מדובר לא על מגורים אלא לימודי אקדמיה... ככה אני הבנתי בכלל אופןואו. שאלת השאלות..
בתור בחורה חרדית שגדלה בעיר חילונית וכרגע אישה חרדית שגרה בעיר חרדית, אני יכולה להגיד על עצמי, שהייתה התמודדות לא קלה בעיר החילונית, כי זאת כן סביבה אחרת ממה שאת, ובבית הספר אפילו שהייתי בבית ספר חרדי היו איתי המון בנות חילוניות לגמרי שההורים שלהן פשוט רצו לתת להם חינוך טוב ושמו אותן בבית ספר חרדי, זה לא היה קל. תמיד היה צריך לשחות כנגד הזרם, ולא תמיד הצלחתי...
אבל ברוך ה' הייתי ילדה מבית טוב. עם ערכים ותמימות אמיתית שלא רציתי לקלקל, אז הצלחתי להתגבר על הכל.
כיום בתור אישה חרדית שגרה בעיר חרדית לי ספציפית יותר קל בהרבה ולכן לא רציתי להמשיך לגור בעיר חילונית אחרי החתונה.
אבל יש לי חברות שיגידו לך אחרת, שהן גדלו בתור חרדיות בעיר חרדית והן לא 'טעמו' מספיק מהעולם בחוץ...דבר שטותי לחלוטין (בתור אחת שגדלה בין שתי העולמות) אבל ככה הן מרגישות.
כתוב ש''גרה''...למי יותר קל, לאישה/ בחורה מבית חרדי שגרה בעיר חרדית או לאישה/ בחורה מבית חרדי שגרה בעיר חילונית
אחת שבכל מצב הגיעה ממקום חילוני- פחות קשה לה, כי היא כבר מכירה את העולם הזה...בחג יצא לנו לדבר במשפחה המורחבת על לימודים באקדמיה ומה שכרוך בכך (בעיקר מבחינה רוחנית...).
מפה לשם היה לנו ויכוח למי יותר קל, לאישה/ בחורה מבית חרדי שגרה בעיר חרדית או לאישה/ בחורה מבית חרדי שגרה בעיר חילונית?
מה דעתכן?
מאוד מאוד!זה מאד אינדיווידואלי
גם אצל זו הגרה בשכונה מעורבת יכול להיות קשה, תלוי איך היו היחסים בינה לבין שכניה, אם היו יחסים של פחד, רתיעה, או איום היא תקח את המטען הזה לאקדמיה.אחת שבכל מצב הגיעה ממקום חילוני- פחות קשה לה, כי היא כבר מכירה את העולם הזה...
אבל אחת שהגיעה ממקום חרדי- היא לא מכירה את המנטליות הזו ולכן הרבה יותר קשה לה.
יכול להיות בהחלט,גם אצל זו הגרה בשכונה מעורבת יכול להיות קשה, תלוי איך היו היחסים בינה לבין שכניה, אם היו יחסים של פחד, רתיעה, או איום היא תקח את המטען הזה לאקדמיה.
מסכימה.יכול להיות בהחלט,
אבל היא מדברת פה בעיקר על מקריים סטנדרטים בקטע רוחני,
ההיגיון אומר שמי שגרה בשכונה יותר חילונית- מכירה את זה, זה לא חדש לה, ופחות מגרה אותה... לדעתי כמובן!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: