דרוש מידע אי אפשר היום בלי אינטרנט?

מצב
הנושא נעול.

במה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עימוד ספרים
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אגב לדעתי מה שממכר באינטרנט , זה גם הקישורים - שאתה מתחיל לגלוש ובכל דף יש קישורים לעוד דברים מענינים , ובסוף שאתה גומר לגלוש יש איזה עשרים כרטיסיות פתוחות , וזה ללא ספק ממכר זה שכל רגע קופץ דבר אחר מענין.

אני התמכרתי לפרויקט השו"ת, יש שם המווון קישורים.

שלמה רוזן

משתמש צעיר
לענ"ד
בבית (אם יש היתר מרב לצורך עבודה וגם אז......) אין שום היתר להחזיק מחשב אפילו עם הסינון הכי קפדני שיש ואכמ"ל
תמיד להעדיף השתמשות בחדרי חשבים
שנית אפשר להסתדר בלי, בהתחלה זה אולי קצת קשה אבל אח"כ מתרגלים
וחוץ מזה יש היום משרד שנקרא לכתחילה סערוויס שמבצעים את כל הפעולות שאתה רק יכול לחלום שאתה צריך דרך האינטרט אמנם בתשלום אבל לא גבוה ובעיקר שווה את זה
אני מצרף פרוספקט עם שעות פעילות

קבצים מצורפים

• תשפג מודעות קבלת קהל.pdf
    1.4 MB · צפיות: 89
  • סוף שנה 2022.pdf
    KB 117.7 · צפיות: 69

sem

משתמש פעיל
לענ"ד
בבית (אם יש היתר מרב לצורך עבודה וגם אז......) אין שום היתר להחזיק מחשב אפילו עם הסינון הכי קפדני שיש ואכמ"ל
תמיד להעדיף השתמשות בחדרי חשבים
שנית אפשר להסתדר בלי, בהתחלה זה אולי קצת קשה אבל אח"כ מתרגלים
וחוץ מזה יש היום משרד שנקרא לכתחילה סערוויס שמבצעים את כל הפעולות שאתה רק יכול לחלום שאתה צריך דרך האינטרט אמנם בתשלום אבל לא גבוה ובעיקר שווה את זה
אני מצרף פרוספקט עם שעות פעילות

בלי קשר לנושא האשכול, לעולם לא הייתי משתמשת בשירותים האלו, הנתונים שצריך למסור להם מאפשרים להם לעשות ככל העולה על רוחם, ולהוציא מידעים ששווים הרבה.

מירי עוס

משתמש מקצוען
אני מכיר לא מעט שחיים בלי זה ולא חסר להם שום דבר בחיים
גם אני.
אבל כאשר הם צריכים לשלוח מייל, לפתוח בקשה להגדלה לתלת פאזי בחברת חשמל, להוציא היתרי בנייה וכו, לקבל מסמכים משיבא, הם מגיעים לשבת אצלי במחשב, עם אינטרנט מסונן של נטפרי.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
בלי קשר לנושא האשכול, לעולם לא הייתי משתמשת בשירותים האלו, הנתונים שצריך למסור להם מאפשרים להם לעשות ככל העולה על רוחם, ולהוציא מידעים ששווים הרבה.
יושבים שם אנשים שעברו מיון וקבלה לפני כן
גם למזכירה בקופת חולים יש את כל התיק הרפואי שלכם

היה כאן בעבר אשכול שלם על הנתונים שלמנהלי חדרי מחשבים יש גישה אליהם
עדיף כבר לסמוך על אברכים שעושים עבודת קודש מאשר על אנשים עם אינטרס כספי

מירי עוס

משתמש מקצוען
נו , ומה רע בזה???
לא רע בכלל.
אני מרוויחה. זוכה לקיים מצוות וחסדים מהצורך שלי (אני אישה, כן?), של העבודה, לאינטרנט מסונן. :)
רק שאלו האם אפשר היום להסתדר בלי אינטרנט כלל.
ציינתי שיש המון דברים שדורשים היום אינטרנט, מה לעשות?
אומנם, אכן לא מחייב להכניס הביתה, אפשר ללכת לשכן/לחדרי מחשבים...

חזק וברוך!

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
גם אני.
אבל כאשר הם צריכים לשלוח מייל, לפתוח בקשה להגדלה לתלת פאזי בחברת חשמל, להוציא היתרי בנייה וכו, לקבל מסמכים משיבא, הם מגיעים לשבת אצלי במחשב, עם אינטרנט מסונן של נטפרי.
זה שהם באים אלייך זה עדיין לא עושה אותם 'עם'.
ואת מסכימה שהם מסתדרים בלי..

אלעזר פרידמן

משתמש פעיל
לא רע בכלל.
אני מרוויחה. זוכה לקיים מצוות וחסדים מהצורך שלי (אני אישה, כן?), של העבודה, לאינטרנט מסונן. :)
רק שאלו האם אפשר היום להסתדר בלי אינטרנט כלל.
ציינתי שיש המון דברים שדורשים היום אינטרנט, מה לעשות?
אומנם, אכן לא מחייב להכניס הביתה, אפשר ללכת לשכן/לחדרי מחשבים...
סורי , אני חשבתי שזה תלונה על הצדיקים שלא מכניסים אינטרנט לבית , ובסוף באים לנצל את השכנים.

מירי עוס

משתמש מקצוען
זה שהם באים אלייך זה עדיין לא עושה אותם 'עם'.
ואת מסכימה שהם מסתדרים בלי.
ברור שלא עושה אותם עם.
ואני מעריכה כל מי שמקריב מזמנו ומרצו למען ערכיו.
כל אחד בנקודה בה נמצא.
אני רק חושבת שא"א באמת להסתדר בלי. מה שלא היה פעם.
ישנן סיטואציות שמחייבות שימוש באינטרנט. אבל הוא אכן לא חייב להיות בבית..
זה הכל.

האשכול הזה הוא לא פחות מהזוי...
כל אחד רב עד כמה האינטרנט ממכר, מבזבז זמן, מוריד רוחנית, יו ניים איט... ואני גם בעד...
ועדיין כולם כאן... זה לא עוד מאבק ,זה מאבק על הצביון של הציבור החרדי\תורני\עובדי ה' בדור הזה ולא רוצה לדמיון מה יקרה בדור הבא(רק משיח... חייב)
הקרב יוכרע מול המסכים או יותר נכון מהנזרות מהמסכים...
שמעתי פעם בשם הרב יעקב עדס, שידוע שלכל קליפה יש פרי ובשביל לקבל את הפרי צריך לשבור את הקליפה,
ובכן הקליפה היא האינטרנט שאפשר לראות מה קורה בכל רגע נתון בקצה האחר של העולם,
והפרי הוא האור הגנוז לצדיקים שאפשר לראות מסוף העולם ועד סופו....
שנזכה גם אנחנו ...:):):)

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
כן כן אם הייתי יכולה להסביר לך באישי שערותייך היו מסתמרות
וואו אולי למען הזעזוע בחינת ישמע הציבור ויזהר כדאי להעלות כאן את הדברים אפי' בשינוי פרטים.
אתמול חבר הגיע בוכה ומספר לי שהוא על סף גירושין!!!!!!
הייתי מזועזע.. מה? למה? מה קרה?
אמר שעשה טעות (והוא לא מבין איך עשה את זה) קנה לאשתו טלפון חכם והיא דרדרה לאט לאט והוא לא שם לב כל כך בהתחלה עד שזה נהיה צורמני וברור.. תחילה הורידה את הכיסוי לטובת פאה, חצאיות קצרות יותר וכו'
גילה שהיא חברה בקבוצת וואצאפ של בנות העיר "חרדיות" (כן! חרדיות בהגדרה המטושטשת של היום..) שהולכות מידי ערב ל'פאבים' ולא מוכנה לשמוע כלום,
המצב על הפנים, ה' ירחם!!
מה יהיה על הילדים?? מה יהיה על האשה?? לאן תגיע? מה יהיה עם הבעל?? המשפחה שלה ושלו איך תגיב??

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
וואו אולי למען הזעזוע בחינת ישמע הציבור ויזהר כדאי להעלות כאן את הדברים אפי' בשינוי פרטים.
אתמול חבר הגיע בוכה ומספר לי שהוא על סף גירושין!!!!!!
הייתי מזועזע.. מה? למה? מה קרה?
אמר שעשה טעות (והוא לא מבין איך עשה את זה) קנה לאשתו טלפון חכם והיא דרדרה לאט לאט והוא לא שם לב כל כך בהתחלה עד שזה נהיה צורמני וברור.. תחילה הורידה את הכיסוי לטובת פאה, חצאיות קצרות יותר וכו'
גילה שהיא חברה בקבוצת וואצאפ של בנות העיר "חרדיות" (כן! חרדיות בהגדרה המטושטשת של היום..) שהולכות מידי ערב ל'פאבים' ולא מוכנה לשמוע כלום,
המצב על הפנים, ה' ירחם!!
מה יהיה על הילדים?? מה יהיה על האשה?? לאן תגיע? מה יהיה עם הבעל?? המשפחה שלה ושלו איך תגיב??
כששואלים למה הרבנים נלחמים כ"כ בעד הקומה הכשרה, נגד הפלאפונים המוגנים, נגד החסימות במחשבים שלא שוות אגורה, בכלל נגד אינטרנט בבתים- זאת התשובה!
ואם זה היה הסיפור היחיד- זאת גם סיבה, אבל לצערינו אלו סיפורים רבים עד אין ספור!
תבואו פעם להרצאה של הרב קובי לוי ותבינו! אולי יש כאלו שיגידו שהוא קיצוני אבל העובדות שהוא מביא- עם תמונות אמיתיות- מזעזעות!

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
כששואלים למה הרבנים נלחמים כ"כ בעד הקומה הכשרה, נגד הפלאפונים המוגנים, נגד החסימות במחשבים שלא שוות אגורה, בכלל נגד אינטרנט בבתים- זאת התשובה!
ואם זה היה הסיפור היחיד- זאת גם סיבה, אבל לצערינו אלו סיפורים רבים עד אין ספור!
תבואו פעם להרצאה של הרב קובי לוי ותבינו! אולי יש כאלו שיגידו שהוא קיצוני אבל העובדות שהוא מביא- עם תמונות אמיתיות- מזעזעות!
ותמיד הייתי סקפטי לכל הסיפורים הללו.. כי מי יעזוב את הדת/בעל/אשה/בית/משפחה/קהילה בשביל טלפון והנאה רגעית גדולה ככל שתהיה, אך המציאות טופחת על פנינו השכם והערב.

כעת אני נזכר (עבר זמן מאז) ששכן שלי המשתייך לאחת החסידויות (בלתי רשמיות, למען ההגינות.. למרות שאין בזה חוקים) סופר סת"ם בית לתפארה עם 7 ילדים בחורי ישיבה ובת"ת עזב את אשתו ילדיו כולם לטובת המכשיר הזה.. ועוד סיבה.. הוריד את פאותיו וגילח את כל שערו כמו המצורע ממש! אחד הבנים, עדין נפש!! שהיה קשה לו קצת בלימודים ובישיבה (אחת הטובות היום..) נגרר אחריו כיום הוא עם קוקו ועגיל:cry:
והאמא מסכנה מתמודדת ונלחמת בחירוף נפש על הבית ועל הילדים..
ר-ח-מ-נ-ו-ת!!!

א. שטיגליץ

משתמש מקצוען
שלום! אני אברך כולל קלאסי ואני פשוט מתוסכל ורציתי לשוחח איתכם חברי הפורום ומקווה שתשועה ברוב יועץ.
בצעירותי שגדלתי וקיבלתי את החינוך העיקרי לא היה אינטרנט אלא היה רק את הבעיות הרגילות ולמדנו במשך השנים איך להתמודד איתם.
הבעיה נוצרה כשהגיע האינטרנט היות ולא קיבלנו במשך החיים הדרכה ועצות ממשיות מלבד כמה שזה מסוכן ועדיף רק מייל בלבד (כאילו שזה מספיק לחיים של היום), אני ברוך ה' גולש רק דרך נטפרי כך שאין לי בעיה עם תוכן לא טוב אבל עצם זה שיש לי בבית.
מצד אחד אני חייב מיילים/אתרי בנק/וכו' ומצד שני עצם זה שפתוח הרבה אתרים זה מבלבל אותי ואני מרגיש מנותק ממרכז חיי שזה השאיפה והרצון להיות שקוע רק בתורה, אצלי זה תרתי דסתרי. אבל אי אפשר היום בלי אינטרנט.
במילים אחרות האם שייך להיות גדול בתורה ביחד עם אינטרנט מסונן נקי וכשר שאתה מבלה בו חצי שעה ביום?
האם זה כמו לפני 100 שנה שלא היה טלפון ואז הוא הגיע ופתאום כמה אנשים הרגישו שטלפון זה ביטול תורה?
ועוד בעיה שגם אי אפשר בקהילה שלי לדבר ולהתיעץ עם הרב על כזה דבר כיון שזה נחשב לסוג של טרף.
העלית לי הרבה מחשבות: ואכתוב כמה תובנות שעלו לי מהרבה מחשבה בנושא.
תמיד אני נכנס לאנטרנט עם תחושה שאני צריך לעשות משהו נחוץ, ויוצא עם תחושה שבזבזתי את הזמן.
זה היסוד של האנטרנט (המסונן), ערבוב של דברים נחוצים עם דברים שאינם נחוצים.
פרוג, בין השאר, הוא דוגמא מוקטנת לדבר הזה, רגע אחד אני באמת עוזר למישהו, או מקבל עזרה נחוצה, ואחרי רגע אני קורא דיונים ארוכים או דברים מעניינים שאינם נחוצים לי כלל... (בעבר ביקשתי כאן סיוע שלפחות יהיה לי ניטור ובקרה של השימוש באנטרנט, עלו הרבה רעיונות יפים, אבל לא הבשיל לכלל מעשה.)

עשיתי נסיונות רבים בנושא, היתה תקופה ארוכה יחסית שהצלחתי לפתוח את האנטרנט רק בימי שלישי בערב ב"ה.
לאחר מכן הגעתי למסקנה (...) שאני נצרך ליותר, וחיברתי את המחשב (מחשב נייח) למין טיימר/ שעון שבת שמכבה לי את המחשב אחרי מספר דקות שקבעתי, כך ניסיתי להספיק את הדברים הנצרכים ולא עוסק בשטויות.

מתי שהוא לצערי הפסקתי עם זה.
וכרגע אני גם מרגיש לא מאוזן. למרות שיש לי סינון של נתיב, שאני מאוד מרוצה ממנו בעניין המדובר, לא כל האנטרנט פתוח, אלא רשימה לבנה קטנה מאוד, והמשתמש יכול להוסיף לעצמו עד 10 אתרים בחינם כל חודש (כלומר כל משתמש בונה לעצמו אנטרנט משלו) , מה שמונע ממך להכנס לכל קישור מעניין, היה שלב שהכנסתי אתר חדשות לרשימה הלבנה אבל אחרי כמה זמן ב"ה הוצאתי אותו משם, ואחרי קריאת השרשור יש סיכוי שעוד אתר כלשהוא יצא מהרשימה הלבנה.

זה סור מרע, והעשה טוב - לחפש איך יהיה סיפוק ושמחה בתורה, גורם מדרבן שיגרום לשקיעה בתוה"ק כמו שכתב הסטייפלר באגרותיו. אני כותב זאת מהשפה ולחוץ, רק כי אני יודע שזה נכון...
בהצלחה רבה לכולנו, אני בטוח שלה' יש נחת רוח מהשרשור הזה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט צ'

קלז צַדִּיק אַתָּה יי וְיָשָׁר מִשְׁפָּטֶיךָ:קלח צִוִּיתָ צֶדֶק עֵדֹתֶיךָ וֶאֱמוּנָה מְאֹד:קלט צִמְּתַתְנִי קִנְאָתִי כִּי שָׁכְחוּ דְבָרֶיךָ צָרָי:קמ צְרוּפָה אִמְרָתְךָ מְאֹד וְעַבְדְּךָ אֲהֵבָהּ:קמא צָעִיר אָנֹכִי וְנִבְזֶה פִּקֻּדֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קמב צִדְקָתְךָ צֶדֶק לְעוֹלָם וְתוֹרָתְךָ אֱמֶת:קמג צַר וּמָצוֹק מְצָאוּנִי מִצְוֹתֶיךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קמד צֶדֶק עֵדְוֹתֶיךָ לְעוֹלָם הֲבִינֵנִי וְאֶחְיֶה:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה