אינטרנט אלחוטי (נייד) לעומת נייח

שקוף

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שלום לכולם.
כרגע יש לי אינטרנט רגיל, דרך חברת בזק בינלאומי.
יש לי רארטר/מודם לא יודעת איך קוראים לזה. (לבן כזה שמחובר לתקע:p)
מרוצה מאד, ב"ה.

אך כשאני נמצאת מחוץ לבית,
(ויש לי מחשב נוסף, נייד שאיתו אני מתניידת לכל מקום)
אני צריכה בו גם אינט'!

עכשיו לבעיה.
חבל לי לשלם גם לאינט' אלחוטי וגם לנייח-רגיל
אני רוצה לעבור רק לאלחוטי!
מה היתרונות?:confused: מה החסרונות?:confused:
(של האינטרנט האלחוטי)
מי מבין ויוכל לייעץ לי?
והאם כדאי?

(לאנשים שאין כח לקרוא את כל הטקסט הדגשתי את מה שחשוב.. ;)... )
תודה לעונים מנסיונם וידיעתם האישית)

חדוה

משתמש מקצוען
ממש הזכרת לי אותי..
לפני חודשיים פתחתי סניף בעיר אחרת והייתי חייבת שם אינרנט גם והיה לי חבל להשקיע בתשתית קניתי סטיק וכדי לא לשלם כפול גם בסניף הראשי אני עובדת עם סטיק והתנתקתי מבזק אע"פ שהייתי מרוצה
ועכשיו לעובדות הזהירו אותי שקשה לעבוד קבוע עם הנייד ויש בזה משהוא לפעמים פתאום יש ניתוק וצריך להתחבר שוב

לפעמים הוא מראה שהכל תקין ובכ"א א"א לגלוש בכל האתרים ואח"כ זה מסתדר

יתכן שזה תלוי גם בחברות לי יש סלקום

מכיון שאני לא צריכה מאד הרבה את המיל והאינטרנט זה לא נורא אבל מי שעובד הרבה עם מיל ואתרים לא נראה לי שזה כדאי
בזק נותנים אפשרות להקפיא את התשתית לתקופה כדי לבדוק את הנייד יתכן שתלכי על אפשרות זו ותבדקי בעצמך

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
יתרונות:
זמין גם בהפסקות חשמל
זמין בכל מקום

חסרונות:
חבילת גלישה מוגבלת
מהירות נמוכה יותר
בעיות קליטה במקומות מסויימים

יוספי רוזן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
עם את עושה אלחוטי תעשי חסימה (סיסמא) כי עם לא יוכלו לגלוש לך על האינט' וזה יכול מאד להאט לך את הקצב.

קרעכץ

משתמש רשום
נכתב ע"י דני;953601:
עם את עושה אלחוטי תעשי חסימה (סיסמא) כי עם לא יוכלו לגלוש לך על האינט' וזה יכול מאד להאט לך את הקצב.
איך אני עושה חסימה ? אני או החברה ?
תודות.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י קרעכץ;953621:
איך אני עושה חסימה ? אני או החברה ?
תודות.

את/ה עושה מול החברה..

אנונימית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
בתור אחת שעובדת לפעמים עם אלחוטי ולפעמים עם הנייח-
האלחוטי עושה ה-מ-ו-ן בעיות
לעומת הרגיל שהיו לי אפס בעיות
בשניהם אני עם בזק.
אם זה לא ממש הכרחי- אני לא ממליצה בכלל על האלחוטי.
המון-המון התנתקויות (בד"כ בדיוק כשאת חייבת להטיס מייל ללקוח ;) )

david48483

משתמש צעיר
יחסית עם הרבה תקלות אבל עם זה מיועד רק למייל וכמה דברים קטנים זה מאד שוה את הנוחות (אבל הרבה יותר יקר)

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י שקוף;953499:
שלום לכולם.
כרגע יש לי אינטרנט רגיל, דרך חברת בזק בינלאומי.
יש לי רארטר/מודם לא יודעת איך קוראים לזה. (לבן כזה שמחובר לתקע:p)
מרוצה מאד, ב"ה.

אך כשאני נמצאת מחוץ לבית,
(ויש לי מחשב נוסף, נייד שאיתו אני מתניידת לכל מקום)
אני צריכה בו גם אינט'!

עכשיו לבעיה.
חבל לי לשלם גם לאינט' אלחוטי וגם לנייח-רגיל
אני רוצה לעבור רק לאלחוטי!
מה היתרונות?:confused: מה החסרונות?:confused:
(של האינטרנט האלחוטי)
מי מבין ויוכל לייעץ לי?
והאם כדאי?
בואי נעשה סדר קל במושגים..
מודם = הקופסא המלבנית שמהווה תשתית אינטרנט נייחת, המחשב מתחבר אליה ע"י כבל רשת, ואין אפשרות להסתובב עם המחשב-גם במקרה שהוא נייד בכל הבית אלא כבולים לתודם (כמו טלפון שאינו אלחוטי..)

ראוטר = יש קופסא מלבנית דומה שמשמשת כראוטר- תשתית אינטרנט אלחוטי. אין צורך בכבל רשת, מאפשר להסתובב עם המחשב בכל הבית, (כמו טלפון אלחוטי..)
( ומאפשר גם לשכנים להתחבר לרשת שלך בחיבור WI-FI אם לא עשית קוד חסימה דרך החברה.)

מודם סלולרי/ נטסטיק= סטיק קטן וחמוד שדומה קצת לדיסק און קי. מתחבר למחשב בכניסת USB ומאפשר לגלוש בכל מקום ומכל מחשב שאליו מכניסים אותו. (כמו טלפון סלולרי)
(השכנים לא יכולים להתחבר אליו אלא אם כן קנית ראוטר סלולרי שזה מושג רביעי אבל בואי לא נתבלבל לגמרי..)

מה שאת מתכוונת זה מודם סלולרי=נטסטיק
אם מדובר על שימושים רציניים באתרים ושליחת חומר כבד במייל- הוא ממש לא מומלץ, לא בבית ולא בחוץ, מהירות הגלישה מאדדדדדדדד נמוכה. הכי גבוה 5MB וזה כשהקליטה במיטבה (סלולרי, אמרנו?)
גם המחיר גבוה יחסית.
אם את צריכה את זה רק פה ושם כשאת בדרכים, בהרבה מקומות אפשר להתחבר לראוטר בWI-FI אפילו באוטובוסים של אגד לאחרונה כמעט בכל אוטובוס יש שלט שבאוטובוס זה יש גלישה אלחוטית.

בהצלחה בהחלטות!!

שקוף

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פקאן;953650:
בואי נעשה סדר קל במושגים..
מודם = הקופסא המלבנית שמהווה תשתית אינטרנט נייחת, המחשב מתחבר אליה ע"י כבל רשת, ואין אפשרות להסתובב עם המחשב-גם במקרה שהוא נייד בכל הבית אלא כבולים לתודם (כמו טלפון שאינו אלחוטי..)

ראוטר = יש קופסא מלבנית דומה שמשמשת כראוטר- תשתית אינטרנט אלחוטי. אין צורך בכבל רשת, מאפשר להסתובב עם המחשב בכל הבית, (כמו טלפון אלחוטי..)
( ומאפשר גם לשכנים להתחבר לרשת שלך בחיבור WI-FI אם לא עשית קוד חסימה דרך החברה.)

מודם סלולרי/ נטסטיק= סטיק קטן וחמוד שדומה קצת לדיסק און קי. מתחבר למחשב בכניסת USB ומאפשר לגלוש בכל מקום ומכל מחשב שאליו מכניסים אותו. (כמו טלפון סלולרי)
(השכנים לא יכולים להתחבר אליו אלא אם כן קנית ראוטר סלולרי שזה מושג רביעי אבל בואי לא נתבלבל לגמרי..)

מה שאת מתכוונת זה מודם סלולרי=נטסטיק
אם מדובר על שימושים רציניים באתרים ושליחת חומר כבד במייל- הוא ממש לא מומלץ, לא בבית ולא בחוץ, מהירות הגלישה מאדדדדדדדד נמוכה. הכי גבוה 5MB וזה כשהקליטה במיטבה (סלולרי, אמרנו?)
גם המחיר גבוה יחסית.
אם את צריכה את זה רק פה ושם כשאת בדרכים, בהרבה מקומות אפשר להתחבר לראוטר בWI-FI אפילו באוטובוסים של אגד לאחרונה כמעט בכל אוטובוס יש שלט שבאוטובוס זה יש גלישה אלחוטית.

בהצלחה בהחלטות!!

תודה רבה על התשובה המפורטית! WOW!

תודה לכולכם.
אז הבנתי שזה לא כדאי.
האינטרנט בשבילי הוא כמו אוכל ושתיה (א"א בלעדיו)
מיילים אתרים, וכו'.. אין מצב שאני בלעדיו.

בקיצור לא לעזוב את התשתית הרגילה.
אז הבנתי פה שיש מושג שאני עוברת אצל בזק לראוטר. ואז אני אוכל לקחת אותו לכל מקום.
הוא לא מתחבר לחשמל. נכון?
ועוד דבר, אם אני נמצאת בבית אחר, נסעתי לשבת להורים/לחמות/לגיסה... אני אוכל לגלוש גם שם? (עם הראוטר)

תילתן

משתמש סופר מקצוען
אם זה מה שאת כותבת את פשוט לא מבינה בכלל..
את חושבת שאם יש לך ראוטר בבית תוכלי לגלוש אצל ההורים???
ראוטר נותן ניידות בטווח מוגבל אפשר לגלוש בכל הבית מבלי להיות מחובר בחוט למודם.
אם להורים שלך יש אינטרנט עם ראטור תוכלי לגלוש גם שם ללא חיבור דרךwifi כמו בכל מקום אחר שיש בו wifi כפי שהוזכר גם ברוב התחבורה הציבורית.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י שקוף;953681:
תודה רבה על התשובה המפורטית! WOW!

תודה לכולכם.
אז הבנתי שזה לא כדאי.
האינטרנט בשבילי הוא כמו אוכל ושתיה (א"א בלעדיו)
מיילים אתרים, וכו'.. אין מצב שאני בלעדיו.

בקיצור לא לעזוב את התשתית הרגילה.
אז הבנתי פה שיש מושג שאני עוברת אצל בזק לראוטר. ואז אני אוכל לקחת אותו לכל מקום.
הוא לא מתחבר לחשמל. נכון?
ועוד דבר, אם אני נמצאת בבית אחר, נסעתי לשבת להורים/לחמות/לגיסה... אני אוכל לגלוש גם שם? (עם הראוטר)

טעות..
גם הראוטר של בזק מחובר לחשמל ולתשתית הביתית ואי אפשר לקחת אותו לשום מקום.
ההבדל בינו למודם רגיל שהמחשב לא מתחבר אליו בכבל רשת אלא בחיבור אלחוטי.
(ואגב אם יש לך שני מחשבים אחד נייח ואחד נייד את יכולה להתחבר בו זמנית עם שניהם לראוטר אבל כל זה מדובר רק בבית)

מחוץ לבית זה רק נטסטיק= מודם סלולרי שקונים אותו מסלקום/פלאפון/אורנג' ויש לו בפנים סים, ויש לו את כל החסרונות הנזכרים לעיל.

בקשר לשאלה השניה, את יכולה לנסות בכל מקום שאת נמצאת לחפש רשת אלחוטית - ואז לגלוש, כמובן שאת מוגבלת למהירות הקיימת בתשתית שבה את " מתארחת" ויכולים גם לקרות ניתוקים.

בהצלחה

אפרתה

משתמש מקצוען
שקוף- הכי פשוט-
מודם ראוטר- זה כמו שימוש בטלפון אלחוטי. יש בסיס ויש את המכשיר שנמצא בקרבת מקום וקולט.
נטסטיק- כמו פלאפון, קולט בכל מקום ונייד לגמרי.

שקוף

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הבנתי מעולה! אני תלמידה טובה. :)

אז זהו.
עם האינטרנט הרגיל שיש לי בבית אני נשארת
עכשיו אם אני יצטרך אלחוטי- מחוץ לבית
אני פשוט ישכיר אינט' סלולרי למקרים שאצטרך.
קצת חבל כי זה יקר (40 ש"ח להשכיר-ליום!)
מצד שני -
99 ש"ח הכי זול לחודש ואין לי צורך יומיומי בו.
אם משהו יודע על חברה טובה שאין לי צורך להתחייב לפי חודש- אשמח לשמוע!

תודה לכולכם/ן!

שקדן

משתמש רשום
אני משתמש עם נטסטיק של חברת סלקום, תשלום חודשי לסלקום 90 ש"ח הכוללת חבילת אינטרנט ללא הגבלת נפח במהירות של עד 2.8 מ"ב + 14.9 ש"ח "המסלול הירוק" שזה אומר סינון של חברת רימון שניתן להחליפו לאתרוג.

די מרוצה, הגם שלפעמים יש תקלות וכמו שאמרו קודמי שלמשתמש כבד עם אתרים כבדים של תמונות וידאו וכו' זה לא מתאים.

מאיר גולד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
גם אני מצטרף להנ"ל. הגישה הנכונה בעבודה לפרנסה שהיא עבודת ה' כיון שכך חקק הבורא. ביטוי זה אינו מתהים לחי עם גישה זו.

N.O

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טוב,
אני דווקא השתכנעתי לעבור לנט-סטיק...
עכשיו רק מעניין לשמוע מחירים, מסלולים ממי שכבר יודע. תודה!

אגב, זה עובד רגיל במחשב נייח, נכון?

שקדן

משתמש רשום
נכתב ע"י N.O;963146:
טוב,
אני דווקא השתכנעתי לעבור לנט-סטיק...
עכשיו רק מעניין לשמוע מחירים, מסלולים ממי שכבר יודע. תודה!

אגב, זה עובד רגיל במחשב נייח, נכון?

כפי שכבר כתבתי למעלה: יש לי נטסטיק מחברת סלקום, העלות: 90 ש"ח עבור חבילת גלישה ללא הגבלת נפח, במהירות של 2.8 MB.

הוספתי שירות שנקרא "המסלול הירוק" שזה מוסיף סינון של חברת אינטרנט רימון, ויש אפשרות להחליף לסינון של אתרוג, עלות השירות 14.9 ש"ח.

המכשיר עצמו עולה לי 9 ש"ח בחודש.

ישנה אפשרות לקבל חבילה בנפח של 1GB בעלות של 40 ש"ח במקום 90, (אחרי שמנצלים את חבילת הנפח, המהירות הופכת להיות איטית במיוחד)

ואכן זה עובד רגיל במחשב נייח, בתנאי שיש קליטה סלולרית במיקום של המחשב. (לא במחסן למשל)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה