תודה על המייל המפורטכולן כתבו דברים נכונים
דבר ראשון אכן לדאוג שיש לך בבית מלאי של מצרכים לכל תבשיל/מאפה שתצטרכי לאפות
אני לעולם לא מתחילה להכין משהו מביל שאוודא שיש לי הכל בבית. סתם כי לא אוהבת להלוות מהשכנים.
הבסיס הראשון לבלעבוסטע אמיתית הוא סדר ארגון ותכנון מראש.
כשאת מבשלת לשבת תתחילי מהבסיס, מה שאת חייבת לשבת ואח"כ למה שמבחינתך זה בונוס כי לא תמיד יש לך את כל הזמן שבעולם.. |(למשל מנה אחרונה פחות קריטי אצלכם? תשאירי את ההכנה לסוף, אם יהיה לך זמן וכח וכו')
אני אישית לא מתחילה לבשל לפני שהמטבח נקי, חייבת משטחי עבודה פנויים, ככה מתחילים נורמלי נקיון במטבח עושה סדר בראש...
ומאמינה שעם הזמן תרכשי פרקטיקות מעצמך.
הוצאת מעבד מזון מהארון? רצית לאפות קוגל תפו"א? אם כבר לכלכת, תחשבי מה עוד את יכולה לעשות אתו, למשל לקלף ירקות ולגרוס אותם דק למרק עוף משודרג, גם אם בכמות גדולה מקסימום תקפיאי, חסכת לך זמן לכלוך ועבודה..
אני אישית פעם ב... מכינה רוטב פיצה, טחינה, מטבל לדג וכו' בכמויות כפולות מחלקת לקופסאות מתאימות ומקפיאה!
כל שבת שולפת קופסא, תענוג! באפס לכלוך ועבודה!
סלטים לשבת הכי כייף וטעים זה הסלטים הקלילים, כמה שיותר קרובים ל"מציאות", ירקות חיים בחיתוכים שונים ומענינים, חסלט על שלל גווניו, כדאי לעשות ביקור בחנות הפיצוחים ולקנות תיבולים לסלטי ירק, להמשיך משם לחנות התבלינים ולקנות פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, שמיר קצוץ ועוד מגוון תבלינים חזקים שעושים את העבודה היטב!
בקיצור, קבלת קצת השראה?
אני חושבת שבעלבוסטע זה מיומנות שנרכשת עם השנים...
כמובן שאביזרי עזר לבישול ואפייה חובה
כמו סכינים חדות (תזהרי!)
קרש חיתוך נח
כסא למטבח (שלא יכאבו לך הרגליים) וכו'
כל אחת תוכל להוסיף אחרי מה הכלי עזר במטבח אצלה שהוא מאסט והיא לא תסתדר בלעדיו!
קיצור
בהצלחה לבלעבוסטע המתחילה!
מה הכוונה, איזה פיצוחים מתאימים לאיזה סלטים? ומתי את משתמשת בפפריקה מעושנת, ראס אל חנות וכו'?
כדאי לעשות ביקור בחנות הפיצוחים ולקנות תיבולים לסלטי ירק, להמשיך משם לחנות התבלינים ולקנות פפריקה מעושנת, ראס אל חנות, שמיר קצוץ ועוד מגוון תבלינים חזקים שעושים את העבודה היטב!