הרגע קיבלתי אימייל בשביל אחד הלקוחות שלי:
לקוח יקר,
חבילת האכסון XXXXXX עומד לפוג בעוד 14 יום.......
לקוח יקר,
חבילת האכסון XXXXXX עומד לפוג בעוד 14 יום.......
נכתב ע"י Shia;545640:אגב, גם אם מתעקשים להיצמד לתרגום מאנגלית, הרי שהתרגום הנפוץ יותר למילה Host בשפת היומיום הוא 'מארח' ולא אכסנאי.
סוף סוף מישהו לצידי ולא נגדי!נראה לי שהשימוש באכסון אנשים אינו מקובל כל כך. עם זאת, נפוץ השימוש בשורש בבניין התפעל - להתאכסן (איפה התאכסנתם בשבת?)
אכסניה אינה חייבת להיות דווקא אירוח בתשלום (כמו בביטוי הנפוץ 'נפתח בכבוד אכסניה'), ומנגד, 'בית הארחה' עשוי להיות בתשלום, כך שלא נראה לי שיש הבדל בין אכסון לבין אירוח, מלבד זאת שאירוח אנשים הוא ביטוי שנשמע טוב יותר, במיוחד בימינו ובמבטאנו כשאין שומעים את ההבדל בין אחסון לבין אכסון.
נכתב ע"י Shia;545640:דבר אחד לא הבנתי ג'ינג'ית:
מי קבע שהמילה העברית המשמשת לתיאור אכסון/אחסון/אירוח אתרים, צריכה להיות מבוססת על המונח המקביל באנגלית?
האם העובדה שהאמריקאים החליטו שאתרי אינטרנט "מאוכסנים" בשרתים, מאלצת אותנו להשלים עם זה?
מי קבע שהם אינם "מאוחסנים" שם? או אולי אפילו "מאופסנים", "מתארחים" או "אצורים" מה רע בחלופות האלה?
אגב, גם אם מתעקשים להיצמד לתרגום מאנגלית, הרי שהתרגום הנפוץ יותר למילה Host בשפת היומיום הוא 'מארח' ולא אכסנאי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: