תוסיפי מעט מים ותערבבי לתערובת חלקה@ה. בקר , תודה! הכנתי אתמול נגלה אחת ונראה מושלם
הכנסתי את שאר העיסה אתמול למקרר,
עכשיו אני רוצה להכין עוד נגלה והעיסה ממש התייבשה
יש דרך להציל אותה?
אני הכנתי את זה עכשיו לשבת החזיק בחוץ שעה פלוס פצצה...איך אני מכינה ציפוי שוקולד פרווה שיתקשה ולא ימס אחרי ההכנה(לקחת לנסיעה של שעה וחצי) ??
כן@ה. בקר נראה מושלם,
זה מתכון שאפשר להכין אותו גם בתבנית אחת ולחתוך אח''כ לריבועים ולטבול?
לא דחוף לי הצורה של המגנום, המתכון עצמו נראה לי טעים
מהמם
צפה בקובץ המצורף 950195
טוב, זה לא באמת ארטיק.
אז מה זה כן?
שאלה טובה.
אין לי הגדרה של ממש.
זה לא פטיפור
וכאמור גם לא ארטיק
זה לא כדור שוקולד בצורת ארטיק
וגם לא עוגה.
מה זה כן אם כן?
טעים!
וזה מה שחשוב, לא?
רכיבים ל 10-15 ארטיקים- תלוי בצורה ובגודל.
500 גרם ביסקוויטים טחונים
200 גרם פקאן סיני גרוס
250 גרם שוקולד מריר או חלבי
1 ריצ' קטן 250 מ"ל
תמצית בטעם שקדים
חלב או מים לפי הצורך
בסיר קטן, על אש נמוכה ממיסים ריצ' ושוקולד. אם משתמשים בריצ' מרוכז לא מוסיפים מים.
לאחר שמתקבל גנאש חלק מכבים את האש.
בקערה גדולה שמים ביסקוויטים טחונים, ופקאן סיני גרוס. יוצקים את הגנאש לקערה ומוסיפים תמצית שקדים, לפי הטעם. בערך 1 כף.
מערבבים לתערובת אחידה.
התערובת צריכה להיות לא מדי דביקה אבל גם לא קשה. משהו דומה לתערובת של כדורי שוקולד. אם התערובת קשה מדי מוסיפים קצת מים או חלב עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה, דומה לשל כדורי שוקולד.
דוחסים את התערובת לתבניות מגנום או כל ארטיק אחר. נועצים מקל ומהדקים את התערובת באופן שימלא טוב את כל השקע ויהיה שטוח מלמעלה.
מעבירים להקפאה עד להתקשות מוחלטת.
מכינים ציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
2 כפות חמאת בוטנים
ממיסים יחד ומעבירים לכוס גבוהה.
טובלים את הארטיקים בשוקולד עם חמאת הבוטנים. מנערים מעודפי ציפוי.
מניחים על מגש.
מצפים את כל הארטיקים ומעבירים לייבוש בהקפאה.
שומרים בהקפאה או במקרר. בהקפאה לזמן ארוך. במקרר למספר ימים.
טיפ: אם רוצים לקשט את הארטיקים, מקשטים כל ארטיק בנפרד אחרי הציפוי, כשהציפוי עדיין רטוב כדי שהקישוט ייתפס.
אם רוצים רק לאבק בצבע מטאלי או לקשקש בפסים של שוקולד לבן- מכינים את כל הארטיקים ואז אחרי שהציפוי מתייבש מקשטים.
צפה בקובץ המצורף 950201
צפה בקובץ המצורף 950202
לא אוכלים אותם ישר מההקפאה. מניחים קצת לכמה דקות
500 גר' ביסקוטים שהם כבר טחונים או שהם שלמים?500 ג' בי
ביסקויטים ששוקלים 500 גרם כשהם שלמים, ישקלו גם 500 גרם כשהם טחונים.500 גר' ביסקוטים שהם כבר טחונים או שהם שלמים?
אותו דבר גם לגבי הפקאן
הכנסתי חצי מהכמות של חומרי הציפוי לכוס זכוכית עבה, צרהמהמם
יצא לך
איך ציפית?
אני תמיד מסתבכת עם הציפוי?
לא חושבת שיצא טוב אלא אכם כן הנוגט יהיה רק למרכז ולא ממש בצדדים וכן הלוז ואז בסוף תמלאי את הכל הרווחה בשוקולד ואז המילוי יהיה פנימי בלבד.@ה. בקר
צריכה לרגע את עצתך בתכנון אם אפשר
חפשתי מתכון ולא מצאתי
אני רוצה להכין פרלינים בצורת ארטיק
שיהיה לי ארטיקים עמידים לאורך זמן למשלוח מנות שאני אורזת כבר ביום חמישי לפני פורים.
אין לי בעיה לטמפרר את השוקולד
חשבתי ככה תכווני אותי אם זה יצא טוב..
לטמפרר שוקולד
להוסיף לו אגוזי לוז גרוסים / טחונים
אני רוצה שזה יהיה עמיד אז מה עוד אפשר להוסיף פה?
ולהטמיע ככה ביד מלית נוגט משובח
אסביר:
אני אמלא חצי תבנית בשוקולד ואז אזלף מלית נוגט
ואכסה בשוקולד עם הלוז הטחון...
מה יצא לי?
גם מיני הרגיל זה טוב@ה. בקר מה אפשר לשים במקום פקאן סיני ויתן תוצאה משובחת
והאם במגנום המיני הרגיל (לא הכי קטן) זה בסדר או שזה גדול מדי?
אפשר@ה. בקר המתכון של הארטיקים אפשר גם בלי השקדים?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: