חידות תורניות אשכול חידות תורניות

הפצחן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
אני כבר שנים מכור לחידות ושאלות.
פותר כאלה, כותב כאלה, קורא כאלה. אפשר למצוא כמה שלי באשכול הזה.

ראיתי פה באתר המון אשכולות של חידות. המון. אבל משום מה, להפתעתי, כמעט ולא מצאתי (מלבד אשכול אחד מפוזר ומבולגן) חידות ושאלות תורניות מעניינות ומסודרות, שזה חבל.

זה חבל כי זה מחדד שיניהם של ישיבישערס, זה חבל כי זה מענג מוחם של אברכים עמלים, זה חבל כי זה מתבל את הלימוד וזה חבל כי זה תורה, אחרי הכל. וזה חשוב לנו הרבה יותר מאזורי תפוצה של ארנב הקטפוליבמבה האימתני או לנסות לנחש מילה רנדומלית.

קיצור אמרתי לעצמי בוא נרים את הכפפה, ונפתח אשכול חביב ומסודר של חידות ושאלות תורניות.

אפשר שאלות הלכתיות מסקרנות, שאלות עניין יהודי, שאלות בפשוטו של מקרא וכו׳ וכו׳.

רק כמה כללים חשובים:
לחדי החידות: בבקשה - רק שאלות שיש לכם תשובה מוכנה עליהן. לא פתחנו שו״ת סמס, אלא אשכול נחמד של חידות בעלות תשובה.

ולעוני התשובות: בבקשה לא להשתמש במאגרי מידע מקוונים למיניהם. קצת אידישע קאָפּ, חבר׳ה.

נא לא להספים ולכתוב הודעות של שווא והבל. רק שאלות, תשובות וניסיונות לתשובה, למען הסדר ושמירה על אשכול קריא ונוח.

אני אשתדל להעלות פה שאלות מדי פעם, מי שירצה יוכל להשתדל לפתור וגם להעלות שאלות משל עצמו.

בעזרת השם נעשה ונצליח

שאלה מס׳ 1 | התחום: עניין יהודי

למה רבי טרפון קידש 300 נשים?
אם יהיה קושי בפיתרון, נוסיף גם רמז בעז״ה.

סבא ישראל

משתמש מקצוען
עשה קידוש ובירך בורא פרי הגפן על מים שלא יצא ועצם הברכה של הגפן הוי הפסק וגורמת לו לחזור ולברך
הובא בשער הציון סימן רע"א ס"ק פ"ד
הרעיון הוא אותו הרעיון ואותה המחלוקת של
כן כוונתי היתה לזה כשבירך מאורי האש על נר שלא שבת

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
גם זה קשור לפרשה. (אבל פרוס גם על שאר המקרא).
מילה אחת.
שש מעלות עליתי: בראשונה אירע חורבן, ובשניה שקטה מריבה. בשלישית - מלחמה, ברביעית נפלה אשה מבית לחם יהודה, בחמישית בישרתי על תפקיד חדש לא היה לעולמים, ובשישית - עסקתי בבית עולמים.

נראה לי שזה קצת מחוץ לקופסא.
שם של מישהו?

דבי מ.

משתמש מקצוען
מילה אחת.
שש מעלות עליתי: בראשונה אירע חורבן, ובשניה שקטה מריבה. בשלישית - מלחמה, ברביעית נפלה אשה מבית לחם יהודה, בחמישית בישרתי על תפקיד חדש לא היה לעולמים, ובשישית - עסקתי בבית עולמים.

רמז נוסף

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
דפדפתי קצת באשכול, חיפשתי חידוש שאולי מתאים לזה ומצאתי שסיחון נולד בתיבה מחם.
אז אולי סיחון כי 'בני בנים הרי הם כבנים', ויוצא שהיה דוד של משה, ועוג (לא אליעזר, אלא עוג שמשה הרגו) שמא איכשהו היה אחיין של משה ?? :unsure::unsure:
יצירתי אבל לא, אני מתכוון דוד ואחיין כפשוטו, ועוג כמה שלי ידוע היה מהענקים שנפלו, ויש מדרשים שהם היו אחים!

יש כמה אופציות שלא להם אני מתכוון, כי הם לא כ"כ מחודשים:
1. לבן היה דוד של יעקב, וכתוב שאחרי שיעקב ברח מלבן, ביקש לבן מעמלק שיודיע לעשו שהוא בדרך חזור ליצחק,
ועמלק הרי היה בנו של אליפז אחיין של יעקב.

2. הרי כתוב שאחרי שיעקב לקח הברכות, הלך עשו לישמעאל והתחתן עם בתו בתנאי שיהרוג ישמעאל את יצחק בגין הירושה של אברהם, ואז יוכל עשו להרוג את יעקב כי אביו כבר לא יחיה (ובמדרש מוסיף שעשו עשה חשבון שבסוף גם יהרוג את ישמעאל בתואנה שהוא הרי הרג את אביו, ואז יירש את הכול).
יוצא שבעצת עשו, ישמעאל דודו של יעקב, וגם אליפז אחיינו רדפו אותו !

3. מובא שאבנר שר צבא היה דודו של שאול המלך, ומאידך שמעי בן גרא היה אחיינו, ושתיהם חפשו את דוד המלך !

אגב, יש גם הפוך, מובא שאליפז אחיינו של יעקב, לפי שנתגדל אצל איוב ,דודו ושל יעקב, לא הרג הוא את יעקב (לקח טוב)

מעניין אגב, שמשה רבינו עמד לדין אצל פרעה, בפני שנים מדודיו, בלעם שהוא קמואל בן מלכה, ואיוב הוא דוד שהוא עוץ בן נחור/שהתחתן עם דינה, וכן אצל חמיו. בקיצור הכול משפחה :):):) !!

נערך לאחרונה ב:

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
דרך אגב חידה משלי, מה שמות ילדיו של נח ?? (יש בזה דעות)

מה שלי ידוע, שמעבר לשם חם ויפת יש אומרים (סדר הדורות מצורף) שהיה לו בן רביעי בשם יוניקו, גם ראיתי מצטטים ספר יוחסין מאמר ו', חולקים עליו הרבה, ובספר היוח' איתא שנולדו לו בנים ובנות אחרי המבול, לכאורה לא כרש"י והמדרש !

1701185468538.png

נכון מאוד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יפה ונכון מאוד !!!
גושן = נוגש = מפקח ומזרז בכוח, אך בסדר אחר. וגם דבר גושני מגודר מעובה, וזה ארץ מעבה !!
כעת לעיקר, פתרון כל חלקי החידה !
באין ברירה, חלק מכובד של הפתרון כתוב בספר שפתי כהן על התורה !!

נערך לאחרונה ב:

arye izerwerk

משתמש פעיל
שחר
וזה פתרונו.
בראשונה: וכמו השחא עלה ויאצו המלאכים בידו וביד אשתו וגו' במהפכת סדום.
בשניה: ויאמר שלחני כי עלה השחר ויאמר לא אשלחך כי אם ברכתני.
בשלישית: ויהי ביום השביעי וישכימו כעלות השחר וכו' במלחמת יריחו.
ברביעית: לא זוכר את לשון הפסוק אבל זה בפילגש בגבעה כמדומני.
בחמישית: קקיון דיונה?
בשישית: בנחמיה בבניין ב"ש.

נשמט מאיתך עלות השחר דכתי' באגג?

sl disign

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מילה אחת.

בראשונה אירע חורבן -
וּכְמוֹ הַשַּׁחַר עָלָה וַיָּאִיצוּ הַמַּלְאָכִים בְּלוֹט לֵאמֹר קוּם קַח אֶת אִשְׁתְּךָ וְאֶת שְׁתֵּי בְנֹתֶיךָ הַנִּמְצָאֹת פֶּן תִּסָּפֶה בַּֽעֲוֹן הָעִֽיר

ובשניה שקטה מריבה - וַיִּוָּתֵר יַֽעֲקֹב לְבַדּוֹ וַיֵּֽאָבֵק אִישׁ עִמּוֹ עַד עֲלוֹת הַשָּֽׁחַר: {כו} וַיַּרְא כִּי לֹא יָכֹל לוֹ וַיִּגַּע בְּכַף יְרֵכוֹ וַתֵּקַע כַּף יֶרֶךְ יַֽעֲקֹב בְּהֵאָֽבְקוֹ עִמּֽוֹ: {כז} וַיֹּאמֶר שַׁלְּחֵנִי כִּי עָלָה הַשָּׁחַר וַיֹּאמֶר לֹא אֲשַׁלֵּֽחֲךָ כִּי אִם בֵּֽרַכְתָּֽנִי.

בשלישית מלחמה -מלחמת יריחו -
וַיְהִי בַּיּוֹם הַשְּׁבִיעִי וַיַּשְׁכִּמוּ כַּעֲלוֹת הַשַּׁחַר וַיָּסֹבּוּ אֶת הָעִיר כַּמִּשְׁפָּט הַזֶּה שֶׁבַע פְּעָמִים רַק בַּיּוֹם הַהוּא סָבְבוּ אֶת הָעִיר שֶׁבַע פְּעָמִים

ברביעית נפלה אשה מבית לחם יהודה - וַיְהִי בַּיָּמִים הָהֵם וּמֶלֶךְ אֵין בְּיִשְׂרָאֵל וַיְהִי אִישׁ לֵוִי גָּר בְּיַרְכְּתֵי הַר אֶפְרַיִם וַיִּקַּח לוֹ אִשָּׁה פִילֶגֶשׁ מִבֵּית לֶחֶם יְהוּדָה... וְלֹא אָבוּ הָאֲנָשִׁים לִשְׁמֹעַ לוֹ וַיַּחֲזֵק הָאִישׁ בְּפִילַגְשׁוֹ וַיֹּצֵא אֲלֵיהֶם הַחוּץ וַיֵּדְעוּ אוֹתָהּ וַיִּתְעַלְּלוּ בָהּ כָּל הַלַּיְלָה עַד הַבֹּקֶר וַיְשַׁלְּחוּהָ (בעלות) כַּעֲלוֹת הַשָּׁחַר: {כו} וַתָּבֹא הָאִשָּׁה לִפְנוֹת הַבֹּקֶר וַתִּפֹּל פֶּתַח בֵּית הָאִישׁ אֲשֶׁר אֲדוֹנֶיהָ שָּׁם עַד הָאוֹר

בחמישית - וַיַּשְׁכִּמוּ וַיְהִי כַּעֲלוֹת » הַשַּׁחַר וַיִּקְרָא שְׁמוּאֵל אֶל שָׁאוּל

בשישית - ?

סבא ישראל

משתמש מקצוען
חידה קלילה, סתם בשביל אתנחתא מוזיקלית.
מסוג אחר.
בנויה על המקרא, אך היא עצמה אינה מקראית:

אח ואחות נחמדים, כאחד באו נצמדים, זו לימין וזה לשמאל כרצונם.
האחות עברה שינוי, אך בהיצמדותה לאחיה קיבל פינוי.
@אם הבנים שמחה
חלק מפסוק וגם של פרוגית
במילה בנים יש גם אח ואחות זה לימין אולי הכוונה שבמילה בנים בנ מימין ים הכליל גם את הבנות
וזה הכוונה שהאחות עברה שינוי ובהצמודתה לאח קיבל פינוי צ"ב

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!
בחמישית: קקיון דיונה?
בחמישית - וַיַּשְׁכִּמוּ וַיְהִי כַּעֲלוֹת » הַשַּׁחַר וַיִּקְרָא שְׁמוּאֵל אֶל שָׁאוּל
צודקת.
בשישית: בנחמיה בבניין ב"ש.
צודק.
בא זה והשלים את זה. שקולים הם ויבואו שניהם.
כל הכבוד!!
נשמט מאיתך עלות השחר דכתי' באגג?
היכן כתוב שם 'שחר'?

כל שם שתרצה

מהמשתמשים המובילים!

arye izerwerk

משתמש פעיל
צודקת.

צודק.
בא זה והשלים את זה. שקולים הם ויבואו שניהם.
כל הכבוד!!

היכן כתוב שם 'שחר'?
מחילה.
זכרוני הטעני.

אבל מהשתא נשמט שחר דכתי' בקקיון דיונה...
וימן האלוקים תולעת בעלות השחר למחרת ותך את הקקיון ויבש (אם כי שם לא כתוב שהשחר עלה, אבל גם בנחמיה לא....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה