ארוחת צהריים בסיר אחד

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
תפו"א בתנור עם חתיכות חזה עוף.
מתבלת את החזה ברוטב צ'ילי וקטשופ ומכסה אותו.
ואת התפו,א כיד הדמיון הטובה.
אפשר להוסיף את כל סוגי הירקות
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
ארוחת צהריים הכי קלה שיש-
פורסים בצל ומניחים בסיר גדול, מעליו עוף- איזה חלקים שיש, אפשר גם חלקי הודו, כשהבצל מתחיל להגיר נוזלים מוסיפים מים ושלל ירקות מגורדים, מבשלים שעתיים, 10 דקות לפני שהילדים באים שופכים שקית אטריות למרק. מכיל את כל אבות המזון, בלי שמן ובלי הרבה מלח. בריא וטעים.
אם את לא רוצה בשרי- אפשר לעשות את אותו דבר עם עדשים אדומות או אפילו בתוספת, זה משדרג.

מרק עמוס בקטניות, ירקות מגוררים וקוביות תפו"א גדולים- גם מכיל את כל אבות המזון בסיר אחד. אפשר להגיש את התפו"א בנפרד.
 

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עוף בסיר
עם אורז אפונה, גזר, רצועות פלפל בהיר ו...זייתים.
מעדן.

(מטגנים בצל ושום, מוסיפים את העוף, הירקות והאורז +מים ורסק עגבניות)
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
כל חלק של עוף יכול להאפות בתנור עם תפו"א וירקות, חייב נוזלים עד אמצע התבנית, תיבול טוב ואפייה מכוסה של שעתיים וחצי לפחות על 200 מעלות.
 

nomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
פלפל ממולא באורז ועוף טחון
טעיםם....
 

eden7115

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
כל דג שהוא בתנור, עם ירקות.
(בדג כמו סלמון שמתייבש מהר כדאי להכניס קודם את התבנית עם הירקות ואחרי רבע שעה להוסיף את הסלמון ל-12-14 דק' אפייה).

שקשוקה.

מדיאס - תפו"א ממולאים בקציצות בשר טחון ברוטב עגבניות - ניתן להכין מבושל או אפוי.

חזה עוף מוקפץ עם ירקות.

מג'דרה - תבשיל עדשים ואורז בסיר אחד.
(יש צורך אמנם לבשל קודם את העדשים כרבע שעה לבד, אבל ניתן לעשות זאת לכמות גדולה ולהקפיא ואז כשרוצים להכין שולפים מההקפאה את העדשים המבושלות ומכניסים לסיר).

יש גם את התבשיל הזה שהעלו פה פעם:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=595137&postcount=20
 

שירה פיג

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוף בפתיתים
מניחים את חבילת הפתיתים מטובלת היטב בתבנית ומעליה העוף(רצוי שהעור יהיה כלפי מטה) כמובן גם הוא מטובל
מוסיפים 2-3 כוסות מים שיכסו את הפתיתים ומכניסים לתנור מכוסב לשעתיים
מעדן
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
אושפלאו - מתכון של בני סיידא

נכתב ע"י שם משתמש;1617774:
בסיר אחד או בתבנית אחת, אשמח למתכונים.



אושפלאו:

המצרכים:
6-8 מנות

3 כוסות אורז
1/3 כוס שמן
4 כרעי עוף מפורקים
4 בצלים פרוסים
6 שיני שום פרוסות(2)
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
750 גר` גזר חתוך לגפרורים
1 ראש שום שלם

5-6 כוסות מרק עוף צח (אפשר להשתמש גם במים עם 2-3 כפותא.מרק עוף)
אני שמה 5 וחצי כוסות.

ההכנה:
משרים את האורז במים רותחים לחצי שעה (אפשר יותר)

מחממים בסיר גדול וכבד (מומלץ בסוטז`) את השמן ומטגנים את חלקי העוף עד שיזהיבו. מוציאים ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את הבצל והשום ומטגנים עד הזהבה. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר, מכסים ומאדים כ-30 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים גם את ראש השום (אני לא מוסיפה).

מסננים את האורז ומפזרים מעל הכל. מתבלים מעט ומכסים את הכל במרק עוף עד לגובה האורז ועוד קצת.
מביאים לרתיחה על אש גבוהה ומבשלים כך עד שהמים מתחילים להיספג באורז והאורז מתחיל להתגלות באמצע
מרחיקים את האורז מדופן הסיר למרכזו ע"י העברה של כף עץ בין התבשיל לדופן הסיר.

פורשים על הסיר מגבת מטבח, סוגרים מעליה את מכסה הסיר ומקפלים את שולי המגבת על המכסה.
מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כך כ-50 דקות.

מסירים מהאש ומשהים כ-15 דקות.
מעבירים את התבשיל לקערת הגשה או הופכים על מגש גדול ומגישים חם.

בתאבון!
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בעבר הייתי מכינה, מעדן עולמי לדעתי:

כרעיים עוף מופשרות לחלוטין (קפוא לא מגיר כמעט נוזלים), מאדים ללא שום תבלין כשכמעט מוכן, מוציאים לצלחת, מוסיפים כוס-שתיים אורז מלא בדוק ושטוף, וכוס שעועית ירוקה קפואה, 2-4 כוסות מים (תלוי במס' כוסות של האורז)ו-2 כפות גדושות רסק עגבניות ומעל את העופות. מבשלים עד שמוכן לגמרי.

בתאבון.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהי העלתה פה פעם מתכון לעוף ואורז בסיר אחד עם קוביות גמבה ובצל מטוגן- מעדן חלומי!
אני מכינה את זה המון ויש לזה ריח וטעם משגעים.
אני לא מצליחה למצוא את הקישור, אם את רוצה אני אפרט את המתכון
 

נפ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
כדורי בשר ואורז ברוטב עגבניות
 

חנה4

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
D I G I T A L
נכתב ע"י מרים אדריכל;1618295:
מישהי העלתה פה פעם מתכון לעוף ואורז בסיר אחד עם קוביות גמבה ובצל מטוגן- מעדן חלומי!
אני מכינה את זה המון ויש לזה ריח וטעם משגעים.
אני לא מצליחה למצוא את הקישור, אם את רוצה אני אפרט את המתכון

אשמח לקבל.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
עוף ואורז+גמבה בקדירה אחת. נשמע סתם כזה? טעמו ויאורו עינכם...
עשיתי היום לחבריה והם התחננו שאבשל להם כך יום יום.
קוצצים בצל בכמות נדיבה
מאדים בשמן
מוסיפים קוביות קטנות של גמבה (לקטנים הייתי צריכה אחר כך לשלות אותם. את לא רצו את ה"אדום, האדום הזה")
מעל מניחים את הכרעיים+ פפריקה+פלפל שחור או קצת צ'ילי גרוס.
נותנים לעוף להתבשל ולבעבע בנחת ולהוציא נוזלים כתומים בהשראת הפפריקה.
אחרי כשעת בישול, מוסיפים מים בכמות שתתאים להבלע את האורז, ועוד קצת, שעדיין יישאר רוטב.
מוסיפים גם אבקת מרק או מלח ותיבול עדין למי שבלחץ מהמונוסודיום גלטומט.
כשהנוזלים מבעבעים- מוסיפים את האורז בכמות הרצויה.
אחרי עשרים דקות אפשר לכבות.
האורז סופח את הנוזלים ומקבל טעם מפלא של עוף, והריח...
ועוד כיף קטן לתוספת:יש רק סיר אחד לשטוף...
לא מוצאת קישור, אבל מצאתי את המתכון שהעתקתי לי
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אני עושה את זה עם עוף שהתבשל במרק. עוף מכובס כמו שהוא נקרא בביתינו.
מפוררת אותו לחתיכות, שמה מעליו אורז שיכסה את כולו, ומעל שופכת או מרק או מים עם תבלינים כגון כמון, כורכום, פפריקה, א. מרק עוף וכולי כל פעם לפי הטעם שמתחשק לי.
מוודאים שהמים מכסים את האורז כ- 2 ס"מ מעל.
ומבשלת כחצי שעה פלוס מינוס.
אחר כך מערבבת ויוצא לי עוף ואורז בתבשיל אחד.

דומה קצת לאושפלאו
 

ari

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מרים אדריכל;1618611:
עוף ואורז+גמבה בקדירה אחת. נשמע סתם כזה? טעמו ויאורו עינכם...
עשיתי היום לחבריה והם התחננו שאבשל להם כך יום יום.
קוצצים בצל בכמות נדיבה
מאדים בשמן
מוסיפים קוביות קטנות של גמבה (לקטנים הייתי צריכה אחר כך לשלות אותם. את לא רצו את ה"אדום, האדום הזה")
מעל מניחים את הכרעיים+ פפריקה+פלפל שחור או קצת צ'ילי גרוס.
נותנים לעוף להתבשל ולבעבע בנחת ולהוציא נוזלים כתומים בהשראת הפפריקה.
אחרי כשעת בישול, מוסיפים מים בכמות שתתאים להבלע את האורז, ועוד קצת, שעדיין יישאר רוטב.
מוסיפים גם אבקת מרק או מלח ותיבול עדין למי שבלחץ מהמונוסודיום גלטומט.
כשהנוזלים מבעבעים- מוסיפים את האורז בכמות הרצויה.
אחרי עשרים דקות אפשר לכבות.
האורז סופח את הנוזלים ומקבל טעם מפלא של עוף, והריח...
ועוד כיף קטן לתוספת:יש רק סיר אחד לשטוף...
לא מוצאת קישור, אבל מצאתי את המתכון שהעתקתי לי

שעת בישול של העוף עם תבלינים ללא מים? זה לא ישרף?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  24  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה