בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לקבל מתכונים, ארוחות, סעודות שבת, רעיונות לגיוון באוכל.
שיתאימו לילדה כבת שנתיים וחצי, ולכל המשפחה.
אלרגית ברמה מסכנת חיים (אכילה, נגיעה).
להלן החומרים האסורים:
דגים (כולל שמן דגים)
חלבי (מכל סוג שהוא)
ביצים (בכל מצב צבירה)
שומשום (טחינה)
קשיו
אגוזים

שקדים ובוטנים מותר

זה מה שידוע עד היום
בתפילה שהרשימה לא תגדל

היא מבינה שיש דברים שאסור לה ויודעת אפילו לציין אותם.
אבל קשה להתמודד, כשכולם אוכלים סביב השולחן.
וצריך לומר לה, שחצי מהדברים שיש על השולחן אסור לה, כי זה מכיל ...
ב"ה, ברגע שאומרים לה שזה מכיל את אחד מהחומרים האסורים לה, היא לא מבקשת עוד פעם.
אבל, עדיין קשה לראות את הפרצוף הקטן והחמוד, מחמיץ ומתאכזב בכל פעם מחדש.
 
נערך לאחרונה ב:

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
יש לי ילד עם צליאק. יותר קל אבל עדיין לפעמים הקושי שלו לוותר על מה שאחרים אוכלים דיי גדול
ואני מאוד משתדלת להכין דברם שמותר לכולם.
אין יותר כיף מלהגיד לו הכול מותר לך.

חלות, יש מתכונים מעולים ללא ביצים (נראה לי מתייבש יותר מהר וזקוק להקפאה)
לצפות במים עם סוכר ופרג או קצח (טעם חזק לא כולם אוהבים)

ניסיתי לחשוב על קינוחים ללא ביצים וזה נראה לי אתגר ממש קשה.
אולי גלידות על בסיס ריץ'
בצק עלים או בצק פירורים במילוי כלשהו

באתר רגע מתוק של עילית יש סינון מתכונים לפי אלרגנים.
מצרפת קישור לקרנץ' שמרים
 

אינסוף

משתמש מקצוען
כ"כ קשה.
לצערי, מכירה מקרוב ממש רק שאצלנו היה אסור גם בוטנים וסויה.

כמה עצות קטנות מנסיון-
דגי סלמון הם הכי פחות אלרגניים ולכן אם יש רגישות במגע או בריח כדאי (לכל בני המשפחה) לעבור אליהם בד"כ אין בהם רגישות למגע
כמו"כ כדאי להזהר ממרמולדות (סוכריות ג'לי ) לסוגיהן בכשרות מהודרת הן מכילות ג'לטין דגים.
לא מסכן חיים אבל גרם אצלנו לפריחה וכו'
ביצים- שמעתי מ2 רופאים בכירים שכאשר מקציפים ביצים (חלבון+חלמון) לפחות 10 דקות הקצפה חזקה המבנה הכימי שלהם משתנה .
אם מקפידים על אפיה ארוכה של לפחות 40 דקות הביצים מתנהגות אחרות לחלוטין.
ממליצה לך מאד לנסות בזהירות
אצל הבן שלי שהיה אלרגי לביצים ברמת נגיעה זה עבד וכן אצל עוד כמה אנשים שאני מכירה מקרוב.
בצורה כזו אפשר להכין עוגות- הקלה משמעותית!

מוצרי חלב- אני מבינה שמותר סויה, אז יש תחליפים רבים.

שתהיה בריאות שלימה!

ואם מותר לי לעודד קצת-
הילדים האלו גדלים להיות בוגרים ומקבלי אחריות בצורה מעוררת התפעלות!
וחומרת האלרגיה אצלנו פחתה עם השנים במידה נכרת.
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כ"כ קשה.
לצערי, מכירה מקרוב ממש רק שאצלנו היה אסור גם בוטנים וסויה.

כמה עצות קטנות מנסיון-
דגי סלמון הם הכי פחות אלרגניים ולכן אם יש רגישות במגע או בריח כדאי (לכל בני המשפחה) לעבור אליהם בד"כ אין בהם רגישות למגע
כמו"כ כדאי להזהר ממרמולדות (סוכריות ג'לי ) לסוגיהן בכשרות מהודרת הן מכילות ג'לטין דגים.
לא מסכן חיים אבל גרם אצלנו לפריחה וכו'
ביצים- שמעתי מ2 רופאים בכירים שכאשר מקציפים ביצים (חלבון+חלמון) לפחות 10 דקות הקצפה חזקה המבנה הכימי שלהם משתנה .
אם מקפידים על אפיה ארוכה של לפחות 40 דקות הביצים מתנהגות אחרות לחלוטין.
ממליצה לך מאד לנסות בזהירות
אצל הבן שלי שהיה אלרגי לביצים ברמת נגיעה זה עבד וכן אצל עוד כמה אנשים שאני מכירה מקרוב.
בצורה כזו אפשר להכין עוגות- הקלה משמעותית!

מוצרי חלב- אני מבינה שמותר סויה, אז יש תחליפים רבים.

שתהיה בריאות שלימה!

ואם מותר לי לעודד קצת-
הילדים האלו גדלים להיות בוגרים ומקבלי אחריות בצורה מעוררת התפעלות!
וחומרת האלרגיה אצלנו פחתה עם השנים במידה נכרת.
דגים
אין בעיה בריח יש בעיה בנגיעה גם סלומון

ביצים
עוגות לא בא בחשבון, היא אכלה קצת טורט והיה לה תגובה מאד חריפה
חלות אפילו אם יש בבצק ביצים אף פעם לא היה לה תגובה
את הציפוי של החלה היא לא אוכלת כי בד"כ יש עליו שומשום

לגבי ניסויים
אני נגד ניסויים בבעלי חיים
אני מבצע מבחני טעימה במעבדת אלרגיה
פשוט לבקש מהרופא מבחן טעימות

סויה
בתחילה היה חשד גם על סויה
עשינו מבחן טעימות וב"ה מותר לה סויה
תחליפי חלב - בהרבה מן המקרים הוא לא ממש טעים בלשון המעטה

תודה רבה על התגובות הייעוץ העידוד והתמיכה
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בעצם רוב המתכונים הטבעוניים יתאימו לך. ממליצה מאוד על האתר הזה- THE KITCHEN COACH עז תלם הוא מסביר תהליכים, מה הכרחי למתכון ובמה ניתן להחליף, יעיל מאוד. דברים פשוטים וטובים.

מתכון ללחמניות שום מדהימות:
2.5 כפות שמרים
3 כפות סוכר
3-4 כוסות מים

להתסיס, ולהוסיף
1 ק"ג קמח
1כפית מלח
ללוש מעט. לא עד הסוף.
1/3 כוס שמן +
3-4 שיני שום כתושות
לחמם יחד (שום + שמן) כ30 שניות במיקרו עד שחמים, ולהוסיף לבצק.
ללוש היטב, אם הבצק דביק מאוד להוסיף עוד קצת קמח.
להתפיח חצי שעה, מכפיל נפח
כדורים ו15 דק בתנור על 180 מעלות.
לחמם עוד 1/4 כוס שמן עם שום כתוש, אפשר להוסיף גם עשבי תיבול, ולמרוח כשיוצא מהתנור.

ארוחה קלה וטעימה-
בישלתי קינואה עם מרק ירקות, הנוזל נספג בקינואה והירקות שדרגו למנה משגעת.
בכללי קינואה היא מזון מצויין, מכיל המון חלבון, קל להכנה, ומשתדרג מאוד בתוספת של ירקות חיים\מאודים.

תתני כיוון יותר ממוקד מה את מחפשת כי יש יותר מידי... אולי תפרטי מה התפריט שלך היום אז נראה אם יהיו לנו רעיונות שאת לא מכירה.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אני נמנעת מרב המאכלים הנ"ל וב"ה לא חסר לי מה לאכול.
פיתות באגטים לחם שום ג'בטות בד"כ ללא שומשום וללא ביצים (להבדיל מלחמניות, ואגב גם אני מקלפת את החלה...)
דג לא אוכלת ולא חסר לי. אוכלת המון ירקות ותוספות (משתדלת לגוון אשמח לתת לכם רעיונות) שעועית עם רוטב סויה ומקלות גזר למשל אין מצב שנשאר כמה שאני מכינה...
פחממות ליום יום אפשר כמעט הכל פסטות ספגטי פתיתים קוסקוס.
טבעול צריך לבדוק שיש את הסימון של VEGAN ורוד כזה ואז זה בסדר לגבי הביצים ולגבי השאר אפשר לבדוק.
בכל מקרה זה שניצל תירס סויה וקבב (לא נקניקיות)
פירה אני עושה חצי תפו"א וחצי עדשים כתומות ואז זה ממש משביע ונראה אותו דבר.
בשבת מרק פרווה ואני מלאה.
חביתה טבעונית אני עושה עם קמח מים מלח ושמן. בבלנדר יד ומטגנת כמו בלינצס..
חלב סויה אני עושה דייסה. הילדים פחות אוהבים אני כן. מוסיפה אינסטנט פודינג וקורנפלור...
עוגיות תמרים קל להכנה פריך ומזמין אפשר גם עם שוקולד.
בכלל בבסקויטים רגילים לא אמור להיות בעיה
בכדורי פלאפל ביתיים לא אמור להיות בעיה (לא הייתי סומכת על חנות אולי יש שם טחינה)
אם יש שאלות אני פה
אני לא אוכלת בשרי אבל גם בשרי יש לכם מגוון קציצות שניצלים ביתיים ואם תרצו עוד בסגנון אני ב"ה בעלת נסיון עשיר
(פעם שלחתי חלב לתינוקת שרגישה ככה איזה סיפוק!)
 

אינסוף

משתמש מקצוען
לגבי ביצים-
כדאי לך מאד להתייעץ עם מומחה אלרגיה.
כמובן העצה הנ"ל היא של רופאים בכירים
ודווקא זה שהביצים בחלה לא גורמים לה כלום
זו הוכחה שהם אכן צודקים וההרכב הכימי משתנה באפיה ארוכה מאד
יתכן והטורט לא היה מספיק יבש (אפיה של 40 דקות לפחות!)
וכן כדאי להתחיל עם עוגה עם כמות ביצים קטנה יותר מטורט

אין לי כמובן כל ענין לשכנע
רק מנסיון ארוך וקשה
לנו (ולעוד שאני מכירה) זה שדרג משמעותי את המבחר...

גם לגבי השומשום שעל החלה-
אמר לי ד"ר בר סלע שהשומשום שרוף ברמה כזו
שאין כמעט אף ילד שזה מזיק לו
ושוב, הכל מנסיון אישי של ילד
שאפילו מגע בטחינה גורם לו לתגובה חריפה
ומעט השומשום בחלה כלל לא משפיע.

לגבי הניסויים-
לפעמים אין ברירה
יש הרבה ניסוי וטעיה
כמובן רק
בהתייעצות עם מומחים ובהכוונתם
(לדוגמה הדגישו לי שגם ניסוי כזה לערוך רק פעם בחצי שנה
כדי לא לשמר את הזכרון החיסוני של הגוף)
אבל מבחני טעימה לא יכולים לכסות את כל האפשרויות.

עריכה:
כדאי לעדכן את הגננות/ מטפלות לא לתת קרמבו.
מנסיוני רב האנשים לא חושבים על הקשר בין קרמבו לביצים
והוא מכיל כמות גדולה מאד של אבקת חלבונים (ביצים)
 
נערך לאחרונה ב:

גלוריה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מה שעולה לי עכשיו בגזרת הקינוחים-
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי ביצים-
כדאי לך מאד להתייעץ עם מומחה אלרגיה.
כמובן העצה הנ"ל היא של רופאים בכירים
ודווקא זה שהביצים בחלה לא גורמים לה כלום
זו הוכחה שהם אכן צודקים וההרכב הכימי משתנה באפיה ארוכה מאד
יתכן והטורט לא היה מספיק יבש (אפיה של 40 דקות לפחות!)
וכן כדאי להתחיל עם עוגה עם כמות ביצים קטנה יותר מטורט

אין לי כמובן כל ענין לשכנע
רק מנסיון ארוך וקשה
לנו (ולעוד שאני מכירה) זה שדרג משמעותי את המבחר...

גם לגבי השומשום שעל החלה-
אמר לי ד"ר בר סלע שהשומשום שרוף ברמה כזו
שאין כמעט אף ילד שזה מזיק לו
ושוב, הכל מנסיון אישי של ילד
שאפילו מגע בטחינה גורם לו לתגובה חריפה
ומעט השומשום בחלה כלל לא משפיע.

לגבי הניסויים-
לפעמים אין ברירה
יש הרבה ניסוי וטעיה
כמובן רק
בהתייעצות עם מומחים ובהכוונתם
(לדוגמה הדגישו לי שגם ניסוי כזה לערוך רק פעם בחצי שנה
כדי לא לשמר את הזכרון החיסוני של הגוף)
אבל מבחני טעימה לא יכולים לכסות את כל האפשרויות.

עריכה:
כדאי לעדכן את הגננות/ מטפלות לא לתת קרמבו.
מנסיוני רב האנשים לא חושבים על הקשר בין קרמבו לביצים
והוא מכיל כמות גדולה מאד של אבקת חלבונים (ביצים)
הערה לגבי המושג אלרגיה
אני לא יכול לכתוב שזה מאה אחוז או בצורה גורפת
כי לא ערכתי מחקר על הנושא

אבל עד כמה שהבנתי
עיקר הבעיה באלרגיה זה חשיפה לחלבונים מסוימים
שהמערכת החיסונית של גוף האדם החליט לתקוף
ומה שקורה לביצה במצבי צבירה השונים
זה שההרכב של החלבון שלו משתנה
ובחלק מהמקרים המערכת החיסונית כבר לא תוקפת את החלבון כי הרכבו השתנה
ובחלק מהמקרים זה לא עוזר

מה גם
יש תגובות יחסית חלשות
דהיינו צריכה קטנה מהחלבון אינה גורמת לתקיפה או שהיא גורמת לתקיפה חלשה
ויש תגובות חזקות מאד
שמספיק נגיעה או צריכה ממש ממש מועטת בכדי להגיע למצב של סכנת חיים
 
נערך לאחרונה ב:

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מחזקת את ידייך,
וגם את תעשי מחקר מקיף, לא תגיעי לתשובות.
בגלל שאלרגיה היא לא מדע מדויק, וקשה לשער איך תהיה התגובה בכל חשיפה.
(ככל שיש יותר חשיפה ככה הגוף שומר זכרון חיסוני ומגביר תגובה אלרגית? או כמה שיותר תגרים מורידים את הסיכון??)
באופן כללי, מניסיון שלי, לא שווה לקחת סיכונים.
ויש לי בבית 2 ילדים אלרגיים ברמה מסכנת חיים לחלבי.
אחד מהם היה גם לביצים ובוטנים ועשיתי לו בבית בלי מודעות בכלל חשיפה הדרגתית מה שנקרא תגר וב"ה האלרגיה חלפה.
למפרע הבנתי כמה זה לא פשוט, למרות שהאלרגיה לזה לא היתה מוגדרת כסכנת חיים
חזקי ואמצי!!!
 

דובדבן לבן

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
*לחם כפרי

מתכון ל-3 ככרות גדולים



1 כף מלח
1 קילו קמח כוסמין לבן [אפשר גם רגיל]
2 כפות שטוחות סוכר
3 ו 1/4 כוסות מים [חד פעמי רגיל]
2 כפות גדושות שמרים
3/4 כוס שמן
2 כוסות זרעונים. אני אוהבת להשתמש בתערובת פיצוחים לסלט [קונה בחנות פיצוחים, מכיל חמניה, דלעת, שומשום, פולי סויה]שמים בקערה מלח מעליו קמח, שמרים, סוכר ומים. מערבבים עד שהמים מתחילים להיספג בקמח ומוסיפים שמן. מערבלים עוד כ-7 דקות ומוסיפים זרעונים. מערבבים עד שהזרעונים מתערבבים בבצק

.יוצרים כדור מורחים בשמן זית ומפזרים מעליו קצת קמח אני שמה על נייר אפיה בתבנית להתפחה 15 דק' חורצים חריצים על פני הכיכר. בערך 1/2 ס"מ
. מורחת קצת מים

אופים ב 200 מעלות כ 25-30 דקות להשחמה נאה.

מידי 7-10 עד שהלחם משחים שוב משפריצים כמה טיפות מים עם המברשת מריחה

הקרום צריך להיות קשה והפנים רך.

כדאי לצנן על רשת לא חייב
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
טונה משימורים גם אסור?
מחר העלה בל"נ מתכון לעוגת שוקולד ללא ביצים
בתכלית האיסור
ילד שאכל סנדוויץ עם טונה
נגע בה (כנראה שהידים היו מלוכלכות מהשמן של הטונה כי אפשר בלי)
והיה תגובה אמנם רק מקומית אבל נהיה לה כתמים אדומים לכמה שעות
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חלות, יש מתכונים מעולים ללא ביצים (נראה לי מתייבש יותר מהר וזקוק להקפאה)
לצפות במים עם סוכר ופרג או קצח (טעם חזק לא כולם אוהבים)
חלות לכתחילה מכינים ללא ביצים. בעוגת שמרים שמים ביצים.
אני אישית מברישה בשמן ולא בביצים. נותן מרקם מטריף בציפוי.
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חלות לכתחילה מכינים ללא ביצים. בעוגת שמרים שמים ביצים.
אני אישית מברישה בשמן ולא בביצים. נותן מרקם מטריף בציפוי.
בבית אני מכינה מתכון עם ביצים.
לגבי עוגות שמרים, צרפתי מתכון של קרנץ' שמרים כי הפתיע אותי שהוא בלי ביצים.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
מה חסר לכם בתפריט?
שננסה לחשוב על תחליפים,
כי סה"כ אפשר להרכיב תפריט מאוד מגוון במגבלות הללו. מה שקשה זה לראות את האחרים אוכלים ולה אסור... לכן אולי תמקדי אילו מאכלים חסרים ואולי יהיו רעיונות לתחליפים.

שניצלים - אנחנו מכינים (בלי קשר לאלרגיות) בתנור, טבול בשמן במקום בביצה, ואח"כ פרורי לחם עם תבלינים.

חלב פרה - אנחנו משתמשים רק בחלב שקדים או חלב שבולת שועל של תנובה. לא זוכרת אם עלול להכיל אלרגנים כמו שומשום ואגוזים. בכל מקרה לילדים זה טעים עם קורנפלקס או פצפוצי אורז או גרנולה, רק קצת יותר יקר מחלב פרה. מעדני שקדים אני קונה לעצמי (אנחנו לא נותנים לילדים לאכול סוכר) וזה טעים לי בהחלט, במיוחד בטעם שוקולד. כנ"ל לא זוכרת מידע על עלול להכיל אלרגנים.
אפשר להכין טחינה משקדיה או תחליפי שקדיה של החברות השונות. רק הייתי בודקת קודם עד כמה חמורה האלרגיה כי מן הסתם זה עלול להכיל אלרגנים.
 

רחל איצקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אשמ
אשמח לקבל מתכונים, ארוחות, סעודות שבת, רעיונות לגיוון באוכל.
שיתאימו לילדה כבת שנתיים וחצי, ולכל המשפחה.
אלרגית ברמה מסכנת חיים (אכילה, נגיעה).
להלן החומרים האסורים:
דגים (כולל שמן דגים)
חלבי (מכל סוג שהוא)
ביצים (בכל מצב צבירה)
שומשום (טחינה)
קשיו
אגוזים

שקדים ובוטנים מותר

זה מה שידוע עד היום
בתפילה שהרשימה לא תגדל

היא מבינה שיש דברים שאסור לה ויודעת אפילו לציין אותם.
אבל קשה להתמודד, כשכולם אוכלים סביב השולחן.
וצריך לומר לה, שחצי מהדברים שיש על השולחן אסור לה, כי זה מכיל ...
ב"ה, ברגע שאומרים לה שזה מכיל את אחד מהחומרים האסורים לה, היא לא מבקשת עוד פעם.
אבל, עדיין קשה לראות את הפרצוף הקטן והחמוד, מחמיץ ומתאכזב בכל פעם מחדש.
אשמח לדעת היכן נבדקתם.אני חושדת באלרגיה לקטן שלי שמפתח התקפי אסטמה ועכשיו אחרי שבוע אשפוז בבית חולים הלכתי איתו לאורגולוג והוא לא רצה לבדוק בכלל את עניין האלרגיה כי מבחינתו רק כאשר יש תגובה מיידית זה נחשב אלרגיה לבסוף בדק כמה דברים ואמר שהכול בסדר אבל אני כן רואה שיש קשר בין המזון להרגשה שלו אשמח לשמוע איזה בדיקה אתם עשיתם
 

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמ

אשמח לדעת היכן נבדקתם.אני חושדת באלרגיה לקטן שלי שמפתח התקפי אסטמה ועכשיו אחרי שבוע אשפוז בבית חולים הלכתי איתו לאורגולוג והוא לא רצה לבדוק בכלל את עניין האלרגיה כי מבחינתו רק כאשר יש תגובה מיידית זה נחשב אלרגיה לבסוף בדק כמה דברים ואמר שהכול בסדר אבל אני כן רואה שיש קשר בין המזון להרגשה שלו אשמח לשמוע איזה בדיקה אתם עשיתם
מאחל לכל עם ישראל לא להגיע למצבים שהגענו אליהם
התקף אנפילקטי חריף מאד
פינוי בנט"ן
ושחררו את הבת שלי עם הוראה לפנות בדחיפות לאלרגולוג
הלכנו לבדוק אותה במרפאת אלרגיה של ביה"ח שנייידר
המתנה בתור בערך 3 חודשים ואפילו יותר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה