דיון אני רוצה להיות בעלעבוסטית

נאווהלה

משתמש פעיל
מה שעוזר לי לצמצם התעסקות כל יום מחדש זה לשטוף ולשים בקופסאות כמות גדולה - חסה, כרוב, מלפפונים, עגבניות, צנוניות וכו' גם עלים למיניהם מאד מוסיף. אם יש זמן אז גם רוטב בנפרד. אגב, גם אחרי חיתוך, אם לא הוספתי רוטב זה טוב גם למחרת אם נשמר היטב בקופסה אטומה
לא הבנתי כ"כ. את מדברת על הירקות לסלטים? את שוטפת מיד כשקונה ושומרת בקופסאות נפרדות?
 

נאווהלה

משתמש פעיל
שתדעי שבישול ומטבח זמ מיומנות נרכשת מכירה מקרוב כמה חברות שלא ידעו להכין חביתה
בתחילת הנישואין והיום הם בשלניות אלופות
אז קודם כל עצה שלי תאמיני בעצמך שאת יכולה להגיע למקום הזה !
יש שפע של סרטוני מתכונים ברשת את יכולה לצפות בסרטונים של מתכונים שאת מתענינת בהם זה מאוד נותן חשק
ומכניס לאוירה
תתחילי עם מתכונים פשוטים ביתיים , תכנני את עצמך תבדקי שיש לך את כל החומרים בבית לפני
ואל תחסכי בחומרי גלם טובים שהתוצאה תצא טובה ויתן לך מוטיביציה לנסות עוד מתכונים
בהצלחה רבה
תודה רבה!!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
אם יש לך מוט בלנדר טוב או מעבד מזון אפשר לעשות תוך מס' דקות כמה סלטים כמו- חומוס ביתי, טחינה, פסטו, טפנד, דיפ עגבניות.
ורעיונות נוספים אבל עם קצת הכנה מקדימה, אם מתכננים מראש אפשר לשים הכל בתנור בתבניות נפרדות-
חצילים שלמים, עגבניות שרי ושום, פלפלים, קוביות חציל וכו'
אפשר להכין מזה-
קרם חציל
חציל עם טחינה
חציל עם מיונז
ממרח עגבניות מיובשות
חציל בטעם כבד
תודה רבה!!
 

נאווהלה

משתמש פעיל
טיפ מכיוון קצת אחר - בישול ארוך.
תבשילי קדרה ודברים מהסוג הזה שמתבשלים הרבה זמן, גם נותנים לבית ריח של אוכל טוב, וגם מפתחים טעמים עמוקים שנותנים את התחושה של הביתיות וההשקעה.
זה לא צריך להיות תבשיל מורכב, אפשר מרק או סיר של קציצות ברוטב או תבשיל קדרה של כרעיים וירקות שמתקתקים ברבע שעה. זה לא דורש יותר זמן עבודה מדברים אחרים, רק תכנון מראש כדי שהסיר יוכל לעמוד על הכיריים כמה שעות טובות. יש לא מעט סוגי מאכלים שמשתבחים מבישול ארוך.
זה נותן אוירה של בית עם אוכל, ומתאים במיוחד לחורף.
נכון הריח באמת עושה את זה. אוירה חמימה של בית. במיוחד בחורף!
תודה רבה על הרעיונות!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
נכון הריח באמת עושה את זה. אוירה חמימה של בית. במיוחד בחורף!
תודה רבה על הרעיונות!
אם את גרה בבית שמש
מזמינה אותך לצפות בי כשאני מבשלת/אופה.
אין תחליף למראה עיניים.
 

גולדי צ

משתמש רשום
צילום מקצועי
בישול ואפיה להשתדל להכפיל כמויות - תורם גם לטעם - ולהקפיא

בישול ואפיה להשתדל להכפיל כמויות - תורם גם לטעם - ולהקפיא

* הקפאה. להכין כמות גדולה ולהקפיא בקופסאות. יש המון סלטים ותוספות שניתן לשלוף אותם ביום שישי וליצור שפע באפס מאמץ.
כמות כפולה הרבה פעמים מאד מסרבלת,
פעם הכנתי קילו שמרים- יצא טעים כולם אכלו,
אחרי שבוע החלטתי להכין 3 קילו,
לקח לי יום שלם וזה לא נגמר זה היה סיוט,
מאז אני מכינה חצי קילו כל פעם
 

בר אילן

משתמש רשום
כמות כפולה הרבה פעמים מאד מסרבלת,
פעם הכנתי קילו שמרים- יצא טעים כולם אכלו,
אחרי שבוע החלטתי להכין 3 קילו,
לקח לי יום שלם וזה לא נגמר זה היה סיוט,
מאז אני מכינה חצי קילו כל פעם
ברוב המטבחים זה יעיל.
כמובן, שאם מסרבל, זה מיותר.
 

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
לא הבנתי כ"כ. את מדברת על הירקות לסלטים? את שוטפת מיד כשקונה ושומרת בקופסאות נפרדות?
כן, לאו דוקא מיד כשקונה אבל זה העיקרון, מקדישה זמן כדי להכין כמות ואז יותר קל לי לחשוב על הכנת סלט. חסה למשל זה להשרות במי סבון ואחר כך לשטוף ולייבש... אז אם עושים פעם בשבוע את השלבים הראשונים זה מאד מקצר
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
כותבת מכיוון קצת שונה מותר?? :)

דווקא באתי מבית מאוד מתפקד ואמא שלי שיא המבשלת/אופה וכו
אבל היא הייתה עקרת בית ולא עבדה אחרי כמה שנים מהחתונה

אני עבדתי משרה מלאה וב"ה שנה אחרי שנה ילדתי
בהתחלה ראיתי שמעתי וקנאתי בכל המבשלות/אופות וכד
וניסיתי ליישם ולקחת רעיונות וגיוונים
אבל לא הצלחתי והייתי מתוסכלת
כי לא היה לי זמן!!! לנשום ועוגה ומנה אחרונה זה היה מותרות כמעט
(היתה לי גם איזה בעיה רפואית שקצת הגבילה אותי והייתי הרבה בשמירות)

עד שהחלטתי שזהו אני עוצמת עיניים ומתרכזת רק במה שחשוב לי ולמשפחתי
וראיתי שבאה שלוות נפש
לא הצצתי כמעט במתכונים בעיתונים/באתרים/בשואו של כל המסביב
לא קניתי את כל סוגי התבלינים/רטבים וכד אלא רק בסיס

שבת מקסימה יכולה להיות גם עם דגים/מרק/עוף בתנור(מאמינה שבסיס את יודעת לבשל)

עוגות מיוחדות פשטידות סלטים מיוחדים לא אצלי
קניתי עוגה/גלידה/קצת גיוון לסלטים
השתדלתי פה ושם לשנות מידי פעם
ותאמינו לי היה טוב ושמח ובעלי והילדים היו מרוצים מאוד

לאט לאט הכנסתי עוד דברים ניסיתי דברים חדשים בחגים כל פעם משהו נוסף

עם הזמן גדלו הילדות והיו כח עזר בקניות/קילופים/שמירה וכד
אז התחלתי להכין מנות אחרונות ועוגות מיוחדות וסלטים מגוונים
התחלתי לשוטט פה בהפסקת אוכל

היום עם נשואים, אני כבר במצב שעושה שבת שבע ברכות לבד לעשרות אורחים
אבל הכל היה בהדרגה ממש

אז קחי את הזמן שלך
תשלימי עם המצב ובמקביל תנסי כל פעם משהו קטן ואם הולך לא מייד לרוץ הלאה אלא לקבע אותו ואז להמשיך
לי זה התאים, יכול להיות שאצלך אחרת לגמרי אז תחכימי מאחרות פה
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
תודה על המייל המפורט
מה הכוונה, איזה פיצוחים מתאימים לאיזה סלטים? ומתי את משתמשת בפפריקה מעושנת, ראס אל חנות וכו'?
הפיצוחים החריפים מושלמים על סלט חסה.
גרעיני חמניות וגרעיני דלעת ניתן להוסיף לכל סלט ירק (עניין של טעם)
אמא שלי מנביטה קטניות לבד ואח"כ מפזרת אותם מעל סלטים ירק אומרים שזה מאד בריא..
את יכולה גם חמוציות וקשיו ופיסטוק מעל סלטי כרוב בשלל צבעים.

ראס אל חנות הוא התבלין של הקציצות, שמים ממנו קצת בכל תערובת בשרית מקפיץ את הטעם פלאים.
אני תמיד משתמשת בפפריקה אמיתית של חנות תבלינים, המאכלים מקבלים טעם וארומה מיוחדים שאין להשוות עם סתם פפריקה פשוטה , ליודת למה היא מרגישה לי כאילו לקחו בד אדום עבה וטחנו.. ועם זה אנשים מתבלים את האוכל של עצמם...:eek:
 

תותים בלבן

משתמש פעיל
הבעיה אצלי שלא ראיתי דוגמא אישית בבית
אמא שלי הצדיקה היתה אישה לא בריאה פיזית ולא כ"כ בישלה ואפתה.
כך שבשבילי זה הר כמעט בלתי עביר
השאלה אם יש מישהי שגם הגיעה בלי ידע, והיום זה זורם לה
חשוב לי ממש שיהיה בבית תמיד אוכל חם ועוגות אבל יש לי מחסום
אולי מה שקשה לי זה הפרקטיות, התכנון, קניות, סדר פעולות וכו'
הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר במטבח של בעלעבוסטע וכך לראות ולקבל מושגים איך עושים את זה בפועל
נאווה, מעניין אם זה את ;) כי אני מכירה נאווה אחת בלונדינית חמודה מבני ברק שאמא חולה בניוון שרירים...
 

ח.ג.ג'.

משתמש מקצוען
ראס אל חנות הוא התבלין של הקציצות, שמים ממנו קצת בכל תערובת בשרית מקפיץ את הטעם פלאים.
אני תמיד משתמשת בפפריקה אמיתית של חנות תבלינים, המאכלים מקבלים טעם וארומה מיוחדים שאין להשוות עם סתם פפריקה פשוטה , ליודת למה היא מרגישה לי כאילו לקחו בד אדום עבה וטחנו.. ועם זה אנשים מתבלים את האוכל של עצמם...:eek:
לא רק פפריקה, באופן כללי תבלינים מחנות תבלינים הם טריים יותר ולכן יש להם הרבה יותר טעם
 

dag

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ההמלצה שלי שאם כבר את פותחת ביוזמה מקסימה כל כך.
שתעברי קודם על רזי הבריאות ותצרי לעצמך ממלכה של מטבח בריא וטעים.
אולי גם לזה יש סדנאות.
 

נאווהלה

משתמש פעיל
כותבת מכיוון קצת שונה מותר?? :)

דווקא באתי מבית מאוד מתפקד ואמא שלי שיא המבשלת/אופה וכו
אבל היא הייתה עקרת בית ולא עבדה אחרי כמה שנים מהחתונה

אני עבדתי משרה מלאה וב"ה שנה אחרי שנה ילדתי
בהתחלה ראיתי שמעתי וקנאתי בכל המבשלות/אופות וכד
וניסיתי ליישם ולקחת רעיונות וגיוונים
אבל לא הצלחתי והייתי מתוסכלת
כי לא היה לי זמן!!! לנשום ועוגה ומנה אחרונה זה היה מותרות כמעט
(היתה לי גם איזה בעיה רפואית שקצת הגבילה אותי והייתי הרבה בשמירות)

עד שהחלטתי שזהו אני עוצמת עיניים ומתרכזת רק במה שחשוב לי ולמשפחתי
וראיתי שבאה שלוות נפש
לא הצצתי כמעט במתכונים בעיתונים/באתרים/בשואו של כל המסביב
לא קניתי את כל סוגי התבלינים/רטבים וכד אלא רק בסיס

שבת מקסימה יכולה להיות גם עם דגים/מרק/עוף בתנור(מאמינה שבסיס את יודעת לבשל)

עוגות מיוחדות פשטידות סלטים מיוחדים לא אצלי
קניתי עוגה/גלידה/קצת גיוון לסלטים
השתדלתי פה ושם לשנות מידי פעם
ותאמינו לי היה טוב ושמח ובעלי והילדים היו מרוצים מאוד

לאט לאט הכנסתי עוד דברים ניסיתי דברים חדשים בחגים כל פעם משהו נוסף

עם הזמן גדלו הילדות והיו כח עזר בקניות/קילופים/שמירה וכד
אז התחלתי להכין מנות אחרונות ועוגות מיוחדות וסלטים מגוונים
התחלתי לשוטט פה בהפסקת אוכל

היום עם נשואים, אני כבר במצב שעושה שבת שבע ברכות לבד לעשרות אורחים
אבל הכל היה בהדרגה ממש

אז קחי את הזמן שלך
תשלימי עם המצב ובמקביל תנסי כל פעם משהו קטן ואם הולך לא מייד לרוץ הלאה אלא לקבע אותו ואז להמשיך
לי זה התאים, יכול להיות שאצלך אחרת לגמרי אז תחכימי מאחרות פה
תודה על ההודעה המרגיעה
את בהחלט מעודדת אותי
אחד הדברים שהכי מלחיצים אותי, זה שעוד לא הרבה שנים אני בעז"ה מתחילה לחתן ילדים, ואיזה בושות מהכלות שאני לא באלעבוסטע מושלמת. אני ממש בלחץ מזה
אז המילים שלך מעודדות אותי שעוד יש תקווה, ולאט לאט יהיה טוב יותר בעז"ה
 

נאווהלה

משתמש פעיל
הפיצוחים החריפים מושלמים על סלט חסה.
גרעיני חמניות וגרעיני דלעת ניתן להוסיף לכל סלט ירק (עניין של טעם)
אמא שלי מנביטה קטניות לבד ואח"כ מפזרת אותם מעל סלטים ירק אומרים שזה מאד בריא..
את יכולה גם חמוציות וקשיו ופיסטוק מעל סלטי כרוב בשלל צבעים.

ראס אל חנות הוא התבלין של הקציצות, שמים ממנו קצת בכל תערובת בשרית מקפיץ את הטעם פלאים.
אני תמיד משתמשת בפפריקה אמיתית של חנות תבלינים, המאכלים מקבלים טעם וארומה מיוחדים שאין להשוות עם סתם פפריקה פשוטה , ליודת למה היא מרגישה לי כאילו לקחו בד אדום עבה וטחנו.. ועם זה אנשים מתבלים את האוכל של עצמם...:eek:
פפריקה מעושנת זה בעצם פפריקה מתוקה רק מחנות תבלינים?
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה