זו הסיבה עושים חצי שעעה או יותר לא זוכר בדיוק על חום גבוה ואז כמה שעות טובות על 150 או 140 לא זוכר בדיוקצריך הרבה שעות בחום נמוך.
ממליצה
שיתופון: אסאדו במייפל בבישול ארוך וטעם מושלם
נתח בקר מובחר, עשיר בשומן (ניתן להחליף בסוגי נתחים שונים, אך מומלץ נתח עם שומן) בתיבול מתקתק עדין של מייפל, וחריפות קלה של רוטב צי'לי, הקפידו על כל ההוראות, ותקבלו מנת בשר מושלמת…www.bbruchy.com
הטעות שלך שבישלת על 200 מעלות.
צריך הרבה שעות בחום נמוך.
זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?זו הסיבה עושים חצי שעעה או יותר לא זוכר בדיוק על חום גבוה ואז כמה שעות טובות על 150 או 140 לא זוכר בדיוק
תבקש שיהיה שומן, אבל לא מידיי שומני... אחרת תרגיש שאתה אוכל גוש שומן.תודה על העזרה!!
זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?
עוד שאלה חשובה
מומלץ נתח עם הרבה שומן במתכון הזה? או לא משנה? זכור לי שהשומן נימוח לתוך הבשר, אז אם אין זה אמור 'להרוס' את המתכון, לא?
שמים בלילה והולכים לנחורתודה על העזרה!!
זה בדיוק הנקודה, אני גבר... אני לא יחכה 11 שעות לבשר בתנור, ומה שעשיתי פעם יצא לי הכי מושלם שאי פעם טעמתי (וטעמתי דיי הרבה..) אולי מה שהציע/ה @blue eagle נשמע לי כמעט אחד על אחד המתכון שקיבלתי אז, חוץ מהמעלות.. ננסה מה יקרה?
עוד שאלה חשובה
מומלץ נתח עם הרבה שומן במתכון הזה? או לא משנה? זכור לי שהשומן נימוח לתוך הבשר, אז אם אין זה אמור 'להרוס' את המתכון, לא?
בשר אסאדו:בזמנו חבר לימד אותי להכין אסאדו בתנור בקלי קלות, ויצא לי ממש טעים, אני מנסה לשחזר אותו אבל נשרף לי האסאדו אחרי שלוש שעות על 200 מעלות.
יש למישהו הסבר למתכון אסאדו פשוט בתנור (הטריק הוא כמה שפחות עבודה )
תודה מראש למסייעים
שמים מים אחרי שעטפת את הבשר בניר כסף??מתבלים את הבשר כמו שאוהבים, מצפים טוב בניר אפיה ואז 2 שכבות של ניר כסף.
שמים בתבנית ושמים חצי גובה מים, מכסים את התבנית, שמים בתנור על 180 לחצי שעה ואז מורידים ל120 ל4,5 שעות לפחות
כן שהבשר מוכן פותחים את הניר כסף ונותנים לנוזלים מהבשר להתערבב במיםשמים מים אחרי שעטפת את הבשר בניר כסף??
קרדיט: מתכון אסאדו בתנור מושלם נימוח ועסיסי עם פטריות ומלא בצל
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/7_d5X3FSYVU
צפה בקובץ המצורף 1536829
צפה בקובץ המצורף 1536830
רכיבים
טיגון האסדו
2\1 1 ק"ג אסאדו
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
3 כפות שמן זית
טיגון הבצל השום והפטריות
5 בצלים בינונים
5 בצלים סגולים בינונים
5 שיני שום
100 מ"ל שמן
1 כפית סוכר
הרכבת הסיר
ראש סלרי בלי העלים
2\1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי לפיקנטיות - לא חובה
4 עלי דפנה
תיבול
600 מ"ל מים
1 כפית קינמון
2 כפות רוטב טריאקי
2\1 1 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפות טימין יבש
2 כפות פפריקה
אופן ההכנה
מחממים תנור על 150 מעלות על מצב אפייה
הכנת המרכיבים
קולפים וחותכים את הבצלים הלבנים והסגולים לחצי ואז לפרוסות דקות - מתקבלות רצועות בצל דקות
קולפים את שיני השום וחותכים לפרוסות
אם רוצים להוסיף פיקנטיות שוטפים מהגרעינים וחותכים את הפלפל החריף לפרוסות
חותכים את הסלרי לחתיכות באורך 3 ס"מ
חותכים את הפטריות לפרוסות עבות - אם הפטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות או לחתוך לשתיים
חותכים את האסאדו לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ
טיגון האסדו
מתבלים את קוביות האסאדו במלח פלפל ושמן זית ומערבבים היטב שכל החתיכות יהיו עטופות בתיבול
מחממים על אש גבוהה סיר שמתאים גם לבישול בתנור (אם אין סיר שמתאים לתנור אפשר להכין את הכול בסיר רגיל ואז להעביר לתבנית עמוקה להמשך הבישול האיטי בתנור)
צורבים כל קוביה מכל הצצדים למשך כמה שניות עד שמתקבל ציפוי חום כמו בתמונה ומוציאים החוצה לצלחת או מגש (שלב זה חשוב מאוד ונותן טעם מיוחד לבשר )
טיגון הבצל והרכבת הסיר
מוסיפים לסיר 100 מ"ל שמן לאחר שתי דקות שמתחמם מוסיפים את כל הבצלים ומערבבים
אחרי חמש דקות מזיזים את הבצל קצת הצידה מפנים פינה ריקה בסיר ומטגנים שם את השום למשך דקה
מוספים סוכר וממשיכים בטיגון עד שהבצלים הופכים לשקופים
מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות
מסדרים את קוביות הבשר יפה בסיר
דוחפים כל אחד מהעלי דפנה בקצה אחר של הסיר בין קוביות הבשר
מוסיפים את הסלרי והפלפל חריף ומנמיכים את האש
תיבול
הכי קל לקחת את כל מרכיבי התיבול לשים בקערה או כלי עמוק אחר לערבב ואז לשפוך בתנועה סיבובית לתוך הסיר באופן שיגיע לכל הבשר או לחילופין להשים הכול ישירות על הבשר ולאחר הוספת המים לערבב
להגביר את האש עד לרתיחה - ולתת לזה עוד שתי דקות בישול בזמן שזה מבעבע
לכבות את האש
בישול איטי - אפיה
עוטפים את הסיר בנייר כסף שיהיה מהודק ממש מסביב שלא יצאו אדים מתוך הסיר
מכניסים את הסיר לבישול איטי בתנור שחומם מראש למשך שעתיים וחצי
אחרי שעתיים וחצי מוציאים את הנייר כסף מגביהים את החום ל 180 ונותנים לזה להתבשל למשך 20 דקות נוספות
הערות
האסאדו נשמר מצוין בהקפאה למשך חודש
בתאבון!!
אפשרימומלץ לעשות אסאדו עם אוסובוקו? יש לי חתיכה קטנה של הנ"ל, ורוצה לצרף לאסאדו בתנור...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: