אלופות האפייה ועוגות ויטרינה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י חדוי כנרת;1733641:
תודה, הבנתי,
אני דווקא משתמשת עם זה די הרבה ולא הקשתי

לא!
זה לא מלית קרמל. יש בחנויות אפיה [לפחות במקום שאני קונה] גם מילת קרמל וגם מלית בטעם ריבת חלב -פרווה. דומה אבל שונה. הקרמל יותר בגוון חום והריבת חלב קצת יותר בגוון כתמתם.
 

נקודת מחשבה

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
טריקולד- קרין גורן
צפה בקובץ המצורף 250873


לתחתית הבראוניז:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
2 ביצים
2/3 כוס סוכר (120 גרם)
4 כפות קמח (40 גרם)
3 כפות קקאו (30 גרם)
רבע כפית מלח

למוס שוקולד מריר :
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר

למוס שוקולד חלב :
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד חלב

למוס שוקולד לבן:
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד לבן

לציפוי:
שליש כוס שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה
מתחילים את הכנת המוסים 4 שעות קודם (או לילה לפני):
מרתיחים 3/4 מיכל שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. חוזרים על הפעולה עם השוקולדים האחרים – חלב ולבן. שימו לב – משתמשים רק במחצית מכמות השמנת המצוינת (3/4 כוס מתוך מיכל וחצי). מעבירים למקרר לצינון מלא (4 שעות או לילה שלם).
מכינים את התחתית :
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. מערבבים פנימה ביצים וסוכר. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת אחידה. יוצקים לתחתית של תבנית בקוטר 26 ס"מ ואופים ב-190 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות (לא לייבש, צריך להישאר עסיסי במרקם של בראוניז).
מסיימים את הכנת המוסים :
מעבירים את תערובת השוקולד המריר הקרה למיקסר, יוצקים עליה את יתרת השמנת המתוקה (עוד 3/4 כוס) ומקציפים יחד לקצפת שוקולד יציבה אך לא נוקשה. מורחים על התחתית (מומלץ לרפד את התבנית בשקף כדי להקל על החילוץ). מקפיאים להתייצבות כ-20 דקות. חוזרים על הפעולה שוקולד החלב ומורחים את המוס מעל השוקולד המריר הקפוא. מקפיאים שוב ל-20 דקות ומסיימים בהכנת השוקולד הלבן באותו אופן. מקפיאים שעתיים להתקשות.
מכינים את הציפוי :
מרתיחים שמנת מתוקה עם מעט מלח. יוצקים על השוקולד המריר ומערבבים עד שהשוקולד נמס. מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקפואה. מחזירים למקפיא ל 10 דקות התייצבות, משחררים בזהירות מהתבנית מקלפים את השקף ומעבירים למקרר להפשרה של שעתיים לפני ההגשה.
 

קבצים מצורפים

  • duocholad.jpg
    KB 37.3 · צפיות: 29

ניקול

משתמש מקצוען
עשיתי פעם את הטריקולד הזה... הוא כבד מאד... ממש בומבה (נראה לי שבאמת כך היא קוראת לו בספרה סודות מתוקים 2)
אפשר לאכול מזה רק כמות קטנה ביותר...
וגם התוצאה לא יוצאת כזאת יפה כמו בתמונה (ותסמכו עלי שההגשה האסתטית מאד חשובה לי).


אבל בתור קינוח אישי בכוסיות קטנות- זה מעולה!!
 

אא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י ת'כלס;1732941:
אלופה. בדיוק כזה אני רוצה לעשות,
העמדת את זה בחוץ?? זה אפוי?

זה עמד בבר בקידוש של הבר מצוות של הבנים שלי.
הוצאתי מהמקפיא בבוקר, עמד בהחלט איזה שעתיים.

לא אפוי, זה עוגות גבינה או מוס חלבי ללא אפייה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה