כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבע ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, ליתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

איך עושים תאורה בצורה מקצועית

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
אני חדשה בפורם,
רציתי לדעת איך אפשר ליצור צל ואור בצורה פשוטה וקלילה, שיראה מקצועי.

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    2.8 MB · צפיות: 22

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ציורים יפהיפיים!
כדאי להפחית בשימוש יתר בצבע ירוק זוהר [ובשאר הצבעים הזוהרים מדי], שבכל מקרה ישתנה בהדפסה.

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
במקור זה לא זוהר, זה קרה, משום מה, כשצרפתי את התמונה

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
אכן, אם תעלי לפורום בRGB הצבעים ישארו די דומים למקור....

ביג לונדון

משתמש פעיל
וואו! איזה ציור מקסים. התנוחות מביעות. הרהיטים המושקעים! חדר יפיפה.
היה פה אשכול בנושא אור וצל שיכול המון להועיל. לא ידוע לי איך עושים פה חיפוש. אולי פשוט תדפדפי אחורה.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
הציור ברמה גבוהה מאוד!
יפהפה ממש!

תעלי באמת בRGB, שנראה את הצבעים כמו שצריך.

מנחם תעיזי

משתמש צעיר
ב"ה
תאורה מתיחסת בעיקר לאור וצל וע"פ מה שראיתי בציור ההתיחסות להנ"ל מקצועית לא פחות מכל שאר הפרמטרים.
יופי של ציור מכל הבחינות!!!
(יש מקום לשיפור בזרועות ובכפות הידים)

shay

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
המקצועיות שבציור מעוררת התפעלות!
חויה להתבונן!

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנה התמונה בRGB (החכמת אותי)
ואגב, למה לוקח לתמונה כ"כ הרבה זמן לעלות, כשאני מצרפת קובץ? מקוה שאשתכלל עם הזמן בשימוש בפרוג....

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 248.4 · צפיות: 20

אלף

משתמש מקצוען
ציור מקסים. התנועות של הדמויות, העיצוב של החדר תשומת הלב לפרטים מיוחד.
האם נעזרת בצילום?
לגבי האור:
חיפשתי את מקור האור ונראה היה לי שהוא מגיע מלמעלה בצד ימין, לפי רוב הצללית בתמונה, רק הילדה שיושבת על המיטה מקבלת אור מצד שמאל למטה. יש לזה סיבה?
חוץ מזה בחצאית של הילדה שיושבת על המיטה יש כפל שגורם לחשוב שהרגל הימנית שלה מקופלת מתחת למיטה אך רואים שתי רגליים פשוטות קדימה וגם השוק של הרגל התחתונה דק מידי, נראה לי.
אלו הערות מאוד דקות, אינך חייבת להתייחס אליהן כי הציור יפיפה גם כך, רק לתועלת הפורום, לחידוד ההסתכלות ולשפשוף המוח .
תצליחי מאוד
מחכים לעוד יצירות מופת כאלו.

מירי ו.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
לא אינני משתמשת בצילומים. פשוט ישבתי מול החדר של אחותי ושרטטי אותו. אח"כ הוספתי ושיפרתי (כך למדנו בקורסים של אמונה שץ -תלמידת גדי פולק.)
ולעינין התאורה- סתם תקעתי איפה שמתחשק לי , אני חייבת להתמקצע בכיוון הזה.

arb

משתמש רשום
נכתב ע"י מירי ו.;217045:
לא אינני משתמשת בצילומים. פשוט ישבתי מול החדר של אחותי ושרטטי אותו. אח"כ הוספתי ושיפרתי (כך למדנו בקורסים של אמונה שץ -תלמידת גדי פולק.)
ולעינין התאורה- סתם תקעתי איפה שמתחשק לי , אני חייבת להתמקצע בכיוון הזה.
האם לא לומדים תאורה בקורסים של אמונה שץ?

איילת שלו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שלום לך.
עבודה יפה.

נכתב ע"י מירי ו.;217045:
ולעינין התאורה- סתם תקעתי איפה שמתחשק לי .

זהו בדיוק.
רואים את זה בעיקר בצל של הספרים - שהוא בכיוון שונה מן השאר..
א. הדבר הכי חשוב (כשמציירים מהדמיון ולא מהתבוננות) - להחליט מאיפה מגיע מקור האור.
אם מקור האור (שמש, מנורה, מה שלא יהיה) מגיע מצד שמאל למעלה - כל ההצללות יהיו בכיוון הנגדי.
ב. חשוב להדגיש גם את המקומות המוארים, ולא רק את ההצללות - אם לדוגמא, הילדה השמאלית הכי קרובה למקור האור - הפנים שלה אמורים להיות מוארים בחצי השמאלי שלהם - חשוב להוסיף צבע של אור.
ג. כשמוסיפים אור - כלל חשוב מאוד, ההבהרה של האור צריכה להעשות עם גווני צהוב, ולפעמים אפילו כתום. הרבה פעמים יש לנו נטיה להבהיר עם לבן, מה ש'ממית' את התמונה.
ד. גם ההצללות (כמו החפצים, האנשים והכל) - אינן בצבע אחיד. בדרך כלל, המקום שהכי צמוד לחפץ עצמו - הוא פס כהה מאוד, כמעט שחור לגמרי, ובהדרגה הצל מתבהר.

כדי לצייר נכון אור וצל, נראה לי שבכל זאת כדאי לעשות כמה תרגילים מתוך התבוננות (לא משנה על מה - חפץ דומם ששמים לידו מנורת לילה, חדר מואר באור השמש מהחלון, עץ בחוץ) - פשוט להתבונן ולהתמקד בהתבוננות ביחס לאור ולצל - מאיפה מגיע האור, איזה צבעים הוא יוצר, מה הגוונים שיש בתוך הצל וכו'.

בהצלחה רבה

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י שחרית;217338:
ג. כשמוסיפים אור - כלל חשוב מאוד, ההבהרה של האור צריכה להעשות עם גווני צהוב, ולפעמים אפילו כתום. הרבה פעמים יש לנו נטיה להבהיר עם לבן, מה ש'ממית' את התמונה.

אני חושבת שזה תלוי מאד במקור האור.
הבהרה צהובה מסמלת בד"כ תאורה חמה, שמש וכד'.
כמוכן להצללות וצל משתמשים בצבעים נגדיים - כך עפ"י הידוע לי.

איילת שלו

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י mig;217341:
אני חושבת שזה תלוי מאד במקור האור.
הבהרה צהובה מסמלת בד"כ תאורה חמה, שמש וכד'.
כמוכן להצללות וצל משתמשים בצבעים נגדיים - כך עפ"י הידוע לי.

צודקת. אבל בד"כ הנטיה לעשות שימוש בלבן בכל מקרה, גם במקום שהיה צריך צהוב, ולכן הסבתי את תשומת הלב דוקא לצהוב - אבל ודאי שאת צודקת.

בקשר לצל - גם נכון. האימפרסיוניסטים 'גילו' שהצל מורכב מהצבע המשלים של צבע החפץ, בתוספת כחול. נכון שהצל הוא לא סתם אפור או הכהיה בשחור. אבל מה, אין לי אישית נסיון בציור וצביעה ממוחשבים, ואין לי מושג איך אפשר להביא את זה לידי ביטוי בציור הממוחשב.

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
אני אוהבת להכניס לאור תוספת של צבעים חמים, ולצללים - צבעים קרים. זה תמיד נראה טוב.
(אלא אם כן מדובר באור ירח, למשל, או סתם בלילה או בחורף, שאז מתאים לתת אור קר).

טליה שחר

משתמש רשום
עיצוב גרפי
אני רואה שכבר העירו לגבי הצל של הספרים שנופל לכיוון הפוך מהמדפים עליהם הם יושבים.. אבל אני מוכרחה לומר שהתנוחות וההבעות פשוט שובי לב.
בעניין צללים - תמיד טוב להוסיף לצללים קצת (טיפונת, נגיעה) של צבע משלים (ראו תיאוריית צבע וגלגל הצבעים) כדי "להמית" את האיזור, שבאמת ייראה כהה יותר וחסר-אור. להכהות את הגוון עם שחור בדרך כלל לא מספיק. ועדיף לנסות את העניין הזה קודם כל ביד (כן, תעזבו רגע את המחשב היקר והנפלא שלכם ולכו לעשות את מה שבגללו אתם כאן) עם צבעי מים או צבעי עפרון. או אפילו פסטלים.
ציירו את הציורון פעמיים, פעם אחת תצבעו את הצללים רק בגוון כהה יותר של הצבע, ופעם שנייה הוסיפו מעט צבע משלים לתוך הצל. כשתראו את ההבדל, תבינו.

טליה שחר

משתמש רשום
עיצוב גרפי
אה, ועוד דבר: הקוקו של הברונטית נח עליה באופן קצת פחות טבעי מהשיער של חברותיה.

כל הכבוד על עבודת הפנים, אני אף פעם לא מגיעה לתוצאות כאלה.

אביעד

משתמש רשום
D I G I T A L
פורסם במקור ע"י שחרית
ד. גם ההצללות (כמו החפצים, האנשים והכל) - אינן בצבע אחיד. בדרך כלל, המקום שהכי צמוד לחפץ עצמו - הוא פס כהה מאוד, כמעט שחור לגמרי, ובהדרגה הצל מתבהר.

רק הערה בנושא הזה:
הצל הולך ומתבהר מכיון שככל שמתרחקים מהחפץ מגיע אור מהצדדים ומבטל את הצל. זה נכון בחדר העבודה שבו יש פלורוסנט שנותן אור ממקור אור ארוך אבל אם תנסו נורת להט או אור שמש תראו שזה לרוב לא כך, והצל חד ואחיד לכל האורך. רק השוליים של הצל מיטשטשות עם המרחק של החפץ מטיל הצל מהמשטח עליו מוטל הצל(דומה לפוקוס לא מכוון)
מה שכן משנה זה אור חוזר מהצדדים וזה תלוי בעיקר במה שיש מסביב והצבע שלו.

בת ההרים

משתמש צעיר
"צבע משלים (ראו תיאוריית צבע וגלגל הצבעים) "
היכן באמת אפשר לראות את תיאוריית הצבע וגלגל הצבעים וכל זה?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה