יש לו 2 בנים בברסלב 1 ר'מנשה 2 ר' דודעד כמה שידוע לי אין לו בנים ברסלב
יש לו 2 בנים בברסלב 1 ר'מנשה 2 ר' דודעד כמה שידוע לי אין לו בנים ברסלב
אתה חתן של חיים עוזר קרביץ ? או של שלמה וינלס ?אשתי נינה של אסתר פורמט
נכדה של ר גרשון
חמותי זוכרת אותה ותוכל לעזור לך במידע עליה הם גרו באותו בית בגבש
????
יענקל מחב"ד
לא ישראל מאיר
הבנות לא הבנים כןר' יעקב גרשון זה השם וכן יש לו כמה בנים ברסלב
ואגב לא כל הילדים של ר' גדליה הם ברסלב
רובין היה נשוי לבת של יצחק מאיר הגר חתן של הר"ר אלעזר מרדכי קניג זצ"ל מצפתאלעזר מרדכי גולדברג ז"ל - לאמא שלו קוראים מרים היא בת של ר' זושא.
יהודה לייב רובין ז"ל - אני לא יודעת בוודאות, הקשר הוא מצד אשתו, אשתו מהבית הגר, כאן חסר לי מידע מה שאני כן יודעת שהוא צאצא של ר' גדליה.
אם יש כאן משהו שידע להשלים את התמונה, תודה.
נחמן קירשבוים ז"ל - האמא היא בת של טובה קיפניס שהיא מהבית רוזנפלד היא הבת של אודל.
ממש לאזה אותו בית כנסת.
גם לא כל הבניםהבנות לא הבנים כן
בהתחלה כמה חסידי ברסלב נכנסו להתפלל בבית כנסת שלנו והדוד גרשון ז"ל הרגיש שהם רוצים להשתלט על בית הכנסת וגם אחד מהם התייחס ממש לא יפה להרב רקובסקי ז"ל רב בית החולים הדסה הוא היה מידי פעם קורה לו ציוני ארויס אז גרשון די גירש אותם וליפני כ 40 שנה הם פתחו בית כנסת במחסן עלוב ואז המניין התדלדל והיו עולים למעלה לחפש מניין עד שגרשון עבר לרמות ואז דוד שלי מנחם קרא לחסידי ברסלב ועשה איתם שותפות זה קרה ליפני כ 37 שנים אני גם היתי מתפלל במחסן ומידי פעם הלכתי גם להשלים מניין אצל המשפחה מי שנשאר שם מהמשפחה זה רק דוד שלי מנחם קניגסברגממש לא
יש בית כנסת פרושים ברחוב עמרם גאון ואותו בנה וייסד זקננו ר' שמואל יעקב וינברג ז"ל חמיו של רא"מ קעניג זצ"ל
ויש בית כנסת נוסף שנקרא קעהניגס שוהל ששימש את המשפחה ולפני כעשרים-שלושים שנה בית הכנסת נשאר ללא מתפללים וחסידי ברסלב בגבעת שאול התפללו באולם שכור
אז עשו הסכם של בית כנסת בלי מתפללים ומתפללים בלי בית כנסת וזה משמש כהיום לחסידי ברסלב
אכן חלק ממשפ' קניגסברג המתגוררים באזור מתפללים גם שם
חלק מההסכם בבית הכנסת הוא למשל בשבת בבוקר בקידושא רבא לומדים "סיפורי מעשיות" ושאילתות עם פירוש רקח מרדכי
משה ז"ל הבן של ר'גדליהו זצ"ל היה חסיד ברסלב והוא היה גר בבאבוב בת ים כי השווער שלו היה גר שם בבית האבות ואחרי הפטירה של חמיו עבר לבני ברק אז הבנים שלו חיים ונחמן הם 3/4 חסידי באבוב ורבע חסידי ברסלב חיים מנהל את האירוח בקיבוץ של חסידי ברסלב במירון בראש השנהגם לא כל הבנים
אחד מהם היה חסיד באבוב והתגורר בבני ברק או בבת ים
נראה לי ששמו ר' משה ז"ל
אפשר את התמונה?יש לי גם תמונה שלה למי שרוצה באישי בלבד
אין לי אפשרות לשלוח תשלחו לי ואני יחזיר בל"נ
החתן שלו גם לא ברסלברמשה ז"ל הבן של ר'גדליהו זצ"ל היה חסיד ברסלב והוא היה גר בבאבוב בת ים כי השווער שלו היה גר שם בבית האבות ואחרי הפטירה של חמיו עבר לבני ברק אז הבנים שלו חיים ונחמן הם 3/4 חסידי באבוב ורבע חסידי ברסלב חיים מנהל את האירוח בקיבוץ של חסידי ברסלב במירון בראש השנה
לצערי זה כבר לא שלנו זה נמכר בכסף קטן הגבולות של השטח לידיעתי היה מפינת רחוב אלקבץ עד אחרי הכביש שמוביל לכנפי נשרים אני זוכר שהתחילו לבנות את הכביש סבתא שלי ז"ל עמדה וצעקה לטרקטורים שודדים כי חלק מהכביש נגזל מאיתנו לצורך בנית הכביש ללא פיצוי אז גרשון וסבתא שלי עמדו וניסו להתנגד אבל לא הצליחו לעשות כלוםנראה דרך גוזמא...
האזור של משפחות וינברג -קניג -גניגסברג הוא גב"ש 25 -27 [ותחילת רחוב אלקבץ]
ר' נתן צבי זצ"ל לא היה בן של ר'גדליה זצ"ל הוא בן של ר' ירחמיאל משה זצ"לאת זה אמרתי, השאלה היא איך בדיוק אשתו נינה? דרך הבן הבכור של ר' גדליה נתן צבי?
יש רק 2 אופציות או סבתא שלי או אודל רוזנפלדבעלי שמע מנכדו הרה"ח רבי מנחם קניגסברג שליט"א שהוא זה שהוציא לאור את הספר במהדורה מחודשת בפאר והדר,
והפיץ אותו ברחבי עולם התורה, שעל הספר היה הסכמה מהרב קוק זצ"ל אבל ההסכמה הזו מעולם לא נדפסה.
לפני הוצאת המהדורה החדשה, חיפשו שוב את ההסכמה ולא מצאו.
מאיזה בת שמעתם?
אתה בן של אביגדור?אני גם היתי מתפלל במחסן ומידי פעם הלכתי גם להשלים מניין אצל המשפחה מי שנשאר שם מהמשפחה זה רק דוד שלי מנחם קניגסברג
כן ומי את ?אתה בן של אביגדור?
ר'שמואל יעקב ויברג זצ"ל בנה את הבית שלו על הדרך ממוצא לעיר זה היה מקום שומם הערבים בהתחלה הם ניסו להתנכל לו אבל בהמשך הוא טיפל בהם עד שהם פחדו ממנו מאוד זה מה שסיפרו לי הוא היה מגן על היהודים שעברו משם לכיוון העיר העתיקהפעם קראתי קובץ שהכינו על אחות של אסתר פרומט והיו שם המון סיפורים על אבא שלה וגם עליה כולל הסיפור עם השרשרת והסיפור עם הפיגוע.
היה שם גם סיפור אחד חזק על ערבי שהתנכל לר' שמואל יעקב וינברג ולאחד הבנים והוא משך לו את האוזן והיא נשארה אצלו ביד, אחר כך הערבי הלך לבית החולים עם אוזן ביד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: