נכתב ע"י הגיג;n5032973:
לגבי מי שכתב על הטאליבאן ודומיו שזה מזכיר קומיקס נפוץ... הרי שלעניות דעתי, זה בדיוק הייחוד של מ' קינן - שבשונה מבעלי הקומיקסים-בגרוש למיניהם שמקשקשים, במחילה, ומשתמשים במינוחים ועושים איתם ככל העולה על דעתם - כשמיה כותבת על משהו תסמכו עליה שהיא בדקה אותו ויודעת על מה היא מדברת.
אין רע לכתוב על מחוזות רחוקים ו/או "אלימים", יש רע בלכתוב עליהם קלישאות לא מבוססות
היא לא עושה את זה!
גם אם היא בדקה אותו, מה לעשות - כפי שכבר כתבתי. לכל אחד יש את הסגנון שלו. משלום מאיר וולך הייתי מבקש סוג מסויים - מזווין סוג אחר, וכן הלאה. מיה קינן לדעתי לא מצליחה להיכנס לנושא שעליו היא כותבת. אני קורא ונהנה מהכתיבה המושבחת, וברור לי שהיא גם ערכה עבודת מחקר יסודית, ועם כל זה, הכובע הזה פשוט לא שייך לה...
לא המחוזות הרחוקים או האלימים הם הבעיה. מצידי שתתאר לפרטי פרטים פוגרומים ומעשי טבח ורצח שהיו בפרהוד בעיראק לפני שמונים שנה. שתתאר את גזירת היתומים בתימן במאה ה-18, או שסתם תיכנס לאיזה כפר נידח עם משפחות יהודיות לפני אלף שנה באפגניסטאן הקדומה, אי שם כשעוד קראו לה 'אימפריית קושאן'. לא אלו הנקודות הבעייתיות. בינתיים משהו שם -לטעמי לפחות, ואינכם חייבים להסכים איתי- פשוט לא מתחבר.
גם בהנחה שאינכם סבורים כמוני, הייתי ממליץ לה לפחות לעשות איזה שינוי קל במנטרות הרגילות של כל סופרי הזבל. לא לכתוב 'כוח דלתא' ו'טאליבאן'. שדרגי ל'כוחות המיוחדים - כוח cf48' (דבר קיים, דרך אגב... לא זוכר בדיוק את השם קוד באנגלית, אבל הכוחות הפנימיים מחולקים בשמות בערך כך...) ל'תחריר א שאם' או אפילו דאע"ש.
אם זה דאע"ש יש רווח מיידי - השנאה העצומה שמופנית כלפיו הופכת ברגע להגיונית הרבה יותר. ולמי שירצה לטעון שהסיפור מתחיל בתקופת זמן מוקדמת יותר -תזכורת: הארגון הוקם בסוף שנות ה-90, וב-2013 פרץ לתודעה כשכבש את רוב מוסול. תקופה קצרה אחר כך, בשנת 2014, הוא הוכרז על ידי מנהיגו אל בגדדי כח'ליפות איסלאמית - ואת ההמשך כולנו זוכירם. יש מספיק זמן לעשות את הכל.... (לדוגמא: שיתף םעול עם דאעש בעבר ורק כיום הבינו מה גודל הזוועה אליה היה שותף. שיתף פעולה עם דעאש לפני חמש שנים, כשכבר ידעו במה מדובר. וכן הלאה.) בקיצור, לקחת את המושגים הכי נדושים וללכת איתם היה נראה לי קצת עלוב ותיאטרלי. למרבה הצער לא כל מי שחבר ברשימת התפוצה הזו קשור לענייני ספרים, וחלק משמעותי מבין הנשאלים אלו פשוט אנשים שאם תיתן להם לכתוב או אפילו לדמיין סיפור מתח הם ישר יזרקו טאליבאן וכוח דלתא. חבל. מקווה שבהמשך יתחשבו בעוד פרמטרים חוץ מההצבעה.\
מעניין גם לראות כיצד כל חברי הפורום - אלו מושכי קסת ואוחזי עט, שולחים כולם את מ. קינן לתקופה היסטורית יותר. לשם הכתביה שלה מתאימה בהרבה.