מאפים אשכול הפשטידות

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת קישואים

לבשל 5 קישואים ואחרי שזה רך למעוך במזלג לסנן שהמים יצאו
רצוי לשים במסננת למשך חצי שעה עד שעה
3 בצל לאדות
1/2 חבילת פיטריות (רצוי טרי)
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
3 כפות מיונז
1 כף מרק בצל
קצת פלפל שחור
קצת מלח
לאפות במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות בתבנית אינגליש קייק, באישיות לא יותר מ45 דק'

פשטידת פיטריות

4 בצל
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח
2 ביצים
1 קופסאות פיטריות
2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים וכשזה שחום לערבב את הכל בבלנדר ידני ולאפות חצי שעה

פשטידת ריצ' מוצלח במיוחד
1 חבילת אטריות- לבשל ולסנן לא לשטוף
להוסיף
75 גרם מרגרינה מחמאה
6 ביצים
1 ריצ קטן
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
קצת מיץ לימון

אופן ההכנה:
לאפות במשך שעה ורבע באינגליש קייק
יש אפשרות להוציא את הפשטידה אחרי שעה ולהוסיף:1 כוס פרורי קורנפלקס שהם מעורבבים עם 2 כפות סוכר ו-50 גרם מרגרינה שממיסים במיקרוגל ולאפות עוד 10-5 דקות
באישיות לאפות חצי שעה בערך
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת תפוחים

2 ביצים
4 כוסות קמח
1 ו-1/3 כוסות סוכר
1/3 1 כפית סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כף אבקת אפיה

אופן ההכנה:
לחלק ל-3 חלקים:
1/3 ראשון לשטוח בתבנית
4 תפוחי גרנד לפרוס לפרוסות דקות + 1/2 כוס סוכר, קצת קינמון וסוכר וניל לערבב לשפוך על התפוחים
ועכשיו להוסיף 1/3 שני ומעליו מלית דובדבנים או אוכמניות
ועל זה 1/3 נוסף בצורת פרורים (טוב מאוד במגרדת גסה) ולאפות עד שמשחים טוב


פשטידת 2 צבעים

בסיס:

4 תפו"א
4 גזר
1 בצל
אופן ההכנה:
לקצוץ הכל דק ולהוסיף: 3/4 כוס קמח, 1/2 כוס שמן, פלפל ומלח
לערבב לשפוך לתבניות אנגליש קייק ולאפות לחצי שעה

קומה שנייה:
8 קישואים לבשל עם מעט מים לאדות ולרסק לא מאוד דק
להוסיף: 3 ביצים, 3 כפות אבקת מרק, 3 כפות מיונז
לערבב ולשפוך על הבסיס האפוי לפזר מעט פירורית זהב ולאפות לעוד חצי שעה.

פשטידת אננס

חומרים
:
1 קופסת אננס שימורים ללא נוזלים
5 ביצים
2 סוכר וניל
1 א. אפיה
1 כוס סוכר
1 ו1/4 כוסות קמח
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
לערבב הכל בבלנד ידני.
לאפות בתבנית ארוכה 30 דק'

פשטידת בטטה

2 בצל קוביות קטנות לטגן עד שמזהיב
להוסיף קופסא פטריות שימורים חתוך קטן
להוסיף 4 בטטה חתוך לקוביות גסות עד שמתרכך
לערבב 3 ביצים, כוס וחצי קמח, חצי אבקת אפיה ,חצי כוס מים, 3/4 כוס שמן, כפית א.מרק פטריות, מלח, פלפל להוסיף את המטוגנים לתערובת לערבב ולאפות ב2 תבניות אינגליש קייק שעה ורבע על 180 עד שמשחים.

פשטידת בטטות

החומרים
2 בטטות
4 ביצים
1/4 1 כוסות קמח תפוחי אדמה
בצל
פלפל ומלח

אופן ההכנה
לאדות בצל בשמן לפרוס את הבטטות לערבב הכל ביחד ולאפות במשך שעה על חום 200 מעלות קל מאוד ומומלץ
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת פטריות חלבי

בצק
:
280 גר' קמח
20 גר' מחמאה
3 כפות גבינה 9%
רבע כפית מלח
1 ביצה
1/2 כפית אבקת אפיה

מלית:
1 בצל קצוץ
מעט שמן
220 גר' פטריות טריות
קצת מלח
קצת פלפל שחור
1 קוטג'
1/2 גסינה 9%
2ביצים
20 גר' גבינה צהובה
לשפוך הכל לתבנית 80 עגולה חד פעמי
בצק מעל זה מלית ולאפות 20 דקות

טוב בהקפאה

פשטידת פטריות

רכיבים:

1.5 כוס קמח
3ביצים
0.5 א.אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
קצת מלח קצת פלפל
1 כפית אבקת מרק פיטריות
2 בצלים
2 קופסאות פטריות
2 בטטות

אופן ההכנה:
לאדות את הבצל להוסיף פיטריות ולהמשיך לאדות קוביות קטנות של בטטות עם שמן ומלח לאפות עד שרך לערבב הכל ביחד ולאפות 50 דקות בערך

פשטידת פילו-חלבי

חומרים
:
10 עלי פילו
150גר' חמאה
150 גר' גבינה בולגרית מגורדת
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
1 שמנת מצוקה

אופן ההכנה:
להמיס את החמאה, למרוח על כל עלה בנפרד, וליצור מכל עלה צרור)לקמט( להניח בתבנית לא מסודרת את העלים, ומעליהם למרוח את הגבינות לערבב בכלי את השמנת והביצים ולשפוך מלמעלה. לאפות 41 דק' בחום 110 מעלות תבנית בגודל בינוני. מוששששלללם!

פשטידת שלוש צבעים

קומה ראשונה:

4 גזרים
1 בצל גדול
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
לגרד בפומפייה דקה להוסיף את הכל ולאפות במשך 20 דקות

קומה שנייה:
לאדות 1 בצל גדול ולהוסיף אחרי שזה שחום:
2 כפות קמח
1 כפית אבקת מרק
1 קופסא אפונה משימורים
אופן ההכנה:
לטחון הכל בבלנדר ולאפות במשך 20 דקות

קומה שלישית:
5 קישואים
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת מרק בצל
4 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח
אופן ההכנה:
לגרד במגרדת להוסיף הכל ולאפות במשך 20 דקות

מאוד יפה

 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת תפוחים מגורדת

חומרים:
5 תפוחי גרנד
1/3 כוס סוכר
1/3 כפית קינמון- לא חובה
1 ביצים
מעט רום
1/3 כוס פרורי לחם
1/3 כוס קמח
1/3 כפית א. אפיה

אופן ההכנה:
לגרד את התפוחים בפומפיה גסה, להוסיף את שאר החומרים, ולאפות בתבניות אישיות למשך שעה.

קוגל תפוחים

6 תפוחי גרנד
1 כוס קמח
1 ו-1/4 כוס סוכר
1.5 כפית קינמון לא חובה
1/2 כוס שמן
4 ביצים
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים לפרוסות דקות
את שאר החומרים להכניס לקערה ולערבב בבלנדר הידני
לאחד את שני הכלים ביחד רצוי לחכות קצת לערבב פעם נוספת
להעביר לתבניות ולאפות מאוד טוב בהקפאה!

קוגל אורז

1 כוס אורז לבשל במלח לשטוף ולסנן

אח"כ להוסיף:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
קצת קינמון
צימוקים לא הכרחי
לערבב הכל יחד ולאפות במשך 1.5 שעות

הערה: הכמות ל1 תבנית מארוכת
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
פשטידת קישואים

לבשל 5 קישואים ואחרי שזה רך למעוך במזלג לסנן שהמים יצאו
רצוי לשים במסננת למשך חצי שעה עד שעה
3 בצל לאדות
1/2 חבילת פיטריות (רצוי טרי)
3 ביצים
3 כפות קמח מצה
3 כפות מיונז
1 כף מרק בצל
קצת פלפל שחור
קצת מלח
לאפות במשך שעה וחצי בחום של 180 מעלות בתבנית אינגליש קייק, באישיות לא יותר מ45 דק'

פשטידת פיטריות

4 בצל
1/4 כוס שמן
1 כוס קמח
2 ביצים
1 קופסאות פיטריות
2 כפות אבקת מרק

אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים וכשזה שחום לערבב את הכל בבלנדר ידני ולאפות חצי שעה

פשטידת ריצ' מוצלח במיוחד
1 חבילת אטריות- לבשל ולסנן לא לשטוף
להוסיף
75 גרם מרגרינה מחמאה
6 ביצים
1 ריצ קטן
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
קצת מיץ לימון

אופן ההכנה:
לאפות במשך שעה ורבע באינגליש קייק
יש אפשרות להוציא את הפשטידה אחרי שעה ולהוסיף:1 כוס פרורי קורנפלקס שהם מעורבבים עם 2 כפות סוכר ו-50 גרם מרגרינה שממיסים במיקרוגל ולאפות עוד 10-5 דקות
באישיות לאפות חצי שעה בערך
פשטידת תפוחים

2 ביצים
4 כוסות קמח
1 ו-1/3 כוסות סוכר
1/3 1 כפית סוכר וניל
1 כוס שמן
1 כף אבקת אפיה

אופן ההכנה:
לחלק ל-3 חלקים:
1/3 ראשון לשטוח בתבנית
4 תפוחי גרנד לפרוס לפרוסות דקות + 1/2 כוס סוכר, קצת קינמון וסוכר וניל לערבב לשפוך על התפוחים
ועכשיו להוסיף 1/3 שני ומעליו מלית דובדבנים או אוכמניות
ועל זה 1/3 נוסף בצורת פרורים (טוב מאוד במגרדת גסה) ולאפות עד שמשחים טוב


פשטידת 2 צבעים

בסיס:

4 תפו"א
4 גזר
1 בצל
אופן ההכנה:
לקצוץ הכל דק ולהוסיף: 3/4 כוס קמח, 1/2 כוס שמן, פלפל ומלח
לערבב לשפוך לתבניות אנגליש קייק ולאפות לחצי שעה

קומה שנייה:
8 קישואים לבשל עם מעט מים לאדות ולרסק לא מאוד דק
להוסיף: 3 ביצים, 3 כפות אבקת מרק, 3 כפות מיונז
לערבב ולשפוך על הבסיס האפוי לפזר מעט פירורית זהב ולאפות לעוד חצי שעה.

פשטידת אננס

חומרים
:
1 קופסת אננס שימורים ללא נוזלים
5 ביצים
2 סוכר וניל
1 א. אפיה
1 כוס סוכר
1 ו1/4 כוסות קמח
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
לערבב הכל בבלנד ידני.
לאפות בתבנית ארוכה 30 דק'

פשטידת בטטה

2 בצל קוביות קטנות לטגן עד שמזהיב
להוסיף קופסא פטריות שימורים חתוך קטן
להוסיף 4 בטטה חתוך לקוביות גסות עד שמתרכך
לערבב 3 ביצים, כוס וחצי קמח, חצי אבקת אפיה ,חצי כוס מים, 3/4 כוס שמן, כפית א.מרק פטריות, מלח, פלפל להוסיף את המטוגנים לתערובת לערבב ולאפות ב2 תבניות אינגליש קייק שעה ורבע על 180 עד שמשחים.

פשטידת בטטות

החומרים
2 בטטות
4 ביצים
1/4 1 כוסות קמח תפוחי אדמה
בצל
פלפל ומלח

אופן ההכנה
לאדות בצל בשמן לפרוס את הבטטות לערבב הכל ביחד ולאפות במשך שעה על חום 200 מעלות קל מאוד ומומלץ
פשטידת פטריות חלבי

בצק
:
280 גר' קמח
20 גר' מחמאה
3 כפות גבינה 9%
רבע כפית מלח
1 ביצה
1/2 כפית אבקת אפיה

מלית:
1 בצל קצוץ
מעט שמן
220 גר' פטריות טריות
קצת מלח
קצת פלפל שחור
1 קוטג'
1/2 גסינה 9%
2ביצים
20 גר' גבינה צהובה
לשפוך הכל לתבנית 80 עגולה חד פעמי
בצק מעל זה מלית ולאפות 20 דקות

טוב בהקפאה

פשטידת פטריות

רכיבים:

1.5 כוס קמח
3ביצים
0.5 א.אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מים
קצת מלח קצת פלפל
1 כפית אבקת מרק פיטריות
2 בצלים
2 קופסאות פטריות
2 בטטות

אופן ההכנה:
לאדות את הבצל להוסיף פיטריות ולהמשיך לאדות קוביות קטנות של בטטות עם שמן ומלח לאפות עד שרך לערבב הכל ביחד ולאפות 50 דקות בערך

פשטידת פילו-חלבי

חומרים
:
10 עלי פילו
150גר' חמאה
150 גר' גבינה בולגרית מגורדת
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
4 ביצים
1 שמנת מצוקה

אופן ההכנה:
להמיס את החמאה, למרוח על כל עלה בנפרד, וליצור מכל עלה צרור)לקמט( להניח בתבנית לא מסודרת את העלים, ומעליהם למרוח את הגבינות לערבב בכלי את השמנת והביצים ולשפוך מלמעלה. לאפות 41 דק' בחום 110 מעלות תבנית בגודל בינוני. מוששששלללם!

פשטידת שלוש צבעים

קומה ראשונה:

4 גזרים
1 בצל גדול
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
לגרד בפומפייה דקה להוסיף את הכל ולאפות במשך 20 דקות

קומה שנייה:
לאדות 1 בצל גדול ולהוסיף אחרי שזה שחום:
2 כפות קמח
1 כפית אבקת מרק
1 קופסא אפונה משימורים
אופן ההכנה:
לטחון הכל בבלנדר ולאפות במשך 20 דקות

קומה שלישית:
5 קישואים
1/2 כוס שמן
2 כפיות אבקת מרק בצל
4 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס קמח
אופן ההכנה:
לגרד במגרדת להוסיף הכל ולאפות במשך 20 דקות

מאוד יפה
פשטידת תפוחים מגורדת

חומרים:

5 תפוחי גרנד
1/3 כוס סוכר
1/3 כפית קינמון- לא חובה
1 ביצים
מעט רום
1/3 כוס פרורי לחם
1/3 כוס קמח
1/3 כפית א. אפיה

אופן ההכנה:
לגרד את התפוחים בפומפיה גסה, להוסיף את שאר החומרים, ולאפות בתבניות אישיות למשך שעה.

קוגל תפוחים

6 תפוחי גרנד
1 כוס קמח
1 ו-1/4 כוס סוכר
1.5 כפית קינמון לא חובה
1/2 כוס שמן
4 ביצים
מעט מיץ לימון

אופן ההכנה:
לחתוך את התפוחים לפרוסות דקות
את שאר החומרים להכניס לקערה ולערבב בבלנדר הידני
לאחד את שני הכלים ביחד רצוי לחכות קצת לערבב פעם נוספת
להעביר לתבניות ולאפות מאוד טוב בהקפאה!

קוגל אורז

1 כוס אורז לבשל במלח לשטוף ולסנן

אח"כ להוסיף:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס שמן
קצת קינמון
צימוקים לא הכרחי
לערבב הכל יחד ולאפות במשך 1.5 שעות

הערה: הכמות ל1 תבנית מארוכת
הכל מצוין בהקפאה
 

מירי84

משתמש פעיל
פשטידת ריצ' מוצלח במיוחד
1 חבילת אטריות- לבשל ולסנן לא לשטוף
להוסיף
75 גרם מרגרינה מחמאה
6 ביצים
1 ריצ קטן
1 כוס סוכר
3 סוכר וניל
קצת מיץ לימון

אופן ההכנה:
לאפות במשך שעה ורבע באינגליש קייק
יש אפשרות להוציא את הפשטידה אחרי שעה ולהוסיף:1 כוס פרורי קורנפלקס שהם מעורבבים עם 2 כפות סוכר ו-50 גרם מרגרינה שממיסים במיקרוגל ולאפות עוד 10-5 דקות
באישיות לאפות חצי שעה בערך
איזה איטריות?
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
לא זוכרת
אני עושה רק באישיות
מה זה אישיות?
כזה כוסות מנייר?
‏‏לכידה1.JPG

או תבניות קטנות כאלו:
‏‏לכידה.JPG

או משהו אחר?
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
כוסות נייר אני אוהבת את הגודל הקטן
הכי אישי ונעים
כזה?
‏‏לכידה2.JPG


כמה כאלו צריך למתכון אחד?
וממלאים עד למעלה או שזה תופח קצת באפיה?
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@ש+ איזו השקעה!!! כל הכבוד!!!
כל הרשימה הזו נוסתה על ידך בהצלחה?
אני מתכננת לנסות כמה...
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
פשטידת שלוש צבעים

קומה ראשונה:

4 גזרים
1 בצל גדול
3/4 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית פפריקה
אופן ההכנה:
לגרד בפומפייה דקה להוסיף את הכל ולאפות במשך 20 דקות

קומה שנייה:
לאדות 1 בצל גדול ולהוסיף אחרי שזה שחום:
2 כפות קמח
1 כפית אבקת מרק
סליחה על ההקפצה.
רוצה להכין לחג, ניסית פעם להקפיא?
מה יקרה אם אניח בזהירות שכבה על שכבה ואאפה פעם אחת הכל ולא כל שכבה בנפרד?
אולי יש לך תמונה?
סליחה על החפירה:eek:
 

אבידובי

משתמש מקצוען
סליחה על ההקפצה.
רוצה להכין לחג, ניסית פעם להקפיא?
מה יקרה אם אניח בזהירות שכבה על שכבה ואאפה פעם אחת הכל ולא כל שכבה בנפרד?
אולי יש לך תמונה?
סליחה על החפירה:eek:
אני באה להכין את זה עכשיו, ואני רואה שהיא לא ענתה לך,
איך שאני הבנתי זה לשים שכבה מעל שכבה באפיה,
ועם כל שכבה שמוסיפים לאפות 20 דקות נוספות,
נשמע הגיוני, נשעה אפיה לפשטידה, לא?
בכל אופן אני אנסה עכשיו ואגיד לך איך יצא
 

נאמנת

משתמש מקצוען
פשטידת כרוב יש?
@hbecker אני מדמיינת או שזוכרת נכון שהעלת לא מזמן פשטידת כרוב עם פטריות?
לא מוצאת.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אני באה להכין את זה עכשיו, ואני רואה שהיא לא ענתה לך,
איך שאני הבנתי זה לשים שכבה מעל שכבה באפיה,
ועם כל שכבה שמוסיפים לאפות 20 דקות נוספות,
נשמע הגיוני, נשעה אפיה לפשטידה, לא?
בכל אופן אני אנסה עכשיו ואגיד לך איך יצא
נכון, שעה לפשטידה זה לא הרבה. אבל מעצבן אותי ההתעסקות סביב זה ב3 שלבים.
ניסית בסוף?
 
  • תודה
Reactions: Lps

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  21  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה