ממה שאני יודעת,
2 דרכים-
הראשון-
חשיפה נמוכה ובהדרגה ובעקביות מעלים את כמות האלרגן.
לדוגמא, התחלנו תהליך כזה עם הבן שלי לאלרגיה מסכנת חיים לחלבי,
בבית החולים תל השומר, בתחילה יש לבוא לבדיקות ובניית תכנית טיפול.
במפגש הבא- במסגרת אשפוז יום, הכנתי עוגיות עם מינון נמוך מאד של חלב (ע"פ מתכון שהם נותנים) שעברו טיגון ואח"כ אפיה- מה שממעיט מאד את רמת החלבון בחלב, והתחלנו עם רבע עוגיה בהשגחה,
אח"כ בבית- במשך שבועיים צריך לאכול את אותו מינון, ואחרי שבועיים מעלים את המינון בעוד רבע עוגיה עד שמגיעים ל-2 עוגיות למשך חצי שנה שלמה.
צריך להקפיד כל יום לאכול בשביל שהגוף לא יפתח נוגדנים.....
דורש הרבה השקעה בהכנה של העוגיות שתמיד יהיו במקפיא.....
השלבים הבאים- זה עוגיות רק מטוגנות ולא אפויות, חשיפה לגבנ"צ וכו' וכו'
(גילוי נאות- אחרי מספר חודשים עצרנו את הטיפול, כשהגענו לעוגיה וחצי מחוסר שיתוף פעולה של הילד)
בקצרה אסכם- זהו תהליך ארוך מאד מאד (בין המפגשים בד"כ יש חצי שנה) כך שהסיפור אמור לקחת כ-3 שנים.
הם נותנים לו 80% הצלחה (ולדעתי זה אותם 80% שהאלרגיות עוברות מעצמן....).
השני-
חשיפה לחלבון החלב בוריד,
ממה שידוע לי - באסף הרופא, רק מגיל 4, מדובר בקבוצות ניסוי שנפתחות כל שנה,
הבנתי שזה יותר אגרסיבי וקשה, אין לי מספיק מידע
אם למישהו יש להחכים אותי ע"כ אשמח!!!
רפואה שלימה