שלום! אני אברך כולל קלאסי ואני פשוט מתוסכל ורציתי לשוחח איתכם חברי הפורום ומקווה שתשועה ברוב יועץ.
בצעירותי שגדלתי וקיבלתי את החינוך העיקרי לא היה אינטרנט אלא היה רק את הבעיות הרגילות ולמדנו במשך השנים איך להתמודד איתם.
הבעיה נוצרה כשהגיע האינטרנט היות ולא קיבלנו במשך החיים הדרכה ועצות ממשיות מלבד כמה שזה מסוכן ועדיף רק מייל בלבד (כאילו שזה מספיק לחיים של היום), אני ברוך ה' גולש רק דרך נטפרי כך שאין לי בעיה עם תוכן לא טוב אבל עצם זה שיש לי בבית.
מצד אחד אני חייב מיילים/אתרי בנק/וכו' ומצד שני עצם זה שפתוח הרבה אתרים זה מבלבל אותי ואני מרגיש מנותק ממרכז חיי שזה השאיפה והרצון להיות שקוע רק בתורה, אצלי זה תרתי דסתרי. אבל אי אפשר היום בלי אינטרנט.
במילים אחרות האם שייך להיות גדול בתורה ביחד עם אינטרנט מסונן נקי וכשר שאתה מבלה בו חצי שעה ביום?
האם זה כמו לפני 100 שנה שלא היה טלפון ואז הוא הגיע ופתאום כמה אנשים הרגישו שטלפון זה ביטול תורה?
ועוד בעיה שגם אי אפשר בקהילה שלי לדבר ולהתיעץ עם הרב על כזה דבר כיון שזה נחשב לסוג של טרף.
העלית לי הרבה מחשבות: ואכתוב כמה תובנות שעלו לי מהרבה מחשבה בנושא.
תמיד אני נכנס לאנטרנט עם תחושה שאני צריך לעשות משהו נחוץ, ויוצא עם תחושה שבזבזתי את הזמן.
זה היסוד של האנטרנט (המסונן), ערבוב של דברים נחוצים עם דברים שאינם נחוצים.
פרוג, בין השאר, הוא דוגמא מוקטנת לדבר הזה, רגע אחד אני באמת עוזר למישהו, או מקבל עזרה נחוצה, ואחרי רגע אני קורא דיונים ארוכים או דברים מעניינים שאינם נחוצים לי כלל... (בעבר ביקשתי
כאן סיוע שלפחות יהיה לי ניטור ובקרה של השימוש באנטרנט, עלו הרבה רעיונות יפים, אבל לא הבשיל לכלל מעשה.)
עשיתי נסיונות רבים בנושא, היתה תקופה ארוכה יחסית שהצלחתי לפתוח את האנטרנט רק בימי שלישי בערב ב"ה.
לאחר מכן הגעתי למסקנה (...) שאני נצרך ליותר, וחיברתי את המחשב (מחשב נייח) למין טיימר/ שעון שבת שמכבה לי את המחשב אחרי מספר דקות שקבעתי, כך ניסיתי להספיק את הדברים הנצרכים ולא עוסק בשטויות.
מתי שהוא לצערי הפסקתי עם זה.
וכרגע אני גם מרגיש לא מאוזן. למרות שיש לי סינון של נתיב, שאני מאוד מרוצה ממנו בעניין המדובר, לא כל האנטרנט פתוח, אלא רשימה לבנה קטנה מאוד, והמשתמש יכול להוסיף לעצמו עד 10 אתרים בחינם כל חודש (כלומר כל משתמש בונה לעצמו אנטרנט משלו) , מה שמונע ממך להכנס לכל קישור מעניין, היה שלב שהכנסתי אתר חדשות לרשימה הלבנה אבל אחרי כמה זמן ב"ה הוצאתי אותו משם, ואחרי קריאת השרשור יש סיכוי שעוד אתר כלשהוא יצא מהרשימה הלבנה.
זה סור מרע, והעשה טוב - לחפש איך יהיה סיפוק ושמחה בתורה, גורם מדרבן שיגרום לשקיעה בתוה"ק כמו שכתב הסטייפלר באגרותיו. אני כותב זאת מהשפה ולחוץ, רק כי אני יודע שזה נכון...
בהצלחה רבה לכולנו, אני בטוח שלה' יש נחת רוח מהשרשור הזה.