דיון אפליקציית פייר fair

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לדעתי היא באופן כללי מעולה וגם מציעה מודל עמלות נהדר עבור המשקיעים באמצעותה.
רק שים לב למגבלות העיקריות שלה כיום שהן למעשה מסחר והשקעה אך ורק *בקרנות נאמנות בבורסה הישראלית*.

ככל שאתה בין כה וכה מתכנן להשקיע באמצעות קרן נאמנות בבורסה הישראלית אז דרכם רף הכניסה הוא מינימלי (250 ש"ח בלבד).
מעבר לכך ניתן לבצע הוראת קבע, קיים ניכוי מס במקור ובנוסף נכון להיום אין עמלת קניה/מכירה בהנחה שמדובר על קרן נאמנות (למעט קרנות מחקות מדד שבהן העמלה נוחה בתעריף יחסית דומה לבתי ההשקעות הישראלים המובילים).

הפיני

משתמש צעיר
@דניאל נבון
התכוונתי למחקות מדד
והסיבה העיקרית בגלל הרף כניסה
ראיתי עוד אפליקצייה שנראית יותר טובה בלינק
מה דעתך?

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
@דניאל נבון
התכוונתי למחקות מדד
והסיבה העיקרית בגלל הרף כניסה
ראיתי עוד אפליקצייה שנראית יותר טובה בלינק
מה דעתך?
בפייר יש קרנות מחקות מדד ישראליות ולא "קרנות איריות" או "קרנות אמריקאיות" אם אתה בקיא בהבדלים.
מבחינת העמלה בפייר היא נוחה גם בקרנות מחקות מדד ודומה לבתי ההשקעות הישראלים,
השאלה אם יש שם את קרן הסל הספציפית שאתה מחפש להשקיע באמצעותה (אם כן אז מעולה, נשמע שהיא מתאימה עבורך אם תרצה להתחיל עם רף כניסה נמוך).

לגבי בלינק - אני לא בקיא לגביה יותר מדי אבל ממה שידוע לי אפשר לסחור שם רק בבורסה האמריקאית,
אז היא רלוונטית רק במידה ואתה מחפש להשקיע באמצעות קרן סל מחקה מדד אמריקאית.

לדעתי שווה לבחון את ההבדלים בין קרן אמריקאית, קרן אירית וקרן ישראלית עוד לפני שאתה פותח חשבון השקעות,
כך תדע איפה רלוונטי עבורך לפתוח את החשבון.
יש כאן מאמר על קרן אירית שאתה יכול להתחיל ממנו (מפורט בו גם על היתרונות והחסרונות שלה לעומת קרנות אמריקאיות וישראליות)

הפיני

משתמש צעיר
@דניאל נבון @השקעות R הון
להבנתי ברור אירית וע"ז ממליצים כולם
רציתי רק לשאול אם האפשרות היחידה להשקיע בכל סכום (כגון הפקדה חודשית של 250+ שח מלבד הסכום הראשוני של פתיחת תיק)
אפשרי רק בקרנות נאמנות או קופות גמל
ובמסחר עצמאי זה עובד רק לפי יחידות? ואיך בקרן צוברת זה חוזר להשקעה במדד בסכום קטן?

תודה

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ערבבת כמה שאלות ונושאים אז אני מקווה שהתשובה שלי תצליח לענות לך,
אם פספסתי משהו אז תמשיך לשאול ואשמח להבהיר ולסייע (:

בכללי אם המטרה שלך היא לרכוש קרן אירית אז ניתן לרכוש קרנות איריות שנסחרות בבורסה הישראלים ב2 דרכים:
1. דרך הבנק (פחות מומלץ בשל העלויות הגבוהות, אם מדובר בסכום השקעה קטן אז על אחת כמה וכמה)
2. דרך בתי ההשקעות הישראלים ששם מינימום פתיחת החשבון הוא 10,000 ש"ח (באחד מהם) ובאחרים מינימום של 15,000 ש"ח ו 20,000 ש"ח.

לאחר שפתחת חשבון עם הסכום המינימלי אתה יכול להחליט להשקיע גם רק חלק קטן ממנו ואין הכרח להשקיע את כולו,
לדוגמה אתה יכול לרכוש יחידה אחת של קרן סל אירית מחקה S&P500 של אחת החברות שעולה כ 2,000 ש"ח.
כן, קיימת חובה לרכוש לפי יחידות,
זאת אומרת שאתה יכול לקנות יחידה אחת או 2 או 3 ולא יכול לרכוש 0.5 יחידות נניח.

דרך Fair שציינת בראש הדיון אתה יכול לרכוש קרנות נאמנות ישראליות החל מ 250 ש"ח (אין שם קרנות איריות כיום) ודרך בלינק שציינת אתה יכול לקנות החל מכל סכום קרנות אמריקאית (גם שם אין קרנות איריות).
גם דרך קופת גמל ניתן להשקיע וגם שם לא מדובר בהשקעה פסיבית באמצעות קרנות איריות.

לגבי העניין של קרן צוברת ששאלת - קרן צוברת היא קרן שבמקום לחלק דיבידנד היא שומרת אותו אצלה ולמעשה משקיעה אותו מחדש "מאחורי הקלעים" ללא צורך בפעולה מצידך.
אתה יכול להעמיק כאן לגבי קרן צוברת אם תרצה לקבל מידע מפורט יותר,
אבל על קצה המזלג מה שתיארתי זה הקונספט והיתרון העיקרי שלה.

הפיני

משתמש צעיר
@דניאל נבון
נניח ב 2000 שח שאני רוצה להשקיע במדד (זה כל הסכום הראשוני +הפקדה נוספת חודשי)
איפה אפשר להשקיע?
חוץ מהבנק

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
@דניאל נבון
נניח ב 2000 שח שאני רוצה להשקיע במדד (זה כל הסכום הראשוני +הפקדה נוספת חודשי)
איפה אפשר להשקיע?
חוץ מהבנק
לדעתי אתה יכול להסתפק בינתיים בקרנות נאמנות ישראליות דרך מקום כדוגמת FAIR להתחיל לצבור ניסיון בתור משקיע ולבצע השקעות בסכום התחלתי נמוך.
בעתיד כשהסכום יגדל לכיוון ה 10,000 ש"ח בזכות ההפקדות שתמשיך לבצע (ובעזרת ה' אולי גם בעקבות התשואה שתפיק) אז תוכל לפתוח חשבון מסחר באחד מבתי ההשקעות אם יהיה רלוונטי.

חשוב לזכור שגם אם תאלץ לבצע אירוע מס בעוד שנה או שנתיים בכדי להחליף לקרן אירית אז סביר להניח שהוא יהיה יחסית מינורי (מבחינת סכום כסף בהנחה ותחליט לעבור כשתגיע ל 10,000 ש"ח).

urieli

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
נכנסתי לפייר והאתר נראה מאוד נח גם מבחינת העמלות וגם מבחינת הקלילות בהבנה של המערכת אף פעם לא השקעתי בשוק ההון (למעט קריפטו) תמיד קראתי המון וכעת אני מעוניין להפקיד לשם כסף אבל הייתי מעוניין קודם לדעת מלמעלה באיזה דברים ניתן להשקיע בלי פקפוק מבחינה כשרותית (אם יש דבר כזה בכלל),ובאיזה יש לבדוק כל אחד לגופו ,אני מדבר על הכל כולל קרנות,אג"ח,מניות ,מי שיוכל לענות לי אני מאוד אשמח...

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
נכנסתי לפייר והאתר נראה מאוד נח גם מבחינת העמלות וגם מבחינת הקלילות בהבנה של המערכת אף פעם לא השקעתי בשוק ההון (למעט קריפטו) תמיד קראתי המון וכעת אני מעוניין להפקיד לשם כסף אבל הייתי מעוניין קודם לדעת מלמעלה באיזה דברים ניתן להשקיע בלי פקפוק מבחינה כשרותית (אם יש דבר כזה בכלל),ובאיזה יש לבדוק כל אחד לגופו ,אני מדבר על הכל כולל קרנות,אג"ח,מניות ,מי שיוכל לענות לי אני מאוד אשמח...

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום

מיכל101

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אפשר שם לסנן לפי תגית של "קרנות כשרות"

טרינום

משתמש פעיל
מה התועלת בהשקעה דרך פייר בקרן כספית למול השקעה דרך הבנק?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה