אני לא בטוח שאני מבין בדיוק מה מדובר, מחיפוש באתר ראיתי שגולן הציע משהו שנשמע נהדר אבל גם מיהר להתייאש ממנו או מאיתנו....
על פניו נשמע שיש פה מישהו(MAT)מוכשר להפליא שמקדיש את זמנו לעניין. בעיניי זה מה שנקרא בלשון העם ''אחלה סטארט אפ שבעולם'', האפשרות לקבל אינטרנט שמשתמש/ים קובע מה יפתח ומה לא, זה בהחלט דבר שיכול להיות מסחרי לחברות גדולות וכו'.
אבל מה שחשוב מאוד לפחות לגביי ההפצה הפנים-חרדית, שכולם ממהרים לדבר על הרבנים שיאשרו וכו' וכו' , תראו את זה כמו בנושאי ההכשרים למזון, יש מחמירים שלא יאכלו ממה שלא עישרו והכינו לבד בבית , יש את המיינסטרים שאוכלים רק הכשרים מבוססים וידועים מהארץ, ויש שאוכלים כל מה שכתוב על זה כשר.
רוב האנשים שיתארחו אצל מישהו בבית - יאכלו את מה שהגישו להם -בלי לשאול איזה הכשר הירקות אצלכם.
האפשרות לקבל מזון ברמת כשרות מוקפדת שגרמה שלא ילמדו יותר על הלכות הכשרת בשר, או האפשרות לעירוב מהודר סביב ערים שלימות שהשכיחה מישראל בישראל תורת הוצאה מרשות לרשות , וישנם עוד דוגמאות, אבל בקצרה "הנוחות והקלות שבה אנו מתמודדים עם מגבלות ודרישות ההלכה" גרמה גם שהורדנו מעלינו כל רצון ואחריות להתמודד לגבי מכלול רחב של נושאים .
אבל האינטרנט זה משהו הרבה יותר גדול מכל מה שמערכות כשרות כאלו ואחרות מסוגלות להתמודד איתו בכלל. וההתמודדות שכבר כן היא בעיקר ב'סור מרע' לחסום ולהעלים את המציאות. אם בקהילות מסוימות שיש באפשרותם לנקוט סנקציות במוסדות לימוד וכדו' למי שלא עומד בדרישות של החסימה הנדרשת לדעתם, ואם בשלטים הגדולים 'כאן לא מגרשים את השכינה' או 'אינטרנט = סרטן' וכו'.
אני טוען כבר מזמן, כי באם מועצת גדולי התורה היתה מתכנסת בשביל לראות איך אפשר לפתור את בעיית האינטרנט, לא איך למנוע, שאכן, כיום זה הכלי היחיד שיש לנו מול המפלצת הזאת, והיו משקיעים העסקנים ובקהילות ב'עשה טוב' חצי ממה שמושקע בההיפך, כבר היה לנו הרבה יותר ממה שיש היום.
כי המציאות לא הולכת להשתנות! האינטרנט כאן בשביל להישאר ולגדול ולהתעצם ולהשתלט על חיינו! השאלה היא רק מה ואיך היהדות הצרופה תשכיל להתמודד!
כאן אנחנו עדים להזדמנות, שתקוותי היא שתהיה הזדמנות היסטורית למצוא את הדרך והכוחות הנדרשים מכל אחד ואחד שדרישות ההלכה הצרופה תשתלב במציאות החיים ותוכל לה.
מקווה שאני מובן, ולא עייפתי אתכם. חיזקו ואימצו כל המייחלים אל ה' .
אישָהּ של שירה.