בשרי ארוחת ניצול שאריות-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לאחרונה התחלתי לשמור את כנפי העוף ממרק העוף של שבת. מפרקת את העוף מהעצם ומקפיאה. כשמצטברת לי כמות נחמדה, אני מכינה ממנה ארוחה טעימה ומזינה, כזו שלא מביישת גם ארוחה מתוכננת מראש שלא עשויה משאריות.

שווה.
קל להכנה.
ניצול מקסימלי של העוף.
ממליצה.
IMG_9431_682x1024.jpg


האמת שלתת מתכון מדוייק זה קצת מורכב, כי אני פשוט שמה מה שנראה לי.
אבל בערך.

במחבת גדולה מאדים בצל. ומוסיפים ירקות נוספים לפי הטעם, ולפי מה שהמקרר מאפשר. כרוב קצוץ [מומלץ ממש], מקלות גזר וקישואים, בצל ירוק, פלפל אדום רצועות קטנות וכיוצ"ב. מאדים את הירקות מספר דקות ולא יותר מדי כדי שישאר קראנצ'י.
מוסיפים את העוף. אפשר כמובן גם להכניס שאריות עוף אחרים כמו כרעיים שנותרו משבת, גם אם הן מתובלות, חותכים את העוף לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מקפיצים דקה. [גם שאריות בשר בקר קרועים לשערות או חתוכים לרצועות דקות יעשו כאן את העבודה].
מוסיפים תבלינים- פפריקה מתוקה, גריל עוף, שום, כמון, מלח, כורכום, פלפל שחור, קטשופ, מעט סוכר חום לאיזון הטעמים, רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי או סויה, וככל העולה על טעמכם.....חוויאג' למשל...קארי וכיוצ"ב.

מקפיצים דקה עם התבלינים. מוסיפים מעט מים כדי שיהיה רוטב לפחמימה. ומערבבים.

תוך כדי הקפצת הירקות מכינים את הפחמימה. זה יכול להיות קוסקוס, אורז, פסטה, ספגטי, נודלס ואפילו פירה. אם נשאר לכן אורז משבת, אדרבא- השתמשו בו.

מגישים-
שמים את הפחמימה בצלחת ויוצקים מעליה מהעוף והירקות. אני אוהבת להוסיף עוד קצת בצל ירוק טרי ושומשום שחור ולבן בהגשה.
IMG_9428_1024x682.jpg
IMG_9433_1024x682.jpg

בתיאבון.
 

מה יש

משתמש מקצוען
אני גם משתמשת בשאריות של העצמות וגרונות עוף ,אחרי שהורדתי אותם אני קוצצת עם סכין שיהיה חתוך יותר דק ומקפיצה לסוג של שווארמה ואז יש יופי ארוחה ביום ראשון ( פלוס מרק שנשאר משבת)
לדעתי זה ממש חיסכון
גמאנחנו, לא יודעת אם חיסכון כמו בל תשחית.
רוצים הרבה עוף במרק לטעם אבל בפועל לא כל כך נאכל...
ממליצה מאד לערבב עם בצל מטוגן ומתובל, הוא רך והעוף מתייבש מהר ככה יש גם גיוון במרקם.
תבלין שווארמה הוא עז מאד- מחפה על כך שאני מערבבת עוף בתיבולים שונים והכל ביחד מתקבל נהדר.
 

מוריה מועלם

מוריה מועלם אדריכלות ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
בשר מפורק משאריות של שבת
אני התחלתי לעשות משאריות הבשר של שבת
הכי טוב שנשאר אסאדו אבל גם כל בשר שהוא יותר בשר מתפרק לשערות
מקפיאה או שומרת במקרר משבת - אח"כ מפרקת ביד את הבשר לשערות
מטגנת בצל קצוץ קטן במחבת מוסיפה את הבשר המפורק עם כוס וחצי מים ותיבול של רטבים: ברביקיו , צילי וטריאקי
ויוצא מושלם
ממלאה בפיתות או לחמניות טובות - וזה ממש ארוחה מיוחדת
שלא מביישת אירוח מכובד.


עוד רעיון הכנתם שוקיים עוף בכל צורה שהיא
ונשאר לכם
אתם יכולים לטגן אותםויוצא אוהו..
לטבל את השוקיים היטב במיטב התבלינים שיש לכם - עדיף להשרות לילה עם המרינדה לא חובה
אח"כ להכין קמת עם תבלין גריל עוף , וביצה עם צילי מתוק - ולתבול בקמח ואז בביצה ואז בקמח
ולטגן על אש נמוכה.

אם נותר מרק ניתן להקפיא אותו ובשעת הצורך להוציא אולי להוסיף עוד קצת ירקות לבשל עוד קצת ולטחון
תקבלו מרק טחון מצוין
 

אני הקטנה

משתמש צעיר
איזה רעינות מצויינים. שומרת.

ה. בקר, הירקות והעוף שכתבת למעלה מתאים גם למילוי בבלינצעס? כדאי לטחון את העוף כשממלאים בבלינצעס?
חשוב לי שזה יצא רטוב ולא יבש. (מנסיון מר בעבר:()
 

פרוגינית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
נראה טוב, אשמח למתכון לשאריות של אורז. כל פעם אני זורקת כמויות של אורז..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה