דיונים ואתגרים אתגר דו שבועי ”תאורה קונטרסטית”

שלמה יצחק כהן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
תודה ל @זאב טלר ולכל המשתתפים

בחרתי בתכונה די בסיסית בצילום,
כשמצלמים בסביבת תאורה קונטרסטית - אור וצל, מד האור של המצלמה לא תמיד ידייק לחשיפה הנכונה של האובייקט הרצוי, בדרך כלל הרקע הכהה יהיה יותר בהיר והנושא המצולם יהיה שרוף וכן להיפך
20230129_223753.jpg

התמונה ישר מהמצלמה, החשיפה לפי התאורה החזקה

מעתיק את הכללים מהאתגרים הקודמים:
שימו לב לכללים חשובים ביותר:
1) האתגר מתקיים במשך שבועיים עד 12:00 בלילה של היום האחרון. למחרת סגירת האתגר פרסום הזוכים.
2) התמונה צריכה להתבצע במיוחד לאתגר.
3) מומלץ לספר על תהליך העבודה.
4) הזוכה במקום הראשון מנהל את האתגר הבא. קחו בחשבון שאם אתם מעלים תמונה לאתגר יש סיכוי שתזכו ותצטרכו לנהל אתגר.
5) תגובות בנספח
האתגר הוא לצלם לפי החשיפה של הנושא הרצוי​

ראובן 10

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
סליחה שאני מתערב. וכותב כאן. אבל זה חשוב להבהרה ומתן דחיפה טובה לאתגר.
לדעתי הביג דיל זה לצלם תמונה קונטרסטית כמו משחק עם אור וצל. בטח לכך התכוונת כמו שכתבת בכותרת האשכול. מה שהוספת כאן באשכול - אין עניין בבחירת חשיפה של הנושא המואר כי אין בזה עניין ואתגר. זה ענין טכני פשוט וזעום. הייתי ממליץ לך להסביר בצורה טובה את נושא האתגר המרכזי. בהצלחה!!!

חוי בריינס

focus on what matters
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אור וצל.....
תמונה אופיינית לנושא, שמירה על איזון בתאורה תוך כדי שמירה על הקונטרס..
נתונים- צמצם- 3.2
תריס- 100
איזו- 400
במבט לאחור הייתי מצלמת עם צמצם יותר סגור, לכו תחזרו לקוניטרה בשביל לצלם את זה נכון יותר;)

תודה רבה ליוזמי האתגר! איזה כיף!

קבצים מצורפים

• 0102zr 03.JPG
    0102zr 03.JPG
    4.1 MB · צפיות: 142

ראובן 10

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
לטעמי באתגר הבא יש לציין ולפרט באשכול האתגר על הליך השפיטה! - לייקים, או הרמה הגבוהה ביותר, או התמונה שהכי משקפת את נושא האתגר!!!
נ.ב. אם אני נכנס לראש של @שלמה יצחק כהן היה לו דגש על דיוק חשיפה של החלק המואר ביחס לכהה (חוץ מהענין של קונטרסט) ולפי ענין זה התמונה של @צילומישי הכי נגעה ללבבו.

בהצלחה באתגר הבא!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה