@יאן – עם הסיפור "דער שנארער"
סיפור נחמד וקטן, אהבתי את ההצצה לעולם של השנוררים, רק לתחושתי האתגרים שעומדים לפני השנורר הם מלאכותיים מעט, והסיפור עצמו לא כל כך ברור.
הסיפור מקבל את הציון הנפלא 6 (יום גרוע בשביל שנורר כל כך מצליח)
@וי שלוק – כתב אלגוריה בשם "להציל את יקיל"
הסיפור נהדר
הכתיבה מרתקת אך יש לי הערות על ניסוחים שונים, ועל כתיבה שמעט חוטאת לניסוח ארכאי במשלב גבוה, ומהולה בשגיאות תחביריות ומציאותיות שונות.
לדוגמא: צבאים מפורזלי קרניים (יש להם קרניים מברזל?)
שיחי מנגו ואננס?
לא הייתי מגדיר את צמח האננס כשיח, ובטח שלא את עץ המנגו.
"הוא התעורר לשמע שאגות אימה של חיות בר שקרבו למעיין להרוות את צמאונם", לא ממש הבנתי למה חיות שבאות להרוות צימאון, אמורות לשאוג באימה.
גם את הננסיים לא הצלחתי לדמיין (ננסים? נמוכים? איך קוראים לפרט בודד מביניהם? ננסי? ננס?)
הייתי נותן לסיפור יותר נקודות, לו היה כתוב באופן מדוקדק יותר.
ולכן הוא מקבל 7 נקודות ננסיות
@LIKEBOOK1313 – ריתק אותנו עם פנטזית מתח רוויית אקשן "מתוך הקושי בוקע אור"
מתוך הקושי להבין את הנכתב, הצלחתי לראות יכולת תיאור גבוהה, אך לוקה בשימוש מופרז לחלוטין בקלישאות ומילים גבוהות לכאורה, שלרוב אינן מתאימות כלל.
קצת מזכיר את הילדים שלוקחים קולה, מיץ תפוזים, סודה וספרייט, ומערבבים בתוספת עוגיות ובמבה.
המון מרכיבים משובחים ונאים, אך הערבוב שלהם יוצר תערובת בלתי ניתנת לשתיה.
לצערי הוא מקבל רק 4 נקודות, אבל עם קצת עבודה בסיפורים הבאים יהיה ניתן להכיר כותב מוכשר עם ראש מופרע.
@Yiskah Goteherer – שיתף סיפור מעומק הלב "הרץ"
סיפור נהדר ומרגש, קראתי שוב ושוב והזדהיתי עמוקות.
קצת הפריע לי המשלב הגבוה בדיבורים של יוסף, שלא הסתדר לי עם הסגנון של האישיות שלו.
למעשה אני לא מספיק מצליח להכיר את העולם שבו מתרחש הסיפור, למרות שהבנתי את הניסיון ליצור אותו.
אבל הוא הצליח לרגש אותי, ולכן הוא מקבל 8 נקודות יפות
@לילך אור – כתבה את הסיפור העתידני "במחזה"
אחד הסיפורים הטובים ללא ספק, הכותבת הכניסה אותי לעולם בקלות, בלי להשתמש בהמון מילים, והכתיבה קולחת ונעימה.
מודה שכגבר לא הבנתי מספיק את הסיטואציה, אבל הרגשתי את ההתרה בסוף הסיפור, והיא נתנה לי תחושת סיפוק וסגירת מעגל.
בגלל הכתיבה האותנטית והרגישה, הוא מקבל את הציון 8
@הנף מקלדת – בסיפור עמוק ומדהים "זיכרון"
סיפור מצמרר ונהדר להחריד.
מה שמושלם בו בעיני זה שהסיפור מסופר דרך עיני המספר, והתיאורים של העולם הם בעצם אלה שגורמים לו להיות סיפור.
והוא זוכה לציון הנהדר 10 נקודות
@שיילה – בסיפור קצר ומתקתק "המוזיקאי"
פשוט סיפור מהמם, ואני כותב את זה כמי ששוכח לפעמים לכבות את האיתות ברכב, כי מקצב הנקישות שלו מתאים בול למוזיקה מהרדיו...
לדעתי הכרטיסן מיותר, והיה אפשר לסיים את זה בלי להביא אותו ממרוקו.
וגם הוא מקבל 9 נקודות בסולם פה דיאז
@אנטיפטרוס ומשל המסוננים
המשל כתוב בצורה יפה מאוד, אם כי הנמשל רובץ על כל שורה ושורה בו, ובלעדיו, הסיפור היה מעט משעמם, הסיום כתוב קצת פחות טוב מההתחלה, ונדרשת הגהה, ומעט עריכה לשונית וסגנונית (בעיני).
חסרון נוסף לסיפור כמשל שיכול להשפיע, הוא הכתיבה במשלב גבוה מדי, שמנתקת את הקורא מהמסר, וגורמת לו להרגיש שהוא קורא איזה טקסט מאוד חינוכי ועמוק.
כתיבה קלילה יותר, תיצור השפעה גדולה יותר, ומשל פחות שקוף, יחלחל טוב יותר דרך המסננת של האנשים.
הציון הוא 7 נקודות בנטפרי
@פינגווין הכניסה אותנו לסלון של הוורט עם הסיפור "עיוורת צבעים"
התיאורים נהדרים ומכניסים מאוד לאווירה, ניתן לחוש את הנשיקות הרטובות על הלחי.
הקונפליקט מאוד זר לי, וקשה לי להזדהות איתו, אבל זה סיפור יפה.
וגם הוא זוכה ל7 נקודות תמות וזכות
@ליאורה A עם יומן מסע "שבת בשדה"
יומן נהדר ומלא פרטים, לתחושתי הוא מתאר טוב יותר את הפעולות של הכותב יותר מאשר את העולם שמסביבו, חסר לי מאוד התייחסות לאווירה של הנמל עצמו, את תחושת הזרות והמצור, את הקונפליקט האישי.
מהר מאוד הקונפליקט מתחלף באיזו שהיא תחושת שליחות מרוממת ונפלאה, שבעיני היא לא אמינה מספיק.
אם הייתי קורא את זה בעיתון, זה היה מאוד נחמד, כסיפור זה פחות עובר.
6 נקודות נוסע מתמיד
@reizy esh לקחה אותנו לנופש בדובאי
תיאור יפה בלי קונפליקט, ככתבה בעיתון זה היה ממש נחמד, וזה גם כתוב מצויין, למעט הציון של המקום, והאקטואליות, ספק אם הייתי קורא אותו.
וזוכה 5 נקודות למימוש בבורג' חליפה
@דיונון לקח אותנו אל ההיסטוריה היהודית בזווית מיוחדת "אליאב"
כתיבה מצויינת וקולחת, שימוש נאה במשלב גבוה ותנכ"י למחצה, קראתי ברתק.
קצת מפריע לי שאליאב משמש סיפור מסגרת לסיפור המרכזי, והעניין האמיתי הוא לא באמת גיבור הסיפור, אלא דוד.
ולמרות שהוא המספר, התחושות והרגשות ביחס אליו, כמעט שאינן עוברות אל הקורא.
והוא זוכה ב8 אבני קלע לשימוש חופשי
@עטרה ד כתבה על כינוס חסידים בשדה, והכמיהה לאומן
סיפור נאה, קצת מדי מתאמץ להיות כתוב בסגנון ברסלבי תוך ויתור על שפה אישית של הכותבת.
סגירת הקצוות לטעמי מיותרת.
ולכן הוא זוכה 7 נקודות טובות
@7שבע7 לקחה אותנו לעמק הדמיון
השפה יפה ופיוטית, הכתיבה די זורמת, בגלל שהסיפור כל כך אישי, השער המעוטר נותר נעול בפני, משאיר אותי בחוץ עם המחשבות.
והיא זוכה ל7 נקודות לקניית 777
@טלח הציצה עלי בבית חלקיה, גם לזה התרגלתי.
כמה יופי, למי שמכיר.
אהבתי מאוד את הדיאלוג, וכמובן שאני משוחד קלות.
יש בסיפור הזה זווית שלא כל כך נוגעים בה, וזה מאוד מהנה לקריאה.
8 נקודות שהתקבלו במרמה ובשוחד והפרת אמונים...
@ירושל לקח את הגלמים שבינינו מתוך הפקעת אל היקום הגדול
איזה סיפור נאה, אני שמעתי כבר על הגולם שכתב אותו, והתפעלתי.
הניקוד מגיע לרובוט הנחמד..
7 נקודות בביטקויין למימוש באפל סטור
@המלמד מבני ברק – במסע מזעזע ל ניבוז'ני גרודיאנסק (עשיתי העתק הדבק)
מרתק מאוד, ומכניס באמת לעולם אחר ונהדר להחריד.
כמה חבל שהסיפור מסתיים כל כך מהר, בלי שתהיה בו איזו תפנית מסעירה כפי שהייתי מצפה.
7 נקודות בינתיים, היה יכול לקבל יותר אילו היה נאמן יותר לרבי.
@הדוויג עם הפרוזה הטראגית "נעמי"
סיפור מעורר מחשבה, מרגש, מציק ומסעיר.
הטרגדיה הזאת שמפוצצת את המוח בלי רחמים.
כתיבה יפה, דיאלוגים מצויינים, קצת חסר לי רגש חשוף וגעגוע אמיתי.
9 נקודות וצל"ש
@Natan Galant מעניק לנו הצצה נדירה לחדר הראיות של המחוז
מבחינת האתגר, זה עד כה הסיפור שהכניס אותי לעולם יותר מכל השאר, לא צריך ראיות מיוחדות כדי להציג את יכולת הכתיבה של נתן, מצד שני אני בניגוד עניינים, לכן אני לא יכול להכריע לגבי הסיפור הנהדר הזה.
גם 9 נקודות וגם צל"ש נאה
@אי פה אי שם עם הקטע הקצר "הוא חזר"
דיאלוג קצר, שלא כל כך הבנתי מה הוא עושה כאן באתגר
ובשל כך הוא מקבל רק 3 נקודות
@אפרת תהל הכניסה אותנו לארוחת ערב באוהל
סיפור שאכן מתרחש בעולם משלו, וגם כתוב יפה, מעניק הצצה לדיאלוג בין בני מלוכה אציליים החיים בסתר.
טוב שרול לא סיים את צלחת המרק, שכן צמח הלוף דורש בישול ארוך כדי להסיר ממנו את רעילותו, וטיאל שלא ידעה זאת, כמעט גרמה להרעלתו...
7 נקודות וציון לשבח על השפה היפה
@מוצג עם סיפור שמתרחש באי "חבל נאהבט"
משל נאה, כתוב בצורה מושכת ומרתקת, לטעמי יש מעט אריכות דברים שלא מאוד מקדת את העלילה, מליצות יתרה שקצת מכבידה על הקריאה, וחסר לי קצת בידול של אנשי נאהבט משאר החבלים, או איזו הבנה במה הם שונים באופיים משאר החבלים.
בגדול נהנתי מהביקור באי.
והוא מקבל 7 נקודות
@אפילו העניק לנו הצצה לראי
סיפור מחיי היום יום, אפשר לחוש מעט את האווירה והעולם, השפה לא מאוד אחידה, ומשלבת בין משלבים שונים, והכתיבה מזכירה מעט כתיבה של יומן אישי.
וכן, 5 נקודות יפות לסיפור הנחמד הזה.
אי לכך ובהתאם לזאת, מוכרזים כאן ארבעת המקומות הראשונים
במקום הרביעי: המוזיקאי של @שיילה
אהבתי כל כך את הסיפור הזה, כמה שהוא קטן, ככה הוא גדול
העולם בו מפורט כל כך טוב, ואפשר להרגיש אותו בעצמות ובוורידים.
במקום השלישי: נעמי של @הדוויג
סיפור שמפוצץ את המוח, הוא לא במקום הראשון רק בגלל שאני בטוח שאפשר לעשות אותו טיפה יותר מדוייק.
במקום השני: חדר הראיות של @Natan Galant
התיאורים המדוייקים והעולם שלא משאיר ספק.
בגדול נתן כבר הצטלם אצלי לפחות פעמיים, אז אין לו מה לעשות עם הפרס... למרות שהוא מוזמן שוב בלי קשר לאתגרים + ניגוד אינטרסים חמור + זכיה בפעם הקודמת, משאירים אותו רק במקום השני הצנוע. (וגם בגלל שבמקום הראשון יש סיפור פצצה!)
ובמקום הראשון:
הזיכרון המצמרר של @הנף מקלדת !!
מהקירות אל הדלתות, אל הצלקות אל הצעקות, הצלחתי ממש לצלול פנימה וממש למשש את הבילבול והשיגעון, עם הכאב והתסכול.
סיפור שהיה יכול להישען על קביים של קלישאות, אבל ברח מהם בחכמה רבה.
המקום הראשון בזכות ולא בחסד.
מוזמנים בשמחה לחצרנו הנאה, ולנהל את האתגר הבא (ובקצב מהיר יותר משלי...)