אנשי קורג - עזרה!

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
יש לי pa50 (מה לעשות?...), ובדרך כלל כשאני בא להקליט שירים בערוצים?, או לבנות מקצבים, אני בונה קודם כל את השיר במחשב בקיובייס, ואח"כ בחיבור מידי מקליט ישירות לאורגן. אז 2 שאלות..
1. האם אפשר שבהפעלה של ה play בקיובייס אני אוטומטית יפעיל את ההקלטה באורגנית - כי מה שקורה זה, שאני צריך להפעיל את ההקלטה באורגנית באופן ידני ובדרך כלל אפשר לפספס בחלקיק שניה את הביט והלך על הקצב... בהקלטה רגילה עוד הצלחתי לשלוט בזה, אבל בבנית מקצבים לא כ"כ עבד לי.
2. האם אני יכול להעתיק למקצב באורגן קצב משיר שבנוי במידי שנמצא בתפריט השירים באורגן. כלומר, לקחת, נניח, 8 תיבות ולהעתיק למקצב?

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אין בPA50 אופציה של יבוא מידי למקצב?
זה נשמע מאד מסורבל. אם אתה עושה את זה הרבה זה סיבה להתקדם לדגם שיכול לייבא.

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י דוד מרדכי;2094037:
אין בPA50 אופציה של יבוא מידי למקצב?
זה נשמע מאד מסורבל. אם אתה עושה את זה הרבה זה סיבה להתקדם לדגם שיכול לייבא.

בחיבור ישיר למחשב בקבל מידי וודאי שיש, רק שאני לא מצליח להשוות את המקצב בהתחלה. לדוגמא, אני מפעיל את ההקלטה של ערוץ התופים במקצב כדי להקליט מידי מהמחשב אבל רק אח"כ אני מפעיל את המחשב, השאלה אפ אפשר לאפס ביחז.
לגבי להעתיק מקובץ מידי למקצב - יכול להיות שאפשר, זה מה שאני שואל.

אני מוגבל בתקציב, ואני לא מופיע ככה שאין לי את האופציה להתקדם...

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
חפש בכרטיסיות שבתוך תפריט עריכת מקצב, אולי יש שם.
אצלי יש אפשרות לייבא קובץ מידי ולהכניס לערוץ, אבל מסתבר שזה אופציה חדשה.

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י דוד מרדכי;2094159:

מה זאת אומרת?
קובץ מידי שהוא רק על אקורד יחיד, כדי להכניס אותו למקצב?
אחרת איך אפשר?

לא הבנתי, זה מעביר גם את הצלילים של הקובץ מידי?
או רק את המכות של הצלילים, והמקצב יהיה מצלילים של האורגן.

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י דוד מרדכי;2094159:

ידוע לך אם בpa500 יש את האופציה הזאת? ואם לא, אז מאיזה דגם זה קיים?

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לא יודע, אבל לכאורה יש. נכנסים לרקורד, פותחים את התפריט (שבתוך רקורד), אחת האפשרויות שם זה import. ותחפש טוב גם אצלך אם אין את האפשרות הזאת.
אצלי יש גם אפשרות שהאורגן יבנה לבד מקצב מקובץ מידי נבחר, באופן אוטומטי. אבל זה דבר חדש שאין אפילו בPA3.

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י דוד מרדכי;2095688:
לא יודע, אבל לכאורה יש. נכנסים לרקורד, פותחים את התפריט (שבתוך רקורד), אחת האפשרויות שם זה import. ותחפש טוב גם אצלך אם אין את האפשרות הזאת.
אצלי יש גם אפשרות שהאורגן יבנה לבד מקצב מקובץ מידי נבחר, באופן אוטומטי. אבל זה דבר חדש שאין אפילו בPA3.

אפשר הסבר בעניין הזה? לא הבנתי מה זאת אומרת לבנות מקצב ממידי,
ואיך אפשר להקליט מקצב מקיובייס?

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
מנגנים על קיובייס, שומרים קובץ מידי על דיסאונקי. פותחים רקורד, אימפורט, ובוחרים איפה לשים מה ומסדרים. בPA4 אפשר לדלג על זה ופשוט להכנס לכתחילה ברקורד ל"צור מקצב מקובץ מידי", לבחור את הקובץ שעשית בקיובייס והאורגן עושה לבד את השאר לפי שיקול דעתו.
אני די בטוח שבלי זה לא היו מקצבים לימהה בשוק. כמו שכבר דובר פה, קשה מאד לבנות עליו, וכנראה שהמקצבים שיש לאורגנסטים לטיירוס נעשו במחשב. (זאת השערה, לא שאלתי אותם)

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י דוד מרדכי;2095688:

חיפשתי וחיפשתי... לכאורה אין, אני חורש על האורגנית כבר 6 שנים, לא נראה לי שהייתי מפספס את זה...
בכל מקרה, אם יש לך איזה מידע חדש בנושא, אשמח להתעדכן...
תודה רבה על העזרה בינתיים...

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י דוד מרדכי;2095712:
מנגנים על קיובייס, שומרים קובץ מידי על דיסאונקי. פותחים רקורד, אימפורט, ובוחרים איפה לשים מה ומסדרים. בPA4 אפשר לדלג על זה ופשוט להכנס לכתחילה ברקורד ל"צור מקצב מקובץ מידי", לבחור את הקובץ שעשית בקיובייס והאורגן עושה לבד את השאר לפי שיקול דעתו.
אני די בטוח שבלי זה לא היו מקצבים לימהה בשוק. כמו שכבר דובר פה, קשה מאד לבנות עליו, וכנראה שהמקצבים שיש לאורגנסטים לטיירוס נעשו במחשב. (זאת השערה, לא שאלתי אותם)

ומאיזה צלילים נהיה המקצב?
מצלילי האורגן?
או הצלילים עצמם של הקובץ מידי עם השיר,
וגם לא הבנתי איך זה מעביר למקצב,
הרי השיר לא בנוי על אקורד אחד, כמו שצריך לבנות מקצב באורגן.

דוד מרדכי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לגבי הצלילים - כנראה המקבילים של הקורג בג'נרל מידי (סדר צלילים אונברסלי). מקסימום אפשר אחר כך לבחור צלילים אחרים מהאורגן.
לגבי האקורד, מה הבעיה, אם רוצים אפשר ליצור בקיובייס קטע עם אקורד אחד, ובשביל הפתיח קטע רגיל. האורגן יקבל את זה איך שזה.

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י דוד מרדכי;2095978:
לגבי הצלילים - כנראה המקבילים של הקורג בג'נרל מידי (סדר צלילים אונברסלי). מקסימום אפשר אחר כך לבחור צלילים אחרים מהאורגן.
לגבי האקורד, מה הבעיה, אם רוצים אפשר ליצור בקיובייס קטע עם אקורד אחד, ובשביל הפתיח קטע רגיל. האורגן יקבל את זה איך שזה.
ואפשר לעשות את זה ב pa50?
זה צריך להיות קובץ מידי של תופים בנפר,ד בס בנפרד, פסנתר בנפרד וכו'?
לא שיר אחד?

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
האופציה הנ"ל קיימת נדמה לי מה-PA600 ומעלה, והיא הייתה קיימת גם בPA3X.
זה הולך כך:
את הקובץ צריך לסדר שערוץ 9 הוא בס, 10 תופים, 11 פרקאשן, והלאה ערוצי האקורדים עד 16 (ע"פ הוראות החברה).
כדי שתהיה חלוקה אוטומטית באורגן לכל הווריאציות מסמנים בתוכנה מרקר וקוראים לו בשם המקום שאליו הוא שייך. לדוגמא V1CV1 הוא ווריאציה 1, קורד ווריאיישן 2. פתיח הוא I, סיומת היא E, פיל הוא F וברייק זה brcv1.
יש להקפיד על כתיבה מדוייקת באותיות קטנות.
לאחר שסיימתם לסמן את כל המרקרים במקצב, פותחים באורגן מקצב חדש, שם יש אופציה שנקראת אימפורט מידי.
שימוש רגיל באופציה זו יטען את כל הקובץ למיקום אחד, אבל לחיצה והחזקה על שיפט ותוך כדי על אקסקיוט תגרום שהמקצב יטען לפי המרקרים למיקום הרצוי..
למי שעדיין לא הבין שיבדוק את המדריך.

קבצים מצורפים

• מרקרים בקיובייס.jpg
    KB 462.6 · צפיות: 46

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י dLive;2096300:
האופציה הנ"ל קיימת נדמה לי מה-PA600 ומעלה, והיא הייתה קיימת גם בPA3X.
זה הולך כך:
את הקובץ צריך לסדר שערוץ 9 הוא בס, 10 תופים, 11 פרקאשן, והלאה ערוצי האקורדים עד 16 (ע"פ הוראות החברה).
כדי שתהיה חלוקה אוטומטית באורגן לכל הווריאציות מסמנים בתוכנה מרקר וקוראים לו בשם המקום שאליו הוא שייך. לדוגמא V1CV1 הוא ווריאציה 1, קורד ווריאיישן 2. פתיח הוא I, סיומת היא E, פיל הוא F וברייק זה brcv1.
יש להקפיד על כתיבה מדוייקת באותיות קטנות.
לאחר שסיימתם לסמן את כל המרקרים במקצב, פותחים באורגן מקצב חדש, שם יש אופציה שנקראת אימפורט מידי.

שימוש רגיל באופציה זו יטען את כל הקובץ למיקום אחד, אבל לחיצה והחזקה על שיפט ותוך כדי על אקסקיוט תגרום שהמקצב יטען לפי המרקרים למיקום הרצוי..
למי שעדיין לא הבין שיבדוק את המדריך.

אבל איך הצלילים של הקובץ מידי שזה גם כלים אמיתיים,
יהפכו באורגן לצלילים אחרים?
איך האורגן יזהה את הסנר, וישים את הקליד הנכון שבאורגן?

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י קורג;2096395:
אבל איך הצלילים של הקובץ מידי שזה גם כלים אמיתיים,
יהפכו באורגן לצלילים אחרים?
איך האורגן יזהה את הסנר, וישים את הקליד הנכון שבאורגן?

בדרך כלל, המפה של התופים היא אונברסלית, גם בימהה גם בקורג וגם בכלים בקיובייס הסנר ושאר הכלים ממוקמים באותו מקום.
בפאלגינים אחרים של תופים בקיובייס לפעמים המפה שונה, ובאמת צריך להרכיב את התופים בהתאם למפה שבאורגנית, כי המידי מקבל רק אותות ולא את הצלילים ממש...

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
נכתב ע"י קלאסיקה;2096403:
בדרך כלל, המפה של התופים היא אונברסלית, גם בימהה גם בקורג וגם בכלים בקיובייס הסנר ושאר הכלים ממוקמים באותו מקום.
בפאלגינים אחרים של תופים בקיובייס לפעמים המפה שונה, ובאמת צריך להרכיב את התופים בהתאם למפה שבאורגנית, כי המידי מקבל רק אותות ולא את הצלילים ממש...

אז אי אפשר שזה יהיה כלים אמיתיים, אלא רק צלילי קיובייס?
וגם, הרי כשבונים מקצב צריכים שזה יהיה על אותו אקורד, אז איך השיר יהפך למקצב?
חשבתי שזה מעביר גם את הצלילים עצמם...תופים אמיתיים וכו'....
אז מה זה יותר טוב מלבנות מקצב באורגן?

יוסף יצחק פרקש

זמר ומוזיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
איך שומרים בתור קובץ מידי ולא וייב וmp3?

קלאסיקה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י קורג;2096407:
אז אי אפשר שזה יהיה כלים אמיתיים, אלא רק צלילי קיובייס?
וגם, הרי כשבונים מקצב צריכים שזה יהיה על אותו אקורד, אז איך השיר יהפך למקצב?
חשבתי שזה מעביר גם את הצלילים עצמם...תופים אמיתיים וכו'....
אז מה זה יותר טוב מלבנות מקצב באורגן?

לי יש pa50 ואין את האופציה הזאת, ככה שאין לי מושג.
כשאתה בונה בקיובייס ומעביר מידי זה לא מעביר את הצליל של קיובייס אלא רק את האותות של הצליל, וזה מנגן באורגן עם הכלים שלו.
זה יותר טוב, בגלל שאתה יכול לתכנן את כל המקצב במחשב ערוך מול העיניים לחזור לתקן וכו', באורגנית זה הרבה יותר מסורבל.
אני משתמש בקבל מידי מהמחשב לpa50 וכך מקליט את המקצב.

dLive

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י dLive;2096300:

טעות קטנה שלי, זה נקרא אימפורט SMF (סימפל מידי פייל).

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  63  פעמים

לוח מודעות

למעלה