בקערת מיקסר נשים 2 כפות שמרים יבשים (השמרים יבשים שמצליחים תמיד הם של חברת הנמל BRUGMAN)
שקית אבקת אפיה
מעל 500 מיל מים פושרים עד חמים..לא רותחים!!!!(כ 3 כוסות חד פעמי לשתיה
קרה)כדאי מאוד ללכת עם כוס מדידה במים.
3/4 כוס סוכר
להמתין 10 דקות שיתססו השמרים!לא לוותר!
ומעל
קילו קמח מנופה
להתחיל לערבל
ובהדרגה נוסיף
3/4כוס שמן (חצי לבצק רבע לעטיפה אחרונה)
כף מלח
מרגע זה לתת לישה של 10 דקות לפחות!!!!!!
לערבל במשך 10 דקות עד לבצק רך וקיטפתי
לכסות עם ניילון נצמד(יוצר וואקום ושומר על לחות הבצק)ולתת תפיחה עד הכפלת הנפח
לאחר מכן ליצור צורות.מהרגע שסיימנו ליצור והחלות מונחות על נייר האפיה בתבנית זה הזמן להדליק תנור על החום הגבוה 250 מעלות קו עליון ותחתון
בחורף ניתן לכסות או להניח
במקום חמים
שוב להניח לתפיחה עד הכפלת הנפח.אין צורך לכסות
דקה לפני שמכניסים לתנור אחרי שהנפח הוכפל
נבריש בביצה עם כף מים ולפזר שומשום
כשהחלות /לחמניות מוכנות להוציא ולהניח בחוץ על גבי רשת התנור כדי למנוע רטיבות בתחתית!!! בהצלחה
כלל חשוב לגבי המעלות.
את יכולה לאפות ב250 מעלות
בתנאי שעשית
*תסיסה של השמרים 10 דקות לפחות
*לשת את הבצק 10 דקות
*תפיחה עד הכפלת הנפח בבצק
*ותפיחה עד הכפלת הנפח בצורה
אם עשית את כל השלבים הללו מכאן תור התנור לתת את הגוון ואת יכולה לאפות אותו בלי לחשוש שיאפה חיצוני וישאר בצקי מבפנים על 250 מעלות!!! אפיה רגילה.