אני שולחת כל שנה ארבעס (בין השאר) בגלל מנהג הזרעונים.
חשובה לי מאוד האסטיקה באריזה דווקא בגלל שזה ביתי.
כך נהוג כאן, ואני יודעת שהשכנים אוכלים בשמחה.
חשבתי השנה לשים בקופסה פעמית שקופה עגולה מחולקת:
באמצע רוטב פיקנטי, ובתאים בצדדים את הארבעס המדוברים, ומאפים מלוחים נוחים לטבילה ברוטב.
נראה לי יהיה מרענן בים המתוק סביב.
מבחינת עלות- נכנס לאשכול, נכון?
את מזכירה לי.
כשהייתי נערה, המשלוח מנות שהכי חיכו לו בבית הוריי היה של אמא של חברה שלנו, (מרוקאית אסלית).
היתה שם תבנית חד פעמית עגולה- בינונית.
בתוכה קוסקוס מרוקאי בייתי
ומעל- מרק פרווה של קוסקוס (למי שלא מכיר- דלעת, גרגירי חומוס, גזר, קישואים, סלרי...)
וליד זה פס שמרים שוקולד ביתי. (זה אפילו לא היה עטוף בצורה מרשימה. מגש קרטון פשוט וצלופן).
כשהמשלוח הגיע עטנו עליו כולנו עם כפות ואכלנו בעמידה - עד שחוסל.
חושבני שמנת הקוסקוס והמרק לבד לא אמורה לעלות על 10 ש"ח.
אבל צריך להיות מרוקאים כדי לדעת להכין את המתכון היטב....