עזרה אשמח לקבל את המילים של השיר החדש של שלום לעמער 'גשם אוקטובר'

איש משכיל

משתמש חדש
נכון
ואין לי בעיה עם השירים האלה כי השירים עצמם בסדר גמור
לגבי גשם אוקטובר, יש לי בעיה עם השיר עצמו
לא רק בגלל שהמקור חילוני
גם לי הפריע שבכל השיר אין מילה אחת של אמונה וכו' אבל סה"כ לחן מדהים ושיר יפהפה בסדר גודל, כך שאין איך להלחם הרבה כי זה פשוט תפס ויתפוס... וטוב שאין בזה משהו יותר מדי בעייתי,

איש משכיל

משתמש חדש
כתבתי בגלל שלי אישית יש בעיה עם התוכן (בין היתר), אבל כנראה שבכל מקרה פרוג זה לא המקום להתלונן על זה.

גם אברהם פריד מבצע שירים של חילונים ושרים את זה אצלנו
ונכון שיש משמעות למי כתב את המילים, תוכן המילים והלחן
אבל בשביל זה יש לכל אחד יכולת שיפוט עצמית
ואף פעם לא לקבל דברים רק כי מישהו חרדי שר/אומר/כותב אותם.
זה ממש נכון. אבל בוא נעשה סדר, כי איןןןןן לזה סוף. אף אחד לא באמת יודע מה מידת יר"ש של הזמר, ומה הוא עושה בחדרי חדרים... וכמובן שהלבוש החסידי איתו עם עולים לבמה פעמים רבות הוא תלבושת בלבד...
איןןן היום כמעט זמרים פלאפון כשר (!), וזה מבחינתי גם מראה המווווןןןן על היר"ש והצידקות איך שאומרים, של הזמר.
ולא חסרים זמרים מהשורה הראשונה שממאזינים לשירים של זמרות ומבצעים אותם(איסור דאורייתא!) והמבין יבין...
בקיצור- בעולם הזה התוכן הכשר מאה אחוז הוא כ"כ מעט, אבל כ"כ מעטטטטטטטט שבוא נאמר שאי אפשר להגיד לאנשים תקשיבו רק לניגונים חסידיים כל החיים כי בנתיים רק בזה אין חשש חמץ...
אז בוא לא נחיה בסרט, אנחנו חיים בעולם מטורףףף ועד שמשיח יבוא ננסה להסתדר ושלא נתיימר לחשוב שאנחנו באמת יודעים מה אנחנו שומעים.......

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
זה ממש נכון. אבל בוא נעשה סדר, כי איןןןןן לזה סוף. אף אחד לא באמת יודע מה מידת יר"ש של הזמר, ומה הוא עושה בחדרי חדרים... וכמובן שהלבוש החסידי איתו עם עולים לבמה פעמים רבות הוא תלבושת בלבד...
איןןן היום כמעט זמרים פלאפון כשר (!), וזה מבחינתי גם מראה המווווןןןן על היר"ש והצידקות איך שאומרים, של הזמר.
ולא חסרים זמרים מהשורה הראשונה שממאזינים לשירים של זמרות ומבצעים אותם(איסור דאורייתא!) והמבין יבין...
בקיצור- בעולם הזה התוכן הכשר מאה אחוז הוא כ"כ מעט, אבל כ"כ מעטטטטטטטט שבוא נאמר שאי אפשר להגיד לאנשים תקשיבו רק לניגונים חסידיים כל החיים כי בנתיים רק בזה אין חשש חמץ...
אז בוא לא נחיה בסרט, אנחנו חיים בעולם מטורףףף ועד שמשיח יבוא ננסה להסתדר ושלא נתיימר לחשוב שאנחנו באמת יודעים מה אנחנו שומעים.......
גם אם זה נכון, אני לא שופטת שיר לפי הזמר, רק לפי השיר עצמו (לחן ומילים)
והמילים כאן בעייתיות, לא משנה מי שר אותם
אשריכם שאתם לא מכירים אבל חלק מהמילים לקוחות משיר אחר שאף אחד כאן לא היה שומע

אין דופי

משתמש סופר מקצוען
קול באשה ערווה
לא מכיר פסוק כזה, או הלל''מ כזו.
ציטטת מימרא של שמואל בגמרא (שאגב, רבו הדיונים עליה מה בדיוק כוונתו).

נ.ב. שאלתי על המקור כחיפוש מסקרנות, לא חולק או מביע דעה על עצם המעשה. הכותב כתב דאורייתא, אני מחפש את המקור (שלו).

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לא מכיר פסוק כזה, או הלל''מ כזו.
ציטטת מימרא של שמואל בגמרא (שאגב, רבו הדיונים עליה מה בדיוק כוונתו).

נ.ב. שאלתי על המקור כחיפוש מסקרנות, לא חולק או מביע דעה על עצם המעשה. הכותב כתב דאורייתא, אני מחפש את המקור (שלו).
הוספתי קישור ל'המכלול' תוכל לעיין
ובאמת לא כתבתי בגרשיים כאילו זה פסוק מהתורה, זה מופיע בגמרא ובשו"ע

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
קטנתי מלהתערב בדיון הלכתי אבל לפי מה שידוע לי, זה לא איסור דאורייתא ויש אפילו דעה שמותר לשמוע אם לא רואים את הזמרת.
אבל אני לא חושבת שזה הנושא כאן.
אולי אשתו של שולם שמעה את השיר והוא שמע את זה ממנה.
הבעיה כאן עם השיר עצמו, לא עם כל מה שמסביב.

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
גם אם זה נכון, אני לא שופטת שיר לפי הזמר, רק לפי השיר עצמו (לחן ומילים)
והמילים כאן בעייתיות, לא משנה מי שר אותם
אשריכם שאתם לא מכירים אבל חלק מהמילים לקוחות משיר אחר שאף אחד כאן לא היה שומע
כלומר מי שצוין כאן שחיבר את השיר העתיק משיר אחר?

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
כלומר מי שצוין כאן שחיבר את השיר העתיק משיר אחר?
רק ביטוי מסוים שמופיע בתוך השיר
לא הכתוונתי שיש כאן פלגיאט בשום צורה
מי שצוין שחיבר את השיר אכן חיבר אותו
אבל מי שמכיר יודע שהביטוי הזה הוכנס בכוונה ולא במקרה
וכיוון שאני לא רוצה לגרום לקוראים לחפש את השיר המדובר, אני אעצור כאן

• תודה
Reactions: dag

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
זמן רב שאני מחפש מקור.
למי שכותב שזה איסור דאורייתא (ועוד מוסיף סימן קריאה) - וודאי יש מקור לאיסור,
אשמח מאוד לקבלו.

קטנתי מלהתערב בדיון הלכתי אבל לפי מה שידוע לי, זה לא איסור דאורייתא ויש אפילו דעה שמותר לשמוע אם לא רואים את הזמרת.
אבל אני לא חושבת שזה הנושא כאן.
אולי אשתו של שולם שמעה את השיר והוא שמע את זה ממנה.
הבעיה כאן עם השיר עצמו, לא עם כל מה שמסביב.
ציטוט מתוך הקישור שהועלה

הרב עובדיה יוסף[27] פוסק שראײת תמונת הזמרת בעיתון נחשבת להכרות, וממילא יש לאסור לשמוע את קול שירתה ברדיו או בהקלטה; אולם במקום אחר[28] חזר בו והתיר להאזין לשירת נשים גם כאשר ראה המאזין את תמונת הזמרת. לעניין זמרת מתה פסק הרב עובדיה יוסף שעדיין יש איסור בשמיעת קולה.

שמעתי שהרב בעצמו היה תקופה שהיה שומע לשירים של איזה זמרת מיצרית
לא מאומת

W2E3E3

משתמש חדש
שמעתי שהרב בעצמו היה תקופה שהיה שומע לשירים של איזה זמרת מיצרית
לא מאומת
למיטב זכרוני כך כותבת בתו רבקה בספרה בית יוסף
ספר מעניין, אך מהקריאה בו ניכר שיש למחברים מטרה ואינטרס לגוון את דמותו, ודוק

הוניקבצ'ר

משתמש חדש
אם איני טועה זכור לי שמסופר שפעם אחת נכנס אליו אדם אם אותה תמונה של האשה ההיא שאהב את השירים שלה.[מן הסתם היו לו כוונות טובות...] ומאז הרב עובדיה הפסיק לשמוע אותה.
לא מאומת.

צלמת סופר מקצועית

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אם איני טועה זכור לי שמסופר שפעם אחת נכנס אליו אדם אם אותה תמונה של האשה ההיא שאהב את השירים שלה.[מן הסתם היו לו כוונות טובות...] ומאז הרב עובדיה הפסיק לשמוע אותה.
לא מאומת.
את השיר החדש?
הזמרת הזו הייתה בת 9 כשהרב נפטר...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה