אשמח לעזרת המומחים לעיצוב מטבח בדירה חדשה

styehoshua

משתמש מקצוען
מה שונה באינדוקציה, חייבים נפרד? או שזה יותר טוב.
זה יותר בעייתי מבחינת כשרות. לכן יש לי כירה חלבית נפרדת.
באינדוקציה הזכוכית לא דולק בה חום רק הסיר מתחמם מכח המגנט (או לא יודעת מה ) והזכוכית מתחממת מזה שעומד עליה סיר חם.
אז אין פה את הגילבון של אש חיה כמו על החצובות שכל הזמן מכשירות את עצמן.

נ.ב. אני אישה ולא רב, אני מצטטת מהזיכרון את מה שהסבירו לי ובערך הבנתי.
 

בדין

משתמש רשום
זה יותר בעייתי מבחינת כשרות. לכן יש לי כירה חלבית נפרדת.
באינדוקציה הזכוכית לא דולק בה חום רק הסיר מתחמם מכח המגנט (או לא יודעת מה ) והזכוכית מתחממת מזה שעומד עליה סיר חם.
אז אין פה את הגילבון של אש חיה כמו על החצובות שכל הזמן מכשירות את עצמן.

נ.ב. אני אישה ולא רב, אני מצטטת מהזיכרון את מה שהסבירו לי ובערך הבנתי.
תודה
אז כל מי שעושה אידוקציה עושה נפרד לחלבי? ומה עם פרווה, איך את מבשלת, אם את עושה אותו בבשרי אפשר עדיין לאכול בארוחה חלבית?
 

styehoshua

משתמש מקצוען
אז כל מי שעושה אידוקציה עושה נפרד לחלבי?
כל אחד יברר לעצמו, אני יודעת שיש ששמים משהו מסיליקון מתחת לסיר ואז משתמשים גם לחלבי לא מספיק ביררתי את הנושא כי כבר ראינו שזה לא חלק והחלטנו מה שהחלטנו.
ומה עם פרווה, איך את מבשלת, אם את עושה אותו בבשרי אפשר עדיין לאכול בארוחה חלבית?
אף פעם לא היו לי סירים פרווה. אם זה לא בשרי ולא חלבי זה פרווה. אם זה בושל בסיר בשרי אני לא מערבבת את זה באותה צלחת עם חלבי אבל גם לא מחכה 6 שעות, וכן ההפך בסיר חלבי.
כל אחד ישאל את מי שהו סומך עליו, מה שברור שבעינינים אלו יש אנשים שמגעים לחומרות לא קשורות להלכה מחוסר ידע. (לא מתכוונת לחשוב שאני כן וידעת הכל)
 

דוכי בחול

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כיוון יצירתי למטבח יפה, מנוצל ונוח לעבודה.
קיר גבוהים פנימי.
4 משטחי עבודה בצמידות לכיור
4 מקומות ישיבה
מטבח מאוורר
צפה בקובץ המצורף 774865
תודה רבה,
רעיון ממש יפה אבל לצערי לא בר ביצוע
איפה שמיקמת את 2 הכסאות החיצוניים שם עובר המסדרון לחדרים :(
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
ומה את עושה כשסיר המרק הבשרי גולש לשיש החלבי?
לא קרה עדיין....
א. אני משתדלת לבשל בשרי קרוב לבשרי וחלבי קרב לחלבי
ב. כשגלשו לי דברים זה היהעל הכיריים עצמם ולא הגיע עד השיש..

אבל לפי שיטתך
מה את עושה כשכל הכיריים בבשרי וגולש מרק חלבי?
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש את השיטה שמשתמשים בכירה אחת לבשרי וחלבי ורוב הציבור נראה לי מסתמך על השיטה הזו.(גם אני עד שהגעתי לאינדוקציה)
זה היתר שנילקח מאיזשהו מקום בהלכות פסח אם אני לא טועה (לא מתמצאת כך אמרו לי)
לשיטה זו הכיריים הם טריפה והברזלים (לא זוכרת את השם שלהם ) הם כל הזמן מגלבנות את עצמם ולכן זה לא מטריף את הסיר שמניחים עליו.
מרק שגולש גולש על הכירה ולא על השיש והיא ממילא טריפה.
וכמובן צריך כמו ש @שיפי פוקסמן אמרה לבשל בשרי יותר לכיוון הבשרי וחלבי יותר לכיוון החלבי.
לי אישית הכיריים תמיד הפרידו בין בשרי לחלבי ואני חושבת שזה מאד נח ובלי נרווים גם 100% כשר!
זה לא נרווים זו הלכה ויש לשאול רב בכל אופן היו לקוחות שעשיתי להם כך והם התאוננו על כך
ואני מעבירה לכם את הדברים מתוך הנסיון הזה
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לכיריים אינדוקציה יש לקנות משטח סיליקון ומעליו לבשל חלבי
כך לא צריך כירה ניפרדת
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
פעם הכיריים היו ניפרדות מהשיש וכך לא נוצרו כל בעיות הכשרות גם כשנזל
היום הגיע הזמן שקהילת המעצבות תתנה את דעתן לפתרון הבעיה
למשל אם עושים כיריים כהפרדה בין חלבי לבשרי אולי לעשות הנמכה למשטח בו משובצות הכיריים
אפילו הנמכה קטנה כך שאם יגלוש האוכל הוא לא יגיע למשטחי העבודה החלביים או הבשריים
אולי יש עוד רעיונות אשמח לשמוע
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
טוב
אצלי בישול חלבי נפוץ מאוד
אז מה הפתרון במקרה כזה?
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כל אחד יברר לעצמו, אני יודעת שיש ששמים משהו מסיליקון מתחת לסיר ואז משתמשים גם לחלבי לא מספיק ביררתי את הנושא כי כבר ראינו שזה לא חלק והחלטנו מה שהחלטנו.

אף פעם לא היו לי סירים פרווה. אם זה לא בשרי ולא חלבי זה פרווה. אם זה בושל בסיר בשרי אני לא מערבבת את זה באותה צלחת עם חלבי אבל גם לא מחכה 6 שעות, וכן ההפך בסיר חלבי.
כל אחד ישאל את מי שהו סומך עליו, מה שברור שבעינינים אלו יש אנשים שמגעים לחומרות לא קשורות להלכה מחוסר ידע. (לא מתכוונת לחשוב שאני כן וידעת הכל)

במשפחות גדולות ובמיוחד באלה שמארחות באופן קבוע כשמבשלים בכמויות לעיתים קרובות נישאר אוכל למשל סלטים משבת שלא היו על השולחן רק נשארו בכלי וכו שהשימוש שלהם במשך השבוע הוא יותר בחלבי מאשר בבשרי וכך קורא שאת ניצרכת לסכינים ולסירים פרווה
יש לזכור שהפורום שלנו מיועד לשומרי תורה ומצוות כך שאי אפשר לכתוב שזה סתם נרווים לפני שבררו את ההלכה על בוריה אני יודעת שכדי לבשל חלבי ובשרי על אותה כירה ובו זמנית יש ללמוד את ההלכה כמה אמור להיות המרחק בין הסירים ואם גולש מהאחד ומה שגלש נוגע בשני
בטוח שכשר ביותר זה ליחד כירה נפרדת לחלבי ואם אין מקום אפשר בגמר השימוש להכניס לארון המיועד
או משטח נישלף שעליו עומדת כירה
מברכת אתכן שלא יצא משגה תחת ידיכן
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
במשפחות גדולות ובמיוחד באלה שמארחות באופן קבוע כשמבשלים בכמויות לעיתים קרובות נישאר אוכל למשל סלטים משבת שלא היו על השולחן רק נשארו בכלי וכו שהשימוש שלהם במשך השבוע הוא יותר בחלבי מאשר בבשרי וכך קורא שאת ניצרכת לסכינים ולסירים פרווה
יש לזכור שהפורום שלנו מיועד לשומרי תורה ומצוות כך שאי אפשר לכתוב שזה סתם נרווים לפני שבררו את ההלכה על בוריה אני יודעת שכדי לבשל חלבי ובשרי על אותה כירה ובו זמנית יש ללמוד את ההלכה כמה אמור להיות המרחק בין הסירים ואם גולש מהאחד ומה שגלש נוגע בשני
בטוח שכשר ביותר זה ליחד כירה נפרדת לחלבי ואם אין מקום אפשר בגמר השימוש להכניס לארון המיועד
או משטח נישלף שעליו עומדת כירה
מברכת אתכן שלא יצא משגה תחת ידיכן
מסכימה עם זה שהכי חלק שיהיו כיריים נפרדות
אבל זה לא חובה
אני איתך בדעה לשאול רב, אנחנו הרבה דברים לא יודעים ל2 הכיוונים...
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

אביה.

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני איתך בדעה לשאול רב, אנחנו הרבה דברים לא יודעים ל2 הכיוונים...
לגמרי
וכל אחת זה אישי לה
הרגלי כשרות הם נדבך משמעותי בתשאול מטבח
אצל הספרדים לדוג' את תראי הרבה יותר קולות מאצל הליטאיים.
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לגמרי
וכל אחת זה אישי לה
הרגלי כשרות הם נדבך משמעותי בתשאול מטבח
אצל הספרדים לדוג' את תראי הרבה יותר קולות מאצל הליטאיים.

לא נכון
אצל הספרדים יש הרבה החמרות ויש אשכנזים שמחמירים גם כמו הספרדים
מה שרואים הקלות אצל הספרדים זה דברים שמגיעים מחוסר ידע
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מסכימה עם זה שהכי חלק שיהיו כיריים נפרדות
אבל זה לא חובה
אני איתך בדעה לשאול רב, אנחנו הרבה דברים לא יודעים ל2 הכיוונים...

גם נרות חנוכה זה לא חובה להדליק בשמן זית אפשר בשמן קנולה או סויה
אבל מי מדליק בהם?
הכוונה שלי שאנחנו כמעצבות אמורות לעצב מטבח שהוא נח גם מבחינת כשרות ולתת פתרונות שנוחים להלכה
וחבל שלא כ"כ רואים את זה בפורום
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה