דגים אשמח מאד לעזרה איך לצלחת יפה דג לשבת מושט או סלומון

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד משהו - לפרוס את הסלמון למנות דקות לאורך הדג (ולא לרוחב) ולגלגל בתוך תבניות מאפינס אישיות (גדולות יחסית)
יוצא שבלול / פרח ואני מקשטת בעלים בצד אחד ומגישה עם כוסית רוטב
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טריו סלמון - קרדיט צילחות לקמפוס הקולינרי, המתכונים לתיבול עצמו - שלי

החומרים לקוביות:

8 מנות פילה דג סלמון ללא עור
3 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמן זית
1 כוס יין מוסקט לבן
2 כפות דבש
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית חרדל
מלח, טימין, פלפל שחור גרוס

החומרים למוס:
3 מנות פילה דג סלמון ללא עור
2 ביצים
1/4 בצל קטן
2 כפות מיונז
1 כף מיץ לימון
מלח

החומרים לשושנים:
100גרם סלמון מעושן

להגשה:
פרוסות מלפפון
גרגירי רימון
נבטי צנונית


אופן ההכנה:
1. הכנת קוביות הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את מנות הדג לקוביות בגודל 4*4 ס"מ, מסדרים בתבנית וממליחים אותן.
3. מערבבים היטב את חומרי המטבל ומורחים על מנות הדג. את המטבל שנותר – מוזגים לתבנית.
4. אופים למשך 10-12 דקות בלבד.
5. הכנת המוס: מבשלים בסיר את מנות הדג עם כפית מלח, למשך כ-25 דקות. בסיר נפרד מבשלים את הביצים. מצננים את שניהם. מרסקים את כל חומרי המוס בבלנדר מוט ומעבירים לזקית זילוף.
6. הרכבת המנה: מסדרים באחד מצידי הצלחת 3 קוביות דג כשביניהן רווחים. מגלגלים חתיכות סלמון מעושן לצורת שושנים ומניחים בין חתיכות הדג. מזלפים את מוס הסלמון בין הדגים, ומסדרים את פרוסות המלפפונים עומדים. מקשטים בירק וגרגירי רימון.

קוביות הסלמון טעימות במיוחד בטמפרטורת החדר ולא חמות.

אני אוהבת להגיש את הטריו בשבת בבוקר, עורכת עם המנה כבר את השולחן לסעודה, על צלחת שחורה עם מפה פודרה בהירה זה נותן תחושה רעננה וחגיגית.
 

Chani!

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
טריו סלמון - קרדיט צילחות לקמפוס הקולינרי, המתכונים לתיבול עצמו - שלי

החומרים לקוביות:

8 מנות פילה דג סלמון ללא עור
3 שיני שום כתושות
1/3 כוס שמן זית
1 כוס יין מוסקט לבן
2 כפות דבש
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית חרדל
מלח, טימין, פלפל שחור גרוס

החומרים למוס:
3 מנות פילה דג סלמון ללא עור
2 ביצים
1/4 בצל קטן
2 כפות מיונז
1 כף מיץ לימון
מלח

החומרים לשושנים:
100גרם סלמון מעושן

להגשה:
פרוסות מלפפון
גרגירי רימון
נבטי צנונית


אופן ההכנה:
1. הכנת קוביות הדג: מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. חותכים את מנות הדג לקוביות בגודל 4*4 ס"מ, מסדרים בתבנית וממליחים אותן.
3. מערבבים היטב את חומרי המטבל ומורחים על מנות הדג. את המטבל שנותר – מוזגים לתבנית.
4. אופים למשך 10-12 דקות בלבד.
5. הכנת המוס: מבשלים בסיר את מנות הדג עם כפית מלח, למשך כ-25 דקות. בסיר נפרד מבשלים את הביצים. מצננים את שניהם. מרסקים את כל חומרי המוס בבלנדר מוט ומעבירים לזקית זילוף.
6. הרכבת המנה: מסדרים באחד מצידי הצלחת 3 קוביות דג כשביניהן רווחים. מגלגלים חתיכות סלמון מעושן לצורת שושנים ומניחים בין חתיכות הדג. מזלפים את מוס הסלמון בין הדגים, ומסדרים את פרוסות המלפפונים עומדים. מקשטים בירק וגרגירי רימון.

קוביות הסלמון טעימות במיוחד בטמפרטורת החדר ולא חמות.

אני אוהבת להגיש את הטריו בשבת בבוקר, עורכת עם המנה כבר את השולחן לסעודה, על צלחת שחורה עם מפה פודרה בהירה זה נותן תחושה רעננה וחגיגית.
נראה טובבב
כמה מנות יוצא מהכמות הזו?
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עוד משהו - לפרוס את הסלמון למנות דקות לאורך הדג (ולא לרוחב) ולגלגל בתוך תבניות מאפינס אישיות (גדולות יחסית)
יוצא שבלול / פרח ואני מקשטת בעלים בצד אחד ומגישה עם כוסית רוטב
למה דקה לאורך הדג?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה