אופיס 365 איך עושים שימוש בסיסי באקסל? (כמתחיל).

סימפטי

משתמש פעיל
שלום וברכה לכולם

אקסל זו אחת התוכנות שאני בור בהם לדעת איך מפעילים אותה. אני מכיר פחות או יותר את כול סוגי העיצובים שם (בעקבות הוורד). אבל זה אחרי שהחשבון נעשה באמצעותה. אשמח אם מישהו יעלה לכאן איזה סרטון הדרכה למתחילים שבמתחילים כמוני למשל, שאקלוט איך מכניסים לשם את הנתונים ואיך עושים שהאקסל יחשב לי את הדברים.
או לחילופין אם מישהו מוכן לכתוב פה איך מחשבים איתה. אני לא מתכוון על החשבון של כל המכובדים פה בפרוג, אלא על חשבון כמו למשל, שאם אתה מכניס לאקסל שיעשה לך כמה יוצא 5 דולר לפי 3.9 למשל. דברים ממש ממש בסיסיים.

תודה רבה מקרב לב.

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אנסה לתמצת את עקרונות האקסל:
הקובץ - הוא חוברת עבודה, בעצם מכילה אוסף גליונות אלקטרוניים.
גליון אלקטרוני זה אוסף של תאים בצרות מטריצה, כהשורות מוכרות ע"י מס' רץ והעמודות ע"י אלף בית אנגלי.
בתא יכול להיות ערך מסוגים שונים (טקסט, מספר - שלם ועשרוני ועוד, תאריך וכו'). אך גם נוסחה. שזה ערך שמתחיל בסימן השווה (=). למשל =1 נחשב נוסחה תקינה ותוצאתה 1. וכמו"כ =1+1 יחזיר 2. בתא עם נוסחה, תוכנת אקסל בברירת מחדל מציגה את תוצאת הנוסחה ולא את הנוסחה. כך שהתא לא נראה שונה מתא המכיל ערך אחר. כדי לראות את הנוסחה יש לבחון את שורת הנוסחאות שמציגה את תוכן התא הנוכחי כפי שהוזן.
נוסחה יכולה להפנות/להתייחס/להשתמש בערך של תאים אחרים ע"י כתובתם (ההתייחסות לתא נעשית ע"י כתובת העמודה כתובת השורה כמו A1. אפשר להתייחס לטווח - אוסף תאים רצוף - ע"י כתובת של התא העליון ימני ונקודתיים ואח"כ כתובת התא התחתון שמאלי (כמו A1:C10)). אם כתוב בנוסחה =A1+1 אז זה ייתן את ערך התא אחרי פעולת החשבון של חיבור עם 1. (אם נכתוב את הנוסחה הזו בתא A1 עצמו, התא יחזיר שגיאה מסוג "הפנייה מעגלית" - הנוסחה מתבססת על עצמה, מה שאיננו אפשרי).
במהלך כתיבה בתא, אפשר במקום להקליד כתובות תאים פשוט לבחור אותם בעכבר וכתובתם יתוווסף למלל - נוסחה אותה כותבים.
כתובת כמו זו (A1) נחשבת יחסית, כלומר האקסל משנה אותה אוטומטית בעת העברת התא ע"י העתקה או גרירה ליעד מתאים מבחינה יחסית (הסטה של שורות ועמודות בין התא הפונה ליעד). בשביל כתובת מוחלטת יש להוסיף לפני מס' השורה ו/או לפני אותיות העמודה את הסימן $. למשל $A$1 זו כתובת מוחלטת הן מבחינת שורות והן עמודות. אפשר גם כתובת מוחלטת רק לשרוה או לעמודה (נחשב כתבות "מעורבת"). לשינוי בקלות ניתן בעת שהסמן נמצא בכתובת ללחוץ על F4 שמעביר כל פעם למצב אחר (יחסי מעורב ומוחלט).
בנוסחאות אפשר להשתמש באריתמטיקה פשוטה +-/, לכפל *, כשהערכים יכולים להיות כולם קבועים או מכתבות תאים. למשל:
=A1*A2/A3+0.002
כמו"כ יש פונקציות בשביל פעולות מורכבות. אף אחד כולל באי הפורום המומחים לא זוכרים את ספריית הפונקציות בע"פ. מחפשים לאט לאט. פונקציה יכולה להיות חלק מנוסחה וגם הארגומנטים שלה יכולים להיות נוסחאות ערכים וגם פונקציות.
הפונקציה המוכרת ביותר היא =SUM. שזה חיבור של תאים בטווח אחד או יותר. האקסל כותב אותה לבד כשלוחצים על הלחצן "סכום אוטומטי" בכרטיסייה נוסחאות.

מה עוד? :)

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
איך ממספרים אוטומטית באקסל וכן איך משכפלים תאים
ראה כאן.

FullTime

משתמש מקצוען
כתבו פה בעצם הרעיון של אקסל.
תפתח אקסל, תכתוב בשורה ראשונה 10
בשורה שניה 15
בשורה שלישית תכתוב:
סימון שווה (=)
עם העכבר תלחץ על התא הראשון - איפה שכתוב 10
תכתוב סימון כפול (*) או סימון ועוד (+) או לחלק (/) וכו'
עם העכבר תלחץ על התא השני- איפה שכתוב 15
ו.. אנטר.

עם הרעיון הזה תלך הלאה, ומקסימום תשאל עוד פעם,
ותגיע רחוק.....

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
איך להסתיר עמודות ושורות באקסל כך שהגליון יראה ממש כתוכנה לכל דבר
וכן איך ליצור תיבת רשימה באקסל כדי שמשתמש יוכל לבחור פריט מתוך הרשימה, ראה באשכול פה .

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אם אני רוצה לחשב עמודה של 40 שורות בפעולת חיבור,
איך אני עושה את זה?

FullTime

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שמח לעזור;1906127:
הפונקציה המוכרת ביותר היא =SUM. שזה חיבור של תאים בטווח אחד או יותר. האקסל כותב אותה לבד כשלוחצים על הלחצן "סכום אוטומטי" בכרטיסייה נוסחאות.
..

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
את זה עשיתי,
ופתאום הוא מפסיק לחשב לי
ומדי פעם לפני שאני סוגר את התוכנה הוא רושם לי
"אזהרת הפניה מעגלית"
מישהו יודע מה זה???

שמח לעזור

משתמש מקצוען
D I G I T A L
נכתב ע"י איטא;1916202:
את זה עשיתי,
ופתאום הוא מפסיק לחשב לי
ומדי פעם לפני שאני סוגר את התוכנה הוא רושם לי
"אזהרת הפניה מעגלית"
מישהו יודע מה זה???

כי התא בו הנוסחה נמצאת כלול בתאים אותם יש לסכם.

hadasad3

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
אתה לדוגמא כותב בשורהA1 מספר ובA2 מספר
ואתה רוצה לחשב כמה זה יחד לדוגמא בB1
אתה לוחץ על משבצת B1 ועושה את הסימן= ואז לוחץ על
A1ואם אתה רוצה כפול אתה לוחץ על * ולוחץ על משבצת A2
לוחץ enter וזה צאיך לחשב לך
בהצלחה רבה

קבצים מצורפים

• אקסל.jpg
    KB 60.6 · צפיות: 14

איטא

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י שמח לעזור;1916269:
כי התא בו הנוסחה נמצאת כלול בתאים אותם יש לסכם.
לא כל כך הבנתי, אבל בכל מקרה זה הסתדר

תודה רבה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה