דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

אין עוד מלבדו"

משתמש פעיל
אל תחלמי על בית מבריק,אוכל בסירים ובמקפיא, עוגות במקפיא
ילדים רגועים ושמחים,כביסה בארון ואמא מאושרת
וגם עובדת במשרה מלאה ואין עזרה כל כך מהבעל/ילדים
זה לא מציאותי.
תחליטי מה חשוב לך ובזה תתמקדי. את יכולה לשאול את בעלך מה הכי חשוב לו לפעמים אישה מנסה שבעלה ישמח ומתאמצת ובסוף מגלה שחשוב לו בכלל דברים אחרים)
מה שכן צריך ללמוד לקצר תהליכים כמו בישול בזמן קצר, עוגות מהירות הכנה
איך לשמור עלסדר בארונות שלא יתבלגן, שיטת עבודה איך בשעה בערב הופכים את הבית לפיקס
איך רותמים את הקטנים לעזרה
איך עושים כמה דברים במקביל
תמקדי מה הכי חשוב לך וננסה לעזור מנסיוננו
 

הי זה ציפי

משתמש רשום
אני חושבת שהכי טוב זה לבדוק מה השאיפות שלך - מה זה אומר בלבוסטה ואז לעשות לעצמך יעדים קטנים לדוג כל יום לסדר מגירה ולא ללכת לישון לפני שהסלון מסודר ובקטע של האוכל לתכנן לך בקנייה של שבת מה את רוצה להכין ןלהכין דבר אחד ולסדר לא להכין מידי הרבה ביחד אני אומרת לך את זה כי גם אני עברתי את התהליך..עדיין באמצע ועשיתי לי מטרות קטנות עם הרבה תגמולים ומחמאות מצד אחד ומצד שני כל הזמן לבדוק מה אפשר יותר.
וגם יותר מכל העיצות תבדקי איך את יכולה לעשות הכי טוב ותתחילי עם מה שעושה לך טוב אני לדוג עבדתי בהתחלה ל שיש נקי כי זה מה שעשה לי טוב..
כל הכבוד והמון הצלחה...
 

נאווהלה

משתמש פעיל
אני חושבת שהכי טוב זה לבדוק מה השאיפות שלך - מה זה אומר בלבוסטה ואז לעשות לעצמך יעדים קטנים לדוג כל יום לסדר מגירה ולא ללכת לישון לפני שהסלון מסודר ובקטע של האוכל לתכנן לך בקנייה של שבת מה את רוצה להכין ןלהכין דבר אחד ולסדר לא להכין מידי הרבה ביחד אני אומרת לך את זה כי גם אני עברתי את התהליך..עדיין באמצע ועשיתי לי מטרות קטנות עם הרבה תגמולים ומחמאות מצד אחד ומצד שני כל הזמן לבדוק מה אפשר יותר.
וגם יותר מכל העיצות תבדקי איך את יכולה לעשות הכי טוב ותתחילי עם מה שעושה לך טוב אני לדוג עבדתי בהתחלה ל שיש נקי כי זה מה שעשה לי טוב..
כל הכבוד והמון הצלחה...
לי קשה הקטע של התארגנות בנושא קניות
אני ממש שונאת קניות, ובעלי יכול בד"כ רק בשישי בבוקר
כך שעד שישי בבוקר אני לא יכולה להתחיל לבשל....
לא יודעת מה כולן עושות, לכולן יש זמן וכח ללכת לקניות?
בעיקר פירות וירקות הייתי רוצה לחסוך לי, ולהזמין דרך הטלפון/אתר
אבל אני לא מכירה חנות ירקות שאני יכולה לסמוך עליהם שתגיע סחורה טובה
 

שרה אפרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
UX UI
אנקדוטה שלי על המטבח:
1. בעבודה במטבח צריך המון אלתורים בין המצרכים כשאת מבינה את היחסים בין היבשים לרטובים יותר קל לאלתר.
2. משהו שאני משתמשת בו המון במטבח זה נייר אפיה אני שמה על כל סיר שאני מבשלת נייר אפיה אחד ומעל את המכסה זה מאדה טוב את הנוזלים ויוצר רוטב סמיך ועסיסי.
3. ביום רביעי מכינים עוגות ועוגיות כדי להגיע רגוע ליום שישי.
4. ביום חמישי לפני שמתחילה להכין סלטים מקלפת שיני שום וטוחנת במגימיקס שמה בקופסה עם שמן ושומרת לי עד ערב שבת כנל גם כוסברה ופטרוזיליה קצוצים בקופסה וככה כל סלט מקבל תיבול טוב בלי לחתוך ולהתאמץ כל פעם מחדש.
5. סלטים אני מתחילה בהכנות כלליות תפוח אדמה וביצים בסיר אחד סלק בסיר שני 3 גמבות ו2 פלפל ירוק + 3 חצילים בתנור ו2 חצילים במסננת פרוסות וקוביות יוצא לך מזה כבר כמה סלטים מכובדים
6. מטבוחה מכינה מראש לכמה שבתות כנל אפשר גם עם חציל שרוף לא מקובל ולהקפיא.
7. אם את רוצה לבוא אליי יום חמישי אחד בשמחה ובאהבה את מוזמנת אמיתי לגמרי!
המשך יבוא 😉
 

am creative

משתמש רשום
משהוא שמאז שהבנתי אותו, גם עוגות פשוטות ממש נראות אצלי הרבה יותר טוב:
במקום לאפות עוגות באינגליש קייק- (להוציא שמרים ) אני אופה בתבנית רחבה עוגה נמוכה יותר. צריך להשגיח ולשים לב, זה יכול לקצר בהחלט את זמן האפיה ואולי להתפשל קצת בהתחלה
אבל התוצאה היא מלא ריבועים קטנים, סימטריים יפים וחתוכים שאני חותכת כשעוגה קפואה ונוחה לחיתוך (ועם סכין של עוגות בכלל..)
ואז מכניסה אותם לקופסא. כל טורט פשוט עם איזה ציפוי מעל יכול להראות יפה ככה כשזה ריבועים קטנים ויפים... ויש גם עוגות שכבות ממש קלות.
בגדול מבחינתי פרמטר שמאד משמעותי להגדרת רמת הקושי- זה כמה חומרים יש ואיזה סגנון, זמינים או נדירים
עוגה עם לא הרבה חומרים, וכן חומרים זמינים ומוכרים, ותהליך מובן שלא נוטה להתפשל- זוכה אצלי למקום מועדף:)
ועוד מעלה לעוגות החתוכות- זה נשמר אצלי הרבה יותר זמן. כי גם אם החתיכות קטנות ממש, ההרגשה שאכלת 3 חתיכות עוגה ממלאת... במקום חתיכות של אינגליש שהן בערך פי 3 בגודל לפחות
 

נאווהלה

משתמש פעיל
אנקדוטה שלי על המטבח:
1. בעבודה במטבח צריך המון אלתורים בין המצרכים כשאת מבינה את היחסים בין היבשים לרטובים יותר קל לאלתר.
2. משהו שאני משתמשת בו המון במטבח זה נייר אפיה אני שמה על כל סיר שאני מבשלת נייר אפיה אחד ומעל את המכסה זה מאדה טוב את הנוזלים ויוצר רוטב סמיך ועסיסי.
3. ביום רביעי מכינים עוגות ועוגיות כדי להגיע רגוע ליום שישי.
4. ביום חמישי לפני שמתחילה להכין סלטים מקלפת שיני שום וטוחנת במגימיקס שמה בקופסה עם שמן ושומרת לי עד ערב שבת כנל גם כוסברה ופטרוזיליה קצוצים בקופסה וככה כל סלט מקבל תיבול טוב בלי לחתוך ולהתאמץ כל פעם מחדש.
5. סלטים אני מתחילה בהכנות כלליות תפוח אדמה וביצים בסיר אחד סלק בסיר שני 3 גמבות ו2 פלפל ירוק + 3 חצילים בתנור ו2 חצילים במסננת פרוסות וקוביות יוצא לך מזה כבר כמה סלטים מכובדים
6. מטבוחה מכינה מראש לכמה שבתות כנל אפשר גם עם חציל שרוף לא מקובל ולהקפיא.
7. אם את רוצה לבוא אליי יום חמישי אחד בשמחה ובאהבה את מוזמנת אמיתי לגמרי!
המשך יבוא 😉
וואו וואו וואו הסתחררתי מהקצב....!
ככה הייתי רוצה להיות, זריזה, מתקתקת מהר, מעיפה סלטים.....
מה הכוונה תפו"א וביצים בסיר אחד? לבשל אותם ביחד? שלמים?
פעם ראשונה שאני שומעת את הרעיון הזה
 

אם הבנות :)

משתמש פעיל
יש לי גיסה ושכנה כזו
הבית תמיד נקי מהקטלוג
הכל מכובס, מגוהץ,
הכל מתוקתק, אף פעם הן לא יתביישו אם מישהו ינחת להם בבית באמצע השבוע- כי הכל פיקס.
הילדים לבושים יפה מטופחים
תמיד יש עוגות, אוכל מבושל, סלטים
הכל פרפקט
עובדות משרה מלאה
ועושות גם כושר......
שתיהן מאוד זריזות, ואני לא
שתיהן יותר שכליות, ואני יותר רגשית
אולי זה קשור?
מכירה אשה כזאת.
הכי מתוקתקת שיש
אבל-
אפס סבלנות לילדים.
בקושי קשובה להם, צועקת, נרגנת.
היום כשהם גדלו רואים את התוצאות:
נשירה אצל כמה מהילדים.
יש דברים חשובים יותר מבית נקי ואוכל ביתי.
 

קשת עגולה

משתמש חדש
אכן את צריכה לדעת מה חשוב לך הכי , לדעתי בעלבוסטע היא אישה שיש אצלה כל יום ארוחה חמה בצהריים ומזינה ובגדים מכובסים מוכנים לילדים כל יום וכל השאר זה לפי הספקים ויכולות שכמובן משתכללות עם הזמן גם אצלי הבנות הצעירות עדיין לא מיומנות וזריזות כמו שאני זה מגיע עם הזמן והנסיון, נראה לי שכדאי לך להכין תפריט שבוע בסיסי לא צריך עם כמה מנות וכד' דבר ראשון יש אוכל גם ככה ילדים לא צריכים יותר מזה ואח"כ במשך הזמן להוסיף או לשדרג אבל אין סיפוק יותר גדול מזה שאת מתקתקת ארוחות כל יום
 

נחמי3

משתמש מקצוען
אשמח למתכונים טובים מהירים וקלים לחצילים
לוקחת 2 חצילים, מורידה ראש וזנב
שוטפת, מנגבת
חוצה כל חציל מלמעלה עד למטה [לא באמצע] לשתי אורכים
שמה על תבנית חד פעמית, מפזר מעל שמן קנולה, אופה בתנור חם 180מעלות, לפחות שעה [באמצע פעם אחת מחליפה כיוון עם מזלג חד פעמי]
לאחר שמתקרר, מוסיפה לתבנית :
2 כפות מיץ לימון [אוסם ], כף מיונז, כף גדושה סוכר, מעט מלח, מעט פלפל שחור,
ואז טוחנת עם בלנדר יד, מערבבת, מעבירה לקופסא למקרר
בתאבון
 

נחמי3

משתמש מקצוען
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
את יכולה,זה עביר לגמרי, גם בנות מפונקות לבעלבוסטיות גדולות לא יודעות שום דבר
 

נחמי3

משתמש מקצוען
לי קשה הקטע של התארגנות בנושא קניות
אני ממש שונאת קניות, ובעלי יכול בד"כ רק בשישי בבוקר
כך שעד שישי בבוקר אני לא יכולה להתחיל לבשל....
לא יודעת מה כולן עושות, לכולן יש זמן וכח ללכת לקניות?
בעיקר פירות וירקות הייתי רוצה לחסוך לי, ולהזמין דרך הטלפון/אתר
אבל אני לא מכירה חנות ירקות שאני יכולה לסמוך עליהם שתגיע סחורה טובה
מהדרין און ליין
5 דקות
מעולים מנסיון גם לגם לפירות וירקות, תזמיני ותהני
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לוקחת 2 חצילים, מורידה ראש וזנב
שוטפת, מנגבת
חוצה כל חציל מלמעלה עד למטה [לא באמצע] לשתי אורכים
שמה על תבנית חד פעמית, מפזר מעל שמן קנולה, אופה בתנור חם 180מעלות, לפחות שעה [באמצע פעם אחת מחליפה כיוון עם מזלג חד פעמי]
לאחר שמתקרר, מוסיפה לתבנית :
2 כפות מיץ לימון [אוסם ], כף מיונז, כף גדושה סוכר, מעט מלח, מעט פלפל שחור,
ואז טוחנת עם בלנדר יד, מערבבת, מעבירה לקופסא למקרר
בתאבון
ממליצה לך למעוך עם מזלג כמו לפירה.
יקפיץ לך את הטעם... (טחינה עם בלנדר מקל פחות מומלצת בחציל במיונז)
 

קוש

משתמש צעיר
אשמח למתכונים טובים מהירים וקלים לחצילים
את יכולה לעשות חציל שניצל שזה ממש קל וטעים.
פשוט פורסים את החציל לפרוסות וטובלים בביצה עם תבלינים מל"פ ,קצת סויה ,קצת צ'ילי ופירורי לחם יוצא טיל
אפשר גם חצילים ברוטב אדום כזה מטגנים פרוסות חצילים, בסיר נפרד או במחבת מטגנים שום עגבניה מגורדת רסק עגבניות קצת מים תבלינים- פפריקה מל"פ וכוו אז מוסיפים את החצילים לעוד כמה דקות יוצא מעדן
וכמובן יש עוד מגוון חצילים..קוביות בתחמיץ או עם פלפלים...וכן על זה הדרך
הצלחות!!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה