כן, נשמח מאד!
אז יש לי טיפ מאד מוצלח, גם להתנהלות יותר מסודרת עם כרטיסי אשראי.
אבל השאלה אם יש לזה ביקוש?
ותודה על כל המידע שאתם נותנים לנו!
כן, נשמח מאד!
אז יש לי טיפ מאד מוצלח, גם להתנהלות יותר מסודרת עם כרטיסי אשראי.
אבל השאלה אם יש לזה ביקוש?
מי זה להם?@מקצועי בלבד יש להם ספק?
סורי. התכוונתי לך. ערכתי.מי זה להם?
מה כוונתך?
כן.@מקצועי בלבד יש לך ספק?
שכחתי לציין,וכדי לשלוט יותר כמה אנו מוציאים, למשל בסעיף המזון, ושלא נגלה בסוף החודש שיצא הרבה יותר ממה שתכננו,
אז יש טלפון מאחורי כל כרטיס, שבו במענה ממוחשב [אחרי שתפעלו כפי ההוראות] תקבלו מידע מלא על המצב בכרטיס, וכמה כבר השתמשתם ואמור לצאת בחיוב הקרוב, ותתקשרו כל כמה ימים שתדעו מה קורה עם הכרטיס, ושאתם לא חורגים מהתקציב שלכם לכל דבר.
מה את מתכוונת שהיא הפתיעה אותך?השיטה של הכרטיסי אשראי הפתיעה אותי, אבל אני מבינה את ההגיון שעומד מאחוריה.
אני משתמשת כיום בשיטה הזאתמה את מתכוונת שהיא הפתיעה אותך?
[אין לי שום בעיה לקבל הארות והערות בונות]
תקראי שוב טוב טוב את מה שכתבתי ב3 ההודעות,אני משתמשת כיום בשיטה הזאת
פשוט מחוסר ברירה
בנק הפועלים הביא לי כרטיס אשראי של אמריקאן אקספרס שלא מכובד בהמון בתי עסק
אז חילקתי שהכרטיס הזה ישמש להוראות קבע והוצאות שוטפות וכרטיס אשראי של יש חסד שזה אשראי חוץ בנקאי ישמש לקניות השוטפות
אבל יש לי עם זה כמה בעיות
1. אני מעדיפה שלהכל יהיה כרטיס אשראי בנקאי ולא חוץ בנקאי
2 הם מעלים לי את המסגרת אפילו שלא ביקשתי
כלומר כשאני מבקש לחסום את המסגרת זה בסדר אבל אחרי תקופה הם שוב ברוב טובם וחסדם מעלים לי את המסגרת
חוץ מזה שיש הרבה טלפונים על הלוואות מהירות שממש מעצבנות
היה לי בתכנון לגשת לבנק הפועלים לבקש אשראי חדש לא של אמריקאן אקספרס (הם לא עובדים עם ויזה אבל אולי עם ישראכרט) ואז בטל את הכרטיס של יש חסד
אבל עכשיו אתם אומרים שכן עדיף 2 כרטיסי אשראי
אז התבלבלתי
אגב פטנט שלי מה שעשיתי בינתים
אני בודקת באמצע החודש איפה אוחז הכרטיס
והחל מהרגע שאני מחליטה שאי אפשר לגהץ יותר אני פשוט "מאבדת" אותו באיזה ארון שכוח עד ל10 לחודש
ואז איך את קונה לחם וחלב?אגב פטנט שלי מה שעשיתי בינתים
אני בודקת באמצע החודש איפה אוחז הכרטיס
והחל מהרגע שאני מחליטה שאי אפשר לגהץ יותר אני פשוט "מאבדת" אותו באיזה ארון שכוח עד ל10 לחודש
הפתיעה מכיון שתמיד אחזתי מעצמי מאד מאורגנת כספית דווקא בגלל שיש לי כרטיס אשראי אחד.מה את מתכוונת שהיא הפתיעה אותך?
[אין לי שום בעיה לקבל הארות והערות בונות]
בכרטיס אשראיואז איך את קונה לחם וחלב?
במזומן?
צ'קים?
ואז נהיה בלגן ולא יודעים כמה הוצאנו על כל סעיף,
מה שבשיטה שכתבתי יודעים ברור כמה הוצאנו על כל סעיף.
ברור שהעלאת מסגרת זה מלכודת דבש@שקדיה אבל לדעתי, בדיקה באמצע החודש היא טובה אמנם לגבי החצי הבא אך לא לחצי החודש הקודם. ממה שאני הבנתי מהעצה של @מקצועי בלבד זה שהחלוקה לכרטיסים נותנת שקיפות לכל החודש ולא חלקית. על העיקרון של המעטפות אבל ''מעטפות בצורת כרטיס אשראי''.
וכן אפשרות של העלאת מסגרת זה סוג של מלכודת דבש, נכון שלפעמים צריך אותה, אבל זה יכול להוות מדרון חלק להגדלת הוצאות.
תודה על כל העצות. בהחלט מצריך חשיבה מחודשת.שיטה נוספת לניהול התקציב המשפחתי, ושליטה על ההוצאות.
אם קראתם עד לפה, והבנתם טוב את שתי השיטות, [פה הראשונה, ופה השניה] ואיך עובדים אם כל שיטה, אז כאן המקום לכתוב שיטה שלישית, שיכולה להיות מעולה להרבה אנשים!
מוכנים?
קדימה!
השיטה המשולבת, גם אשראי וגם מזומן, אבל עם סדר!!
איך עושים זאת?
והתשובה פשוטה?
כפי שכתבנו פה [ואם לא קראתם תכנסו לקרוא, כי פה אני מקצרת] מחלקים את כל סעיפי ההוצאה ל3 קטגוריות,
אחת להוצאות הקבועות,
אחת להוצאות על אוכל ומזון,
ואחת להוצאות משתנות שאינם אוכל,
ואז מה שנשאר זה להחליט כל קטגוריה אם משתמשים בה באשראי כפי שכתבתי פה, או במזומן בשיטת המעטפות בתיקייה כמו שכתבתי פה,
המלצה שלי, שמי שרוצה להתנהל בשיטה הזאת, [שלכאורה היא יותר מוצלחת, משיטת האשראי בלבד]אז שיחלק את זה ככה:
את ההוצאות הקבועות, בכרטיס אשראי אחד,
את ההוצאות על האוכל, בכרטיס אשראי שני, [זה סה"כ סעיף הוצאה אחד]
ואת ההוצאות המשתנות שאינם אוכל, לעשות בשיטת המעטפות כפי שכתבנו פה,
וההסבר שדווקא ההוצאות המשתנות לעשות בשיטת המזומן, זה, שכך יש גם בחלק הזה, הרבה יותר שליטה ובדיקה שעומדים בתקציב, מאשר שההוצאות האלו מצטרפים ביחד למעטפה אחת, או כרטיס אשראי אחד במקרה הזה.
[ושוב אי אפשר להבין את השיטה הזאת טוב מבלי לקרוא את מה שכתבתי פה ופה]
אני חושבת שזה מובן,
מי שלא בטוח שהבין יכול לשאול, גם פה וגם באישי.
בהצלחה לכולם.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: