להכין ואיך לאחד הילדים שעדיין לא הגיע הביתה. תוך כדי הזכירה רוטב פטריות, ואני נזכרתי: אני עושה את זה בעצמי, ללא עזרת אוסם.

אין לי כמויות מדוייקות, אז תרשו לעצמכן להוסיף או להפחית עד שיתאים לתיאור.
3 כפות שמן + 1 כף קמח, לטגן עד שהקמח מזהיב. כשמזהיב - להוסיף מים באיטיות ובהדרגה, כשבכל פעם שמוסיפים - מערבבים היטב. הרביכה צריכה להיות ורכה מאד עד כדי נוזלית. להוסיף פטריות קצוצות דק, אפשר משימורים, או - פטריות חיות ובצל שטוגנו מראש. להוסיף א.מרק פטריות ומלח, אם חסר. להרתיח. תוך כדי הבישול, הנוזלים מצטמצמים והרוטב נהיה סמיך. אם הרוטב סמיך מדי - אפשר להוסיף מים ולהרתיח.
לטעום ולתקן תיבול.
זהו. נשאר רק לשפוך על הבורקס-בלינצ'ס-לחם-לא_יודעת_מה, וללקק :)

אם נשאר - אני מקפיאה. כדי להשתמש שוב לאחר הפשרה - חובה להרתיח עם מעט מים - הרוטב חוזר לנעוריו.
 

בונבוניירה פיקנטית

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
מתחשק לכם פסטה מוקרמת? כמו החנויות?
אבל לא מתחשק לכם לקנות גבינת פרמזן או בולגרית
אלא להשתמש בחומרים ביתיים שזמינים ולא יקרים?
הנה מתכון נהדר:

1/2 קופסת גבינה גדולה
2 שמנת חמוצה
3 פרוסות גבינ"צ
1 קופסא שימורים פטריות
כף א. מרק פטריות
תבלינים
1/2 כוס קמח

הכנה:
הרתיחו את כל הרכיבים למעט החלב בסיר קטן עד שהכול רותח ומבעבע.
הוסיפו כוס חלב.
המתינו להתגבשות של הרוטב למסה קרמית

הכינו חבילת פסטה לפי ההוראות שעל הצקית
צקו על הפסטה המוכנה ויש לכם פסטה מוקרמת כמו במסעדות!
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
יוצרי ai
גבינת שמנת עם זיתים
אני עושה את זה בכמות גדולה

8 קופסאות שמנת חמוצה
חופן זיתים קצוצים
מעט שום גבישי
וטיפונת מלח
מערבבים הכל
שופכים על חיתול בד
ותולים על הברז ללילה

בבוקר מתענגים על הטעם בצרוף לחמניה טריה ו............חביתה
 

אילת א.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
קרוטונים

נשנוש קטן וטעים מאוד.

במקום לקנות כל הזמן ניתן להכין ממש בקלי קלות מפרוסות לחם יבשות או חלה שנותרה משבת.

מתאים כתוספת למרק, לסלט או סתם בשביל הנשנוש.



מצרכים:

5 פרוסות חלה או לחם חתוכות לקוביות קטנות.

5-6 כפות שמן זית.

שליש כפית פפריקה מתוקה.

חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת.

רבע כפית מלח.

חצי כפית אבקת שום (אפשר לוותר).

מעט פלפל שחור


אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-170 מעלות (חום עליון וחום תחתון).

מרפדים תבנית בנייר אפיה ושמים את קוביות הלחם. מערבבים היטב עם השמן והתבלינים עד לכיסוי אחיד.

מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות.

מוציאים מהתנור ומניחים לקרוטונים להתקרר לגמרי.

לשמור בקופסא אטומה או בצנצנת. (אם נשאר משהו אחרי דקה :p )


ניתן להגדיל כמויות בהתאם לצורך

בתאבון!!
קרוטונים.jpg
 

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
פיצה יותר טעימה מהחנות (לדעת הילדים, לא רק לדעתי)
מתקבלות 4 פיצות יפות, בערך גודל של פיצה בינונית קנויה.

לבצק:
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמן זית
2 וחצי כוסות מים

לרוטב:
מערבבים בקערה:
רסק עגבניות
שום כתוש
שמן זית
אורגנו יבש
סוכר
מלח
פלפל שחור
גבינה צהובה מגורדת
פה אין לי כמויות מדוייקות, זה לפי העין ולפי הטעם....

אופן הכנה:
להכניס לקערת המיקסר את הקמח, השצרים והסוכר ולערבב. להוסיף מלח ושמן זית ומעט מהמים ולהתחיל ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק חלק ורך. לחלק את הבצק ל 4 ומכל חלק לעשות כדור חלק כשאוספים את השוליים שלו לאמצע כמה פעמים, אח"כ הופכים אותו ומגלגלים על השלין שיתקבל חלק מאוד. משמנים כל כדור בשמן זית מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים אחד מהשני ועוטפים בניילון נצמד. מניחים להתפחה של לפחות שעה להכפלת הנפח.
20200804_194049.jpg
מדליקים תנור לחום הכי גבוה (!) עם תבנית הפוכה בתוכו.
לוקחים כדור בצק, מעבירים למשטח מקומח בהרבה קמח, מקמחים את פני הבצק ומתחילים לפתוח אותו עם היד (הכי נח צורת אגרוף) מהאמצע, את השוליים לא משטחים אלא משאירים עבים. מעבירים את הבצק לנייר אפייה, עם מצקת שמים מהרוטב על הבצק, מפזרים מעל גבינה ותוספות, ואת השוליים מורחים בשמן זית (אפשר גם לפזר שומשום), להכניס לתנור על התבנית הרותחת (זהירות!) לאפייה קצרה עד שהגבינה מבעבעת והשוליים משחימים. בתאבון :)
20200804_193932.jpg20200804_194000.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

ציפופו 1

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ירקות מוחמצים:
מתקבלים ירקות מוחמצים קריספיים, לא כאלו שעברו בישול מלא ורכים:

ירקות שאוהבים. אצלי הולך הכי טוב כרובית (לא תמיד מצליחה להשיג חסלט), גזר קולורבי, כרוב, פלפל אדום, גבעול סלרי והמווווווווווון שוםחותכים את הגזר, פלפל, סלרי, כרוב קולורבי לטבעות/רצועות, את הכרובית מפרידים לתפרחות קטנות.
שמים בסיר בכמויות של 1:2 חומץ ומים, כשהמים בכמות כפולה מהחומץ. מוסיפים מלח, מעט מאוד סוכר וכורכום.
מכניסים פנימה את שיני השום ומביאים לרתיחה.
את יתר הירקות מסדרים בקומות בצנצנת זכוכית אטומה וכשהסיר רותח מיד שופכים את תכולתו לצנצנת וסוגרים.
מניחים להתקרר ומכניסים למקרר.
הם הכי טעימים כעבור יומיים והלאה.

טיפים:
תו"כ חיתוך הירקות אני מכניסה אותם לצנצנת כך לא אחתוך כמות מופרזת שלא תיכנס לי אח"כ, כנ"ל לגבי המים והחומץ.

20200804_194118.jpg
 

צוף ס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המבורגר ביתי
אצלנו משתדלים לטחון את הבשר בבית.
1 ק"ג של בשר אנטריקוט
(מומלץ נתח עשיר בשומן)
כף חרדל דיז'ון
כף מי סודה לשתייה
כפית מלח גס (להוסיף בהדרגה)
כפית פלפל שחור גרוס
1בצל קטן טחון
שן שום מגורדת
אופן הכנה:
מערבבים את כל המצרכים יחדיו,"מעסים" ולשים היטב
את הבשר במשך 2 דקות. בסיום הלישה, מכינים קציצות
במשקל של 200 גרם ומניחים בצד.
אפשר גם של 100 גרם לילדים.
מחממים מחבת יציקה איכותית ללא שמן מניחים את הקציצות והופכים מעת לעת.
אפשר על פלנצ'ה או מחבת פסים.


* כדי שההמבורגר יצא מושלם כמו בחנות,
מכניסים את הכמות הרצויה לכל המבורגר לתוך שקית אוכל, לתוך הפינה של השקית.
מניחים על משטח יציב רינג בגודל הרצוי, ודוחפים את הבשר עם השקית לתוך הרינג.
מוציאים ומכניסים להקפאה לחצי שעה או עד השימוש עד שלושה חודשים במקפיא.
אפשר לערום ערמה של המבורגרים

( אפשר להכין רינג מבקבוק פלסטיק של ליטר וחצי
פשוט חותכים רצועה של 2 סנטימטר מאמצע הבקבוק.)

המבורגר4.jpg


1596574983806.png
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מלפפונים כבושים/חמוצים/חריפים
מתכון הדגל שלנו (יותר נכון של חמותי שתהיה בריאה :D )
כמה שלא נכין, הוא נגמר עוד לפני סיום הכבישה
הילדים שלי אוהבים חריף חריף (אהההה ראיתם מכבי אש בסביבה?)
אבל אפשר תמיד להוריד (או להוסיף) מכמות הפלפלים החריפים

וכעת למתכון:
צנצנת זכוכית גדולה ואטומה 4-5 ליטר
  • 2 קג מלפפונים להחמצה (כ 4 קופסאות ארוכות של מלפפונים קטנים <10 שח לקופסא> או 20-25 מלפפונים קשים וארוכים תלוי בגודל)
  • 20-25 שיני שום
  • 4-6 פלפל צילי חריף ירוק או אדום תלוי באהבה שלכם לחריף (אישית אני אוהבת אדום בגלל הצבעוניות :) )
  • 1/2 חב' שמיר
  • 6-7 כוסות מים עם מלח - ביחס של כפית מלח לכל כוס מים
* מעקרים את הכלי עם מים רותחים (שופכים פנימה מים רותחים מערבבים בצורה שהמים יגיעו לכל דפנות הכלי ושופכים)
* פורסים את השום והפלפל חריף (מי שלא אוהב חריף שלא יפרוס את הפלפלים ככל שפורסים אותם ומשיקים את החלק הפנימי של הפלפל עם המלפפונים הם מקבלים טעם חריף יותר)
* קוטמים למלפפונים את הקצוות שלהם (זה בכדי שהם ישארו פריכים ולא יתכוצצו :) )
* מניחים בשכבת מאונכות מלפפונים - מניחים בעמידה את המלפפונים (ממש כמו פאזל :) )
* דוחסים בין המלפפונים בכל מקום ריק שום ופלפל חריף ומכסים שוב
* מניחים את השמיר מעל
* ועל הכל פרוסת לחם (לא חובה אבל אומרים שזה מזרז את התסיסה וכך מקובלני מבית אימי :D )
* שופכים מי מלח עד לשפת הכלי
סוגרים היטב

מניחים בחוץ במקום חמים (עדיף לא בשמש ישירה) ל3 ימים
לאחר 3 ימים ניתן לפתוח את הכלי ולהעביר לקופסאות פלסטיק שיועברו אחר כבוד למקרר לעוד יומיים
בזמן הזה ניתן לבדוק את טעם המלפפון ולנסות לשנות אותו מעט על פי טעמכם
אם הוא חריף מידיי להוציא את הפלפלים החריפי מהקופסא
ואם אין מספיק חריפות פשוט להוסיף עוד פלפל חריף
זה גם השלב בו כל אחד מוציא מלפפון מהמקרר רק בכדי לטעום
וכשמגיעה שבת מגלים ש.....הו נו :(
<אגב, למדתי לשמור קופסא אחת עם נילון נצמד בעומק המקרר עם אזהרת פתיחה>

שאלות? בשמחה
אני לשרותכן

ובינתיים לתמונות :)
01-IMG_6590.JPG04-IMG_6593.JPG05-IMG_6595.JPG06-IMG_6597.JPG07-IMG_6599.JPG08-IMG_6600.JPG09-IMG_6601.JPG10-IMG_6603.JPG11-IMG_6604.JPG


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
נערך לאחרונה ב:

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
תמונות נוספות שלא נכנסו לפוסט הקודם
02-IMG_6591.JPG03-IMG_6592.JPG1-עודכן לאחרונה54.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עגבניות מיובשות-
קונים המון המון עגבניות שרי הפייבוריט של זה שרי מזן תמר או תמר מנומר - בתהליך היבוש הם מורידות 90% מהנפח.
בתמונה זה עגבניות רגילות כי זה מה שהיה בירקן הסמוך...
חוצים כל עגבניה לשתיים ומניחים כשהצד החתוך כלפי מעלה. מפזרים מעט שמן זית ומכניסים לת ור שחונם ל100-120 (תלוי בתנור) אופים כ5 שעות או עד למידת עשיה רצויה.
מקררים.
עכשיו יש 2 אופציות.
הראשונה -
להכניס לצנצנת עם שיני שום ועלי בזיליקום ולכסות בשמן זית.
השניה-
ממרח עגבניות מיובשות.
להכניס את העגבניות, צרור עלי בזיליקום ושום(לפי הטעם ) למעבד מזון לטחון ואז להוסיף תוך כדי שמן זית שוב עד למרקם רצוי. לתבל ...
ולחכות יום!!!
זה מסוג הדברים שמשתבחים עם הזמן...
להחביא עמוק במקרר זה ממכר!!!
20200611_163824.jpg
20200611_164711.jpg
20200611_233023.jpg
 

קדימה צעד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עימוד ספרים
סלמון 'מעושן'

לא יאומן כמה שזה קל ופשוט להכנה, וטעים יותר מאשר הסלמון של החנות.


פילה סלמון טרי בלי עצמות
מלח גס
(היחס בין המלח לסלמון הוא בערך פי שניים מלח מאשר סלמון)

מרפדים קופסא חד פעמית בשכבה הגונה של מלח גס
מניחים את חתיכת הסלומון
מכסים בשכבה נוספת של מלח גס

מאכסנים במקרר לפחות ל24 שעות

שוטפים מהמלח

מגישים

(תזכורת - לנשים במצב מיוחד אסור לאכול דגים שלא בושלו בישול מלא)
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ברוסקטה-בדרך כלל מגיעה במסעדות כמצע יוקרתי למנות
כל מה שתניחו עליה יוצא אליפות
גבינת שמנת
מיונז
טחינה
סלט
היא כל כך טעימה ושדרגת כל ארוחה
מה צריך
לחמניה או בגט
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס

פורסים לחמניה או בגט מהמקפיא אפשר גם כאלו שכבר לא מתאימים להיאכל אחרי הפשרה...
בצורה אלכסונית
מניחים על תבנית עם נייר אפיה
מברישים שמן זית בנדיבות
מפזרים מלח פלפל,מכניסים לתנור לרבע שעה על 200 מעלות
וזו התוצאה(אנחנו הוספנו מעל טחינה,אנטריקוט דק דק צרוב 2 דק במחבת וסלט חריף...)
Point Blur_Aug042020_222401.jpg
 

IAvigail

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
D I G I T A L
גבינת שמנת,
2-3 גביעים של שמנת חמוצה (זה מתכוווץ מאד אז לקחת בחשבון)
לערבב בקערה עם אלו תוספות וטעמים שאתם רוצים (שום ושמיר קצוצים, עגבניות מיובשות, זיתים, אפשר גם בלי כלום)
ו-לשים במרכזו של חיתול בד נקי
לתלות במקום מוצל-יום שלם ולשים כלי מתחת לקבלת הנוזלים המיותרים

אחרי הייבוש להוציא את הכדור לצלחת
מתקבל כדור גבינת שמנת סופר טעים- על לחם,לפורר בסלט וכו
 

stbar

משתמש מקצוען
קרקרים תוצרת בית:

2 כוסות קמח [אפשר קמח מלא/ כוסמין וכו]
1 כוס קוואקר גרוס
מלח
כוסברה יבשה [התבלין]
כמון
1/2 כוס שומשום
קצאח
בצל יבש/ מטוגן
1 כוס מים רותחים
קצת יותר מ1/2 כוס שמן

ליצור בצק ולשטוח על תבנית גדולה
אופים בחום של 160 מעלות למשך 12 דקות בדיוק מוציאים בזריזות את התבנית כשהתחיל להתקשות. פורסים אותו כמה שיותר מהר לריבועים שלא יתפוררו. אפשר לעשות את זה עם גלגלת פיצה ואפשר גם סתם סכין חדה לא משוננת (סכיני לחם משוננות יפוררו את הקרקרים לגמרי).
מכניסים חזרה לתנור ל25 דקות אפיה בדיוק. הקרקרים יצאו קשים ויבשים וזה טוב, כי ככה אוכלים קרקרים. חשוב להוציא אותם מהתבנית ואחרי שהם טיפה מתקררים לשבור את ריבועי הקרקר לפני שזה קר לגמרי. אם תחכו יותר מידי זמן, הקרקרים עלולים לא להיפרד בצורה טובה אלא סתם להישבר לרסיסים.
יש לשמור בקופסא אטומה היטב!!

12.jpg
 

אילת א.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
שווארמה הכי טעימה בבית.

ארוחת צהורים טעימה, כדאי להוסיף ליד צ'יפס וסלט ולילדים יש ארוחה טעימה ומשביעה.
כמה פשוט וקל, ככה טעים.


מצרכים:

חזה עוף

בצל גדול

תבלינים- חוויג', פלפל שחור, מלח, תבלין גריל (ועוד לפי הטעם).


אופן ההכנה:

מחממים מחבת עם שמן, חותכים בצל לרצועות דקות ומטגנים אותם עד להשחמה.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.

מוסיפים את החזה עוף (גז נמוך) למחבת ומערבבים עד לבישול העוף (כמו טיגון שניצלים).

ניתן להוסיף כבד להעשרת הטעם.


בתאבון!

שווארמה.jpg
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה