דרוש מידע אשכול ארה"ב - מגורים ושהות (לא נופש!) - כל המידע

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
על מנת להוציא רישיון נהיגה בארה"ב, צריך להביא מספר מסמכי זהות, באופן שמצטבר לכלל 6 נקודות זהות. כל סוג מסמך נחשב כמספר מסוים של נקודות, כך למשל דרכון אמריקאי נחשב ל-4 נקודות, כרטיס ביטוח לאומי נחשב לנקודה אחת, וכן הלאה.
בנוסף צריך מסמך המוכיח מגורים באותה מדינה בה מוציאים את רישיון הנהיגה, ועוד מסמכים נוספים.

הקישור להלן נכון לניו ג'רזי, ומסתבר שדומה או זהה בשאר המדינות בארה"ב:

P.S.

משתמש מקצוען
ובקצרה בעברית:
צריך 6 נקודות של הוכחת זהות (לדוגמא: דרכון אמריקאי שווה 4 נקודות, סושיאל סקיורטי שווה נקודה, נקודה האחרונה אפשר כרטיס בנק אמריקאי עם השם שלכם)
וכן הוכחת כתובת שאתם גרים במדינה הזאת (כל מסמך רשמי שנשלח לכתובת שלכם יהווה הוכחה, כמו בנק, מוסד לימודים מוכר וכו').

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
אבל אני מאוד חלש באנגלית
אם כך בלאו הכי יהיה קשה לך להוציא רישיון נהיגה אמריקאי, כיון שצריך ללמוד למבחן התיאוריה.
אמנם שמעתי פעם שיש אפשרות לעשות מבחן תיאוריה בעברית, בניו יורק בלבד. לא יודע כמה המידע הזה מאומת. (לפעמים יש אפשרות של מתרגם, אבל מסתבר שזה מוגבל לשפות מסוימות).

P.S.

משתמש מקצוען
בניו ג'רזי יש אפשרות להביא מתרגם.
אבל לא נשמע לי פיתרון קסם למי שמנסה לחסוך את העלויות בארץ.
עוד משהו, יש תקופה שצריך לחכות בין התיאוריה למבחן המעשי (3 או 6 חודשים, תלוי בגיל)

P.S.

משתמש מקצוען
המתרגם בניו ג'רזי הוא לא מטעם משרד הרישוי? כמה הוא כבר יכול לעלות?
לא מבחינת עלות של המתרגם, אלא בכללי הפרוצדורה,
זה לא שנוסעים לארה"ב, מוציאים רישיון על המקום, חוזרים לארץ וממירים.

stars

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לא מבחינת עלות של המתרגם, אלא בכללי הפרוצדורה,
זה לא שנוסעים לארה"ב, מוציאים רישיון על המקום, חוזרים לארץ וממירים.
אכן, לזה התייחסנו לעיל, שצריך לשהות שם חצי שנה בשביל שהרישיון הזה יהיה תקף בארץ.
וכן כמו שהוספת, שצריך להמתין שלושה חודשים (לפחות) בין התיאוריה לרישיון. אם-כי אני חושב שזה רק בניו ג'רזי. בניו יורק אני לא חושב שיש את המגבלה הזו, לפחות לא מגיל מסוים. אבל גם במידע הזה אני לא לגמרי בטוח.

ארז זהבי

משתמש חדש
אני הוצאתי רישיון נהיגה בארהב
ורק בניו יורק ופנסילבניה אפשר לקבל מבחן טסט ישר אחרי התיאוריה אבל רוב המקומות צריך המתנה של כ 6 -3 חודשים
ובקשר להוכחת כתובת יש פתרון ממש פשוט שזה לפתוח חשבון בנק ולעדכן אותם באיזשהוא כתובת של מכר(הם לא בודקים כלום)והם מדפיסים דף עם הכתובת וזה מתקבל על ידי משרד הרישוי
העלות של התיאוריה הינה 10 דולר ושל הטסט תלוי במדינה אבל זה עשרות דולרים בודדים יש מקומות שזה 6 דולר
והתאוריה היא באנגלית ורק בניו יורק יש אפשרות לעברית (יש בבורו פארק בית ספר לנהיגה של חרדים ששם הכל אפשר בעברית כולל החוברות לימוד ואפילו אפשר באידיש זה נקרא ביפ ביפ מומלץ מאוד)
חשוב לציין שהרכב לטסט כל אחד צריך להביא בעצמו בדרך כלל המורה נהיגה מביא אותך לטסט עם הרכב שלו בעלות של כ 50 דולר
ובקשר ל6 נקודות זיהוי =4 נקודות זה הדרכון .1 נקודה הssn 0(זיהוי אמריקאי)והמסמך כתובת מהבנק גם נחשב לנקודה

YAC.AME

משתמש חדש
שאלתי בשרשור נפרד ומנצלת את השרשור הזה להעלאת הנושא שוב (ולשאלות נוספות):
האם מישהו מתמצא במידע על ביטוח רפואי חינם מדיקייד Medicade -
מהן ההטבות , הזכאויות , (שיניים, משקפיים, מדרסים, נעליים, טיפול רגשי, רופאים , וכד')
איפה ניתן לממש אותן, ואיך.

תודה ל @stars ולכל העונים הנוספים. אבל אשמח למידע שימושי מנסיון של אנשים .
מהנסיון שלי-
משקפיים ניתן לשאול בחנויות האופטיקה , כל אחת משתמשת בסבסוד שונה (אחת רק לבדיקה, השניה לאחוז מסוים מעלות המשקפיים, ויש חנויות שנותנות חינם לגמרי אבל ממבחר מצומצם ולא כ"כ עדכני ויפה.
עוד לא הבנתי מה הקרטריונים, כל כמה זמן , ומהו ההבדל בין מבוגרים לילדים)
לגבי טיפולי שיניים- הבנתי שטיפולים משמרים ופשוטים כמו סתימות פשוטות , ניקוי, וכד' - לילדים זה חינם. יישור שיניים- אחרי בדיקת אורטודנט -האבחנה שלו נשלחת לביטוח והם מאשרים אם הצורך הוא רפואי ולא רק אסטטי
למבוגרים- אני לא יודעת ולא הצלחתי להבין מה מכוסה ומה לא.
מדרסים- עד לפרוץ הקורונה היינו מקבלים מרשם למדרסים , ואז פונים לחנויות מורשות ומקבלים נעליים+מדרסים ( לא טובים בכלל- אבל באנו בגלל הנעליים...) .לילדים כל חצי שנה ולמבוגרים פעם בשנתיים, כשיש זכות פעם בשנה לתיקון. כיום , הפגישה עם הרופא היא דרך "פגישה טלפונית" והמרשם אמור להתקבל ממקום אחר. מישהו יודע מאיפה?
לגבי פיזיותרפיה, מוטוריקה עדינה, מוטוריקה גסה, טיפולי שפה (ספיץ' תרפי) , התפתחות הילד בכללי- אפשר להעזר בבתי הספר שמפנים למקומות המתאימים ומסייעים באינפורמציה , בדיווחים של אנשי הצוות, בתקשורת עם כל מי שצריך.

זה הידע שלי ואשמח להשלים את החללים שחסרים לי..ואם המידע שגוי אשמח לתיקון.

YAC.AME

משתמש חדש
לגבי מימון לימודים- הבנתי שיש סבסוד ללימודים גבוהים, אני יודעת שיש סמינרים בארץ ששכ"ל משולם (אם אני לא טועה כ 20,000 דולר) לבעלות אזרחות אמריקאית. מישהו יודע איך בודקים אילו מוסדות (בארה"ב) ואילו מקצועות ניתן לקבל עליהם סבסוד זה? ואיך עושים את זה- איך מגישים בקשה כזו?

YAC.AME

משתמש חדש
יש למישהו מידע איפה ניתן להשיג ספרי קריאה בעברית (באזור ניו יורק / ניו ג'רזי)?

בניו יורק- בורופארק אפשר להשיג ספרים בעברית ב- אייכלר'ס ב-13 יש להם מלאי יחסית גדול. וצריך לשאול את המוכר זה לא מונח בצורה גלויה. ויש גם ב JUDAICA CORNER גם על ה-13 . יש להם מהספרים החדשים, יחסית. אם יש לכם ספרים מסוימים שאתם מחפשים - ציינו איזה , אולי יש כאלו שרוצים למכור/להשאיל /לתת ונשמח לתווך בינכם. (אולי אפשר לפתוח סוג של גמח או משהו כזה)

ארז זהבי

משתמש חדש
דרוש מידע-אני אזרח ישראלי ואזרח ארהב ושהיתי בארהב כ 3 חודשים והוצאתי רישיון נהיגה מישהו יודע האם זה מאפשר לי לנהוג בישראל והאם יש ביטוח לנוהגים עם רישיון זר בארץ .כמו כן אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הרישיון לישראלי (הבנתי שצריך שהייה של 6 חודשים בחול)ממש אשמח לתגובות תודה רבה

3135yud

משתמש פעיל
שלום רב
אני מנסה בכל דרך למצוא דירה קטנה בבורו פארק לחגים [תשרי תשפ"א], יש למישהו מושג איפה אני יכול לקבל מידע?
[חוץ מלוח הציבור]
תודה מראש!

מאיר 4134

משתמש מקצוען
שלום רב
אני מנסה בכל דרך למצוא דירה קטנה בבורו פארק לחגים [תשרי תשפ"א], יש למישהו מושג איפה אני יכול לקבל מידע?
[חוץ מלוח הציבור]
תודה מראש!

אולי בדן דיל

וכן אולי

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  51  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה