דרוש מידע אסתר קעניג , אם משפחת קעניג הידועה, ומזכירת הנציב העליון

abc8847

משתמש חדש
אלעזר מרדכי גולדברג ז"ל - לאמא שלו קוראים מרים היא בת של ר' זושא.

יהודה לייב רובין ז"ל - אני לא יודעת בוודאות, הקשר הוא מצד אשתו, אשתו מהבית הגר, כאן חסר לי מידע מה שאני כן יודעת שהוא צאצא של ר' גדליה.
אם יש כאן משהו שידע להשלים את התמונה, תודה.

נחמן קירשבוים ז"ל - האמא היא בת של טובה קיפניס שהיא מהבית רוזנפלד היא הבת של אודל.
רובין היה נשוי לבת של יצחק מאיר הגר חתן של הר"ר אלעזר מרדכי קניג זצ"ל מצפת

יאנקאלע

משתמש מקצוען
זה אותו בית כנסת.
ממש לא

יש בית כנסת פרושים ברחוב עמרם גאון ואותו בנה וייסד זקננו ר' שמואל יעקב וינברג ז"ל חמיו של רא"מ קעניג זצ"ל

ויש בית כנסת נוסף שנקרא קעהניגס שוהל ששימש את המשפחה ולפני כעשרים-שלושים שנה בית הכנסת נשאר ללא מתפללים וחסידי ברסלב בגבעת שאול התפללו באולם שכור
אז עשו הסכם של בית כנסת בלי מתפללים ומתפללים בלי בית כנסת וזה משמש כהיום לחסידי ברסלב
אכן חלק ממשפ' קניגסברג המתגוררים באזור מתפללים גם שם
חלק מההסכם בבית הכנסת הוא למשל בשבת בבוקר בקידושא רבא לומדים "סיפורי מעשיות" ושאילתות עם פירוש רקח מרדכי

abc8847

משתמש חדש
ממש לא

יש בית כנסת פרושים ברחוב עמרם גאון ואותו בנה וייסד זקננו ר' שמואל יעקב וינברג ז"ל חמיו של רא"מ קעניג זצ"ל

ויש בית כנסת נוסף שנקרא קעהניגס שוהל ששימש את המשפחה ולפני כעשרים-שלושים שנה בית הכנסת נשאר ללא מתפללים וחסידי ברסלב בגבעת שאול התפללו באולם שכור
אז עשו הסכם של בית כנסת בלי מתפללים ומתפללים בלי בית כנסת וזה משמש כהיום לחסידי ברסלב
אכן חלק ממשפ' קניגסברג המתגוררים באזור מתפללים גם שם
חלק מההסכם בבית הכנסת הוא למשל בשבת בבוקר בקידושא רבא לומדים "סיפורי מעשיות" ושאילתות עם פירוש רקח מרדכי
בהתחלה כמה חסידי ברסלב נכנסו להתפלל בבית כנסת שלנו והדוד גרשון ז"ל הרגיש שהם רוצים להשתלט על בית הכנסת וגם אחד מהם התייחס ממש לא יפה להרב רקובסקי ז"ל רב בית החולים הדסה הוא היה מידי פעם קורה לו ציוני ארויס אז גרשון די גירש אותם וליפני כ 40 שנה הם פתחו בית כנסת במחסן עלוב ואז המניין התדלדל והיו עולים למעלה לחפש מניין עד שגרשון עבר לרמות ואז דוד שלי מנחם קרא לחסידי ברסלב ועשה איתם שותפות זה קרה ליפני כ 37 שנים אני גם היתי מתפלל במחסן ומידי פעם הלכתי גם להשלים מניין אצל המשפחה מי שנשאר שם מהמשפחה זה רק דוד שלי מנחם קניגסברג

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

abc8847

משתמש חדש
גם לא כל הבנים
אחד מהם היה חסיד באבוב והתגורר בבני ברק או בבת ים
נראה לי ששמו ר' משה ז"ל
משה ז"ל הבן של ר'גדליהו זצ"ל היה חסיד ברסלב והוא היה גר בבאבוב בת ים כי השווער שלו היה גר שם בבית האבות ואחרי הפטירה של חמיו עבר לבני ברק אז הבנים שלו חיים ונחמן הם 3/4 חסידי באבוב ורבע חסידי ברסלב חיים מנהל את האירוח בקיבוץ של חסידי ברסלב במירון בראש השנה

abc8847

משתמש חדש
ודרך אגב יש קבוצה בוואצאף למשפחת קעניג המורחבת מי מהמשפחה שמעוניין להצטרף יוכל לשלוח לי הודעה לוואצאף מספר 0522829181 ואני יצרף אותו

טאבו

משתמש סופר מקצוען
וואו! לא ידעתי שיש לי כל כך הרבה קרובי משפחה בפרוג!
יש לי גם תמונה שלה למי שרוצה באישי בלבד
אין לי אפשרות לשלוח תשלחו לי ואני יחזיר בל"נ
אפשר את התמונה?
פעם אמרו לי שאני דומה לה וממש מעניין אותי לראות איך היא הייתה נראית.

יאנקאלע

משתמש מקצוען
משה ז"ל הבן של ר'גדליהו זצ"ל היה חסיד ברסלב והוא היה גר בבאבוב בת ים כי השווער שלו היה גר שם בבית האבות ואחרי הפטירה של חמיו עבר לבני ברק אז הבנים שלו חיים ונחמן הם 3/4 חסידי באבוב ורבע חסידי ברסלב חיים מנהל את האירוח בקיבוץ של חסידי ברסלב במירון בראש השנה
החתן שלו גם לא ברסלבר
נראה לי בויז'ניץ

abc8847

משתמש חדש
נראה דרך גוזמא...
האזור של משפחות וינברג -קניג -גניגסברג הוא גב"ש 25 -27 [ותחילת רחוב אלקבץ]
לצערי זה כבר לא שלנו זה נמכר בכסף קטן הגבולות של השטח לידיעתי היה מפינת רחוב אלקבץ עד אחרי הכביש שמוביל לכנפי נשרים אני זוכר שהתחילו לבנות את הכביש סבתא שלי ז"ל עמדה וצעקה לטרקטורים שודדים כי חלק מהכביש נגזל מאיתנו לצורך בנית הכביש ללא פיצוי אז גרשון וסבתא שלי עמדו וניסו להתנגד אבל לא הצליחו לעשות כלום

abc8847

משתמש חדש
בעלי שמע מנכדו הרה"ח רבי מנחם קניגסברג שליט"א שהוא זה שהוציא לאור את הספר במהדורה מחודשת בפאר והדר,
והפיץ אותו ברחבי עולם התורה, שעל הספר היה הסכמה מהרב קוק זצ"ל אבל ההסכמה הזו מעולם לא נדפסה.
לפני הוצאת המהדורה החדשה, חיפשו שוב את ההסכמה ולא מצאו.

מאיזה בת שמעתם?
יש רק 2 אופציות או סבתא שלי או אודל רוזנפלד

טאבו

משתמש סופר מקצוען
פעם קראתי קובץ שהכינו על אחות של אסתר פרומט והיו שם המון סיפורים על אבא שלה וגם עליה כולל הסיפור עם השרשרת והסיפור עם הפיגוע.
היה שם גם סיפור אחד חזק על ערבי שהתנכל לר' שמואל יעקב וינברג ולאחד הבנים והוא משך לו את האוזן והיא נשארה אצלו ביד, אחר כך הערבי הלך לבית החולים עם אוזן ביד.

abc8847

משתמש חדש
פעם קראתי קובץ שהכינו על אחות של אסתר פרומט והיו שם המון סיפורים על אבא שלה וגם עליה כולל הסיפור עם השרשרת והסיפור עם הפיגוע.
היה שם גם סיפור אחד חזק על ערבי שהתנכל לר' שמואל יעקב וינברג ולאחד הבנים והוא משך לו את האוזן והיא נשארה אצלו ביד, אחר כך הערבי הלך לבית החולים עם אוזן ביד.
ר'שמואל יעקב ויברג זצ"ל בנה את הבית שלו על הדרך ממוצא לעיר זה היה מקום שומם הערבים בהתחלה הם ניסו להתנכל לו אבל בהמשך הוא טיפל בהם עד שהם פחדו ממנו מאוד זה מה שסיפרו לי הוא היה מגן על היהודים שעברו משם לכיוון העיר העתיקה

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה