הנני העני ממעש ברגשי גיל והוקרה,
להציע את הנושא הפעם - נאמתם לי מאוד.
היות והחיפוש בפורום לא עובד כרגע, היה קשה לחפש האם כבר היה כאן אתגר כזה.
אך בכל מקרה - כותבים חדשים הגיעו, כותבים ותיקים התקדמו בחיים, צעד קדימה או אחורה - והנה אנחנו כאן. לכתוב נאום.
מה זה אומר?
ובכן, כתבו נאום לנואם.
נאום העשור, המאה או המילניום.
הנאום בה"א הידיעה ובנו"ן הנאום, שישנה את העולם או את הבניין לנצח.
מי הנואם? מי קהל היעד? - אתם מחליטים.
מביבי בפני הקונגרס החדש עד יו"ר ועד הבית בבלוק 9 בירוחם. השמיים הם הגבול.
מה אורך הנאום? כמה זמן הוא ייקח? - תלוי בקצב הדיבור של הנואם, ובלבד שלא יעלה על 500 מילה כתובה.
ובכל זאת כמה הגבלות קטנות:
* הנושא צריך להיות עכשווי - לא נאום מהעבר ולא מד"בי. סוגיה הנכונה לתאריך יום הכתיבה בלוח השנה.
* הנואם יהיה בן אדם, לא חפץ ולא בעל חיים. גם לא צמח.
* הנאום יקדם מטרה כלשהי ולא, למשל, קטע סטנדאפ בלבד.
כל השאר, חופשי.
מרגש זה מצוין, מבדר זה מעולה, מעניין זה הכרחי.
**
כתיבת נאום היא תורה בפני עצמה. כקהילת כותבים מקצועיים ועיתונאים, בוודאי יש לכם את הפרשנות האישית שלכם עליה. בעיקר לעיתונאים.
אם עדיין לא יצא לכם לכתוב נאום, כדאי לקרוא קצת לפחות על קצה המזלג על תורת כתיבת הנאום. היא שונה מסוגי הכתיבה שעסקנו בהם כאן לאחרונה והיא למרבה הפלא גם מאוד מעניינת.
דוגמה קטנה שממש נוגעת כאן לאתגר? בבקשה: לנאום, בניגוד לקטע כתוב, אין קריאה חוזרת. יש לך הזדמנות אחת להעביר את המסר שלך. אם הוא יהיה מעורפל כמו שהרבה מאיתנו אוהבים, הוא ישכנע רק את הנואם, במקרה הטוב.
**
נספח לאתגר, שם ניתן להגיב לנושא או למה שיתפרסם בו, יש לקוות:
נספח לאתגר דו שבועי נאמתם לי מאוד
שם יהיה אפשר לדון בעניין האתגר הדו שבועי.
כאן, את הנאומים הכתובים בלבד.
המיקרופון שלכם.
בהצלחה!
להציע את הנושא הפעם - נאמתם לי מאוד.
היות והחיפוש בפורום לא עובד כרגע, היה קשה לחפש האם כבר היה כאן אתגר כזה.
אך בכל מקרה - כותבים חדשים הגיעו, כותבים ותיקים התקדמו בחיים, צעד קדימה או אחורה - והנה אנחנו כאן. לכתוב נאום.
מה זה אומר?
ובכן, כתבו נאום לנואם.
נאום העשור, המאה או המילניום.
הנאום בה"א הידיעה ובנו"ן הנאום, שישנה את העולם או את הבניין לנצח.
מי הנואם? מי קהל היעד? - אתם מחליטים.
מביבי בפני הקונגרס החדש עד יו"ר ועד הבית בבלוק 9 בירוחם. השמיים הם הגבול.
מה אורך הנאום? כמה זמן הוא ייקח? - תלוי בקצב הדיבור של הנואם, ובלבד שלא יעלה על 500 מילה כתובה.
ובכל זאת כמה הגבלות קטנות:
* הנושא צריך להיות עכשווי - לא נאום מהעבר ולא מד"בי. סוגיה הנכונה לתאריך יום הכתיבה בלוח השנה.
* הנואם יהיה בן אדם, לא חפץ ולא בעל חיים. גם לא צמח.
* הנאום יקדם מטרה כלשהי ולא, למשל, קטע סטנדאפ בלבד.
כל השאר, חופשי.
מרגש זה מצוין, מבדר זה מעולה, מעניין זה הכרחי.
**
כתיבת נאום היא תורה בפני עצמה. כקהילת כותבים מקצועיים ועיתונאים, בוודאי יש לכם את הפרשנות האישית שלכם עליה. בעיקר לעיתונאים.
אם עדיין לא יצא לכם לכתוב נאום, כדאי לקרוא קצת לפחות על קצה המזלג על תורת כתיבת הנאום. היא שונה מסוגי הכתיבה שעסקנו בהם כאן לאחרונה והיא למרבה הפלא גם מאוד מעניינת.
דוגמה קטנה שממש נוגעת כאן לאתגר? בבקשה: לנאום, בניגוד לקטע כתוב, אין קריאה חוזרת. יש לך הזדמנות אחת להעביר את המסר שלך. אם הוא יהיה מעורפל כמו שהרבה מאיתנו אוהבים, הוא ישכנע רק את הנואם, במקרה הטוב.
**
נספח לאתגר, שם ניתן להגיב לנושא או למה שיתפרסם בו, יש לקוות:
נספח לאתגר דו שבועי נאמתם לי מאוד
שם יהיה אפשר לדון בעניין האתגר הדו שבועי.
כאן, את הנאומים הכתובים בלבד.
המיקרופון שלכם.
בהצלחה!