טוב, זה לא באמת ארטיק.
אז מה זה כן?
שאלה טובה.
אין לי הגדרה של ממש.
זה לא פטיפור
וכאמור גם לא ארטיק
זה לא כדור שוקולד בצורת ארטיק
וגם לא עוגה.
מה זה כן אם כן?
טעים!
וזה מה שחשוב, לא?
רכיבים ל 10-15 ארטיקים- תלוי בצורה ובגודל.
500 גרם ביסקוויטים טחונים
200 גרם פקאן סיני גרוס
250 גרם שוקולד מריר או חלבי
1 ריצ' קטן 250 מ"ל
תמצית בטעם שקדים
חלב או מים לפי הצורך
בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים ריצ' ושוקולד. אם משתמשים בריצ' מרוכז לא מוסיפים מים.
לאחר שמתקבל גנאש חלק מכבים את האש.
בקערה גדולה שמים ביסקוויטים טחונים, ופקאן סיני גרוס. יוצקים את הגנאש לקערה ומוסיפים תמצית שקדים, לפי הטעם. בערך 1 כף.
מערבבים לתערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות לא מדי דביקה אבל גם לא קשה. משהו דומה לתערובת של כדורי שוקולד. אם התערובת קשה מדי מוסיפים קצת מים או חלב עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה, דומה לשל כדורי שוקולד.
דוחסים את התערובת לתבניות מגנום או כל ארטיק אחר. נועצים מקל ומהדקים את התערובת באופן שימלא טוב את כל השקע ויהיה שטוח מלמעלה.
מעבירים להקפאה עד להתקשות מוחלטת.
מכינים ציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת בוטנים
ממיסים יחד ומעבירים לכוס גבוהה.
טובלים את הארטיקים בשוקולד עם חמאת הבוטנים. מנערים מעודפי ציפוי.
מניחים על מגש.
מצפים את כל הארטיקים ומעבירים לייבוש בהקפאה.
שומרים בהקפאה או במקרר. בהקפאה לזמן ארוך. במקרר למספר ימים.
טיפ: אם רוצים לקשט את הארטיקים, מקשטים כל ארטיק בנפרד אחרי הציפוי, כשהציפוי עדיין רטוב כדי שהקישוט ייתפס.
אם רוצים רק לאבק בצבע מטאלי או לקשקש בפסים של שוקולד לבן- מכינים את כל הארטיקים ואז אחרי שהציפוי מתייבש מקשטים.
לא אוכלים אותם ישר מההקפאה. מניחים קצת לכמה דקות להפשרה.