קינוחים ארטיק שלא נמס---

כריות נוגט

משתמש צעיר
צילום מקצועי
@ה. בקר , תודה! הכנתי אתמול נגלה אחת ונראה מושלם
הכנסתי את שאר העיסה אתמול למקרר,
עכשיו אני רוצה להכין עוד נגלה והעיסה ממש התייבשה
יש דרך להציל אותה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר , תודה! הכנתי אתמול נגלה אחת ונראה מושלם
הכנסתי את שאר העיסה אתמול למקרר,
עכשיו אני רוצה להכין עוד נגלה והעיסה ממש התייבשה
יש דרך להציל אותה?
תוסיפי מעט מים ותערבבי לתערובת חלקה
 

יהדות או כלום

משתמש חדש
איך אני מכינה ציפוי שוקולד פרווה שיתקשה ולא ימס אחרי ההכנה(לקחת לנסיעה של שעה וחצי) ??
 

VIP+

משתמש צעיר
איך אני מכינה ציפוי שוקולד פרווה שיתקשה ולא ימס אחרי ההכנה(לקחת לנסיעה של שעה וחצי) ??
אני הכנתי את זה עכשיו לשבת החזיק בחוץ שעה פלוס פצצה...

ציפוי:

להמיס בבן מארי על כל 100 גר' שוקולד מריר
15 גר' חמאת קקאוו
 

איזון

משתמש מקצוען
@ה. בקר נראה מושלם,
זה מתכון שאפשר להכין אותו גם בתבנית אחת ולחתוך אח''כ לריבועים ולטבול?
לא דחוף לי הצורה של המגנום, המתכון עצמו נראה לי טעים
 

איזון

משתמש מקצוען
20231214_184414.jpg

תודה הני, יצא מצוין
השגתי תבניות קטנות, יצא כמות גדולה וגודל טוב
 

הצפונית והדרומית

משתמש צעיר
500 ג' בי
צפה בקובץ המצורף 950195

טוב, זה לא באמת ארטיק.
אז מה זה כן?
שאלה טובה.
אין לי הגדרה של ממש.
זה לא פטיפור
וכאמור גם לא ארטיק
זה לא כדור שוקולד בצורת ארטיק
וגם לא עוגה.

מה זה כן אם כן?
טעים!
וזה מה שחשוב, לא?


רכיבים ל 10-15 ארטיקים- תלוי בצורה ובגודל.

500 גרם ביסקוויטים טחונים
200 גרם פקאן סיני גרוס
250 גרם שוקולד מריר או חלבי
1 ריצ' קטן 250 מ"ל
תמצית בטעם שקדים
חלב או מים לפי הצורך

בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים ריצ' ושוקולד. אם משתמשים בריצ' מרוכז לא מוסיפים מים.
לאחר שמתקבל גנאש חלק מכבים את האש.

בקערה גדולה שמים ביסקוויטים טחונים, ופקאן סיני גרוס. יוצקים את הגנאש לקערה ומוסיפים תמצית שקדים, לפי הטעם. בערך 1 כף.
מערבבים לתערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות לא מדי דביקה אבל גם לא קשה. משהו דומה לתערובת של כדורי שוקולד. אם התערובת קשה מדי מוסיפים קצת מים או חלב עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה, דומה לשל כדורי שוקולד.

דוחסים את התערובת לתבניות מגנום או כל ארטיק אחר. נועצים מקל ומהדקים את התערובת באופן שימלא טוב את כל השקע ויהיה שטוח מלמעלה.

מעבירים להקפאה עד להתקשות מוחלטת.

מכינים ציפוי:

250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת בוטנים

ממיסים יחד ומעבירים לכוס גבוהה.
טובלים את הארטיקים בשוקולד עם חמאת הבוטנים. מנערים מעודפי ציפוי.
מניחים על מגש.
מצפים את כל הארטיקים ומעבירים לייבוש בהקפאה.
שומרים בהקפאה או במקרר. בהקפאה לזמן ארוך. במקרר למספר ימים.

טיפ: אם רוצים לקשט את הארטיקים, מקשטים כל ארטיק בנפרד אחרי הציפוי, כשהציפוי עדיין רטוב כדי שהקישוט ייתפס.
אם רוצים רק לאבק בצבע מטאלי או לקשקש בפסים של שוקולד לבן- מכינים את כל הארטיקים ואז אחרי שהציפוי מתייבש מקשטים.

צפה בקובץ המצורף 950201

צפה בקובץ המצורף 950202



לא אוכלים אותם ישר מההקפאה. מניחים קצת לכמה דקות
 

איזון

משתמש מקצוען
מהמם
יצא לך
איך ציפית?
אני תמיד מסתבכת עם הציפוי?
הכנסתי חצי מהכמות של חומרי הציפוי לכוס זכוכית עבה, צרה
המסתי במיקרוגל כל פעם ל30 שניות ערבבתי קצת ועוד 30 שניות וכך 3 או 4 פעמים.
טבלתי את הארטיקונים בשוקולד המומס, ניערתי קלות והנחתי על נייר אפיה לייבוש, מתייבש מייד.
לקראת הסוף השוקולד התחיל להתקשות אז הכנסתי ל15 שניות נוספות.
אח''כ הכנתי שוב עם שאר הכמות
 

אטיאס מירי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@ה. בקר
צריכה לרגע את עצתך בתכנון אם אפשר
חפשתי מתכון ולא מצאתי

אני רוצה להכין פרלינים בצורת ארטיק
שיהיה לי ארטיקים עמידים לאורך זמן למשלוח מנות שאני אורזת כבר ביום חמישי לפני פורים.

אין לי בעיה לטמפרר את השוקולד
חשבתי ככה תכווני אותי אם זה יצא טוב..
לטמפרר שוקולד
להוסיף לו אגוזי לוז גרוסים / טחונים
אני רוצה שזה יהיה עמיד אז מה עוד אפשר להוסיף פה?

ולהטמיע ככה ביד מלית נוגט משובח

אסביר:
אני אמלא חצי תבנית בשוקולד ואז אזלף מלית נוגט
ואכסה בשוקולד עם הלוז הטחון...

מה יצא לי?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ל
@ה. בקר
צריכה לרגע את עצתך בתכנון אם אפשר
חפשתי מתכון ולא מצאתי

אני רוצה להכין פרלינים בצורת ארטיק
שיהיה לי ארטיקים עמידים לאורך זמן למשלוח מנות שאני אורזת כבר ביום חמישי לפני פורים.

אין לי בעיה לטמפרר את השוקולד
חשבתי ככה תכווני אותי אם זה יצא טוב..
לטמפרר שוקולד
להוסיף לו אגוזי לוז גרוסים / טחונים
אני רוצה שזה יהיה עמיד אז מה עוד אפשר להוסיף פה?

ולהטמיע ככה ביד מלית נוגט משובח

אסביר:
אני אמלא חצי תבנית בשוקולד ואז אזלף מלית נוגט
ואכסה בשוקולד עם הלוז הטחון...

מה יצא לי?
לא חושבת שיצא טוב אלא אכם כן הנוגט יהיה רק למרכז ולא ממש בצדדים וכן הלוז ואז בסוף תמלאי את הכל הרווחה בשוקולד ואז המילוי יהיה פנימי בלבד.
 

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L
@ה. בקר מה אפשר לשים במקום פקאן סיני ויתן תוצאה משובחת
והאם במגנום המיני הרגיל (לא הכי קטן) זה בסדר או שזה גדול מדי?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה