דגים איך עושים מושט במיקרוגל?

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
לשים קפוא או מופשר?
כמה דקות
איזה דרגת חום
איזה תיבול

תודה רבה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לא רואה סיבה הגיונית לעשות את זה, כשיש באזור תנור או מחבת
 

פנטה

משתמש מקצוען
תשטוף קצת במים מהברז שירד הקרח
שים על צלחת
להכין בתוך כלי שמן עם טיבול כמו שאתם אוהבים ולערבב
למרוח מעל הדג ולהכניס לתוכנית של בישול כלשהו
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
כל פעם משהו אחר.
מעמידה מחבת, שמה פרוסות שום, ירקות לפי העניין (מקלות גזר דקים, פלפלים, ארבעס רך, עגבניות, פטריות, כל פעם שילוב אחר או בלי ירקות בכלל)
שמה את הדג
שופכת תבלינים (מלח, פלפל שחור, כמון וכו)/ רוטב טרייאקי/ סויה/ צ'ילי. כשהרוטב מוכן ומרוכז אני מוסיפה קצת מים, סוגרת את המחבת
תוך 10 דקות יש דג עסיסי.
 
נערך לאחרונה ב:

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני עושה על מחבת 2 דק' לוקח.
משרה את המושט היחיד כשהוא קפוא בתוך מים+מלח+לימון
ומניחה לאחר מכן על מחבת קטנה.
מכינה את המרינדה הבאה בצלוחית:
עגבניה אדומה מגורדת (מגרדת את הפנים שלה בפומפייה)
מעט שמן זית
מלח בנדיבות
פלפל שחור
מעט פפריקה
מעט גריל דג (אם אין... אפשר מעט כורכום ומעט כמון)

מערבבת הייטב ושופכת על הדג.
מקלפת שן שום אחת, חוצה לשתיים ומניחה על הדג. אם יש לי... מעט כוסברה קצוצה להשבחת הטעם (אם אין לי, אני מוסיפה לתערובת התבלינים תבלין "כוסברה טחונה")
מרתיחה ומנמיכה את האש
מכסה במכסה
ומבשלת כ5 דק.
זהו. מוכן. יוצא טעים ממש!
בתאבון!!
 
נערך לאחרונה ב:

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
אני עושה על מחבת 2 דק' לוקח.
משרה את המושט היחיד כשהוא קפוא בתוך מים+מלח+לימון
ומניחה לאחר מכן על מחבת קטנה.
מכינה את המרינדה הבאה בצלוחית:
עגבניה אדומה מגורדת (מגרדת את הפנים שלה בפומפייה)
מעט שמן זית
מלח בנדיבות
פלפל שחור
מעט פפריקה
מעט גריל דג (אם אין... אפשר מעט כורכום ומעט כמון)

מערבבת הייטב ושופכת על הדג.
מקלפת שן שום אחת, חוצה לשתיים ומניחה על הדג. אם יש לי... מעט כוסברה קצוצה להשבחת הטעם (אם אין לי, אני מוסיפה לתערובת התבלינים תבלין "כוסברה טחונה")
מרתיחה ומנמיכה את האש
מכסה במכסה
ומבשלת כ5 דק.
זהו. מוכן. יוצא טעים ממש!
בתאבון!!
לא הבנתי,
כשאת את שמה את המושט במחבת,
את מתחילה כבר לבשל ואז שמה את הרוטב?
 

אמא למתוקיםם

משתמש צעיר
לשים קפוא או מופשר?
כמה דקות
איזה דרגת חום
איזה תיבול

תודה
מי שלא רוצה ללכלך עכשיו מחבת ולא את התנור אז זה ממש קל
עדיף להפשיר ולהשרות במיץ לימון בשביל להוציא את הריח של הדג לא חייב
ואז איזה תיבול שאוהבים
לוקח בערך 10 דקות
על חום בינוני לא הכי חזק
 

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
אני עושה על מחבת 2 דק' לוקח.
משרה את המושט היחיד כשהוא קפוא בתוך מים+מלח+לימון
ומניחה לאחר מכן על מחבת קטנה.
מכינה את המרינדה הבאה בצלוחית:
עגבניה אדומה מגורדת (מגרדת את הפנים שלה בפומפייה)
מעט שמן זית
מלח בנדיבות
פלפל שחור
מעט פפריקה
מעט גריל דג (אם אין... אפשר מעט כורכום ומעט כמון)

מערבבת הייטב ושופכת על הדג.
מקלפת שן שום אחת, חוצה לשתיים ומניחה על הדג. אם יש לי... מעט כוסברה קצוצה להשבחת הטעם (אם אין לי, אני מוסיפה לתערובת התבלינים תבלין "כוסברה טחונה")
מרתיחה ומנמיכה את האש
מכסה במכסה
ומבשלת כ5 דק.
זהו. מוכן. יוצא טעים ממש!
בתאבון!!
??
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בוא נאמר שהבנת למה התכוונתי, נכון?
הדרך היא מאוד קצרה ולוקחת בפועל כמה דק' עבודה.
איך?
ניתן לוותר על שלב ההשרייה
לשטוף אותו מהקרח, ולערבב את התבלינים במשך חצי דקה
ולבשל על אש גבוהה דקה וחצי.
הולך?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המתכון הכי קצר שאני מכיר במחבת (חלבי)
אמנון בחמאה ועגבניות שרי לאוכלי דגים בחלב
מצרכים:
5-6 פילה אמנון (מושט)
20 עגבניות שרי חרוצות (עושים מין איקס בראש העגבניה).
ענף קטן של רוזמרין / כפית רוזמרין מיובש
גבעול טימין / חצי כפית טימין מיובש
כמה עלי מרווה (מומלץ)
מלח
פלפל שחור טחון טרי
50 גרם חמאה.
מיץ לימון להשרייה.

הכנה:
משרים את הדגים במיץ לימון.
מחממים את המחבת, מוסיפים את החמאה ואת עגבניות השרי, מטגנים כשתי דקות.
מוציאים את הדגים מההשריה, מתבלים במלח ובפלפל.
מוסיפים למחבת את התבלינים, את הרוזמרין יש לפרק מהענף, כנ"ל את הטימין.
מכניסים את הדגים כשהעור פונה כלפי מעלה, מטגנים עד שהבשר מלבין.
כשהבשר מלבין, הופכים את הדגים לטיגון קצר על הצד של העור, מי שאוהב את זה קרנצ'י יכול לטגן את הצד הזה עוד מעט.
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
@יואל ארלנגר - קקטוס אני קופץ על האשכול אפי'שזה לא קשור.
פעם אכלתי אצלך סלט טעים שהיה בו סלמון חי וגרגירי רימון. יש מצב שאתה מעלה את המתכון המלא כאן או באשכול חדש?
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
@יואל ארלנגר - קקטוס אני קופץ על האשכול אפי'שזה לא קשור.
פעם אכלתי אצלך סלט טעים שהיה בו סלמון חי וגרגירי רימון. יש מצב שאתה מעלה את המתכון המלא כאן או באשכול חדש?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@יואל ארלנגר - קקטוס אני קופץ על האשכול אפי'שזה לא קשור.
פעם אכלתי אצלך סלט טעים שהיה בו סלמון חי וגרגירי רימון. יש מצב שאתה מעלה את המתכון המלא כאן או באשכול חדש?
לא זוכר את השילוב הזה
אני מכין הרבה פעמים סביצ'ה, ומשלב פירות טריים
לפי העונה
אבל גרגירי רימון ביחד עם סלמון, קשה לי להאמין שהיה
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
לא זוכר את השילוב הזה
אני מכין הרבה פעמים סביצ'ה, ומשלב פירות טריים
לפי העונה
אבל גרגירי רימון ביחד עם סלמון, קשה לי להאמין שהיה
אם אני זוכר נכון היה גם חסה ומנגו...
אבל זה היה לפני 7-8 שנים..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה