>>>>>אשכול ההשראות הגדול של אפיה, עוגות, עוגיות ועוד >>>>

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אם כבר הקפצתם, מעלה גם לכאן את המדורות המתוקות שעשינו בל"ג בעומר בהשראת האשכולות שהיו כאן ובהשראת ההסברים של חברות הפורום היקרות :)

2 לחיצות על התמונה והיא גודלת לגודלה הטבעי :D
 

קבצים מצורפים

  • מדורות.jpg
    1.7 MB · צפיות: 154

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שחר עולה;2108286:
אם אפשר בבקשה, לצרף גם מתכון של עוגת בסיס טעימה וטובה לכיסוי קרם עליה (כי לפעמים העוגת הבסיס לא טובה, כי היא מוציאה פירורים תוך כדי ציפוי - וכמובן שתהיה ט - ע - י - מ - ה בסופו של דבר!)
וכן, כל הסבר יתקבל בברכה!
ו... תודה רבה
מחכים לערב! ;)
(סתם כך טיפים עד שבקר תגיב...
אם תברישי את פני העוגה במעט ליקר או יין לפני יציקת השוקולד, לא יהיו לך פירורים.
או הניחי את עוגת הבסיס כמו שאפית אותה-לא להפוך אותה!)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
צפה בקובץ המצורף 298047

העוגה עצמה, עוגת אגוזים עגולה מאוד משובחת. חצויה באמצע עם קרם קפה.

עוגת אגוזים עשירה:
1 כוס מיץ תפוזים או מים
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
100 גרם אגוזים טחונים
1 כף קקאו
2.5 כוסות קמח

מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספת הסוכר לסירוגין. מקפלים פנימה את יתר החומרים.
אופים ב 180 מעלות כשעה.
מצננים.
העוגה מתקבלת גבוהה ועסיסית.

קרם קפה:
1 ריץ'
1/2 חבילה פודינג וניל
1 כף קפה נמס מומס במעט מים.

מקציפים ריץ' ומוסיפים פודינג וקפה מומס בהדרגה. מורחים על העוגה. אפשר לפזר קצת אגוזים טחונים. או לשים חצאי אגוזים סביב מסגרת העוגה. אפשר לחצות את העוגה אחרי צינון מוחלט ולמרוח קרם באמצע.

בכדי שהקרם לא יוציא פירורים מהעוגה, אני אוהבת למרוח קרם על עוגה קפואה לחלוטין. מכינים יום קודם את העוגה ומקפיאים וחסל סדר הפירורים בעת המריחה של הקרם.

העוגת שעון מורכבת מעוגה עגולה 26 ס"מ קוטר.
חצויה באמצע עם קרם קפה.
מעל ריצ' עם מעט פודינג וניל בשתי וערב. סביב היקף העיגול צינטרתי כוכבים גדולים מהקרם קפה ועל המסגרת כוכבים מהריצ'.

לפעמים אני מכינה במקום העוגת אגוזים 2 עוגות אחת כושית טובה ואחת לבנה ושמה אותם אחד על השני ומצפה. במקרה זה אני אוהבת לשים ריצ' מעל לשכבה דקה של מלית אוכמניות בין העוגות.


הבטחתי עוד משהו? אני כבר לא זוכרת.....אם כן- תזכירו לי!
 

שחר עולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עדיין עוגת השעון....

תודה לכל העונות!
יש לי עדיין כמה שאלות:
1. הצנטר - כפי מה שכתבתן הינו שטוח, מאורך ומשונן.
ראיתי בתמונה צנטר שכתוב עליו מספר 47 ולצידו תמונה של קרם בצורת שתי וערב. האם הכן זה הצנטר שאתם מתכוונים. ואם כן, אני נכנסת לחנות למוצרי אפיה ומבקשת צנטר מס' 47 - או שזה לא הולך כך לפי מספרים, ואני צריכה לבקש בצורה אחרת?
2. לגבי הכנסת השעון - אני חותכת באמצע העוגה ריבוע בגובה המנגנון ומכניסה לבפנים ומכסה בקרם - כן?
3. לגבי שימור העוגה יחד עם מנגנון השעון - האם מקפיאים? רק במקרר? המנגנון לא מתקלקל? כמה ימים לפני האירוע אני כבר יכולה להכין את העוגה ללא חשש שהעוגה תקבל טעם לוואי, או המנגנון יתקלקל עקב הקפאה או שימור במקרר (זה אמור להיות בע"ה לשבת הקרובה - לשבת חתן, אבל מאוד יתכן שישמרו את העוגה גם לשבע ברכות)
אשמח להחכים ממכן...
תודה רבה!
 

קבצים מצורפים

  • 1616_418-47 צנטר חריטות פסים לעשית שתי וערב עם פסים.jpg
    KB 20.4 · צפיות: 128

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י שחר עולה;2109174:
תודה לכל העונות!
יש לי עדיין כמה שאלות:
1. הצנטר - כפי מה שכתבתן הינו שטוח, מאורך ומשונן.
ראיתי בתמונה צנטר שכתוב עליו מספר 47 ולצידו תמונה של קרם בצורת שתי וערב. האם הכן זה הצנטר שאתם מתכוונים. ואם כן, אני נכנסת לחנות למוצרי אפיה ומבקשת צנטר מס' 47 - או שזה לא הולך כך לפי מספרים, ואני צריכה לבקש בצורה אחרת?
2. לגבי הכנסת השעון - אני חותכת באמצע העוגה ריבוע בגובה המנגנון ומכניסה לבפנים ומכסה בקרם - כן?
3. לגבי שימור העוגה יחד עם מנגנון השעון - האם מקפיאים? רק במקרר? המנגנון לא מתקלקל? כמה ימים לפני האירוע אני כבר יכולה להכין את העוגה ללא חשש שהעוגה תקבל טעם לוואי, או המנגנון יתקלקל עקב הקפאה או שימור במקרר (זה אמור להיות בע"ה לשבת הקרובה - לשבת חתן, אבל מאוד יתכן שישמרו את העוגה גם לשבע ברכות)
אשמח להחכים ממכן...
תודה רבה!
כן. זה הצנטר.
את נכנסת לחנות ובוחרת אותו.
לגבי המנגנון- נכון.
במקרר. לא הייתי שמה במקפיא. בגלל המנגנון. ולא במקרר להרבה זמן...
[
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
השראה לחלאקה

מסיבת החלאקה לבן הנגיד ר' יודי מוויליאמסבורג על הכנרת
 

קבצים מצורפים

  • BW7A0112.jpg
    KB 775.5 · צפיות: 171
  • BW7A0050.jpg
    KB 420.5 · צפיות: 143
  • BW7A0106.jpg
    KB 531.9 · צפיות: 151
  • BW7A0144.jpg
    KB 456.8 · צפיות: 143
  • BW7A0067.jpg
    1.3 MB · צפיות: 145
  • BW7A0083.jpg
    1.8 MB · צפיות: 146
  • BW7A0160.jpg
    1.1 MB · צפיות: 160

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מהמם.
הזוי.
ו...אני לא מצליחה להבין את הדבר הזה.....גם אם יש המון כסף.
אבל אולי זו רק אני.
 

Chasdei hashem

משתמש פעיל
נכתב ע"י hbecker;2108642:
צפה בקובץ המצורף 298047

העוגה עצמה, עוגת אגוזים עגולה מאוד משובחת. חצויה באמצע עם קרם קפה.

עוגת אגוזים עשירה:
1 כוס מיץ תפוזים או מים
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה
100 גרם אגוזים טחונים
1 כף קקאו
2.5 כוסות קמח

מקציפים חלבונים לקצף יציב תוך כדי הוספת הסוכר לסירוגין. מקפלים פנימה את יתר החומרים.
אופים ב 180 מעלות כשעה.
מצננים.
העוגה מתקבלת גבוהה ועסיסית.

קרם קפה:
1 ריץ'
1/2 חבילה פודינג וניל
1 כף קפה נמס מומס במעט מים.

מקציפים ריץ' ומוסיפים פודינג וקפה מומס בהדרגה. מורחים על העוגה. אפשר לפזר קצת אגוזים טחונים. או לשים חצאי אגוזים סביב מסגרת העוגה. אפשר לחצות את העוגה אחרי צינון מוחלט ולמרוח קרם באמצע.

בכדי שהקרם לא יוציא פירורים מהעוגה, אני אוהבת למרוח קרם על עוגה קפואה לחלוטין. מכינים יום קודם את העוגה ומקפיאים וחסל סדר הפירורים בעת המריחה של הקרם.

העוגת שעון מורכבת מעוגה עגולה 26 ס"מ קוטר.
חצויה באמצע עם קרם קפה.
מעל ריצ' עם מעט פודינג וניל בשתי וערב. סביב היקף העיגול צינטרתי כוכבים גדולים מהקרם קפה ועל המסגרת כוכבים מהריצ'.

לפעמים אני מכינה במקום העוגת אגוזים 2 עוגות אחת כושית טובה ואחת לבנה ושמה אותם אחד על השני ומצפה. במקרה זה אני אוהבת לשים ריצ' מעל לשכבה דקה של מלית אוכמניות בין העוגות.


הבטחתי עוד משהו? אני כבר לא זוכרת.....אם כן- תזכירו לי!

גברת בקר, את החלמונים וכל שאר החומרים מקפלים אחד אחרי השני לחלבונים המוקצפים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י brach;2113233:
גברת בקר, את החלמונים וכל שאר החומרים מקפלים אחד אחרי השני לחלבונים המוקצפים?

נכון.
 

פשוט

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י לאהלה כהן;2114052:
יש למשהי עוד משהו מעניין?

את כל מה שיש פה כבר הספקת להכין??;);):D

מה נקרא אצלך מענין? איזה סגנון את מחפשת?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עוד משו מעניין
עוגיות עם ציור מעל (לדעתי זה עם נס קפה מרוכז ומברשת בעדינות לתוך השבלונה שמעל העוגיה)
מהאתר הזה: http://beekit-studio.com/
 

קבצים מצורפים

  • details_09_1000.JPG
    KB 454.2 · צפיות: 118
  • details_diy03.jpg
    KB 423.7 · צפיות: 96
  • details_diy09.jpg
    KB 431.4 · צפיות: 86
  • details_diy10.jpg
    KB 479.4 · צפיות: 76

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

קבצים מצורפים

  • secret02.JPG
    KB 532 · צפיות: 119
  • secret03-tile.jpg
    KB 470.2 · צפיות: 84
  • secret06.JPG
    KB 476.2 · צפיות: 90

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י סטודיו ישר;2114235:
הים יש גם לורדים לצביעה
אכילים....

זה נכון. אבל ברור שעדיף משו יותר טבעי מהצבע מאכל של הלורד :eek::eek:
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה