דרוש מידע אי אפשר היום בלי אינטרנט?

מצב
הנושא נעול.

מלכת אסתר

משתמש פעיל
לא חושבת שתמיד החדרי מחשבים זה פיתרון טוב, אני מכירה מישהי שבעלה כל היום בחדרי מחשבים, יוצא בבוקר לכולל צהריים אוכל 2 דקות מה שאשתו טרחה להכין קובץ לחדר מחשבים קצת להתעדכן ומיד אח"כ כולל וחוזר בערב חזרה למחשב....
וזה לא אחד ולא שתיים ולא שלוש, יש כמה חדרי מחשבים באזור שלנו וכולם מפוצצים כל היום.......
ושלא נדבר על האמא שחייבת לקנות משהו בשיין ובאילי אקספרס ונמשכת שם שלוש ארבע שעות......... בנתיים הבית חוגג אבל היא מנהלת אותו בשלט רחוק, לו רק הייתה באזור (בבית) הייתה עוזבת את המחשב והייתה יותר עם הילדים,
אני אחרי כמה שנים שהסתפקתי אם להכניס את המחשב לבית או לא, הגעתי למסקנה שכן!! הזמן ששרפתי על המתנה בחדר מחשבים, הלא ללכת לישון כי מישהו עוד אמור להחזיר מייל דחוף.... ולחכות בחדר מחשבים במקום להתארגן לשינה ולסיים את אירגוני הבית....
כל אחד שיעשה את שיקול דעתו אבל חדרי המחשבים הם כהיום בית "אינטרנט" שמנתק מהבית!!! (בדיוק כמו הקמפיינים של האנטי אינטרנט........)

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
וזה לא אחד ולא שתיים ולא שלוש, יש כמה חדרי מחשבים באזור שלנו וכולם מפוצצים כל היום.......
ושלא נדבר על האמא שחייבת לקנות משהו בשיין ובאילי אקספרס ונמשכת שם שלוש ארבע שעות......... בנתיים הבית חוגג אבל היא מנהלת אותו בשלט רחוק, לו רק הייתה באזור (בבית) הייתה עוזבת את המחשב והייתה יותר עם הילדים,
מושגים חדשים!! אין בית מדרש בלא חידוש..

אלעזר פרידמן

משתמש פעיל
כששואלים למה הרבנים נלחמים כ"כ בעד הקומה הכשרה, נגד הפלאפונים המוגנים, נגד החסימות במחשבים שלא שוות אגורה, בכלל נגד אינטרנט בבתים- זאת התשובה!
ואם זה היה הסיפור היחיד- זאת גם סיבה, אבל לצערינו אלו סיפורים רבים עד אין ספור!
תבואו פעם להרצאה של הרב קובי לוי ותבינו! אולי יש כאלו שיגידו שהוא קיצוני אבל העובדות שהוא מביא- עם תמונות אמיתיות- מזעזעות!
בלי קשר לזה שהסיפורים האלה באמת אמיתיים , אני חושב שהקיצוניות של קובי לוי רק מפריעה לו במאבקו באינטרנט , כי למשל כשהוא כותב שהיה אברך רציני שהתמכר לגימבוי (נו באמת...) ולכן אסור להכניס גימבוי לבית , אז אני כבר לא רוצה לשמוע ממנו את הדברים הנכונים שהוא כותב על האינטרנט כי הוא סתם קיצוני והזוי.
האשכול הזה הוא לא פחות מהזוי...
כל אחד רב עד כמה האינטרנט ממכר, מבזבז זמן, מוריד רוחנית, יו ניים איט... ואני גם בעד...
ועדיין כולם כאן... זה לא עוד מאבק ,זה מאבק על הצביון של הציבור החרדי\תורני\עובדי ה' בדור הזה ולא רוצה לדמיון מה יקרה בדור הבא(רק משיח... חייב)
הקרב יוכרע מול המסכים או יותר נכון מהנזרות מהמסכים...
האמת??? קשה לי להאמין שעוד עשר או עשרים שנה לא יהיה לכולם סמארטפונים , גם אינטרנט מסונן עד לפני כמה שנים היה בגדר "בל יראה" והיום הוא נמצא כמעט בכל בית חרדי , וגם בגזרת הסמארטפונים , עד לפני כמה שנים מי שהחזיק את זה היה כמעט חילוני , היום זה כבר לא כזה נורא (בישיבה שאני לומד בה יש לכ10% מההורים של הבחורים סמארטפונים , וגם זה בהערכה הכי נמוכה) כך שלדעתי עוד עשר או עשרים שנה היחיד שלא יהיה לו סמארטפון זה קובי לוי....

חכם עתיק יומין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
בלי קשר לנושא האשכול, לעולם לא הייתי משתמשת בשירותים האלו, הנתונים שצריך למסור להם מאפשרים להם לעשות ככל העולה על רוחם, ולהוציא מידעים ששווים הרבה.
בלת"ק
יש איזשהו מסמך משפטי שהם חתומים עליו בנוגע למסירת מידע

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
בלי קשר לזה שהסיפורים האלה באמת אמיתיים
אני חושב שהדיון על הבעיות שמעלה ר' קובי לוי מסיט את הדיון מהנושא המרכזי, כי קובי לוי אומר לזרוק הכל ומדבר על בעיות סינון וכו' (ואולי הוא צודק) הנושא באשכול הוא בזבוז הזמן ולא הסינון.
לגבי סמארטפונים - אני חושב שהמון אנשים בציבור חשים מאוד חזק ועמוק את ההתנגדות להם, אני משער (ואולי אני אופטימי מידי) שמתי שהוא, אולי עוד עשרים שלושים שנה תתחיל תנועה של מרד בציבור החילוני שתקרא להתנתק מהמכשירים הללו... כי התופעות סביבם הם באמת הזויות וככל שיעברו השנים הן רק יחמירו.

נערך לאחרונה ב:

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כי התופעות סביבם הם באמת הזויות וככל שיעברו השנים הן רק יחמירו.
ומי מדבר על הVR קראתי מאמר שמסביר שבעצם נוצר עולם שלם בו יש לכל אחד דמות וירטואלית כלשהיא שניתן לרכוש עבורה בגדים ברשתות ידועות, היא מייצגת אותך בפגישות עבודה וכו' וכו', הדברים הללו לא נאמרו מפי כאלו שנלחמים באינטרנט אלא אדרבה מכאלו שמנבאים את העתיד הוורוד בנושא הזה.
אם זה יצא לפועל, וח"ו ייכנס לציבור שלנו יהיו כאלו שפשוט יחיו ביקום מקביל עד שהעולם הווירטואלי יראה להם כמעט יותר מוחשי מהעולם הממשי...

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
ועוד בעיה שגם אי אפשר בקהילה שלי לדבר ולהתיעץ עם הרב על כזה דבר כיון שזה נחשב לסוג של טרף.
זה הכי כואב לי ....אם לא נתייעץ עם רב אז עם מי נתייעץ????
כל פעם זה מעורר בי תסכול גדול למה אין הבנה שהדור צריך את ההרגשה הטובה לגשת לשאול מורה/ רב / ר"מ וכו'-
חבל כך מוותרים ומפסידים הרבה אנשים בדרך...

מלכת אסתר

משתמש פעיל
ומי מדבר על הVR קראתי מאמר שמסביר שבעצם נוצר עולם שלם בו יש לכל אחד דמות וירטואלית כלשהיא שניתן לרכוש עבורה בגדים ברשתות ידועות, היא מייצגת אותך בפגישות עבודה וכו' וכו', הדברים הללו לא נאמרו מפי כאלו שנלחמים באינטרנט אלא אדרבה מכאלו שמנבאים את העתיד הוורוד בנושא הזה.
אם זה יצא לפועל, וח"ו ייכנס לציבור שלנו יהיו כאלו שפשוט יחיו ביקום מקביל עד שהעולם הווירטואלי יראה להם כמעט יותר מוחשי מהעולם הממשי...
יוווווו.... גם שמעתי על זה איזה נס שזה עדיין לא קיים בחברה שלנו, הבנתי שזה ממש עולם שלם יש שם פגיעות אחד עם השני עולם של ממש...... פשוט להתפלל לדור העתיד, הלוואי שהיו לפחות כמנו עם אינטרנט מסונן נטפרי כמו שצריך ושהפורמים של פרוג זה התעסוקה....

מלכת אסתר

משתמש פעיל
אם הוא מצליח להתנתק מהמחשב בשעות הסדרים אני ממש מצדיע לו. אם....
כהיום כל אברך כולל מכיר את המושג מייל הזדהות ממשלתית ביטוח לאומי בנקים וכ'ו.....
אבל באמת כל הכבוד שהם יודעים לשמור על הזמנים, וראוי לערכה כמו שכתבתי קודם שחדרי המחשבים מפוצצים... שכחתי להוסיף שזה כמובן בשעות של בין הסדרים ובערבים (עד השעות הקטנות...) בין לבין יש נראה לי רק נשים שמרוקנים את כרטיס האשראי ברכישה בנקסט שיין וכו

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
למשל כשהוא כותב שהיה אברך רציני שהתמכר לגימבוי (נו באמת...) ולכן אסור להכניס גימבוי לבית ,
אם לא להכניס בגלל זה אז זה באמת :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. ואברך שמתמכר לגמבוי, אני באמת מרחם עליו.. חסכים!!
כך שלדעתי עוד עשר או עשרים שנה היחיד שלא יהיה לו סמארטפון זה קובי לוי....
יש מצב
גם קיבלתי.
בדיוק באמצע "כל מקדש"
כשאחזתי ב... "כל שומר כדת מחללו..."
באמת? מה זה הקו הזה? אצלנו הפלא' בכלל מנותק בשבת..
ומי מדבר על הVR
מה זה
זה הכי כואב לי ....אם לא נתייעץ עם רב אז עם מי נתייעץ????
כל פעם זה מעורר בי תסכול גדול למה אין הבנה שהדור צריך את ההרגשה הטובה לגשת לשאול מורה/ רב / ר"מ וכו'-
חבל כך מוותרים ומפסידים הרבה אנשים בדרך...
אמת ויציב

נהכה

משתמש רשום
אני חושב שמי שמשועמם גדול , יכול להתמכר גם לקווי נייעס , ומי שיש לו מה לעשות גם לא יתמכר לאתרים שיש בנטפרי. (וכמובן אני מדבר רק על אינטרנט עם סינון כי בלי סינון , גם אם אתה הבן אדם הכי עסוק , אתה יכול להתמכר)
לא חייבים אינטרנט בלי סינון כדי להיתמכר

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה